Bir WWE Süperstarı Gibi Supleks Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Supleks, rakibinizi başınızın üzerinde çeviren bir profesyonel güreş hareketidir. Bundan sonra geriye doğru düşersiniz ve rakibinizin sırtını ringe çarpmasına neden olursunuz. En sevdiğiniz profesyonel güreş hareketlerinin çoğu gibi, supleks de yanlış yapıldığında tehlikeli olabilir, bu nedenle denerken her zaman gözetim altında olmalısınız. Ancak hareketin nasıl yapıldığı hakkında biraz bilgi ve biraz pratikle, yakında tıpkı profesyoneller gibi supleks yapabileceksiniz.

Adımlar

Suplex için hazırlanıyor

  1. adım 1 supleks için uygun şekilde giyinin.
    Supleks için uygun şekilde giyinin. Çok bol kıyafetler antrenman partnerinize dolanabilir ve bu da ikinizden birinin veya her ikinizin de yaralanmasına neden olabilir. Kendinizin ve partnerinizin bol olmadan serbest hareket alanı sağlayan kıyafetler giymesini isteyeceksiniz.
    • Bu hareketi yaparken, güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için partnerinizin şortunun/pantolonunun kumaşına tutunmanız gerekecektir. Kolayca yırtılabilecek kıyafetlerden kaçınılmalıdır.
  2. adım 2 doğru antrenman partnerini seçin.
    Doğru alıştırma partnerini seçin. Bu harekette ustalaştıktan sonra, muhtemelen farklı boyutlardaki insanlarla da yapabileceksiniz. Başlangıç olarak, aşağı yukarı sizin kilonuzda ve boyunuzda olan birini seçmelisiniz. Bu, harekete alışmanızı kolaylaştıracaktır.
    • Sizden çok daha ağır olan kişilerle supleks yapmak sizin için imkansız olabilir. Çok hafif olanlar ise yeterince direnç gösteremeyebilir.
  3. adım 3 güvenli bir alanda pratik yapın.
    Güvenli bir alanda pratik yapın. Yaralanma olasılığını en iyi şekilde önlemek için bu hareketi düz, dolgulu bir yüzey üzerinde yapmak en iyisidir. Yastıklar tavsiye edilmez, çünkü bunların içindeki dolgu, düşmenin etkisini hafifletmek için tasarlanmamıştır. Ayrıca antrenman alanınızda oyuncak, ağaç veya takılma tehlikesi gibi engellerin bulunmadığından emin olmalısınız.
  4. adım 4 suplekse bir vuruşla başlayın.
    Suplekse bir vuruşla başlayın. Supleks için klasik kurulum, partnerinizin belden hafifçe bükülmesini içerir. Partnerinizi bu pozisyona getirmek için karnına vuruyormuş gibi yapmak isteyebilirsiniz, böylece bu bükülmüş pozisyonda olması doğal görünür.
    • Birçok profesyonel güreşçi bu pozisyona girmek için karnına bir ayak parmağı tekmesi kullanır, siz de pozisyona girmek için sahte bir bağırsak yumruğu kullanabilirsiniz.
  5. adım 5 supleks tutuşuna geçin.
    Supleks tutuşuna geçin. Partnerinizin yüzüne bakarak sol kolunuzu alın ve boynunun arkasına koyun. Onlar da aynısını size yapmalıdır. Serbest elinizle aşağı uzanın ve partnerinizin şortunu/pantolonunu sıkıca kavrayın ve partnerinizin de sizin şortunuzu/pantolonunuzu sıkıca kavramasını sağlayın.
    • Eğer siz veya partneriniz kemer takıyorsanız, bu faydalı bir tutamak olabilir. Ayrıca kumaşı sıkıca da kavrayabilirsiniz.

Supleksin Uygulanması

  1. adım 1 hareketin başladığını işaret edin.
    Hareketin başlangıcını işaret edin. Partnerinize dizlerinizi hafifçe bükerek suplekse başlamak üzere olduğunuzu işaret etmelisiniz. Bu hareketi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenin anahtarı partnerinizle senkronize olmaktır. Siz dizlerinizi bükerken partneriniz de hareketi takip etmeli ve yukarı doğru sıçramaya hazırlanmalıdır.
    • Partnerinize doğru şekilde işaret vermemeniz onun şaşırmasına neden olabilir. Bu durumda boynuna ciddi zarar verebilirsiniz.
    • Her zaman durmaya hazır olun. Partneriniz emin değilse veya kendini rahat hissetmiyorsa ve sizden bırakmanızı isterse, bunu hemen yapmalısınız.
    • Bu noktada, hem siz hem de partneriniz bükülmüş pozisyonda, kollarınız birbirinizin boynuna sıkıca sarılmış ve serbest elleriniz birbirinizin giysilerini sıkıca kavramış olmalıdır.
  2. adım 2 belinizden doğrulun.
    Belinizden doğrulun. Dizlerinizi büktüğünüz pozisyondan topuklarınızla aşağı inmeli ve sırtınız tamamen düz olana kadar vücudunuzu düzeltmelisiniz. Partnerinizin şortunu/pantolonunu kavrayan kolunuzla onu yukarı kaldırmaya yardımcı olarak partnerinizi bu yukarı doğru hareketin içine çekin. Siz bunu yaparken partneriniz de yukarı doğru sıçramalıdır. Şortunu/pantolonunu kavrayan elinizle yumuşak bir kavis çizerek başınızın üzerinden yukarı kaldırın.
    • Partneriniz omzunuzu geçip başınızın üzerine gelene kadar bükülmüş pozisyonda kalmalıdır. Bu pozisyona ulaşmadan önce vücudunu düzleştirmesi supleksi gerçekleştirmesini zorlaştıracaktır.
  3. adım 3 düşme hareketiyle geriye doğru takip edin.
    Düşme hareketiyle geriye doğru takip edin. Partneriniz omzunuzun üzerinden kaldırıldıktan sonra yapmanız gereken tek şey geriye doğru düşmektir. Bunu yavaş ve kontrollü bir şekilde yapmaya çalışın. Çok hızlı düşmek partnerinizi şaşırtabilir veya yaralanmasına neden olabilir.
    • Hem siz hem de partneriniz, düştüğünüzde sırtınızın etli kısmı üzerine düz bir şekilde düşecek şekilde konumlanmalısınız. Kendinizin veya partnerinizin büküldüğünü hissederseniz, yere temas etmeden önce bunu düzeltmeye çalışın.
    • Bükülmüş bir pozisyondayken ağır bir şekilde düşmek omurganıza ciddi ve kalıcı hasar verebilir. Bu, felç gibi kalıcı bir yaralanmayla sonuçlanabilir, bu nedenle son derece dikkatli olmalısınız.
  4. 4. adım yere yaklaşırken ayrılın.
    Yere yaklaşırken ayrılın. Bu noktaya kadar, hem sizin hem de partnerinizin birbirinize sıkıca tutunmasını isteyeceksiniz. Dik, dikey pozisyonunuz ile yer arasındaki yarı noktada, birbirinize olan tutuşunuzu gevşetmelisiniz. Bu şekilde, bir şeyler ters giderse, iki kişi de ek baskı uygulamamış olur.

Varyasyonların Uygulanması

  1. adım 1 balıkçıya bir şans verin's suplex.
    Balıkçı supleksini deneyin. Bu tür bir supleks klasik suplekse çok benzer. Partnerinizin orta kısmına sahte bir vuruş yaparak onu pozisyona getirin, böylece eğilmiş olur. Kolunuzu partnerinizin boynuna dolayın ve normalde yaptığınız gibi aynısını size yapmasını sağlayın. Sonra:
    • Serbest elinizi partnerinizin diz kapağının arkasına götürün. Bacağını yerden kaldırın ve vücudunuza doğru bükün.
    • Dizlerinizi bükerek hareketinizin başladığını işaret edin. Partnerinizin sizi yansıtmasını sağlayın ve harekete atlamaya hazırlanın.
    • Topuklarınızla aşağıya inin ve bacağının etrafındaki elinizi kullanarak partnerinize omzunuzun üzerinden yukarıya doğru yardım edin. Partnerinizin sadece bir serbest bacağı olacağından, çok fazla güç uygulamadan mümkün olduğunca yardımcı olmanız önemlidir.
    • Dörtte üçlük noktaya dikey pozisyona yaklaşırken partnerinizin bacağını bırakın ve tutuşunuzu gevşetin.
    • Kalan mesafeyi yere doğru bırakın.
  2. adım 2 alman supleksini deneyin.
    Alman supleksini deneyin. Bu varyasyon klasik supleks ile aşağı yukarı aynı prosedürü izler, ancak bu varyasyonda siz ve partneriniz aynı yöne bakıyorsunuz. Partnerinizin arkasından kollarınızı tutun ve belinizin etrafından sıkıca kavrayın. Sonra:
    • Dizlerinizi bükerek hareketin başladığını işaret edin. Partneriniz de dizlerini bükmeli ve zıplamaya hazırlanmalıdır.
    • Topuklarınızla aşağı doğru sürün ve partnerinizi zıplarken yukarı ve üzerinize doğru yönlendirin. Bunu yaparken onu sıkıca kavradığınızdan emin olun.
    • Yarı noktayı geçtikten sonra partnerinizi serbest bırakın, böylece ayrılabilir ve üstünüze değil ötenize inebilir.
    • Düşüşünüzü tamamlayın.
  3. adım 3 bir kelebek supleksi deneyin.
    Bir kelebek supleksi dene. Bu versiyon diğerlerine göre biraz daha tehlikelidir, bu yüzden özellikle dikkatli olmalısınız. Partnerinize yüzünüzü dönün ve orta kısmına sahte bir vuruş yapın, böylece eğilmiş olsun. Kollarınızı koltuk altlarının altına doğru kaydırın, böylece kolları yanlara doğru kanatlanacaktır. Başları yan tarafa doğru konumlanmalıdır. Sonra:
    • Partnerinizin tişörtünü sıkıca tutun. Hareketin başladığını işaret etmek için dizlerinizi bükün. Partneriniz de dizlerini bükmeli ve harekete yardımcı olmak için zıplamaya hazırlanmalıdır.
    • Partneriniz harekete atlarken topuklarınızla aşağı doğru itin. Partnerinizi yönlendirmeye yardımcı olmak için tutuşunuzu kullanın, ancak dörtte üçü üzerinize geldiğinde bırakın.
    • Kalan mesafeyi yere düşerek tamamlayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Dirty Deeds'i nasıl gerçekleştiririm?
    Rakibinizin kafasını çukurunuzun altına koymalı, onu iki elinizle tutmalı ve düşmek için aşağı kaymalısınız.
  • Soru
    Eğer o kişiyi taşıyamıyorsam, ne yapabilirim?
    Farklı bir rakip aramalı ya da daha güçlü olmaya çalışmalısınız. Spor salonları bu konuda yardımcı olabilir.
  • Soru
    Kirli eylemleri gerçekleştirirken acı hisseder miyim?
    Bu hareketi yapıp yapmadığınıza göre değişir. Eğer hareketi yapıyorsanız, temelde sırt üstü yere iniyorsunuzdur, bu yüzden biraz acıyabilir. Eğer hareketi yapıyorsanız muhtemelen acı çekmezsiniz çünkü yere çarpan tek şey kollarınızdır ve yüzünüzün düşmesini engeller.

İpuçları

Uyarılar

  • Bu hareketin yanlış yapılması felç gibi ciddi ve kalıcı yaralanmalara neden olabilir. Alıştırma yaparken her zaman uygun gözetim altında olun.
  • Bu hareketi uygularken orta düzeyde güç kullanmaya çalışın. Herhangi bir noktada çok fazla güç kullanmak partnerinizin mindere çok sert çarpmasına neden olabilir.