Su Üstü Dalışı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir havuzun (veya başka bir su kütlesinin) dibine doğru dalış yapmak için dalış tahtalarına veya sudan çıkmaya bile gerek yok! Bu makale, su yüzeyinden havuzun dibine doğru bir dalış olan yüzey dalışının nasıl yapılacağını açıklamaktadır. İki yöntem vardır, bunlar aşağıdaki adımlarda açıklanacaktır.

Adımlar

  1. adım 1 kollarınızı önünüze doğru uzatarak yüzerek veya yüzüstü yatarak başlayın.1Kollarınızı önünüzde uzatarak yüzerek ya da yüzüstü yüzerek başlayın.
  2. adım 2 kollarınızı süpürün...2Kollarınızı geriye doğru süpürün, dizlerinizi bükün, bacaklarınızı göğsünüze doğru kıvırın ve belinizi öne doğru bükün, böylece başınız dibe doğru baksın.
  3. adım 3 bacaklarınızı düzeltin...3Bacaklarınızı ve vücudunuzu baş aşağı ve yüzeye dik olana kadar düzeltin, bacaklarınız sudan dışarı çıksın. Kollarınızı dibe doğru uzatın ve ayak parmaklarınızı gösterin.
  4. adım 4 bu baş aşağı pozisyondayken, bacaklarınızın havadaki ağırlığı sizi suyun altına itecektir.4Bu baş aşağı pozisyona geçtiğinizde, yukarıda havada duran bacaklarınızın ağırlığı sizi suyun altına itecektir.
  5. adım 5 veya,5Ya da,
  6. adım 6 havuzun derin ucunda suya basın.6Havuzun derin ucunda suya basın.
  7. adım 7 suya basarken bacaklarınızı daha hızlı tekmeleyin ve nefes alın.7 Suya basarken bacaklarınızı daha hızlı tekmeleyin ve nefes alın. Bu sizi biraz yukarı kaldıracak ve momentum sağlayacaktır.
  8. adım 8 tekmelemeyi bırakın ve vücudunuzu düz tutun.8 Tekmelemeyi bırakın ve vücudunuzu düz tutun.
  9. adım 9 kollarınızla suyu yukarı itin, sonra tekrar aşağı kaydırın.9Kollarınızla suyu yukarı itin, sonra tekrar aşağı kaydırın. Dibe ulaşana veya nefesiniz tükenene kadar tekrarlayın.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruNefesinizi daha uzun süre tutmak için kendinizi eğitmek için kullanabileceğiniz bir yöntem nedir? Karada derin nefes alma pratiği yapmak, suda nefesinizi ne kadar uzun süre tutabileceğinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Suyun dışında olsanız bile bu kasları çalıştırmaya devam edersiniz.
  • SoruBaş üstü yüzey dalışını ne zaman kullanmalıyım? Bunu başarmak için yeterli havaya sahip olduğunuzu hissettiğinizde. Bu şekilde dalışı denemeden önce daha fazla hava solumanız gerekir.
  • SoruHavuzun dibine inmek için çırpınma tekmesi ve kurbağalama tekmesi de kullanabilir miyim? Evet, ancak bacaklarınızı VE kollarınızı kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Çırpınma tekmesi daha hızlı olsa da kurbağalama tekmesi daha az enerji gerektirir.

Video

İpuçları

  • Su derinliği bilinmiyorsa, sığ suya dalıştan kaynaklanan omurga yaralanmalarını önleyeceğinden, denize normal bir dalış (örneğin bir iskeleden) yerine yüzey dalışı tercih edilebilir.
  • İkinci yöntemi uygularken, suyun içeri girmesini önlemek için burnunuzdan hava üfleyin.

Uyarılar

  • Burnunuzdan artık hava üfleyemiyorsanız dalışı bırakın ve yüzeye çıkın. Bu, daha fazla havanız kalmadığı ve boğulma riski taşıdığınız anlamına gelir.
  • Derin dalış yaparken kulak tıkacı takmayın. Su basıncı kulak tıkaçlarını kulak kanalının derinliklerine iterek kulak zarınıza zarar verebilir ya da daha kötüsü olabilir.
  • Derinlere dalarken gözlük takmayın. Su basıncı sağlığınıza zarar verebilir. Ancak burnu kapatan bir yüzme maskesi kabul edilebilir, çünkü maskenin içine hava üfleyerek basıncı eşitleyebilirsiniz.