Hava İpekleri Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Doku olarak da adlandırılan hava ipekleri sirkte başladı, ancak şimdi kamplarda, dans stüdyolarında ve hatta kulüplerde mevcut. Hava ipekleri, tavana ya da başka bir yere bir kancayla asılan uzun bir kumaş parçasının bulunduğu bir performans sanatıdır. Yeni başlayanlar, temel hareketleri bir sınıfta öğrendikten sonra evde pratik yapabilirler.

Adımlar

Hava İpekleri için Hazırlık

  1. adım 1 forma girmek için egzersiz yapın.
    Forma girmek için egzersiz yapın. Kardiyo da dahil olmak üzere her türlü fiziksel aktivite, ilk dersiniz için forma girmenize yardımcı olacaktır. Hava çalışması üst gövdeyi ve merkezi hedef alır, bu nedenle bu bölgelere odaklanmak hazır olmanıza ve yaralanmaları önlemeye yardımcı olacaktır. Bacak kaldırma, barfiks ve yatay kürek çekme hareketlerini deneyin. Evde pratik yapabileceğiniz bir barfiks/chin-up çubuğuna yatırım yapın. Gelecekte tırmanmak ve kendinizi yukarıda tutmak için gücünüzü artıracaktır.
  2. adım 2 nitelikli bir öğretmen bulun.
    Nitelikli bir öğretmen bulun. Hiç kimse hava ipeklerini kendi başına öğrenmemelidir. Bu son derece tehlikelidir ve ciddi şekilde yaralanabilirsiniz. Aşağıdaki adımlar yalnızca hafızanızı tazelemek ve bir sınıfla birlikte pratik yapmak için kullanılmalıdır.
    • En iyisi bir hava hamağı sınıfıyla başlamaktır çünkü öğrenmenin en kolay yolu budur. Hamak tek parça ipeksi bir kumaştır ve arkanızdaki ipekle size bir güvenlik ağı sağlar.
  3. adım 3 esneme[3] x araştırma kaynağı ....
    Gerin. Hava ipekleri kaslarınızı yoğun bir şekilde kullanır. Her dersten ve pratik seansından önce onları yeterince esnetmek istersiniz. Sadece omuzlarınızı, kollarınızı ve diz ardı kirişlerinizi ısıtmakla kalmamalı, aynı zamanda ellerinizi esnetmek de önemlidir. Esneme hareketleri yaparken, çalımınız üzerinde de çalışın. İleride başvurmak için buna ihtiyacınız olacak. .
    • Isınma egzersizlerinize zıplama, yerinde koşma, şınav ve mekik gibi temel jimnastik hareketleriyle başlayın
    • Kol, omuz ve boyun çemberleri, omurganızı yukarı ve aşağı yuvarlama, parmakları ve bilekleri sallama, yukarı köpek, aşağı köpek ve elektrikli kaydırak gibi esneme egzersizleriyle kaslarınızı tipik hareket aralıklarından geçirin.
    • Hatta bir hava yogası dersine bile katılabilirsiniz.

Temel Hareketleri Öğrenmek

  1. adım 1 i̇peklere tırmanın.
    İplere tırmanın. İpeği iki elinize alın ve güçlü taraftaki alt bacağınızı ipeğin etrafına bir kez sarın.
  2. adım 2 kollarınızla yukarı çekin ve serbest bacağınızı sarılmış ayağınızın üzerine yerleştirin.
    Kollarınızla yukarı çekin ve serbest bacağınızı sarılı ayağınızın üstüne yerleştirin. Buna Fransız Tırmanışı denir. Tırmanmak yeni başlayanlar için ilk ve muhtemelen en zor numaradır çünkü vücut muhtemelen bu tür hareketlere alışık değildir. Ancak zaman geçtikçe ipeğe tırmanmak daha kolay hale gelir.
    • İpeği çekerken kolunuz sağlam ve sıkı olmalıdır. Alt uzuvlarınızın hareketine konsantre olabilmeniz için ipeği tutuşunuz sabit olmalıdır.
  3. adım 3 serbest ayağınızı ipeğin üzerine koyun.
    Serbest ayağınızı ipeğin üstüne koyun. Bu şekilde kaymaz ve kendinizi sadece kollarınızla desteklememiş olursunuz. Bu çok fazla pratik ve dayanıklılık gerektirir çünkü zihinsel gücünüzü de içerir.
  4. adım 4 ayağa kalkın ve aşağıdakileri yapana kadar tırmanmaya devam edin've reached your desired height.
    Ayağa kalkın ve istediğiniz yüksekliğe ulaşana kadar tırmanmaya devam edin. Tekniklerde ustalaşana kadar yere yakın kalmak isteyeceksiniz.
  5. adım 5 tek ayak kilidini öğrenin temel hareketi yerde uygulamak daha kolaydır.
    Tek ayak kilidini öğrenin Temel hareketi yerde uygulamak daha kolaydır. Alt bacağınızı sanki tırmanacakmışsınız gibi ipeğin etrafına sarın. İpeği incik kemiğinizin ortasından biraz gevşetin ve serçe parmağınızdan başlayarak ayağınızın altına getirin, böylece bir ayakkabı giyiyormuşsunuz gibi görünür. Ayak parmaklarınız ve topuğunuz ipeğin içinde olmamalıdır.
  6. adım 6 dikkatlice aşağı inin.
    Dikkatli bir şekilde inin. Bir tırmanıştan inerken, el ele tutuşarak yavaşça aşağı inin. Eğer aşağı kayarsanız, ayaklarınızın üst kısmında ikinci derece yanıklara neden olursunuz. Ayrıca, yerden en az bir ayak yüksekte olana kadar kendinizi bırakmayın.

Ships Lady'yi Öğrenmek

  1. adım 1 kendinizi yerden veya bir tırmanıştan bağlayın.
    Kendinizi yerden ya da tırmanıştan bağlayın. İpekleri ayırın. İpek ortasından asıldığı için aşağıya iki ayrı parça halinde sarkar. Bağlandığınızda tek bir parça gibi görünür.
  2. adım 2 i̇ki ipeği ayırın, böylece açıkça görülebilen iki parçanız olur.
    İki ipi ayırın, böylece açıkça görülebilen iki parça elde edersiniz. Dirsekleriniz başınızın üst kısmıyla aynı hizada olacak şekilde ayrı ipekleri kavrayın.
  3. adım 3 i̇peklerin arasından öne doğru eğilin, böylece vücudunuz ipeklerin önünde olur.
    Vücudunuz önlerinde olacak şekilde ipeklerin arasından öne doğru eğilin. Serbest bacağınızı ya önünüze doğru uzatın ya da pas şeklinde dizinize kadar getirin. Mümkün olduğunca güzel görünmesini sağlamaya çalışın.

Yarım Ayı Öğrenmek

  1. adım 1 tek ayak kilidi ile başlayın.
    Tek ayak kilidi ile başlayın. Yarım ayı bir tırmanıştan veya yerde gerçekleştirebilirsiniz.
  2. adım 2 i̇pekleri ayırın.
    İpleri ayırın. Yan dönün ve serbest ayağınızı doğrudan önünüze koyun, böylece ipeklerden birine doğru itin.
  3. adım 3 diğer ipeğe doğru eğilin ve başınızın üzerinde kavrayın.
    Diğer ipeğe yaslanın ve başınızın üzerinde tutun. Kendinize yeterince güvendiğinizde bırakabilirsiniz.

Yarım Buda'yı Öğrenmek

  1. adım 1 i̇pekleri ayırın.
    İpekleri ayırın. Ardından üst bedeninizi sallayın, böylece ipekler gövdenizin aşağısında bir V oluşturur.
  2. adım 2 dizleriniz dışa bakacak şekilde çömelin.
    Dizleriniz dışa bakacak şekilde çömelin. Bu hareketi yerde yapmak yerine tırmanarak yapmak daha kolaydır.
  3. adım 3 öne doğru eğilin, yer çekimi sizi baş aşağı çekecektir.
    Öne doğru eğilin ve yer çekimi sizi baş aşağı çekecektir. Bu çok rahatlatıcı bir harekettir.
    • Baş aşağı dönmek Yarım Buda'yı diğerlerinden daha tehlikeli hale getirir, bu yüzden hazır olduğunuzdan emin olun ve dikkatli olun.

Pegasus'u Öğrenmek

  1. adım 1 i̇pleri ayırın ve serbest bacağınızı iplerin arasından geçirin, böylece's in front of you.
    İpleri ayırın ve serbest bacağınızı önünüzde olacak şekilde iplerin arasından geçirin. Bir tırmanıştan sırt üstü yürüyüşe geçmek en kolay yoldur.
  2. adım 2 ellerinizi kalçalarınızın etrafından aşağı doğru kaydırın.
    Ellerinizi kalçalarınızın etrafından aşağı doğru kaydırın. Geriye doğru eğilin ve yapabildiğiniz kadar ayrılın. Ellerinizi ne kadar aşağıya yerleştirirseniz, o kadar baş aşağı gidersiniz.
  3. adım 3 pegasus hareketini yaparken dikkatli olun.
    Pegasus hareketini yaparken dikkatli olun. Bu hareket en tehlikeli olanıdır çünkü baş aşağı gidersiniz, ancak aynı zamanda dikkatli olmalı ve kafanızın üzerine düşmemelisiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bu becerileri öğrenmek ne kadar sürer?
    Daha önce herhangi bir tür hava numarasıyla ilgili deneyiminiz varsa, uzun sürmemelidir. Bununla birlikte, hava hareketlerinde yeniyseniz veya güçlü bir çekirdeğiniz yoksa, muhtemelen birkaç ay tutarlı pratik yapmanız gerekecektir.
  • Soru
    İpek yapmak için ne kadar odaya ihtiyacım var?
    Çok fazla odaya ihtiyacınız yok. Sadece ileri geri sallanırken başınızın duvara çarpmaması için yeterli alana ihtiyacınız var.
  • Soru
    İpeklerimi monte etmek için tavanın ne kadar yüksek olması gerekir? Tavanı 20 fit olan büyük bir odada hangi cıvatalar önerilir? Güvenlik için halımın üzerinde güreş minderlerine ihtiyacım var mı?
    İpekleri her gördüğümde, tavan 30 fitten daha yüksekti. Ancak ipekleri her tavana asabilirsiniz, sadece alçak tavanların altında fazla bir şey yapamazsınız. İpeklerinizi nasıl takacağınızdan emin değilseniz, kullandığınız her donanım parçasının üreticisine danışın. Tavanı da kontrol edin. Endüstriyel sınıf cıvatalarınız olabilir, ancak tavanınız düşük dereceli kırılgan beton ise yine de düşersiniz. Belirli bir yüksekliğin üzerinde, ne kadar paspas koyarsanız koyun, yine de yaralanırsınız. Kendinizi güvende hissettiğiniz matları kullanın, ancak konfor alanınızdan daha yükseğe çıkmayın.

İpuçları

  • İpek yaparken altınızda minder bulundurun. Yarım Buda veya Pegasus yaptığınızda, ipeklerin içinden geçmek mümkündür, yani tam bir takla atarsınız. Ayrıca, eğer düşerseniz, matlar size yardımcı olacaktır.
  • Bir hareketten çıkmak için geri sarın - yani harekete nasıl girdiyseniz öyle çıkın.
  • İpek yaparken yanınızda deneyimli bir yetişkinin olması son derece önemlidir. Bir bağa takılmak veya bir harekette sıkışmak mümkündür, bu nedenle sizi kurtarmak için yanınızda birinin olması gerekir.

Uyarılar

  • Hava ipeği antrenmanlarından veya gösterilerinden sonra kaslarınızı derinlemesine esneterek kramp girmesini önleyin.
  • Asla kendi iplerinizi kurmaya çalışmayın, özellikle de bir ağaçtan. İplerdeki düşüşler ve taklalar, vücut ağırlığınızdan kat kat daha güçlü kuvvetler oluşturabilir ve bir teçhizat noktasının güvenli olup olmadığını ve doğru şekilde kurulup kurulmadığını belirlemenize yardımcı olacak bir profesyonele ihtiyacınız vardır. Eğer teçhizat noktanız arızalanır ve düşerseniz, yaralanabilir hatta ölebilirsiniz.
  • Düşüş yaparken ne kadar yükseğe çıkarsanız o kadar iyi olur, böylece yere çarpmazsınız.
  • Hava ipekleri son derece tehlikelidir. Omuzlarda, kollarda, ayak bileklerinde ve bileklerde yaralanma yaygındır.