Aerial Cartwheel Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Aerial veya elsiz takla, ustalaşmak için pratik ve sabır gerektiren uzman seviyesinde bir jimnastik hareketidir. Antrenmanınıza normal taklalar ve tek elle taklalar atarak tamamen rahat bir şekilde başlayın. Kendinize güvendiğinizi hissettiğinizde, hareket boyunca kendinizi ilerletmek için ihtiyacınız olan ivmeyi sağlamak için bacaklarınızın tekme hareketini kullanarak antenlere geçin. Alışmak pratik gerektirecektir, ancak yakında başarmak için çok çalıştığınız yeni numaranızla arkadaşlarınızı şaşırtabileceksiniz!

Adımlar

Havadan Parende Atma

  1. adım 1 bacaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun.1Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Hava hareketine başlamadan önce, bacaklarınız açık ve kollarınız yanlarınızda durarak dengenizi bulun. Dengenizi bulmak, havayı daha hassas bir şekilde uygulamanıza yardımcı olacaktır.
    • Havada takla hareketini sert bir zeminde yapmayın. Her zaman ya dışarıda çimlerin üzerinde ya da içeride jimnastik minderlerinin üzerinde yapın.
    • Düşerseniz sizi yakalayabilecek bir gözcü kullanın.
    • Normal ve tek elle takla atmanın yanı sıra diğer ileri jimnastik hareketlerinde de yetkin değilseniz havada takla atmaya kalkışmayın. Daha önce jimnastik deneyiminiz olmadan havada takla atmaya başlarsanız, yaralanma riskiniz yüksektir.
  2. 2Birkaç koşu adımı atın. Havadan önce koşmak size daha fazla hız ve momentum kazandırır, bu da numarayı elleriniz olmadan gerçekleştirmenizi kolaylaştırır. Adımlarınızın düzgün ve kontrollü olduğundan emin olun.
    • Hava hareketinde ustalaştığınızda, bunu önce koşmadan da yapabileceksiniz. Koşmak, öğrenmeye başlarken ihtiyacınız olan momentumu elde etmenizi kolaylaştırabilir.
  3. 3Fırlatma bacağınızı yukarı kaldırın. Birkaç adım attıktan sonra, fırlatma bacağınızı veya havadan fırlatmak istediğiniz bacağınızı göğsünüze paralel olacak şekilde yukarı kaldırın. Fırlatma bacağınızı yukarı kaldırırken, arka bacağınızla küçük bir sıçrama yapın. Ellerinizi vücudunuzdan uzakta, yana doğru uzanmış ve omuzlarınızla aynı seviyede tutun.
    • Yeni başlıyorsanız, fırlatma bacağınız genellikle daha güçlü olan baskın bacağınız olmalıdır.
    • Bunu, hava için ihtiyacınız olan momentumu oluşturmanıza yardımcı olacak bir rüzgar adımı olarak düşünün.
  4. 4Fırlatma bacağınızı yerleştirin. Arka bacağınızla zıpladıktan sonra, fırlatma bacağınızı yere dikin. Fırlatma bacağınızın dizini bükülü tutun ve kollarınızı hala dışarıda ama belinizle aynı hizada olacak şekilde aşağı indirin.
  5. 5Arka bacağınızı kaldırın. Öndeki bacağınız dikilmiş haldeyken arka bacağınızla tekme atın. Gövdeniz şimdi yere yatay olmalı, öndeki bacağınız yere dik olarak dikilmeli ve diğer bacağınız arkanızda sallanmalıdır.
    • İhtiyacınız olan yüksekliği elde etmek için alttaki bacağınızı kullanın. Ayağınızla yerden yukarı doğru itin. Unutmayın, bu aşağı uzandığınız normal bir takla gibi değildir. Bunun yerine, sizi anten boyunca taşıyacak yüksekliği hedefleyin.
  6. 6Her iki bacağınızı başınızın üzerinde sallayın. Arka bacağınızı çırpmaya devam edin, ardından her iki bacağınız da başınızın üzerinde olacak şekilde öndeki bacağınızı fırlatın. Uzanıp yere tutunmak isterseniz ellerinizi yumruk yapın.
    • Eğer başınızın üzerine düşecekmiş gibi hissediyorsanız, ellerinizi indirin. Güvende olmak, incinme riskini almaktan daha iyidir.
    • Kollarınız gövdenize dik olacak şekilde gövdenizi hareket yönüne doğru çevirmeye çalışın.
    • Havadan geçerken ileriye doğru bakmaya devam edin.
  7. 7İlk bacağınızın üzerine inin ve fırlatma bacağınızı yerleştirin. Havayı bitirmek için bacağınızı uzatılmış kollarınızın arasında sallayın ve yere dikin. Eğer bacağınız aşağı doğru sallanıyorsa ve kollarınız bacağınızın yolundaysa, inişte kendinizi tekmelememek için kollarınızı hareket ettirin.
    • Fırlattığınız bacağınızla iniş bacağınıza yaklaşık bir adım mesafede yere inin.
    • Doğrulun ve gerekirse dengenizi yeniden sağlamak için ellerinizi kullanın. Az önce hava uçuşunuzu bitirdiniz!
  8. adım 8 yeni başladığınızda bir gözcü kullanın.8Yeni başladığınızda bir gözcü kullanın. Havada takla atmayı yeni öğrenirken, her zaman yanınızda sizi görecek biriyle pratik yaptığınızdan emin olun. Gözcünün arkanızda ve takla atacağınız yönde yan tarafta durmasını sağlayın.
    • Bir gözcü, havayı gerçekleştirirken sağ elini sol kalçanıza koyarak size yardımcı olabilir ve bitirdiğinizde sol elini sağ kalçanıza koyarak sizi yakalayabilir, böylece dengenizi kaybetmezsiniz.
    • Bir gözcü, havayı tamamlayamaz ve devrilirseniz de sizi yakalayabilir.
  9. 9Hava dalışını sabit bir başlangıç pozisyonundan uygulayın. Anten yapmayı yeni öğrenmeye başladığınızda, birkaç koşu adımı atarak ihtiyacınız olan ivmeyi elde etmek daha kolaydır. Hava hareketlerini rahatça yapmaya başladığınızda, koşmayı bırakın ve arka bacağınızla sıçrayarak ve patlayıcı bir kalkışla ivme kazanın.

Havada Takla Atmaya Hazırlık

  1. 1Düzenli takla atma pratiği yapın. Normal takla atma pratiğini atlayıp doğrudan antenlere geçmeyin. Nasıl yapılacağını bilmek Bir Cartwheel yapın zahmetsizce denge ve koordinasyon duygunuzu güçlendirecektir ki bu da antrenmanınızda çok önemlidir. Uykunuzda takla atabileceğinizi hissedene kadar pratik yapmaya devam edin!
    • Normal bir takla, havada takla atmanın temelidir ve bunu yaparken %100 rahat hissetmezseniz, havada takla atmayı öğrenmede başarılı olamazsınız.
  2. 2Tek elle takla atın. Normal taklada ustalaştıktan sonra, aşağıdakileri nasıl yapacağınızı öğrenin Tek Elle Cartwheel Yapın. Tek elle takla atmak sizi hedefinize bir adım daha yaklaştırır ve iki elinizi kullanmadan takla atarken enerjinizi nasıl hızlandıracağınızı öğretir.
    • Tek elle takla atma alıştırması yaparken, sağ ve sol elleriniz arasında geçiş yapın. Bu, dublör için ellerinizden birine bağımlı olmanızı önleyecektir.
  3. adım 3 tek elle takla atın ve elinizi indirmeyi geciktirin.3Tek elle takla atın ve elinizi indirmeyi geciktirin. Tek elle takla atarken kendinizi rahat hissettiğinizde, pratik yapın ve takla atarken elinizi bırakmak için mümkün olan en son ana kadar bekleyin.
    • Bu, elinizi koltuk değneği olarak kullanmanızı engelleyecek ve böylece elleriniz sizi desteklemeden havada baş aşağı hareket etme hissine alışacaksınız.
  4. 4Düzenli olarak dinamik esneme hareketleri yapın. Aerials ve diğer numaraları öğrenmeye başlıyorsanız dinamik esneme hareketleri son derece önemlidir. Dinamik esneme hareketleri normal esneme hareketlerinden farklıdır çünkü bir pozisyonu esnetmek ve tutmak yerine, dinamik esneme hareketleri bir dizi hızlı hareketle kaslarınızı germenizi gerektirir.
    • Dinamik esneme hareketleri, aerials veya diğer numaraları yaparken vücudunuzun geçirdiği hızlı hareketleri taklit ettiğinden, antrenmandan önce bu esneme hareketlerini yapmak kas çekme veya kendinizi incitme olasılığını en aza indirir.
    • Dinamik esneme hareketlerine örnek olarak bacak kaldırma ve tekme atma, vücut bükme ve yana eğilme hareketleri verilebilir.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruAerial öğrenmek ne kadar sürer? Bu gerçekten güven seviyenize ve ne kadar hızlı öğrenebileceğinize bağlı olacaktır.
  • SoruAerial yapmak için en büyük ipucunuz nedir? Hava atışı yapmak için koşarken dik durun. Hava atmaya yaklaşırken eğilirseniz, çok fazla yükseklik elde edemezsiniz. Bu yüzden yukarı ve ileri zıplayın, aşağı ve ileri değil.
  • SoruKorkmamayı nasıl hatırlayabilirim? Kendinizi havada baş aşağı çevirmekten biraz korkmanız doğaldır! Korkularınızı yatıştırmanın iyi bir yolu, ellerinizi her zaman aşağı indirebileceğinizi hatırlamaktır. Havayı mükemmel bir şekilde gerçekleştirme baskısını ortadan kaldırmak ve her zaman bir 'güvenlik ağına' sahip olduğunuzu bilmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Video

İpuçları

  • Her hava denemenizde bacaklarınızın başınızın üzerinden daha hızlı geçmesini sağlamaya çalışın.
  • Vücutlarının numara boyunca nasıl hareket ettiğini görmek için havada takla atan insanların ağır çekim videolarını izleyin.
  • Önce arka bacağınızdan sonra ön bacağınızdan tekme atın.

Uyarılar

  • Antenleri her zaman çimlerin üzerinde veya yastıklı bir mat üzerinde yapın. Sert bir yüzeye düşmek yaralanmaya neden olabilir.
  • Boynunuzun veya başınızın üzerine düşmekten endişe ediyorsanız, düşüşünüzü korumak için ellerinizi kullanın.
  • Ustalaşana kadar koşmadan hava hareketinizi yapmaya çalışmayın.
  • Tek elle takla atarak antene girme adımlarını uygulayın