İllüzyon Tekmesi Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İllüzyon tekmesi, dans ederken ve jimnastik yaparken en dikkat çekici hareketlerden biri olarak kabul edilir. Mükemmel esnekliğin yanı sıra doğru duruş ve pozisyon gerektirir. Çoğu insan için öğrenmesi zaman alır, ancak elde edilen sonuca değer. Bu yazı süreç boyunca size rehberlik edecektir.

Adımlar

Isınma

  1. adım 1 boynunuzu döndürerek başlayın.1Boynunuzu döndürerek başlayın. Tüm kaslarınızı germeniz ve gevşetmeniz gerektiğinden, boynunuzla başlayın. Dairesel bir hareketle döndürün.
  2. adım 2 kollarınızı döndürün.2Kollarınızı döndürün. Kollarınızı 20'şer saniye boyunca hem ileri hem de geri hareket ettirerek dairesel bir hareketle atın.
    • Yukarı ve aşağı fırlatmak ve yanlara doğru hareket ettirmek gibi başka hareketler de yapabilirsiniz.

    İpucu: Kollarınızı güçlendirmek için şınav çekmeyi deneyin.

  3. adım 3 kalçanızı ve dizlerinizi hareket ettirin.3Kalçanızı ve dizlerinizi hareket ettirin. Kalçanızı ve dizlerinizi hem saat yönünde hem de saat yönünün tersine döndürün.
    • Dizlerinizi döndürmek için ellerinizi dizlerinizin üzerine koyun ve hem kalçanızı hem de dizlerinizi hareket ettirin.
    • Dizlerinizi germenin bir başka yolu da onları göğsünüze doğru çekip 10 sayı boyunca orada tutmaktır.
  4. adım 4 akciğer hareketi yapın...4Akciğer Hareketi Yapın. Kalçalarınızın vücut ağırlığınızın yarısını taşıyabilecek kadar güçlü olması gerektiğinden, illüzyon vuruşuna başlamadan önce akciğer hareketleri önemlidir.
  5. adım 5 ayaklarınızı doğrultun ve esnetin.5 Ayaklarınızı işaret edin ve esnetin. Oturun ve ayak parmaklarınızı önünüze doğru uzatın. Birkaç saniye sonra esnetin. Bunu en az 12 kez yapın.
    • Gevşetmek için ayak bileğinizi de döndürebilirsiniz.
  6. adım 6 birkaç esneme egzersizi yapın.6Birkaç esneme egzersizi yapın. Halının üzerindeyken kaslarınızı esnetmek için birkaç egzersiz yapabilirsiniz. İllüzyon vuruşunuzu yapmadan önce bunlar son derece önemli ve faydalıdır. Okuyun Nasıl Esnetilir farklı esneme fikirleri için.
    • Bacaklarınızı iki yana açarak gerin. Bölme hareketi yapamıyorsanız, bacaklarınızı gidebildikleri kadar açın. Ayak parmaklarınızı tutmaya çalışın ve dizlerinizi bükmeden başınızla yere dokunun.

    Unutmayın: Henüz split yapamıyorsanız, illüzyon eksik görünecek ve beklediğiniz gibi görünmeyecektir. Yine de pratik yapmaya devam edebilirsiniz. Okuyun Bölme Nasıl Yapılır Henüz bölünmelerinizi almadıysanız ayrıntılı bir rehber için.

Tekme Atmak

  1. adım 1 şuradan başlayın  mountain= pose.=1 'Dağ Duruşu' ile başlayın. Dağ duruşunu yerde veya bir mat üzerinde yapın. Avuç içlerinizin ve ayaklarınızın yuvarlağa tamamen temas ettiğinden, sırtınızın kavisli olmadığından ve dizlerinizin bükülmediğinden emin olun.
  2. adım 2 bacağınızı yukarı kaldırın.2Bacağınızı yukarı kaldırın. Bir bacağınız aşağıda olacak şekilde bacağınızı havada bölünmüş bir pozisyonda yukarı kaldırın. Bunu yaparken ayak parmaklarınızın üzerinde durmamaya çalışın, çünkü bu dengenizi kaybetmenize ve düşmenize neden olabilir.
    • Yukarı kaldırılan bacak kişiden kişiye değişir. Sağ taraflı bir insan olmanız, sağ bacağınızı yukarı kaldırmayı rahat bulacağınız anlamına gelmez. Her ikisini de yukarı kaldırmayı deneyin ve hangi tarafın sizi rahatlattığını ve daha kolay olduğunu bulun.
  3. adım 3 yarım dönüş yapın.3Yarım dönüş yapın. Elleriniz ayağınızın her iki yanında olacak şekilde bir releve hareketi yapın, ancak bu hareket çok yüksek olmamalıdır. Vücudunuzu yavaşça başladığınız yerin tersine çevirin.
    • Bunu sürekli olarak uygulamaya devam edin. Ayağınız aşağıdayken iyice döndükten sonra bacağınızı havaya kaldırın ve tekrar deneyin.
  4. adım 4 ellerinizi kullanmadan tekme atmayı deneyin.4Ellerinizi kullanmadan tekme atmayı deneyin. Ayağa kalkın ve Dağ Duruşu yapmadan veya ellerinizle yere dokunmadan bacağınızı düz bir şekilde havaya kaldırmayı deneyin. Birkaç kez pratik yaparsanız, kısa sürede doğal gelecektir.
  5. adım 5 tekmenize yarım dönüş ekleyin.5 Tekmenize yarım dönüşü ekleyin. Ellerinizi kullanmadan dönmeye çalışın ve bacağınızı olabildiğince havaya kaldırın. Bu, illüzyonun pürüzsüz görünmesine yardımcı olacaktır.
  6. adım 6 pratik yapın.6Pratik yapın. İllüzyonunuzu yapmış olmanız harika. Şimdi tek yapmanız gereken, ortaya çıkan sonuçtan memnun kalana kadar pratik yapmaya devam etmek.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları