Buz Üzerinde Geriye Doğru Çapraz Geçişler Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Geriye doğru çapraz geçişler, özellikle ilk öğrenirken zor olabilir. Bununla birlikte, harika atlayışlar ve güzel dönüşler için hız kazanmanın mükemmel bir yoludur. Bu makale size geriye doğru crossoverlarda bir profesyonel olmak için bilmeniz gereken her şeyi öğretecek... tabii ki bol bol pratik yaparak!

Adımlar

  1. adım 1 pozisyon alın.
    Pozisyonunuzu alın. Hokey çemberlerinden birinin üzerinde durun. Eğer dairenin etrafında saat yönünde dönüyorsanız, sol bacağınız 'dairenin içinde' olacaktır. Saat yönünün tersine geçişler için sağ bacak 'içeride' olacaktır. Başınızı yukarıda tutun; ayaklarınıza bakmayın. Dizlerinizi ve ayak bileklerinizi derin bir şekilde bükün ancak belinizi kırmayın. Karın kaslarınızı çalıştırın ve kollarınızı dairenin içine doğru açın.
    • Saat yönünde gidiyorsanız, sol kol arkanızda, sağ kol önünüzdedir. Saat yönünün tersine geçişler için değişirler.
  2. adım 2 biraz pompa ile geriye doğru kaymaya başlayın.
    Birkaç pompa ile geriye doğru kaymaya başlayın. Çemberin 'dışındaki' ayağınızla pompalayın. Pompalarken 'iç' omzunuzun üzerinden bakın (ve daha sonra crossover yapın), böylece yanlışlıkla başka bir patenciye çarpmazsınız.
  3. adım 3 dış bacağınızla dışa doğru pompalayın ve dış bacağınızı iç bacağınızın önünde kaydırın.
    Dış bacağınızla dışa doğru pompalayın ve dış bacağınızı iç bacağınızın önünde kaydırın. Dış ayağınızı uzatın ve temiz bir kenar duyabilmek için bacağınızı kuvvetle pompalayın. Sırtınızı düz tutun ve tüm ağırlığınızı iç ayağınıza verin. Öne çapraz geçişlerin aksine, dış bacağınızı kaldırmayın.
  4. adım 4 i̇ç bacağınızı dairenin dışına doğru itin.
    İç bacağınızı dairenin dışına doğru itin. Bu bacağı kuvvetle itin. Bu bacağınızı dairenin içine geri yerleştirin.
  5. adım 5 rahatlık seviyeniz arttıkça bu işlemi hızlıca tekrarlayın.
    Rahatlık seviyeniz arttıkça bu işlemi hızlıca tekrarlayın. Pratik yaptıkça çapraz geçişleriniz daha kolay ve zarif hale gelecektir.
  6. adım 6 bu beceriyi bir çember üzerinde hem saat yönünün tersine hem de saat yönünde uygulayın.
    Bu beceriyi bir daire üzerinde hem saat yönünün tersine hem de saat yönünde uygulayın. Dönme ve atlama gibi daha sonraki beceriler için her iki yön de gereklidir. Her iki yönü de eşit şekilde uygulayın.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Düşmemek için sırtınızı biraz öne doğru eğin.
  • Her türlü paten kayışından önce, yaralanmaları önlemek için ısının ve gerinin. Sıcaklık ve güvenlik için uygun kıyafetler giyin. Yüzünüze gelen saçları arkadan bağlayın.
  • Karşıya geçmeden önce ağırlığınızın ayağınızın topuğunda olduğundan emin olun, böylece parmak ucunuza takılıp düşmezsiniz.

Uyarılar

  • Geriye doğru çapraz geçişler temel bir beceri olarak kabul edilse de, her tür patende olduğu gibi yaralanma riski vardır.