Yeni Başlayan Jimnastikçiler İçin Öne Takla Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Jimnastik çok eğlencelidir. Bu, erken dönem yuvarlanma becerileri için bir rehberdir ve beceriler hızlı bir şekilde öğrenilebilir.

Adımlar

  1. adım 1 öne doğru yuvarlanın.
    Öne doğru yuvarlanın. Bir jimnastikçinin öğrendiği ilk ileri yuvarlanma becerisi ileri yuvarlanmadır. Öne doğru yuvarlanmak için ellerinizi ayak parmaklarınızın hemen önünde yere koymanız, çenenizi göğsünüzde tutarak başınızı içeri sokmanız ve öne doğru yuvarlanmanız gerekir. Başlangıçta ellerinizi yere koymalı, ayağa kalkmamalı ve dizlerinizle ayaklarınızı bir arada tutmaya çalışmalısınız.
  2. adım 2 öne doğru yuvarlanmayı ilk olarak öğrenmek için, bunu daha kolay hale getirmek için eğimli bir yerde yapmak istersiniz.
    Öne doğru yuvarlanmayı ilk olarak öğrenmek için, bunu daha kolay hale getirmek için bir eğimden aşağı doğru yapmak istersiniz. Bunu bir tepeden aşağı veya takozlu bir mat üzerinde deneyebilirsiniz.
  3. adım 3 yaygın hatalardan kaçının.
    Yaygın hatalardan kaçının. En yaygın hatalar, başlamak için ellerinizi ayaklarınızdan çok uzağa koymak, sırtınızı yuvarlak tutmak için başınızı eğmemek, ayağa kalkmak için ellerinizi kullanmak ve ayaklarınızı çaprazlamak veya ayağa kalkmak için dizlerinizi açmaktır.
  4. adım 4 bir arada tutmak için dizlerinizin veya ayaklarınızın arasına bir fasulye torbası koymayı deneyin.
    Bir arada tutmak için dizlerinizin veya ayaklarınızın arasına bir fasulye torbası koymayı deneyin. Ayrıca, göğsünüzün üzerinde tutmak için çenenizin altını deneyin.
  5. adım 5 öne doğru yuvarlanma hareketini yapabildiğinizde, diğer birçok varyasyonu deneyebilirsiniz.
    Öne doğru yuvarlanma hareketini yapabildiğinizde, başka birçok varyasyon deneyebilirsiniz. Örneğin, sürekli öne doğru yuvarlanmayı, farklı pozisyonlarda başlayıp biten öne doğru yuvarlanmaları vb. deneyin.
  6. adım 6 mükemmel bir öne yuvarlanma ve mükemmel bir amuda kalkma becerisine sahip olduğunuzda, amuda kalkarak öne yuvarlanmayı öğreneceksiniz.
    Mükemmel bir öne yuvarlanma ve mükemmel bir amuda kalkma becerisine sahip olduğunuzda, amuda kalkarak öne yuvarlanmayı öğreneceksiniz. Bunu yapmak için amuda kalkın, ardından çenenizi göğsünüze koyarak daha fazla eğilin ve sırtınızı yuvarlayarak dışarı çıkın.
    • Bu beceriyi ilk öğrendiğinizde, size yardım etmesi için bir koç bulmalı ya da eğimli bir yerde veya yumuşak bir mat üzerinde yapmalısınız.
  7. adım 7 öne doğru yuvarlanmayı deneyin, ardından yuvarlanmak için amuda kalkın.
    Öne doğru yuvarlanmayı deneyin, ardından yuvarlanmak için amuda kalkın.
  8. adım 8 önden esnemeyi öğrenin.
    Ön gevşekliği öğrenin. Bu, amuda kalktığınızda, bir köprüye indiğinizde ve sonra ayağa kalktığınızda gerçekleşir.
  9. adım 9 front limber yapmak için kollarınız düz ve omuzlarınız ellerinizin üzerinde olacak şekilde iyi bir köprüye ihtiyacınız vardır.
    Öne uzanma hareketi yapmak için kollar düz ve omuzlar ellerin üzerinde olacak şekilde iyi bir köprüye ihtiyacınız vardır. Omuz esnekliğinizi artırmak için her gün çok sayıda köprü yapın.
  10. adım 10 bir köprüye doğru eğildiğinizde ve ayağa kalktığınızda limber yapma pratiği yapın.
    Bir köprüye doğru eğildiğinizde ve ayağa kalktığınızda esneme hareketleri yapın. Önce ellerinizle bir duvardan aşağı yukarı, bir silindirin üzerinden, koçunuzun gözetiminde veya yüksek bir yüzeye çıkarak bunu deneyin.
  11. adım 11 önden limber yapabilecek kadar esnek olduğunuzda, iyi bir amuda kalkın.
    Önden uzanma hareketi yapabilecek kadar esnek olduğunuzda, iyi bir amuda kalkın. Sırtınızı eğin ve ayaklarınızın ellerinize nispeten yakın bir köprüye düşmesine izin verin. Sonra ayağa kalkmak için kalçalarınızı ayaklarınızın üzerinde öne doğru sallayın. Kalçalarınızdan yukarı doğru yuvarlanın, başınız ve kollarınız en son yukarı gelmelidir.
  12. adım 12 i̇yi bir ön gevşekliğe sahip olduğunuzda, önden yürüme hareketi yapın.
    İyi bir ön toparlanma yaptıktan sonra, bir ön yürüyüş yapın. Bu da önden kalkış gibidir ancak her seferinde bir ayağınız üzerinde durursunuz. Bu beceriyi yaparken düz bir bacak üzerine indiğinizden emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bu amigo takımına girmeme yardımcı olacak mı?
    Bu çok mümkün! Bu, her ikisi de amigoluk için gerekli olan esnekliğinizi ve jimnastik becerilerinizi artırmanıza yardımcı olabilir.
  • Soru
    Nasıl hava hareketi yapabilirim?
    Sağlam bir takla atın, takla atmaya çalışın ve son dakikada ellerinizi yukarı çekin. Ayrıca başlangıçta kollarınızı yukarıda tutmayı ve sonra birleştirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Soru
    Sırt üstü yürüme hareketini yaparken bacağınızı nasıl yukarı itebilirsiniz?
    Köprü pozisyonundayken vücudunuzu sallayın, ardından bacağınızı yukarı atmaya çalışın. Pratik yapmaya devam edin!

İpuçları

  • Tüm ileri yuvarlanma becerilerinizi geliştirmek için her gün evde amuda kalkma ve köprü alıştırmaları yapın.
  • Haftada iki kez jimnastik dersi almaya çalışın. Bu, bazı becerileri öğrenmenize yardımcı olabilir.

Uyarılar

  • Jimnastik becerileri yalnızca spor salonunda, antrenörünüz sizi izlerken yumuşak minderler üzerinde denenmelidir.