Serbest Stil Futbol Numaraları Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Seçkin futbolcuların yaptığı o olağanüstü serbest stil numaralarını hiç gördünüz mü? Biraz pratik ve büyük bir sabırla siz de spot ışıklarının altındaki kişi olabilirsiniz!

Adımlar

  1. adım 1 bir serbest stilci olmak çok sıkı çalışma ve son derece sabır gerektirir, bu nedenle bunun karşılandığından emin olun.
    Serbest stilci olmak çok sıkı çalışmayı ve son derece sabırlı olmayı gerektirir, bu nedenle bunu yerine getirdiğinizden emin olun.
  2. adım 2 yoga gerçekten yararlıdır ve bacaklarınızı ve omuzlarınızı esnetmek sizi esnekleştirir ve i̇şinizi kolaylaştırır
    Yoga Gerçekten Yararlıdır ve Bacaklarınızı ve Omuzlarınızı Esnetmek Sizi Esnekleştirir ve İşinizi Kolaylaştırır
  3. 3. adım anahtar pratik yapmaktır tüm numaraları bir ay boyunca yapın ve bundan sonra bir ay i̇çinde i̇yi olacaksınız.
    Anahtar Pratik Yapmaktır Tüm Numaraları Bir Ay Boyunca Yapın ve Bundan Sonra Bir Ay İçinde İyi Olacaksınız.
  4. adım 4 bir futbol topu alın (çok fazla pompalanmamış) ve hokkabazlık yapmaya başlayın.
    Bir futbol topu alın (çok sert pompalanmamış) ve hokkabazlık yapmaya başlayın. Bunun anahtarı, topu kalçanızın altında tutmaya çalışmak ve üzerine geriye doğru bir dönüş yapmaktır. Hokkabazlık top kontrolünüze ve bacaklarınızın hızına yardımcı olur. Yaklaşık bir ay boyunca her gün 1 saat jonglörlük çalışın, büyük olasılıkla jonglörlükte uzman olacaksınız ve 100 keep-up'ı terlemeden yapabileceksiniz (eğer pratik yaparsanız).
  5. adım 5 ustalaştıktan sonra...
    Jonglörlükte ustalaştıktan sonra, topu ayağınızda tutarak topu oyalamak gibi temel serbest stil numaralarıyla başlamalısınız (jonglörlüğe başlamak üzereymiş gibi topu geri çekin, ancak bunun yerine ayağınızda dengeleyin. Bu hareket, diğer numaralara yol açan temel bir serbest stil numarasıdır. Bu numarada ustalaştıktan sonra daha zor ve daha iyi numaralara geçebilirsiniz.
  6. 6. adım bir diğer temel numara olan around the world (atw) topa fiske vurduğunuzda etrafında dönün ve işiniz bittikten sonra hokkabazlığa başlayın.
    Bir başka temel numara da Around the World'dür (ATW), topa fiske vurduğunuzda etrafında dönün ve işiniz bittikten sonra hokkabazlığa başlayın. Bu göründüğü kadar kolay değildir. Bu numara için çok fazla hıza ve yine çok fazla sabra ihtiyacınız var. Hareketle başlamalı ve mümkün olduğunca hızlı yapmaya çalışmalısınız. Hazır olduğunuzu düşündüğünüzde, oyuna bir top atın. Yine yaklaşık 2 ay boyunca günde bir saat pratik yapın ve bu konuda ustalaşabilirsiniz. Ancak bu numara jonglörlükten çok daha zordur, bu yüzden daha fazla sabra ihtiyacınız vardır. (*Bu numarayı jonglörlükten veya duraktan yapabilirsiniz, her iki durumda da topa fiske vurduktan hemen sonra topun etrafında dolaşmaya başlamalısınız, jonglörlük için ATW, topa sağ bacaklı insanlar için ayağınızın sağ tarafından ve sol bacaklı insanlar için ayağınızın sol tarafından vurmalısınız).
  7. 7. adım size ooh ve aah'ları getirecek bir başka temel numara da boyun duraklamasıdır.
    Size ooh ve aah'ları getirecek bir başka temel numara da boyun duraklamasıdır. Ayak stall'ına benzer şekilde boynunuzun üzerinde dengede tutarsınız. Bu numarayı ayak duraklamasından yapabilirsiniz, bu sefer topu başınızdan yaklaşık yarım metre yukarı kaldırırsınız. Daha sonra topu boynunuza koyarak sırtınızı 90 derecelik bir açıyla düz tutarsınız ve dirseklerinizi düz tutarak kolunuzun arkaya bakmasını sağlarsınız. Bu numaradaki kilit hareket, topu boynunuzda yastıklamaktır, yani topla aynı anda aşağı inerek topun gücünü ondan biraz daha yavaş bir şekilde alırsınız, böylece güç sırtınıza / boynunuza emilebilir. Bu numarayı 2 hafta boyunca her gün yaklaşık yarım saat uygulayın ve mükemmelleştirebilirsiniz. Bu numara ATW'den çok daha kolaydır.
  8. adım 8 bu 3 numarayı mükemmelleştirdikten sonra, oyununuzu hızlandırın ve hepsini birbirine bağlayın.
    Bu 3 numarayı mükemmelleştirdikten sonra, oyununuzu geliştirin ve hepsini birbirine bağlayın. Örneğin, jonglörlük yaparak başlayabilir, sonra bir ayak durağına gidebilir, ardından ATW yapabilir, ardından başka bir ayak durağı ve ardından bir boyun durağı yapabilirsiniz. Bu üç hareketi de yapabiliyor ve topu yerden uzak tutabiliyorsanız, size saygı duyulacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Hokkabazlığa nasıl başlayabilirim?
    Önce topu elinizde tutmaya çalışın ve sonra ayaklarınızdan vurmaya devam edin ve yakalayın. Eğer yeni başlayan biriyseniz, topa backspin atarak pratik yapın. Daha sonra, iki kez vurup yakalamak yerine yukarı vurup yakalamaya ve iki kez vurup yakalamaya ve sonra üç kez vurup yakalamaya ve üç kez vurup yakalamaya devam edin ve bu şekilde 20'ye kadar devam edin. Bundan sonra, sadece oldukça basit olması gereken fiskeleri öğrenin.
  • Soru
    Baş üstü vuruşu nasıl yaparım?
    Zayıf ayağınızı yukarı kaldırırken zıplamanız, ardından güçlü ayağınızı başınızın üzerinde sallamanız ve sağlam bir temas kurmaya çalışmanız gerekir. Bu çok sabır ve pratik gerektirir.
  • Soru
    Takımım için nasıl gol yaratabilirim?
    Savunmanın arkasına koşular yaparak takım arkadaşınızın gol atmasını sağlayın ve böylece gol atma şansı yakalayın.

Video

İpuçları

  • Bulabildiğiniz en hafif ayakkabılarla serbest stil yapmalısınız.
  • Profesyonel serbest stilcilerin daha iyi numaralar yapmak için kullandıkları özel toplar da vardır.

Uyarılar

  • Başlamadan önce her zaman gerin yoksa kaslarınızı çekebilirsiniz
  • Tüm bu numaraları kaygan olmayan bir yüzeyde yapın