Kaykay Hileleri Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dengede durma, itme, yuvarlanma, durma, dönme ve düşme gibi kaykayın temellerini öğrendikten sonra sıra bazı numaralar öğrenmeye gelir! Atladıktan sonra temel, orta ve ileri seviye numaralar için talimatları bulun!

Adımlar

Bazı Temel Püf Noktalarını Öğrenin

  1. 1Bir ollie yap. Ollie belki de öğrenebileceğiniz en önemli numaradır, çünkü çok sayıda daha gelişmiş numara için başlangıç noktasıdır.
    • Ollie, temel olarak tahta ayağınıza yapışırken yapılan bir zıplamadır. Bir ollie yapmak için, iyi denge ve zamanlama becerilerinin yanı sıra doğru ayak yerleşimine ihtiyacınız vardır.
    • Temel olarak, yuvarlanırken dizlerinizi çömelmiş bir pozisyonda bükmeniz, ardından yukarı zıplamanız ve zıplarken kaykayın kuyruğunu yerden kaldırmanız gerekir. Şoku absorbe etmek için yere inerken dizlerinizi büktüğünüzden emin olun.
    • Daha iyi hale geldikçe, daha yüksek ve daha uzun ollies yapma pratiği yapabilirsiniz.
  2. 2Kickturn yapmayı öğrenin. Kaykay üzerinde nasıl numara yapılacağını öğrenirken başlamak için iyi bir yer, nasıl kickturn yapılacağını öğrenmektir.
    • Kickturn, temel olarak ön tekerlekleri yerden kaldırmak ve 180 derecelik bir dönüş yapmak için tahtanızın üzerine geri eğilmeyi içerir.
    • Bu size yerde veya rampada yapılabilen çok hızlı ve hassas bir dönüş sağlar.
    • Daha gelişmiş numaralar için iyi bir yapı taşıdır.
  3. 3Nollie yapın. Nollie, ollie'nin bir varyasyonudur ve temel olarak zıplarken kaykayın arkası yerine önünü yerden kaldırmayı içerir. Ollie'de ustalaştıktan sonra, nollie'yi öğrenmek kolay olacaktır.
    • Nollie yapmak için, ön ayağınızı tahtanın burnuna kaydırın ve arka ayağınızı kamyonlarınızın ortasına yerleştirin. Çömelin, ardından yukarı zıplayın ve tahtanızın ön tarafını sertçe yerden kaldırın. Tahtayı havada düzleştirin, ardından yere inerken dizlerinizi bükün.
    • Nollie yapmayı öğrenirken biraz garip hissedebilirsiniz, çünkü baskın olmayan ayağınızla tahtayı nasıl patlatacağınızı öğrenmek zor olabilir. Nollie'lerinizle ollie'lerinizle aynı yüksekliğe ulaşamazsanız endişelenmeyin. - Bu normal bir durumdur.
  4. 4Elle nasıl yapılacağını öğrenin. Manuel hareket, bisikletinizde tekerlekli bir hareket yapmaya benzer; bu hareket sırasında geriye yaslanır ve kaykayın ön tekerleklerini yerden kaldırırsınız.
    • Manevralar tamamen denge ile ilgilidir, bu nedenle ayak pozisyonunuzu doğru almak için biraz zaman ayırın. Arka ayağınızı kaykayın kuyruğuna yerleştirin (neredeyse tamamını kaplayacak şekilde) ve ön ayağınızı ön tekerleklerin hemen arkasına yerleştirin.
    • Şimdi ön tekerlekler yerden kesilene kadar ağırlığınızı geriye doğru verin ve yuvarlanırken bu pozisyonu korumaya çalışın. Çok fazla geriye yaslanmayın yoksa kuyruk yerde sürüklenir ve kaykayınıza zarar verir.
    • Elle kaymayı öğrenirken, patencilerin çok fazla geriye yaslanıp tahtayı önlerine doğru fırlatmaları çok yaygındır. Bu olduğunda, geriye düşmek ve başınızı yere çarpmak kolaydır, bu da çok tehlikelidir. Bu nedenle paten kayarken her zaman kask takmak önemlidir.
  5. 5180 derece dönüş yapın. 180, temel olarak hem sizin hem de tahtanızın havada 180 derece döndüğü, iniş anahtarı veya fakie yaptığı bir ollie'dir. Bu daha zor temel numaralardan biridir, bu yüzden denemeden önce ollie ve kickturn'lerinizi öğrenmiş olmalısınız.
    • Ön veya arka tarafa 180 derece dönebilirsiniz - bu temelde hangi yöne döndüğünüzü ifade eder. İleriye doğru dönmek (backside) geriye doğru dönmekten (frontside) daha kolay kabul edilir. *Düz zemin numaraları için kelimeler zıttır, ön tarafa doğru dönmek arka taraf olacaktır ve bunun tersi de geçerlidir.
    • Önden ollie yapmak için ayaklarınızı ollie pozisyonuna getirin. Zıplamaya hazırlanmak için çömelirken, omuzlarınızı arkaya doğru çevirerek vücudunuzu sarın.
    • Tahtanın arkasını yerden kaldırın, ardından zıplarken omuzlarınızı ön tarafa doğru döndürün. Vücudunuzun geri kalanı ve tahtanız omuzlarınızı takip edecektir.
    • Fakie veya switch iniş yapabilirsiniz: fakie geriye doğru yuvarlanmak anlamına gelirken, switch baskın olmayan ayağınızla öne doğru binmek anlamına gelir.
  6. 6Bazı varyasyonları öğrenin. Kaykay numaralarının büyük çoğunluğu bu temel numaraların varyasyonlarından ibarettir. Ne kadar çok varyasyon eklerseniz, kaykayınız o kadar etkileyici görünecektir.
    • Kickturn varyasyonları: frontside kickturn, tic-tac, fakie kickturn ve geçişte kickturn.
    • Ollie ve nollie varyasyonları: Ollie yapmayı öğrendikten sonra, kaldırımlardan, rampalardan, merdivenlerden vb. ollie yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca hem ön hem de arka tarafta 180'ler, 360'lar (veya daha fazla dönüş) yapabilirsiniz. Ek olarak, ollie ile yaptığınız herhangi bir numarayı çeşitlilik açısından nollie ile de yapabilirsiniz.
    • Manuel varyasyonlar: Manuel varyasyonlar için burun manuelleri (iki arka tekerlek yerine iki ön tekerlek üzerinde yuvarlanma), tek ayak manuelleri ve tek tekerlek manuelleri yapabilirsiniz.

Bazı Çevirme Numaraları Öğrenin

  1. 1Kickflip yap. Kickflip öğrenilmesi gereken bir diğer temel numaradır.
    • Temel olarak, zıplarken kaykayın topuk kenarına tekme attığınız bir ollie'dir, böylece siz yere inmeden önce havada döner.
    • Temel kickflip'i öğrendikten sonra, varial kickflip, double kickflip, kickflip body varial ve kickflip indie gibi bazı varyasyonları uygulayabilirsiniz.
  2. 2Nasıl pop shove-it yapılacağını öğrenin. Pop shove-it, inişten önce tahtayı 180 derece döndürmek için ayaklarınızı kullandığınız bir başka ollie varyasyonudur.
    • Arka taraf pop shove-it yapmak için (ön taraf varyasyonundan çok daha kolaydır), sanki şovunuzun tabanından kötü bir şey siliyormuşsunuz gibi, kuyruğu açarken arka ayağınızı geriye doğru atmanız gerekecektir. Bu, tahtaya 180 dönüşü tamamlamak için ihtiyaç duyduğu hafif geriye doğru dönüşü verir.
    • Zıplarken ön ayağınızı tahtadan kaldırın, böylece ayaklarınız dönerken tahtanın üzerinde durur. İnmeden önce her iki ayağınızla tahtayı yakalayın.
    • Ön tarafa doğru itme hareketi yapmak için arka ayağınızı öne doğru itmeniz gerekir, böylece ters yönde dönecektir. Bu numarada işin çoğunu arka ayağınızın yapmasına izin vermelisiniz, aksi takdirde tahta dönerken takla atacaktır.
  3. 3Nasıl heelflip yapılacağını öğrenin. Heelflip, kickflip'in tersi gibidir; tahtayı topuk tarafına çevirmek için ön ayağınızı kullanmak yerine, tahtayı parmak tarafına çevirmek için arka ayağınızı kullanırsınız.
    • Ollie pozisyonunda başlayın, ardından arka ayağınızla tahtayı yerden kaldırın. Zıplarken, ön ayağınızı çapraz olarak tahtanın ön parmak ucu kenarına doğru kaydırın, ardından kaykayı fiske vurmak için topuğunuzu kullanın.
    • Tahtayı doğrudan altınızda tutmak için hafifçe geriye doğru zıplayın ve tahtaya takla atma zamanı vermek için bacaklarınızı sıkıştırın. Bir tam taklayı tamamladıktan sonra, tahtayı ayaklarınızla yakalayın ve yere inerken dizlerinizi bükün.
    • Temel heelflipte ustalaştıktan sonra, siz yakalamadan önce tahtanın birden fazla kez döndüğü ikili ve üçlü heelflipleri deneyebilirsiniz.
  4. 4360 takla atın. 360 takla (tre-flips olarak da bilinir) bazen 'kaykaydaki en iyi numara' olarak adlandırılır çünkü çok tatlı görünürler.
    • Bir 360, temel olarak bir kickflip ve 360 derece itmenin bir kombinasyonudur. Zamanlamanın tam olarak doğru olması gerektiğinden, öğrenmesi biraz zor olabilir.
    • Ayaklarınızı kickflip pozisyonuna getirin, ardından ön ayağınızı tahtanın ortasına gelecek şekilde geriye doğru hareket ettirin. Arka ayağınızın parmaklarını tahtanın kenarından sarkıtın.
    • Yüksek bir ollie elde etmek için arka ayağınızla tahtaya sertçe vurun, ardından aynı anda tahtayı döndürmek için arka ayağınızı geriye doğru itin (itme gibi) ve çevirmek için ön ayağınızı öne doğru tekmeleyin (kickflip'teki gibi).
    • Tahtaya dönmesi ve takla atması için yer açmak için dizlerinizi yukarı kaldırın. Gözünüz üzerinde olsun ve tutuş bandını izlemeye çalışın, çünkü bu tahtayı ayaklarınızla yakalamanız için bir işarettir.
    • Bu hareketi muhtemelen ilk denemenizde, hatta ikinci veya üçüncü denemenizde yapamayacaksınız. Sadece denemeye devam edin ve tahtanın ve her iki ayağınızın ne yapması gerektiğine dair net bir zihinsel imaja sahip olduğunuzdan emin olun.
  5. 5 Nasıl hardflip yapılacağını öğrenin. Hardflip, adından da anlaşılacağı gibi oldukça zor bir numaradır. Esasen bir ön taraf pop shove-it kickflip'tir.
    • Ön ayağınız boltların arkasında, ayak parmaklarınız neredeyse dümdüz ileriyi gösterecek şekilde başlayın. Arka ayağınızı, topuğunuz arka kenardan sarkacak şekilde kuyruğa yerleştirin. Her iki ayağınızın taşakları üzerinde dengede durmaya çalışın, çünkü bu numarayı gerçekleştirmeyi kolaylaştıracaktır.
    • Tahtayı yerden kaldırın, ardından aynı anda arka ayağınızı öne doğru atarak tahtayı ön tarafa döndürün (önden itme gibi) ve ön ayağınızı kullanarak tahtayı çevirin (kickflip gibi).
    • Ön ayağınızı yoldan uzak tuttuğunuzdan emin olun, çünkü dönerken tahtaya takılması kolaydır. Tahtayı her iki ayağınızla yakalamakta zorluk çekiyorsanız, daha iyi olana kadar numarayı önce sadece ön ayağınızla yapmayı deneyin.

Bazı Kaydırma ve Eziyetleri Öğrenin

  1. 150/50 grind yapın. 50/50 grind, çoğu patencinin öğrendiği ilk grind numarasıdır. Ağırlığınızı her iki tekerleğe eşit olarak dağıtarak bir kaldırım, çıkıntı veya ray üzerinde kaymayı içerir.
    • İyi bir hızda, neredeyse yüzeye paralel olarak taşlamayı düşündüğünüz kaldırıma veya çıkıntıya doğru yuvarlanın. Tahtayı pozisyonuna yönlendirmek için ön ayağınızı kullanarak çıkıntıya ollie yapın.
    • Çıkıntının kamyonlarınız arasında ortalandığından emin olun ve eziyet ederken dizlerinizi bükülü tutun.
    • Çıkıntının sonunda, atlamak için kaykayın kuyruğunu açın ve aynı anda dört tekerleğin üzerine inmeye çalışın.
  2. 2-Burun sürtünmesi yapın. Burundan taşlama, ön tekerleklerinizin üzerinde taşlamayı içerir ve potansiyel olarak daha fazla denge için güvertenin burnunun çıkıntıya / eğriye temas etmesine izin verir.
    • Ayaklarınız ollie pozisyonundayken iyi bir hızda çıkıntıya paralel olarak yuvarlanın. Bir ollie yapın, ardından ön ayağınızı tahtanın burnuna doğru ve arka ayağınızı tahtanın ortasına doğru kaydırın, böylece sırt yukarı doğru eğilir.
    • Ön ayağınızın üzerine inin ve burnunuzu hafifçe çıkıntıya değdirin. Ağırlığınızı ön kamyonun üzerinde ortalayın; öne doğru çok fazla eğilirseniz burun yapışacak ve öğütme işleminiz aniden duracaktır.
    • Ağırlığınızı geriye doğru kaydırarak çıkın, böylece tahta boyunca eşit ağırlıkta olur.
    • Burun sürtünmelerini denemeye başladığınızda, kaldırıma kadar yükseldiğinde tahtanın burnunu aşağı doğru çarpın ve otomatik olarak dengelenecektir.
  3. 3Tahtada nasıl kayılacağını öğrenin. Boardlide, yapabileceğiniz en temel kayma numarasıdır. Bir kaldırıma, çıkıntıya veya tırabzana ollie yaparak tahtanın paralel olmasını ve ardından kamyonlar arasında kaymayı içerir.
    • Tırabzanlar bu numarada kasıklarınız için tehlikeli olabileceğinden, tahta kaymalarıyla (kaldırım gibi) küçük başlamak iyi bir fikirdir! Ancak, başlangıç için beton bir kaldırım kullanıyorsanız, tahtanızın kolayca kayabilmesi için önce iyice cilaladığınızdan emin olun.
    • Ayaklarınız ollie pozisyonundayken kaldırımın yanında ilerleyin. Ollie yapın ve vücudunuzu ve tahtanızı 90 derece döndürerek kaldırım kaykayın ortasına gelecek şekilde iniş yapın. Kaykay kaldırıma dik olmalıdır.
    • Dizlerinizi bükün ve tahta kaldırım boyunca kayarken ağırlığınızı eşit şekilde dengede tutun. Sona ulaştığınızda, arka tekerleklerinizin önce inmesini istediğiniz için tahtanızın arkasına daha fazla ağırlık verin.

Bazı Rampa Hileleri Öğrenin

  1. 1Nasıl inileceğini öğrenin. Drop in gerçekten bir hile değildir, ancak rampaları ve yarım boruları ciddi bir şekilde kullanmaya başlamak istiyorsanız çok önemlidir.
    • Düşmenin en zor kısmı korkunuzu yenmektir - tekniğin kendisi oldukça kolaydır. Kaykayınızı, tekerlekler rampaya rahatça oturacak şekilde kuyruk kısmı başlığın üstüne gelecek şekilde konumlandırın.
    • Arka ayağınızı kuyruğun üzerine yerleştirin ve kaykayın çok çabuk hareket etmesini önlemek için ağırlığınızın çoğunu buraya verin. Ön ayağınızı kaykayın üst kısmına hafifçe (ama güvenli bir şekilde) yerleştirin.
    • Hazır olduğunuzda (bu konuda çok fazla düşünmemeye çalışın yoksa psikolojiniz bozulur), vücudunuz rampaya dik gelene kadar tekerleklerinizi ve vücudunuzu öne doğru eğin. Öne veya arkaya eğilmeyin - vücut pozisyonunuzu düz zeminde sürdüğünüzle aynı tutun.
    • Tekerlekler rampaya çarptığında dizlerinizi bükün ve normal şekilde yuvarlanmaya devam edin.
  2. 2Rock to Fakie ve Rock n' Roll'un nasıl yapıldığını öğrenin. Rock to Fakies ve Rock n' Rolls, öğrenilmesi gereken iki harika rampa numarasıdır. Ancak, bunları daha büyük rampalarda denemeden önce mini rampalarda pratik yapmalısınız, aksi takdirde yaralanabilirsiniz.
    • Rock to Fakies: Kaykayınızın ön yarısını kenarın üzerine çıkarmak için yeterli hızda başa doğru yuvarlanın. Ön tekerlekler zemine değene kadar ön ayağınızla aşağı doğru itin, ardından geriye doğru yuvarlanmaya başlarken ön tekerleklerin zemini temizlemesine izin vermek için ayağınızı kaldırın. Tekerlekler tırabzanı temizledikten sonra, tekerlekleri tekrar yere koyun ve geriye doğru yuvarlanın.
    • Rock n' Rolls: Rock n' Rolls, rock to fakies ile aynı şekilde başlar. Ön tekerleklerinizi güverteye değene kadar tırabzanın üzerinde yuvarlayın, ancak fakie yapmak yerine 180 derecelik bir kickturn yapın ve ters yöne bakacak şekilde yuvarlanın.
  3. 3-Dudak kayması yapın. Dudak kayması, tahtaları ikiye ayırdığı bilindiği için 'felaket' olarak da adlandırılan harika bir numaradır!
    • Rampadan yukarı kayın ve tırabzanın üzerinden yükselirken 180 ollie yapın. Tahtanın ortası tırabzanın üzerine gelecek şekilde inin ve şoku absorbe etmek için çömelin.
    • Ağırlığınızı arka ayağınızdan vererek arka tekerleklerin tırabzandan kurtulmasını sağlayın ve kayayı tekrar içeri alın.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruKaykay üzerinde yapılabilecek en kolay numara nedir? Muhtemelen kaykayı yerden zıplattığınız ollie hareketidir. Bu, diğer birçok numaranın temelini oluşturur, bu yüzden başlamak için iyi bir yerdir.
  • SoruHemen numara öğrenmeye başlayabilir miyim? Bunu gerçekten tavsiye etmem. Denge kurmayı, itmeyi ve dönmeyi öğrenmeniz çok daha önemlidir. Paten kaymanın bu temel unsurlarını öğrendikten sonra, numara öğrenmeyi düşünmeye başlayabilirsiniz.
  • SoruKaykay üzerinde numara öğrenmek ne kadar sürer? Bir ayınızı da alabilir, bir yılınızı da. Bu gerçekten kaykay üzerinde ne kadar sürede rahat edeceğinize bağlıdır.

Video

İpuçları

  • Bileğinizle çok fazla fiske vurmayın çünkü bu tahtanın uçmasına neden olur.
  • Numaranın temelleri konusunda rahat olmak için önce sabit ollie yapmayı öğrenin. Hareketler konusunda kendinizi rahat hissettiğinizde, numarayı hareketli olarak denemeye başlayabilir ve ardından bir şeylerin üzerinden veya üzerinden atlamaya başlayabilirsiniz.
  • Omuzlarınızı tahta ile aynı hizada tutun, böylece tahta düz kalır ve dönmez. Bu, kick-flip yapmayı öğrenen birçok aceminin ortak sorunudur.

Uyarılar

  • Düşeceksiniz ama kalkıp tekrar deneyeceksiniz.
  • Her zaman yanınızda ped bulundurun, düşerseniz size yardımcı olurlar.
  • Her zaman kask takın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kask (çok aptalca görünüyor ama güvenli)
  • Tablası, kamyonları, tekerlekleri ve cıvataları olan kaykay.