Futbolda Mükemmel Adım Atma Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Cristiano Ronaldo'nun nasıl bu kadar hızlı adım attığını hiç merak ettiniz mi? Ya da Joe Cole'un nasıl yaptığını? Futbol yıldızı olmaya mı heveslisiniz? Bu basit talimatlarla geleneksel step over hareketini uykunuzda bile yapabileceksiniz. Adım atmayı öğrendiğinizde futboldaki hemen hemen her hareketi öğrenebilirsiniz. İyi şanslar!

Adımlar

  1. adım 1 futbol topunuzun iyi şişirildiğinden emin olun.1Futbol topunuzun iyi şişirildiğinden emin olun.
  2. adım 2 başlangıç için güzel, yavaş bir tempoda top sürün.2Başlangıç için güzel, yavaş bir tempoda top sürün.
  3. adım 3 rakibinizden yaklaşık 1 metre (3,3 ft) uzakta olduğunuzdan emin olun, aksi takdirde topu sizden alma ihtimali vardır.3Rakibinizden yaklaşık 1 metre (3,3 ft) uzakta olduğunuzdan emin olun, yoksa topu sizden alma ihtimali vardır.
  4. adım 4 zayıf ayağınızı...4Zayıf ayağınızı, sanki sağ ayağınızla sol ayağınızın üzerine basacakmışsınız gibi, adımınızı başlatmak istediğiniz topun yanına yerleştirin.
  5. 5. adım güçlü ayağınızı topun üzerinden ve etrafından geçirin ve topun karşı tarafında durdurun.5Güçlü ayağınızı topun üzerinden ve etrafından geçirin ve topun karşı tarafında durdurun. İşlemi diğer ayağınızla tekrarlayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBir step-over yaptıktan sonra hangi yön etkilidir, sağ mı sol mu? Defans oyuncusunun bacaklarına bakarsınız. Eğer sağdaki öndeyse, sola gidersiniz çünkü topu almak için bacaklarını değiştirecek zamanı olmayacaktır. Eğer soldaki önünüzdeyse, sağa gidin. Bazı durumlarda, defans oyuncusunun kendisine çelme takmasını bile sağlayabilirsiniz.
  • SoruOyunlarda stepoverları yukarı bakarak mı yoksa aşağı bakarak mı yapmalıyım? Her şey formunuza bağlıdır. Her iki yol da iyidir. Eğer rakibi yanıltmak istiyorsanız, aşağı bakarak topa bakmasını sağlayın. Eğer hızınız varsa, yukarı bakarak yapmanız daha iyi olur.
  • SoruKalecilere karşı faydalı mı? Çok yakın olduğunuzda yapmamak en iyisidir; bazen kullanabilirsiniz ama her kaleci bu hareketi yemez. Kalecinin asıl işi hareketleri incelemektir, bu yüzden step-out yaptığınızda onlara kalede kendilerini büyütmeleri için çok fazla zaman vermiş olursunuz. Sahte bir şut atabilirsiniz ama en iyisi bitirmektir.

İpuçları

  • Kendinizi yere yakın tutun, böylece hareketinizde daha fazla hız ve güç elde edersiniz.
  • Hareketi ne kadar hızlı yaparsanız o kadar etkili olur.
  • Arka bahçenizde pratik yapın veya topu yere koyun ve top hareketsizken step-over yapın

Uyarılar

  • Beceriyi öğrenirken çok hızlı koşmayın.
  • Topu her zaman izleyin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Düzgün şişirilmiş futbol topu.
  • Düz bir yüzey.
  • İyi bir çift krampon, çim ayakkabısı veya normal tenis ayakkabısı.