Keskin Nişancı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Devrimci Japon güreşçi Riki Choshu, sasori-gatame veya 'akrep tutuşu' adını verdiği Boston Crab ve figure-four bacak kilidinin bir karışımını icat etti. Bret 'The Hitman' Hart tarafından benimsendikten sonra, bitirici teslimiyet tutuşu keskin nişancı olarak tanındı ve tüm profesyonel güreşteki en yaygın ve popüler bitirici tutuşlardan biri oldu. Bu hareket en çok Hitman ile özdeşleşmiştir, ancak Sting, Shawn Michaels, Edge ve diğerleri de dahil olmak üzere birçok güreşçi bunu büyük bir etki yaratmak için kullanmıştır. İstekli bir katılımcının yardımıyla gerçekleştirilmesi popüler ve basit bir harekettir. Daha fazla bilgi için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Keskin Nişancıya Vermek

  1. adım 1 rakibinizi ringin ortasına sırt üstü yerleştirin.
    Rakibinizi ringin ortasına sırt üstü yerleştirin. Hareketi doğru bir şekilde yapmak için, rakibinizi, teslimiyet tutuşunu daha inandırıcı hale getirmek için iplerden uzak olacak şekilde konumlandırarak başlamalısınız. Genel olarak, hareket ringin ortasında uygulanır, böylece rakip tutuşu kırmak için ipleri yakalayamaz. Bu nedenle rakibinizi sürüklemek veya başka bir şekilde merkeze yerleştirmek yaygındır.
    • Profesyonel güreş hareketleri, bir güreş ringinde iletişim kuran ve birlikte çalışan iki güreşçi tarafından gerçekleştirilmesi gereken karmaşık koreografili manevralardır. Keskin nişancı, doğru yapıldığında yıkıcı görünen ancak kesinlikle hiçbir rahatsızlığa neden olmaması gereken bir harekettir. Yanlış yapıldığında, ciddi bir sırt yaralanmasına neden olma riskiniz vardır.
  2. adım 2 rakibinizi kaldırın's legs by gripping the arches of the feet.
    Ayak kemerlerini kavrayarak rakibinizin bacaklarını kaldırın. Her bir ayağı elinize alın ve rakibinizin bacaklarıyla bir 'V' oluşturacak şekilde bel hizasında tutun.
  3. adım 3 baskın bacağınızla adım atın.
    Baskın bacağınızla adım atın. Sağ bacaklıysanız, rakibinizin bacaklarının V'sinden geçin ve sağ ayağınızı karnının yanındaki mindere koyun. Ayaklarını tutmaya devam edin.
    • Her iki bacağınızla da adım atarak hareketi her iki tarafa da yapabilirsiniz. Bret Hart her zaman sol bacağıyla adım atardı, bu yüzden teknik olarak keskin nişancı hareketini yaparken sol bacağınızı kullanmanız gerekir. Bununla birlikte, hangi tarafa doğru yuvarlanırsanız yuvarlanın hareket aynıdır; tek fark, bir sonraki adımda tartışılacak olan rakibin bacaklarını çaprazlama sırasını içerir.
  4. adım 4 rakibinizi çaprazlayın's legs around your leg, starting with the near the leg.
    Rakibinizin bacaklarını bacağınıza yakın olandan başlayarak bacağınızın etrafında çaprazlayın. Eğer sağa doğru adım attıysanız, rakibinizin sağ bacağını (sol bacağını) uyluğunuzun üzerinden geçirin, ardından diğer bacağını (sağ bacağını) onun üzerinden geçirin. Sağ ayak bileğini, ön yüz kilidi için yapabileceğiniz gibi koltuk altınıza sıkıştırın ve sıkıca kavrayın.
    • Her zaman adım attığınız taraftaki bacakla başlayın. Sol bacağınızla adım atarsanız, önce rakibinizin sağ bacağını çaprazlayın.
  5. adım 5 pivot yapın ve karşıya adım atarak rakibinizi döndürün.
    Dönün ve karşıya adım atarak rakibinizi yuvarlayın. Harekete sağ bacağınızla başladıysanız, dönün ve rakibinizin vücudunun üzerinden adım atarak onu yuvarlayın.
    • Bu işbirliğine dayalı bir hareket olmalıdır: siz rakibinizin bacaklarını desteklerken o da direnmeye çalışır gibi kollarını sallamalı ancak rahatça yuvarlanabilmek için ağırlığını değiştiriyor olmalıdır. Rakibiniz ağırlıksızsa veya direniyorsa bunu yapmak çok zor olacaktır.
  6. adım 6 çömelin ve kendi ağırlığınızı destekleyin.
    Çömelin ve kendi ağırlığınızı destekleyin. Rakibinizin her iki bacağından tutmaya devam ederken çömelme pozisyonuna geri yaslanın. Rakibinizin dizini elinizle destekleyin. Rakibinizin kalçasının hemen üzerine çömelmelisiniz. Güreşçiler, nasıl görünmesi gerektiğine dair bir fikir edinmek için spor salonundayken sık sık aynada bu tür boyun eğme hareketlerinin provasını yaparlar.
    • Rakibinizin bacaklarını geri çekmeyin, ancak yüzünüzü gererek ve başınızı geriye atarak geri çekiliyormuş gibi yapın. Hareketin inandırıcılığı, sertçe çekiyormuş gibi görünmenize bağlıdır, ancak öyle değildir.
    • Hiçbir koşulda tüm ağırlığınızı rakibinizin kalçasına veya sırtına vererek oturmamalısınız. Bu, hareketin kesinlikle önemli bir yönüdür. Bret Hart oturuyor ve hareketi sıkıştırıyor gibi görünse de, aslında kendi ağırlığını destekleyerek derin bir çömelme hareketi yapıyor. Çömelirken rakibinizin bacaklarının ağırlığını ve kendi ağırlığınızı desteklemek için çok fazla karın ve alt vücut gücü gerekir.

Keskin Nişancıyı Almak

  1. adım 1 yuvarlanmaya yardım edin.
    Yuvarlanmasına yardım edin. Kum torbası gibi öylece yatmayın. Keskin nişancının alıcısı olarak, bacaklarınızı mümkün olduğunca yukarıda tutmaya yardımcı olun ve yuvarlanırken ağırlığınızı dirseğinize ve omzunuza vererek bunu kolaylaştırın.
    • Anlatılan hikayeye bağlı olarak, mücadele ediyor görüntüsü vermek de önemli olabilir. Serbest kalan kolunuzu sallayın ve yüzünüze acı çeken bir korku ifadesi yerleştirin. Çok daha iyi görünecektir.
  2. adım 2 sat onu.
    Satmak. Yuvarlandıktan sonra, harekete geçmeye başlamalısınız. Acı çekiyormuş gibi, bacaklarınız yuvalarından çıkarılıyormuş gibi çığlık atın ve bağırın. Birçok güreşçi kafasını tutacak, mindere vuracak ve iplere doğru sürünmeye başlayacaktır. Orada öylece yatarsanız, hareket iyi görünmez. Belli bir şekilde, hareketi yapmak ya da bozmak çoğunlukla size bağlıdır.
    • Maçta pes etmeniz isteniyorsa bunu hemen yapmayın. Dayanmaya çalışıyormuşsunuz, kurtulmaya çalışıyormuşsunuz ve maçı bırakmak istemiyormuşsunuz gibi bir izlenim verin. Sonra rakibinizin bacağına isteksizce üç kez dokunarak çekildiğinizi gösterin.
    • İlham almak için 'Stone Cold' Steve Austin'in WrestleMania 13'teki sharpshooter satışına göz atın. Bu güreşin ikonik görüntülerinden biridir.
  3. adım 3 yaygın geri dönüşler ve kaçışlar üzerinde çalışın.
    Yaygın geri dönüşler ve kaçışlar üzerinde çalışın. Bir teslimiyet tutuşuna sarılmış olmanız, tek seçeneğinizin boyun eğmek olduğu anlamına gelmez. Diğer bazı teslimiyet tutuşlarına göre daha az net geri dönüşler vardır, ancak hikayenin gerektirip gerektirmediğine bağlı olarak rakibinizle birlikte çalışabileceğiniz birkaç tane vardır.
    • İplere doğru ilerleyin. Keskin nişancıyı kırmanın en iyi yolu ring iplerinden birine tutunmaktır, bu da rakibinize tutuşu kırması için beş sayısına kadar süre verir, aksi takdirde diskalifiye edilir. Eğer ringin ortasındaysanız, dirseklerinizin üzerine çıkın ve rakibinizi de kendinizle birlikte sürükleyerek sürünmeye başlayın. Maksimum bağırsak dayanıklılığı.
    • Bacaklarınızı düzleştirin. Bacaklarınızı düzleştirip rakibinizin gövdesini yere doğru iterek keskin nişancıdan kurtulmak için rakibinizle birlikte çalışın. Birlikte çalışırsanız, yuvarlanarak sabitleme kombinasyonuna bile geçebilirsiniz.
    • Bileğinden tut ve kendi keskin nişancına çevir. Eğer geriye uzanıp rakibinizi ayağa kaldırabilirseniz, ağırlığı bırakacak ve ayağa kalkabileceksiniz. Şimdi, keskin nişancı veya başka bir Boston-Crab tipi boyun eğme tutuşu için pozisyonda olacaktır.

Varyasyonların Uygulanması

  1. adım 1 akrep ölüm kilidini deneyin.
    Akrep Ölüm Kilidini deneyin. Güreşçi Sting aynı temel tutuşu ince farklılıklarla birlikte bir bitiriş manevrası olarak kullanmıştır. Örneğin, Scorpion Death Lock her zaman sağa doğru yuvarlanır ve tipik olarak Sting rakibin üzerinden yavaşça yuvarlanmayı büyük bir olay haline getirirken, Bret Hart bunu hızlı bir şekilde yapar. Sting rakibini devirirken diğer eliyle gökyüzünü işaret eder ve çömelmeden önce çılgınca tezahürat yapan kalabalığa bağırır.
    • Güreş efsanelerine göre, Bret Hart bu hareketi aslında bir sahne arkası çalışanının güreşçi Sting'in bitirici hareketini bir teslimiyet tutuşu olarak denemesini önermesi üzerine öğrenmiş ve Akrep Ölüm Kilidi bu tutuşun orijinal yinelemesi olmuştur.
  2. adım 2 ters keskin nişancıyı deneyin veya edgecator.
    Ters keskin nişancı ya da 'Edgecator 'ı deneyin. 'Rated R Superstar' Edge'in patentli hareketlerinden biri olan Eğitici, temelde yarım tamamlanmış bir sharpshooter'dır. Hareketi yapmak için, rakibinizin bacaklarını normal şekilde sarın ve ters çevirmeye başlayın, ancak yarı yolda durun. Bacağınızı atmak yerine tek dizinizin üzerine çökün, böylece rakibiniz omzunun üzerinde durarak yana doğru eğilmiş görüntüsü verir.
    • Rakibinizin ağırlığını omzunda desteklemesini sağlayın, aslında bir yan köprü yapın. Çelik gibi karın kasları gerektirir ama harika görünür.
  3. adım 3 çift çapraz keskin nişancıyı deneyin.
    Çift çapraz keskin nişancıyı deneyin. Profesyonel güreşte sharpshooter, genellikle 'Montreal Screwjob' olarak bilinen 1997 Survivor Series maçını çevreleyen tartışmalarla eşanlamlı hale geldi; bu maçta Bret Hart -kendisinden habersiz- kendi bitirici hareketine maruz kaldıktan sonra kaybetti. Bu nedenle sharpshooter, maçta şaibeli bir durum varsa başvurulacak bir harekettir. Sharpshooter'ı kullanmak, hala tartışmalı olan bu bitirişe bir şapka çıkarma hareketi olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Birinin kolunu ya da elini kırmak için en iyi hareket hangisidir?
    Bence boyun eğdirmek için Kimura Lock ve boyun eğdirmemek için Strong Arm Chop.
  • Soru
    MMA dövüşü için en iyi güç egzersizleri nelerdir?
    Şınav ve barfiks en iyi kol gücü egzersizleridir. Ayrıca ağırlıklarla veya spor salonu ekipmanlarıyla da kuvvet antrenmanı yapabilirsiniz.
  • Soru
    Keskin nişancı Boston yengecinden daha mı etkilidir?
    Duruma göre değişir. Yükseltilmiş bir Boston yengeci, akrep ölüm kilidinden çok daha etkili olamaz. Hasar verirse, iplere ulaşacak veya tersine çevirecek kadar uzun süre dayanmak için yeterlidir. Öte yandan bir Sharpshooter oldukça karmaşıktır.

İpuçları

Uyarılar

  • Herhangi bir seviyede amatör güreşte keskin nişancı gibi profesyonel bir güreş manevrası yaparsanız, diskalifiye edilirsiniz ve muhtemelen takımınızdan atılırsınız.
  • Hiçbir koşul altında isteksiz bir katılımcıya keskin nişancı hareketi yapmamalı, sırtına oturmamalı veya bacaklarını çekmemelisiniz. Profesyonel güreş hareketleri dans gibi bir performanstır.