Paten Üzerinde Numaralar Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir süredir paten kayıyorsanız, muhtemelen bazı havalı numaraları denemek için can atıyorsunuzdur. Püf noktaları öğrenmek sizi yeni şeyler denemeye itebilir ve genel paten yeteneğinizi geliştirebilir. Ayrıca çok eğlencelidirler ve öğrenmeleri nispeten kolaydır. Paten kaymak gibi bazı temel numaralarda ustalaşarak başlayın geriye doğru ve zıplayın, ardından daha gelişmiş numaralara geçmeden önce ayak parmağı sıkışması gibi daha zor numaraların üstesinden gelmeye çalışın. Her zaman doğru güvenlik ekipmanlarını kullanın, yeni bir numara öğrenirken acele etmeyin ve öğrenene kadar pratik yapın.

Bilmeniz Gerekenler

  • Geriye doğru kaymak için ayaklarınızla ters bir 'v' şekli oluşturun. Sol pateninizi kaldırırken sağ ayak parmağınızı itin. Ardından, sol ayağınızı indirin ve sağ pateninizi kaldırırken sol ayak parmağınızı itin.
  • Zıplamak için her iki pateni bir araya getirin, dizlerinizi hafifçe bükün ve düz yukarı zıplayın. Yere indiğinizde dizlerinizi bükülü tutun.
  • 4 tekerlekli paten yapmak için, arka tekerlekler üzerinde kaymak üzere ön ayağınızın parmak ucunu kaldırın. Ardından, ayak parmakları üzerinde kaymak için arka ayağınızın topuğunu kaldırın.

Adımlar

Geriye Doğru Paten

  1. adım 1 ters çevrilmiş bir
    Ayaklarınızla ters bir 'v' şekli oluşturun. Patenlerinizin üzerinde sabit durun, ayak parmaklarınızı bir arada tutun ve topuklarınızı birbirinden ayırın. Ağırlığınızı her iki bacağınızda eşit olarak dengeleyin ve iyi bir paten pozisyonunda olmak için dizlerinizi hafifçe bükün.
    • Dizlerinizi kilitlemeyin.

    İpucu: Ayak parmaklarınız açının köşesini oluşturacak şekilde 90 derecelik bir açı oluşturmaya çalıştığınızı düşünün.

  2. adım 2 sağ pateninizin parmak ucuyla baskı uygulayın ve sol ayağınızı kaldırın.
    Sağ pateninizin parmak ucuyla baskı uygulayın ve sol ayağınızı kaldırın. Geriye doğru hareket etmeye başlamak için sol pateninizi kaldırırken sağ ayak parmağınızı itin. Karnınızı sıkı tutun, böylece sabit ve dengeli olursunuz.
    • Pateninizin ayak ucundan itme konusunda rahat değilseniz, bir duvardan iterek başlayın.
  3. adım 3 sol ayağınızı indirin ve sol ayak parmağınıza baskı uygulayın.
    Sol ayağınızı indirin ve sol ayak parmağınıza baskı uygulayın. Geriye doğru hareket etmeye başladığınızda, işlemi tersine çevirin. Sol pateninizi tekrar yere bırakın ve aynı anda sağ pateninizi hafifçe kaldırırken sol ayağınızın parmak ucundan itin.
    • Aşağı bakmayın, aksi takdirde ağırlığınızı öne doğru kaydırır ve geriye doğru kaymayı zorlaştırırsınız.
    • İterken vücut ağırlığınızı bir patenden diğerine kaydırın.
  4. adım 4 arkanıza bakmak için omzunuzun üzerinden bakın.
    Arkanıza bakmak için omzunuzun üzerinden bakın. Bir şeye çarpmaktan veya takılmaktan kaçınmak için ara sıra arkanıza bakmanız gerekir, bu nedenle geriye doğru kayarken arkanızda ne olduğunu görmek için omzunuzun üzerinden bakın. Arkanıza bakmak için geriye yaslanmayın veya tüm vücudunuzu çevirmeyin, aksi takdirde dengenizi kaybedebilir ve düşebilirsiniz.
    • İlk başta yavaşça alıştırma yapın, böylece geriye doğru hareket ederken arkanıza bakmaya alışırsınız.
  5. adım 5 daha hızlı hareket etmek için daha sert itin ve adım uzunluğunuzu artırın.
    Daha hızlı hareket etmek için daha sert itin ve adım uzunluğunuzu artırın. Geriye doğru kayarken daha rahat olduğunuzda, ayak parmağınızdan daha sert iterek ve daha fazla itme oluşturmak için vuruşunuzu artırarak hızı artırın.
    • Düşmekten korkmayın! Alışırken bir ya da iki kez düşebilirsiniz.

Patenle Zıplamak

  1. adım 1 rahat bir süzülme hızına ulaşın.
    Rahat bir kayma hızına ulaşın. Atlamaya çalışmadan önce rahat bir kayma hızına ulaşmak için birkaç adım atın, böylece patenleriniz üzerinde daha dengeli ve sabit olursunuz. Patenlerle hareketsiz dururken zıplamak çok daha zordur ve çok hızlı hareket ediyorsanız dengesiz olabilir ve düşüp kendinizi yaralayabilirsiniz.
  2. adım 2 her iki pateninizi bir araya getirin.
    Her iki pateninizi de bir araya getirin. Atlayışınıza hazırlanmak için, kayarken patenlerinizi birbirine paralel olacak şekilde bir araya getirin. Patenlerinizin üzerinde güçlü ve dengeli olabilmek için karnınızı sıkın.
    • İhtiyacınız olursa dengenize yardımcı olması için kollarınızı yana doğru uzatın.
  3. adım 3 çömelin ve düz yukarı zıplayın.
    Çömelin ve düz yukarı zıplayın. Ayaklarınız bitişikken dizlerinizi bükerek çömelin ve düz bir şekilde yukarı zıplayın. İnerken dizlerinizi hafifçe bükerek darbeyi emmeye yardımcı olun ve atlayıştan indiğinizde dengede kalmanızı sağlayın.
    • Patenlerinizle rahatça zıplayana kadar zıplamalarınızı küçük tutun.

    İpucu: Bacaklarınızı yay gibi düşünün, zıplamanıza yardımcı olacak kadar yüklemeniz ve yere indiğinizde kuvveti emmeleri için bükülmeleri gerekir.

  4. adım 4 kendinize güveniniz arttıkça daha yükseğe zıplama alıştırması yapın.
    Kendinize güveniniz arttıkça daha yükseğe zıplama alıştırması yapın. Patenle ne kadar çok zıplama pratiği yaparsanız, o kadar iyi olursunuz. Atlayışlarınızın daha uzağa gitmesini sağlamak için kayma hızınızı artırın ve daha yükseğe zıplayın.
    • Ekstra bir meydan okuma için tek bir paten üzerinde zıplamayı ve inmeyi deneyin!

Tekerlekli Patenle Jamskating

  1. adım 1 sağ pateninizi parmak ucuna geri getirin.
    Sağ pateninizi parmak ucuna geri getirin. Patenlerinizle hareketsiz durmaya başlayın ve sağ pateninizi geriye doğru hareket ettirin ve patenin parmak ucuna dayanacak şekilde kaldırın. Sol pateninizi sağ pateninizin önünde yerde tutun.
  2. adım 2 pivot yapın ve topuklarınızı birbirine yaklaştırın.
    Dönün ve topuklarınızı birbirine yaklaştırın. Ağırlığınızı kaydırabilmek için patenlerinizin ayak parmakları üzerinde dengede durun, ardından topuklarınız bir arada ve içe dönük olacak şekilde dönün. Patenlerinizin üzerinde sabit durabilmek için dizlerinizi hafifçe bükün ve merkez bölgenizi sıkı tutun.
    • Dönerken topuklarınızı birbiriyle eşit tutun ve bir araya getirin.
  3. adım 3 sol pateninizi parmak ucuna geri getirmek için tekrar dönün.
    Sol pateninizi tekrar parmak ucuna getirmek için tekrar dönün. Ağırlığınızı patenlerinizin parmak uçlarında dengeleyin ve sol pateniniz geride ve pateninizin parmak ucunda dengede olacak ve sağ pateniniz ileride olacak şekilde dönün.
  4. adım 4 bu iki hareketi tekrar tekrar yapın.
    Bu iki hareketi tekrar tekrar yapın. Ayak parmağı sıkışmasının iyi görünmesi için, hareketleri pürüzsüz ve akıcı bir şekilde yapana kadar pratik yapmanız gerekir. Yavaş başlayın ve daha iyi hale geldikçe ve kendinize güvendikçe hareketin hızını artırın.

    İpucu: Gerçekten rahat olduğunuzda, gezici bir ayak parmağı sıkışması gerçekleştirmek için kayarken ayak parmağı sıkışmasını yapmayı deneyin!

Daha Gelişmiş Numaralar Denemek

  1. adım 1 numara yapma becerinizi geliştirmek için ağırlığınızı tek bir paten üzerinde dengeleyin.
    Numara yapma becerinizi geliştirmek için ağırlığınızı tek bir paten üzerinde dengeleyin. Patenlerinizle sabit durun, dengenize yardımcı olması için kollarınızı uzatın ve bir ayağınızı yerden kaldırın. En az 3 saniye tutun, ardından ayağınızı tekrar yere koyun ve diğer tarafta deneyin. Tek paten üzerinde dengede durmayı öğrenmek, paten üzerinde daha karmaşık numaralar denemek istiyorsanız sahip olmanız gereken önemli bir beceridir.
    • Kayarken de tek paten üzerinde dengede durmayı deneyin.
  2. adım 2 geriye doğru kayarken ay yürüyüşü yapmayı deneyin.
    Geriye doğru kayarken ay yürüyüşü yapmayı deneyin. Geriye doğru kayarken kendinizi rahat hissettiğinizde, harekete biraz yetenek katmak için ay yürüyüşü yapmayı deneyin. Bir patenin tekerlekleri yerdeyken başlayın ve diğer patenin parmak durdurucusu sizi pozisyonda tutmak için desteklenir. Parmak durdurucu ile itin ve diğer patenle geriye doğru kayın. Ardından, daha önce desteklenen paten düz ve diğer paten destekli olacak şekilde pozisyonları değiştirin ve hareketi tekrarlayın.
    • Ay yürüyüşü dansını taklit etmek için pozisyonları ileri geri değiştirin.
    • Yavaşça pratik yaparak başlayın ve kendinizi daha rahat hissettiğinizde kendi hızınızda gerçekleştirin.
  3. adım 3 dengenizi geliştirmek için 4 tekerlekli yapın.
    Dengenizi geliştirmek için 4 tekerlekli yapın. İyi bir kayma hızına ulaşın ve öndeki patenin ayak parmağını kaldırın, böylece sadece arka tekerlekler üzerinde kayarsınız. Ardından, arkanızdaki patenin topuğunu kaldırın, böylece sadece ayak tekerlekleri üzerinde kayarsınız.

    İpucu: Hareketinize ekstra bir yetenek katmak için kayarken 4 tekerlekli patenleri karıştırın.

  4. adım 4 1 fitlik bir dönüş deneyin.
    1 ayak dönüşü deneyin. Kayarken tek ayağınızın üzerinde dengede durun, ağırlığınızı yerdeki ayağınızın başparmağına aktarın, ardından topuğunuzu döndürerek tek ayağınızın üzerinde geriye doğru kaymaya başlayın. Geriye doğru kayarken denge sağlamak için diğer ayağınızı tekrar yere koyun.
    • Geri dönmek için geriye doğru kayarken numarayı tekrar yapın.
    • Dengede durmanıza yardımcı olması için kollarınızı dışarıda tutun.
  5. adım 5 patenlerinizin topuklarını kullanarak bir kartal hareketi yapın.
    Patenlerinizin topuklarını kullanarak bir kartal hareketi yapın. İleri doğru kayarken dizlerinizi hafifçe bükün, ardından ayaklarınız birbirinden ayrılırken her iki pateninizin parmak uçlarını kaldırın. Her iki pateninizin topukları üzerinde dengede durun, ardından patenlerinizi kendinize doğru yuvarlayın.
    • Öne doğru düşmemek için bacak kaslarınızı ve merkez bölgenizi kullanarak kendinizi destekleyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Düştüğümde nasıl havalı görünmeye devam edebilirim?
    Olayı büyütmekten kaçının. Sadece ayağa kalkın, gülümseyin ve silkinip kendinize gelin. 'Tüh' gibi bir şey söyleyin. Herkes düşmenin bir öğrenme olduğunu ve çoğu insanın bunu büyütmeyeceğini anlamalıdır.
  • Soru
    Her saat başı oyunların olduğu bir paten yerine gidiyorum. Yarışlar sırasında kendimi göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapmalıyım?
    Bazı havalı dönüşler yapmayı deneyin. Bu, koşunuzu gerçekten canlandırabilir. Çok ukalalaşmamaya dikkat edin, çünkü gösteriş yaparken düşerseniz size gülünebilir.
  • Soru
    Nasıl zahmetsiz görünmesini sağlayabilirim?
    Tek kelime: pratik. Zahmetsiz görünmesi için çok fazla pratik yapmanız gerekir.

İpuçları

Uyarılar

  • Bazı temel numaraları öğrenirken ve daha rahat paten kaymaya başlarken, kendinizi yaralamamak için uygun güvenlik ekipmanlarını giymeniz gerekir. Güvenlik için dirseklik, dizlik ve kask takın.