Nunchucks ile Numaralar Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Nunchucks veya nunchaku, bir Doğu Asya adası olan Okinawa'da ortaya çıkan bir silah türüdür. En çok Bruce Lee filmleriyle ünlenen mınçıkalar, bir kordon veya zincirle birbirine bağlanan iki çubuktan oluşur. Size dövüş sanatları hakkında bir fikir verecek, sizi nispeten formda tutacak ve başkalarını etkileyecek bu sıra dışı beceride siz de ustalaşabilirsiniz.

Adımlar

  1. adım 1 mınçıkalarınızı satın alın.
    Mınçıkalarınızı satın alın. Kaliteli bir dövüş sanatları sitesine gidin ve bir kordon ile köpük veya kauçuk eğitim mınçıkaları alın. İlk çiftiniz için ahşap, metal veya sert akrilik mınçıka seti satın almayın
  2. adım 2 bir kitap satın alın.
    Nunchaku; Karate Öz Savunma Silahları, dövüş sanatlarında deneyimli bireyler için yararlı bir orta düzey rehberdir. Bununla birlikte, başlangıç seviyesini hedefleyen bir kitaba yatırım yapmak isteyebilirsiniz.
  3. Temel hareketlere odaklanın. Bu hareketler yeni başlayanlar için daha faydalıdır. Bruce Lee'nin dediği gibi, '1000 hareketi bir kez uygulayan adamdan korkmuyorum, ama bir hareketi 1000 kez uygulayan adamdan korkuyorum.' Bu yüzden pratik yapın!
  4. adım 4 araştırma yapın.
    Araştırma yapın. Bruce Lee'nin 'Fist of Fury' filmini izleyin, karate dojosundaki sahneye çok dikkat edin. YouTube'a gidin ve 'nunchaku' ve/veya 'nunchuck hileleri' araması yapın. Teknikler sizin için çok ileri düzeyde olsa bile, onları çalışırken görmek nunçakuların nasıl kullanıldığına dair bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır.
  5. Mınçıkalarınızı hissedin. Tahmin edebileceğiniz gibi 'sert değil, yumuşak' olmalıdırlar.
    adım 5 mınçıkalarınızı hissedin.
  6. adım 6 temel numaraları öğrenin.
    Temel numaraları öğrenin. Artık 'hissiyatınız' var, onları daha hızlı döndürebilir, 8 rakamı yapabilir ve bacaklarınızın altından, omzunuzun üzerinden ve kollarınızın altından geçirebilirsiniz.
  7. adım 7 karmaşık şeyleri deneyin.
    Karmaşık şeyleri deneyin. İnternette gördüğünüz birkaç hareketi taklit etmeye çalışın. Doğal olarak, ilk seferinizde ağırdan alın. Bu karmaşık numaraların çoğu, alışılmadık bir şekilde kullanılan temel teknikler olduğundan, merdiveni yukarı doğru çalışın. Çoğu zaman, gelişmiş hareketler sadece mükemmel hız ve kusursuz zamanlama ile uygulanan temel adımlardır. Başlangıçta hatırlamak zor olabilir, ancak sebat edin ve hızlı bir şekilde öğreneceksiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Mınçıka yapmak doğru mu?
    Halka açık yerlere getirmediğiniz sürece, ABD'de yapmak/sahip olmak yasaldır.
  • Soru
    Az önce suratımı dağıttım.
    Bu olur. Denemeye devam edin ve hızdan önce teknik üzerinde çalışın. Çalışmaya devam edin ve mınçıkalarınızla kötü görünmek ikinci doğanız haline gelecektir, yüzünüze vurmak yok.
  • Soru
    Mınçıka kullanarak silahlı bir kişiyi yenebilir miyim?
    Evet! Kişinin dikkati dağılmışken mınçıkalarınızı çıkarın ve silahı tutan ele vurarak onu etkisiz hale getirin.

Video

İpuçları

  • Aynı anda iki çift deneyin. Neler yapabileceğinizi görün!
  • İkinci bir çift kullanmak istiyorsanız, ilkiyle aynı türden bir tane satın alın, böylece aynı ağırlıkta, uzunlukta ve dengede olurlar.
  • Pas vermek nispeten kolaydır; mınçıkaları, serbest uç serbest el tarafından yakalanmak üzere vücudunuzun veya vücut parçalarınızın etrafında dolaşacak şekilde sallarsınız. Hayal gücünüzü kullanın.

Uyarılar

  • Ahşap, akrilik veya çelik mınçıkalar bazı eyaletlerde veya ülkelerde yasa dışı olabilir. Satın almadan önce kontrol edin.
  • Mantıklı olun. Birinin video oyununda yaptığını gördüğünüz tamamen çılgın numaraları yapmaya çalışmayın. Bunlar neredeyse imkansızdır ve kafanızı kırma korkusuyla denenmemelidir.
  • Doğru kullanılmadıkları takdirde mınçıkaların kendinizi olmasa bile başkalarını ciddi şekilde yaralayabileceğini ve yaralayacağını unutmayın. Numaralarınızı gösterirken dikkatli olun.
  • Yukarıda belirtildiği gibi, mınçıkalar esasen eski, ölümcül silahlardır. Bu makale size hiçbir şekilde sokaklarda dolaşıp insanları dövme hakkı vermez! Mınçıkalarınızı kullanmak eğlenceli olsa da, onlar hala dövüş sanatlarının bir aracıdır ve diğer herhangi bir silaha veya dövüş sanatına nasıl davranıyorsanız öyle davranmalısınız: Saygı ile.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Köpük veya kauçuk mınçıkalar.
  • Pratik yapmak için geniş bir alan
  • Kaza durumunda yanınızda bulunan bir arkadaş
  • Gösteriş yapmamak için sağduyu - öz disiplini korumak