Fantezi Futbol Takımınızı Nasıl Kurarsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bugünlerde mevcut olan sonsuz fantezi kaynaklarıyla, draft gününe hazırlanmak biraz bunaltıcı olabilir. Araştırmanıza erken başlamak ve hızlı bir şekilde dönmeye hazır olmak, kritik zamanlarda akıllı seçimler yapmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, takımınızın kadrosu draft bittiğinde belirlenmiş olmaz. Sezon boyunca kadro ve sakatlık haberlerini takip ettiğinizden emin olun. Çoğu durumda, en hazırlıklı ve en iyi okuyan fantezi oyuncusu en başarılı olandır.

Adımlar

Taslağınız için Hazırlık

  1. adım 1 araştırmanıza erken başlayın.
    Araştırmanıza erken başlayın. Kimse draft gününde çırpınan taraf olmak istemez. Bugünlerde her zamankinden daha fazla fantezi kaynağı var. Makaleler ve sıralamalar yaz boyunca ortaya çıkmaya başlayacaktır, bu nedenle bunları nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bir rehber olarak kullanabilirsiniz. Oldukça güvenilir bazı kaynaklar şunlardır:
    • ESPN
    • Sports Illustrated
    • CBS Sports
    • Sporting News
    • Fantezi Profesyonelleri
  2. adım 2 liginizi araştırın's rules.
    Liginizin kurallarını araştırın. Farklı liglerin büyük ölçüde farklı kuralları olabilir. Liginiz Alım Başına Puan (PPR) ligi mi? Sezondan sezona kaleci bulundurmanıza izin veriliyor mu?
    • PPR ligi için, yarda üzerinden yüksek miktarda alım yapan oyuncuları hedeflemek isteyeceksiniz. Yakalama öncelikli koşuculara dikkat edin.
    • Bir keeper ligi, sezondan sezona bir veya iki oyuncu taşımanıza olanak tanır, böylece yüksek potansiyele sahip genç süper yıldızlar gelecek sezonlar boyunca takımınızı destekleyebilir.
  3. adım 3 sahte taslaklara bakın.
    Sahte draftlara bakın. Büyük ihtimalle liginizdeki çoğu kişi bir uzmanın taslak taslağına göre hareket edecektir, bu nedenle çoğu oyuncunun ne zaman seçileceği konusunda iyi bir fikriniz olacaktır. Potansiyel uyuyanlar (değerlerinin üzerinde performans gösterme şansı olan geç tur oyuncuları) için bir deneme taslağını incelemek, sezonun ilerleyen dönemlerinde kar getirebilir. Bazı yararlı taslaklar için ESPN veya CBS Sports'a göz atın.
  4. adım 4 sakatlık rezervini (ir) takip edin.
    Sakatlık Rezervi'ne (IR) göz kulak olun. NFL'de sezon sonu sakatlıkları sıklıkla görülür, bu nedenle sakatlıklarla ilgili haberleri yakından izleyin. Görünüşte sağlam olan bir avuç oyuncu sezon öncesi dönemde rahatsızlanabilir. Kimse yakın zamanda sakatlanmış bir oyuncuyu seçtiği için draft odasında alay konusu olmak istemez.
  5. adım 5 pivot yapmaya hazır olun.
    Değişime hazır olun. Daha önce de belirtildiği gibi, NFL'de işler hızla değişebilir. Sakatlıklar gelişir ve insanlar bir anda başlangıç işlerini kaybederler. Çok fazla araştırma yapmış olsanız bile, hayran olduğunuz oyunculardan herhangi birine bağlı kalmayın. Yedek seçimleri saklamak her zaman iyi bir fikirdir.

Takımınızı Oluşturmak

  1. adım 1 erken seçimlerinizle mevcut en iyi oyuncuyu alın.
    Erken seçimlerinizle en uygun oyuncuyu alın. Üst düzey koşucu arkaları (RB'ler) ve geniş alıcılar (WR'ler) genellikle en fazla puanı üretir, bu nedenle onları erken seçmek genellikle akıllıca olur. Pozisyonlarınızı dengelemek için orta turlara kadar bekleyin ve erken üretim yapan oyuncuları seçmeye odaklanın. Antonio Brown ve Odell Beckham Jr. (iki harika WR) en uygun oyuncularsa ilk iki turda almaktan çekinmeyin. Bu sadece takımınızın benzersiz bir pas oyununa sahip olacağı anlamına gelir.
  2. adım 2 orta veya son turlara kadar bir oyun kurucu seçmeyi bekleyin.
    Orta veya geç turlara kadar bir oyun kurucu seçmeyi bekleyin. Oyun kurucuların farklı kademeleri arasındaki fark, RB'ler veya WR'lere göre çok daha düşüktür. Cam Newton veya Tom Brady gibi büyük bir ismi almak cazip gelse de, kadronuzun geri kalanını sağlam oyuncularla doldurmak ve daha sonra orta seviye bir oyun kurucu almak çok daha iyi durumda olacaktır.
  3. adım 3 bye haftalarına dikkat edin.
    BYE haftalarına dikkat edin. Her NFL takımının sezon boyunca bir boş haftası vardır. Aynı haftalarda birkaç oyuncunun oynamaması tamamen normal olsa da, takımınızın yarısının belirli bir haftayı kaçırmasını istemezsiniz.
  4. adım 4 don't draft all players from your favorite team.
    Favori takımınızdaki tüm oyuncuları seçmeyin. Takımınızı çeşitlendirmek her zaman en iyisidir, böylece kötü bir kayıp tüm haftanızı mahvetmez. Aynı takımdan en fazla iki veya üç oyuncu seçmeye çalışın.
  5. adım 5 don't forget about
    'Kelepçe oyuncuları' unutmayın. Bunlar, süper yıldız erken tur seçiminizin sakatlanması durumunda görevi devralacak yedek oyunculardır. Örneğin, hem Ezekiel Elliott hem de Darren McFadden'ı almak Elliott için bir sigorta poliçesi görevi görecektir. Feragat telinde bırakılırlarsa birileri onları saniyeler içinde kapacaktır.
  6. adım 6 draftınızın en sonuna kadar golcüleri ve savunmayı bekleyin.
    Draftınızın sonuna kadar golcüleri ve savunmayı bekleyin. Şutör ve savunma oyuncularının puan toplamları sezon boyunca büyük dalgalanmalar gösterebilir, bu nedenle erken veya orta tur seçimlerinizi bu pozisyonlardan biri için kullanmaya değmez. Ayrıca genellikle sezon başlamadan önce tahmin edilmesi zor olan düşük skorlu oyunculardır, bu nedenle elit bir kicker'ı erken seçmenin pek bir getirisi yoktur.
  7. adım 7 son tur seçimlerinizi dokunuşlara ve hedeflere dayandırın.
    Son tur seçimlerinizi dokunuşlara ve hedeflere dayandırın. Çoğu durumda, draftın son birkaç seçiminiz tüm sezon boyunca sizin için tek bir maça bile başlamayacaktır. Yarda ve gol sayısından ziyade bolca pas hedefi ve hücum dokunuşu alma geçmişi olan geç tur oyuncularını not ettiğinizden emin olun. Bunlar bazı ucuz fantezi puanlarına karşılık gelebilir.

Sezon Boyunca Takımınızı Yönetmek

  1. adım 1 fantezi güncellemelerini erken ve sık sık kontrol edin.
    Fantezi güncellemelerini erken ve sık sık kontrol edin. NFL'de bir takımın başlangıç kadrosunda sık sık büyük değişiklikler olur. Çoğu durumda, en fazla fantezi başarısına sahip olan kişi, en güncel kalan kişidir. Kadro güncellemelerini düzenli olarak kontrol ederek, oyuncuları diğerlerinden daha hızlı alıp bırakabilirsiniz.
  2. adım 2 feragat listesini yakından takip edin.
    Feragat telini yakından takip edin. Burası fantezi takımı olmayan oyuncuların son bulduğu yerdir. Önemli bir RB veya WR sakatlanırsa, yedeklerini almak genellikle akıllıca bir harekettir. Eğer başarılı olmuşlarsa, bunun nedeni genellikle sağlam bir hücum hattı bloklaması veya onlara atan deneyimli bir QB'dir. Bu, kadronuzdaki boşluğu doldurmak için iyi sayılara dönüşebilir.
  3. 3. adım don't be afraid to make a trade.
    Takas yapmaktan korkmayın. Birçok başarısız takım, sahibi yedek oyunculardan birinin sivrilmesine bel bağladığında durgunlaşır. İki sağlam sıkı ucunuz (TE) varsa, ancak iyi bir ikinci RB'niz yoksa, takımınızı dengelemek için bir takas yapmak genellikle güvenlidir. Bununla birlikte, bir takası kabul etmeden önce yeterince araştırma yaptığınızdan emin olun. Lig arkadaşınızın o oyuncudan kurtulmaya çalışmasının iyi bir nedeni olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Fantezi futbol takımımı oluşturmak için internette nereye gidebilirim?
    Birkaç site var, ancak bir fantezi futbol takımı barındırmak ücretsiz olduğu için ESPN'e bakabilirsiniz.
  • Soru
    Hangi turda bir oyun kurucu seçmeliyim?
    Her zaman 3. turdan 5. tura kadar bir oyun kurucu alırım ve bu iyi sonuç verir. Ama her zaman koşulara dikkat edin.
  • Soru
    Bireysel savunma oyuncularını hangi sırayla seçime dahil edeceğim?
    Savunma oyuncuları takıma göre seçilir. Benim tecrübelerime göre bireyleri seçmezsiniz.

İpuçları