Yaz Kampında Nasıl Giyinmeli

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yaz kampı birçok çocuk için uzun süredir devam eden bir gelenektir ve okula verilen uzun arayı geçirmek için harika bir yol olabilir. Dışarıda çok fazla zaman geçireceksiniz ve bu genellikle sıcak ve terli olmak anlamına gelir, ancak yaz kampında doğru giyinmenin başka faktörleri de vardır. Bol, açık renkli kıyafetler giymek, değişen sıcaklıklar için kat kat giyinmek, iyi oturan ayakkabılar giymek ve yağmur için plan yapmak istersiniz. Dikkate alınması gereken çok şey varmış gibi görünebilir, ancak yaz kampı için giyinmek sandığınızdan daha kolaydır.

Adımlar

Rahat Kıyafetler Giymek

  1. adım 1 pamuk ve doğal lifler giyin.
    Pamuk ve doğal lifler giyin. Bunlar sentetik (yapay) liflere göre çok daha fazla nefes alabilir, bu da havanın içlerinden daha kolay geçebileceği anlamına gelir. Hava sıcak olduğunda, giysilerinizden mümkün olduğunca fazla hava geçmesini istersiniz. Keten, pamuk gibi bir başka doğal elyaftır.
    • Polyester, yaz aylarında kesinlikle kaçınmak isteyeceğiniz bir kumaştır. Rayon da sizi ısıtacak bir diğer kumaştır.
    • Doğal lifler de biraz daha sert olma eğilimindedir, bu da kampın aşınma ve yıpranması için harikadır. Pamuk da diğer liflere göre daha kolay yıkanma eğilimindedir.
    • Bir dans veya özel bir etkinlik için elbise giymeniz gerekiyorsa, diğer kumaşlar yerine pamuklu elbiseleri, etekleri ve düğmeli gömlekleri seçmenin tam zamanıdır.
    • Pamuk sadece gömlekleriniz için değildir, birçok şort, kapri, kapri, ayak bileği ve bisiklet kısa boylu tozluk ve pantolon da pamuktan yapılır.
  2. adım 2 açık renkleri tercih edin.
    Açık renkleri tercih edin. Siyah giysilerin güneş ışığını daha fazla emdiğini ve bu nedenle daha fazla ısınmanıza neden olacağını hep duymuşsunuzdur. Yaz kampı güneşte çok fazla zaman geçirme eğilimindedir ve çok fazla koyu renk giymek daha da sıcak olmanız anlamına gelecektir. Beyaz ve gri genellikle iyi seçeneklerdir.
    • Büyük grafikli tişörtler giyme eğilimindeyseniz, bazı grafiklerin kalınlığı da daha hızlı ısınmanıza neden olacaktır. Üzerinde daha az baskı olan tişörtleri tercih edin.
    • Beyaz kiri daha kolay gösterdiğinden, kirlenme ihtimaliniz varsa mavi, sarı ve kırmızı gibi diğer renklerin açık tonları daha iyi olacaktır.
  3. adım 3 hava akışına izin veren bol giysiler giyin.
    Hava akışına izin veren bol giysiler giyin. Sıkı giysiler terledikçe cildinize yapışmaya meyillidir, bu da havanın cildiniz ve giysileriniz arasında akmasını engeller. Bol giysiler giymek daha fazla hareket etmelerini ve hava akışını sağlayarak sizi daha serin tutacaktır.
    • Çok büyük kıyafetler giymek istemezsiniz, bu yüzden dengeyi bulun. Üzerinizden düşüyormuş gibi görünmediği sürece normalden bir beden büyük giyebilirsiniz.
    • Üzerinizde ağır durmayacak daha ince malzemeden yapılmış giysiler giymek de iyidir.
  4. adım 4 i̇ç çamaşırınıza dikkat edin.
    İç çamaşırlarınıza dikkat edin. Genellikle dolgulu ve balenli sütyenler giyiyorsanız, kampta daha serin bir şeyle değiştirmek iyi bir fikir olabilir. Boxerlar terlediğiniz ve çok yürüdüğünüz sıcak günlerde sürtünmeye neden olabilir, bu nedenle külot veya boxer külotlara geçmeyi düşünün.
    • Spor sütyenleri veya astarsız sütyenler, daha az malzemeye sahip oldukları için iyi bir seçenektir, ancak yine de özellikle kampta yürüyüş, spor, engelli parkur, bayrağı ele geçirme vb. gibi birçok fiziksel şey yapacağınız için uygun desteği sunar.
    • Ayaklarınızı serin tutmak için çorap da giymelisiniz. Büyük olasılıkla düşündüğünüzden daha fazlasına ihtiyacınız olacağından bol miktarda ekstra alın.
  5. adım 5 kıyafetlerinizi her gün değiştirin.
    Kıyafetlerinizi her gün değiştirin. Kampta muhtemelen sınırlı kıyafetiniz vardır ve ilk gün her şeyi kirletmek istemeyebilirsiniz, ancak kıyafetleri giydikçe kir ve teri hapsederler. Kirli kıyafetler giymek aslında tüm kir nedeniyle sizi daha sıcak hale getirebilir. Ayrıca bir şeylerin kazara yırtılması veya yırtılması ya da bir şekilde zarar görmesi ihtimaline karşı birkaç ekstra kıyafet getirin.
    • İlgili bir not olarak, kamptayken sürekli duş aldığınızdan emin olmanız iyi olur. Terledikçe ve deri hücreleri döküldükçe, tüm bunları yıkamak ve temiz kalmak iyidir. Bu yüzden sabun, şampuan ve deodorant, diş fırçası ve diş macunu, gargara, saç fırçası, kullanmaya başladıysanız tıraş malzemeleri gibi kullandığınız diğer hijyen malzemelerini ve kızlar için başladıysanız regl malzemelerinizi getirmeyi unutmayın.

Etkinlikler için Giyinme

  1. adım 1 kat kat giyinin.
    Kat kat giyinin. Bu birkaç anlama gelir. Birincisi, bir atlet giyerseniz, üst gömleğiniz daha az terleyeceği ve daha fazla nefes alabileceği için sizi serin tutabilir. Ayrıca, yaz mevsimi sabahları serin başlayıp gün ortasında ısınmaya ve genellikle geceleri tekrar soğumaya meyilli olduğundan, sweatshirt ve uzun pantolonları elinizin altında bulundurun.
    • Sıcak öğleden sonra ve serin akşam boyunca çantanızdan uzakta olacaksanız, muhtemelen tüm gün sıcak tutan kıyafetlerinizi giymek istemezsiniz, ancak kesinlikle onları yanınızda bulundurmak isteyeceksiniz.
    • Kamptaki kıyafet kurallarına uyduğunuz sürece, tişörtünüzün altında kolsuz bir gömlek veya atlet bulundurmak her zaman iyidir, böylece gün ısındıkça üst katmanı çıkarabilirsiniz.
  2. Sıcak günlerde serin pamuklu malzemeler veya serin kot malzemeler iyidir. Şortlar, nike tempo veya diğer benzer marka şortlar, kapriler ve kızlar için nemi uzak tutarak serin kalmanızı sağlayan ve hava durumuna bağlı olarak ayak bileği uzunluğunda, kapri uzunluğunda veya bisiklet şortu uzunluğunda giyilebilen spor tarzı taytlar örnek olarak verilebilir. Günün sıcağında siyah ve kahverengi gibi koyu renkli giysilerden kaçının.
  3. adım 3 mayonuzu giyin.
    Mayonuzu giyin. Erkekler için mayo zaten temelde şortla aynıdır. Kızlar için mayo, sütyen ve külot kadar rahat olmayabilir, ancak benzer bir işlevi yerine getirecektir.
    • Yaz kampı çok fazla spontane yüzme içerebilir, bu nedenle mayonuzu kıyafet olarak veya kıyafetinizin altına giymek hızlı bir dalış yapmayı kolaylaştırır.
    • Kıyafetiniz ıslandığında, muhtemelen içinde dolaşmak için en iyisi olmayacaktır, bu nedenle yüzdükten sonra kuru kıyafetlerle değiştirmek isteyebilirsiniz.
  4. Yüzerken bile güneş kremini unutmayın. Birçok marka artık suda bile 80 dakikaya kadar dayanabilen ve gözünüze kaçmaması için terletmeyen güneş kremlerine sahip. Ve eğer bunlar sizi rahatsız ediyorsa, yağ ya da koku içermeyenler de var.
  5. adım 5 danslar için rahat olun.
    Danslar için rahat olun. Bir dans için genellikle şık giyinirsiniz, hatta belki süslü bir elbise veya smokin bile giyebilirsiniz, ancak bir yaz kampı dansı biraz daha az resmi olabilir ve yine de güzel görünebilir. Kızlar hafif bir güneş elbisesi, rahat bir patenci elbisesi veya tişört elbise giyebilir, isterseniz bisiklet şortu veya altına kapri tayt veya / ve hava serin olursa bir hırka giyebilirken, erkekler haki şort ve kısa kollu bir polo veya pamuklu joggers veya hava serin olursa hafif pamuklu pantolon tercih edebilir. Kızlar ve erkekler yanlarına güzel görünen bir çift rahat ayakkabı da almalıdır. Dansa giderken bütün gün giydiğiniz spor ayakkabılarınızı giymeyin çünkü muhtemelen her gün kirleniyor ve terliyor olabilirler. Kızlar için basit bir çift düz ayakkabı, sperrys gibi tekne ayakkabıları vb. veya temiz oldukları sürece keds champions, vans vb. gibi bir çift temiz şık spor ayakkabı. Erkekler, temiz oldukları sürece sperrys vb. gibi bir çift tekne ayakkabısı veya vans vb. gibi bir çift temiz şık spor ayakkabı giyebilir.
    • Aşırıya kaçmadan akranlarınızı etkileyecek kadar güzel görünebilirsiniz.
    • Muhtemelen ütüye erişiminiz olmayacağından, çantanızda fazla kırışmayacak giysileri yanınıza almak istersiniz.
  6. adım 6 havuz için hazırlanın.
    Havuz için hazırlanın. Birçok yaz kampı kızlar için tek parça mayo, tankini veya şort ve gömlek gerektirecektir. Erkekler için daha az kısıtlama olabilir, ancak büyük olasılıkla sadece iç çamaşırı veya sokak kıyafetleri yerine mayo giymeleri gerekecektir.
    • Mayoyla bile yüzmeden önce çıkarabileceğiniz bir şort ve gömlek giymek isteyebilirsiniz. Üzerinize klor bulaşmasına aldırmayacağınız eski bir şeyler giyin.
  7. 7. adım gömleklerinizi kıvırmayın.
    Gömleklerinizi kıvırmayın. Gömleğinizi içeri sokmak daha hoş bir görünüm sağlasa da, yaz sıcağında zaten kapalı olan belinizin etrafında daha fazla kıyafet anlamına gelir. Gömleğinizi içeri sokmak daha fazla terlemeye ve rahatsızlığa neden olabilir. Gömleğinizi içeri sokma ihtiyacı hissediyorsanız, birçok kişinin yaptığı gibi gömleğinizi önden fiyonk veya düğme bölgesinden küçük bir şekilde içeri sokun, böylece serin kalmaya devam edersiniz.
    • Gömlekleri içeri sokma ihtiyacından kaçınmak için, pantolonunuzun belini sadece birkaç santim geçen uygun uzunlukta gömlekleri hedefleyin.
  8. adım 8 yürüyüşe çıkarken kendinizi koruyun.
    Yürüyüşe çıkarken kendinizi koruyun. Yakınlarda vahşi doğanın olduğu bir yerde kamp yapıyorsanız, yürüyüş kaçınılmazdır. Zehirli sarmaşıklardan uzak durmak ve çalıların çizmesini önlemek için yürüyüşe çıkarken pantolon giymek genellikle iyidir. Sağlam ayakkabılar ve iyi bir çift çorap, iyi bir desteğe sahip olmanız için şarttır.
    • Güneş kremi, böcek kovucu ve su da çok önemlidir. Eğer uzun süre seyahat edecekseniz, bunlardan yoksun olmak ciddi rahatsızlıklara ve hatta hastalıklara yol açabilir. Birçok güneş kremi markası artık suda bile 80 dakikaya kadar dayanabilen ve gözünüze kaçmaması için terletmeyen güneş kremlerine sahip. Ve eğer bunlar sizi rahatsız ediyorsa, yağ ya da koku içermeyenler de var. Ve zamanlayıcılı bir spor saati takarsanız, kendinize sık sık su içme zamanının geldiğini hatırlatabilirsiniz.
  9. adım 9 yağmur kıyafetleriyle kuru kalın.
    Yağmur kıyafetleriyle kuru kalın. Kampta muhtemelen gün boyunca yatağınızdan yemekhaneye ve kampın her yerine yürüyeceksiniz. Bunu sırılsıklam yapmak istemezsiniz, bu nedenle su geçirmez bir ceket veya bir tür panço ile yağmur olasılığını planlayın. Ayrıca bir çift yağmur botunuz varsa, yağmur yağarken veya yağdıktan sonra onları giyebilir ve diğer ayakkabılarınızı yanınızda taşıyabileceğiniz bir sırt çantasına koyabilir ve içeri girdiğinizde diğer ayakkabılarınızı giyebilir ve dışarı çıktığınızda tekrar yağmur botlarınızı giyebilirsiniz. Bu şekilde, hava gerçekten ıslak veya çamurluysa diğer ayakkabılarınızı ıslatmaz veya çamurlu hale getirmezsiniz ve botlar tüm gün kulübenizden diğer binalara gidip gelirken ayaklarınızı ve çoraplarınızı kuru tutar.
    • Muhtemelen bunu tüm gün, her gün yanınızda taşımanız gerekmeyecek, ancak hava durumuna dikkat edin ve yağmur ihtimali varsa, yağmur yağıyorsa veya çamurluysa ekipmanınızı alın.
    • İhtiyacınız olmayan bir şeyi bir süre yanınızda taşımak, sırılsıklam ve rahatsız olmaktan daha iyidir.
    • Islak giysiler, özellikle de şort ve pantolonlar, çok uzun süre içinde dolaşırsanız sürtünmeden dolayı cildinizi tahriş edebilir.

Diğer Temel Eşyaları Paketlemek

  1. adım 1 giyilmiş ayakkabıları paketleyin.
    Eskiyen ayakkabıları yanınıza alın. Kampa yeni spor ayakkabılar veya yürüyüş botları götürmek cazip gelebilir, ancak yepyeni ayakkabılar ayaklarınızda su toplamasına neden olabilir. Çok fazla yürüyeceğiniz için, daha önce giyilmiş ayakkabılar giymek istersiniz.
    • Öte yandan, bir arada zor duracak kadar eski ayakkabılar da giymeyin. İyi bir kemer ve ayak bileği desteğine sahip olmak istersiniz, bu nedenle parçalanan ayakkabılar da kamp için iyi değildir.
    • Parmak arası terlikler veya sandaletler plajda veya havuzda vakit geçirmek için iyidir, ancak muhtemelen tüm gün dolaşmak için en iyisi değildir.
  2. adım 2 yanınıza birden fazla uyku seçeneği alın.
    Yanınıza birden fazla uyku seçeneği alın. Çadırda ya da ısıtmasız bir kulübede uyuyacaksanız geceleri hava soğuk olabilir. Dışarısı sıcak kalırsa klimalı olmayan bir kabinde de sıcak olabilir. Hafif ve serin pijamaların yanı sıra daha kalın pijamalar da bulundurun, böylece her iki durumda da hazırlıklı olursunuz.
  3. adım 3 başınıza ve omuzlarınıza gölge verin.
    Başınıza ve omuzlarınıza gölge verin. Geniş kenarlı şapkalar başınızı serin tutmak ve omuzlarınızın güneşte kavrulmasını önlemek için harikadır. Ayrıca uzun saçlarınızı bağlamak ya da terinizi gözlerinizden uzak tutmak için kafa bandı olarak kullanabileceğiniz bir eşarp ya da bandana da taşıyabilirsiniz.
    • Uzun saçlar büyük olasılıkla yaz boyunca boynunuzu ve omuzlarınızı çok daha sıcak hale getireceğinden, saç bağlarını veya tokalarını el altında bulundurmak da iyidir. Saçınızı çoğu zaman at kuyruğu veya topuz yapmayı düşünün.
  4. adım 4 takıları evde bırakın.
    Takıları evde bırakın. Bir kolye veya süslü bir bileklikle moda gösterisi yapmak isteyebilirsiniz, ancak birkaç nedenden dolayı kampta bunlardan vazgeçmek daha iyidir. Cildinize değen metaller sizi daha sıcak yapar ve takılar bir hafta ya da daha uzun bir süre boyunca bir çantanın dışında yaşamanın karmaşasında kaybedebileceğiniz başka bir şeydir. Bununla birlikte, bir spor saati iyidir Pahalı değildirler ve zamanı söyleyebilirler ve aktifken takmak için yapılmışlardır ve birçoğu yararlı olabilecek bir zamanlayıcı ve diğer özelliklerle birlikte gelir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Havuza gidersem, öncesinde ve sonrasında mayomun üzerine ne giymeliyim?
    Biraz ıslanmasına aldırmayacağınız bir tişört veya mayo kılıfı kullanın ve yanınızda bulundurmayı unutmayın.
  • Soru
    Kirleneceğinizi biliyorsanız ne giymelisiniz?
    Bu biraz da ne kadar kirli olduğuna bağlı. Çamura bulanacaksanız, sahip olduğunuz en eski, en kötü kıyafetleri almak ve işiniz bittiğinde onları atmak her zaman iyi bir fikirdir. Böylece onları toparlama ve temizlemeye çalışma zahmetinden kurtulmuş olursunuz.
  • Soru
    Ya oda arkadaşım benden hoşlanmıyorsa?
    Nedenini anlamaya çalışın ve onunla/onlarla aranızdaki sorunları çözün. Eğer bu kişi sizden gerçekten hoşlanmıyorsa, onu görmezden gelin.

İpuçları

  • Güneş kremi, sivrisinek kovucu ve temel ilk yardım malzemeleri kampta iyi bir fikirdir.
  • Kıyafetlerinizi her zaman etiketleyin, böylece izini kaybederseniz geri alabilirsiniz. Eve yarısı dolu bir bavulla gitmek istemezsiniz.
  • İhtiyacınız olduğunu düşündüğünüzden daha fazla iç çamaşırı, özellikle de çorap getirin. Seansın ortasında terli ve kirli çoraplarınızı yeniden giymek zorunda kalmak hiç eğlenceli değildir.

Uyarılar

  • Ayrıca, kıyafetlerde müstehcenlik veya yasadışı içerikle ilgili herhangi bir kural veya yönergeyi kontrol etmek isteyebilirsiniz.
  • Birçok yaz kampının mütevazılığı hedefleyen kıyafet kuralları vardır, bu nedenle bunu kontrol ettiğinizden emin olun. Yeterince uzun şort ve etekler ve göbeğinizi, göğüs dekoltenizi ve muhtemelen omuzlarınızı kapatan gömlekler isteyeceksiniz.
  • Arılardan uzak durmaya çalışın ve güneş kremi veya güneş kremi sürün.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Tişörtler
  • Şort
  • Pantolon
  • Şapka
  • İç çamaşırı
  • Serin ve sıcak tutan pijamalar
  • Ceket, Sweatshirt
  • Yağmurluk
  • Kıyafet (isteğe bağlı)
  • Spor Ayakkabı
  • Çoraplar
  • Güneş Kremi
  • Böcek Kovucu
  • Sabun
  • Şampuan
  • Deodorant
  • Diş macunu ve diş fırçası
  • Ağız Gargarası
  • Kullanılıyorsa tıraş ve/veya dönem eşyaları