Softbol için Nasıl Giyinmeli

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Softbol için nasıl giyinmeniz gerektiğini bilmek, oyun sırasında sizi rahat ve güvende tutacaktır. Sahaya çıkmadan önce, üniformanızın düzgün bir şekilde giyildiğinden ve tüm düzenlemelere uygun olduğundan emin olmak istersiniz. Ayrıca oynarken sakatlanmamak için pozisyonunuza uygun güvenlik ekipmanlarını da yanınıza almak isteyeceksiniz. Bu birkaç şeyi aklınızda tutarak, ne giydiğiniz konusunda endişelenmeden softbol oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Adımlar

Antrenman veya Maç için Giyinme

  1. adım 1 uyluklarınızı yanıklardan korumak için kaydırıcı giyin.
    Uyluklarınızı yanıklardan korumak için kayganlaştırıcı giyin. Atletik sürgüler aynı zamanda kompresyon şortu olarak da bilinir. Softbol pantolonunuzun altına giren esnek, uyluk ortası uzunlukta şortlardır. İster antrenmana ister maça gidiyor olun atletik şort giyin.
    • Atletik bir kup giyecekseniz, kup destekli bir çift sürgü arayın.
    • Şort ve çorap giyiyorsanız sürgüler iyi bir seçenektir.
  2. adım 2 softbol çoraplarını giyin ve sonuna kadar çekin.
    Softbol çoraplarını giyin ve sonuna kadar yukarı çekin. Softbol çorapları, antrenmanlar ve maçlar sırasında giyilmesi gereken yüksek çoraplardır. Çoraplarınızı giydiğinizde üst kısmı kaval kemiklerinize kadar gelmelidir. Bacaklarınızın alt kısmının çizilmesini veya yanmasını önlemek için çoraplarınızı sonuna kadar çekerek giymeniz önemlidir.
    • Renkli çorap giymek istiyorsanız, üniformanızdaki renklerden birine uyan bir renk seçin.
  3. 3. adım sürgülerinizin üzerine softbol pantolonunuzu giyin.
    Kaydıraklarınızın üzerine softball pantolonu giyin. Softbol pantolonu, dizlerinizin hemen altına kadar inen esnek bir pantolondur. Maçlarda giymeniz zorunludur, ancak antrenmanlarda giymeniz gerekmeyebilir. Antrenörünüze antrenmanlarda softbol pantolonu yerine şort giymenize izin verilip verilmediğini sorun. Softbol pantolonunu düzgün bir şekilde giymek için, bel bandı belinize dayanacak şekilde yukarı çekin. Pantolonun alt kısmı softbol çoraplarınızın üstünden geçmelidir.
    • Yırtılmaması için güçlendirilmiş kumaştan yapılmış softbol pantolonlarını tercih edin.
    • Neme dayanıklı softbol pantolonu siz oynarken teri dağıtacaktır.
  4. adım 4 aşağıdaki durumlarda formanızı giyin're going to a game.
    Eğer maça gidecekseniz formanızı giyin. Sadece antrenmana gidecekseniz, atletik bir tişört veya kolsuz bluz giyebilirsiniz. Formanızı giyerken, alt kısmını pantolonunuzun bel bandının içine sokun. Rahat edeceğiniz kadar bol olmasını istersiniz, ancak oynarken açılacak kadar da bol olmamalıdır.
    • Bazı insanlar formalarının altına Under Armour giymeyi sever. Bazı oyuncular bunu sıkıştırma için yaparken, diğerleri dışarısı soğuksa bunu yapar.
  5. adım 5 çoraplarınızın üzerine krampon giyin.
    Çoraplarınızın üzerine krampon giyin. Kramponlarınızı antrenmanlarda ve maçlarda giymelisiniz, böylece onlarla oynamaya alışırsınız. Ayaklarınızın çok ısınmaması için nefes alabilen bir kumaştan yapılmış kramponlar arayın. Kramponlarınızın bağcıklarını sıkıca bağlayın ve gevşek uçlarını ayakkabınızın yanlarına sıkıştırın, böylece yanlışlıkla takılıp düşmezsiniz.
  6. adım 6 saçınızı bağlayın...
    Uzun saçlarınız varsa saçlarınızı bağlayın. Antrenmanlardan ve maçlardan önce saçınızı toplamak, oynarken gözünüzden uzak durmasını sağlayacaktır. Uçuşan saçları görüş alanınızdan uzak tutmak için bir kafa bandı veya kurdele de takabilirsiniz.

Üniforma Kurallarına Uymak

  1. adım 1 ekibinizi giyin's uniform.
    Takımınızın formasını giyin. Formanızın üzerinde adınız, takım numaranız ve takım adınız bulunmalıdır. Çoraplarınızın, softbol pantolonunuzun ve kıyafetinizin diğer parçalarının takımınızın renklerinde olduğundan emin olun.
    • Softbol pantolonunuz, çoraplarınız veya diğer kıyafetleriniz takımınızın renkleri olmasa bile siyah veya beyaz olsa da sorun olmaz. Sadece takım renklerinizle çatışacak ve sahada karışıklığa neden olacak renkler giymekten kaçının.
  2. adım 2 kramponlarla oynayın.
    Kramponlarla oynayın. Plastik, naylon, kanvas veya deriden yapılmış kramponlar arayın. Kauçuk kramponlar giyebilir veya dikdörtgen oldukları sürece metal kramponlar giyebilirsiniz. Yuvarlak metal kramponlar giymeyin.
    • Ayakkabılarınızın altındaki kramponların tabandan ¾ inçten (1,9 cm) daha fazla uzanmadığından emin olun.
  3. adım 3 takılarınızı evde bırakın.
    Takılarınızı evde bırakın. Çoğu softbol maçında takıya izin verilmez, bu nedenle küpe, kolye, saat veya bilezik gibi şeyler takmayın.
    • Dini veya tıbbi nedenlerle metal takı takmanız gerekiyorsa, koçunuzla veya oynadığınız ligden sorumlu biriyle konuşun.
  4. adım 4 uygun şapkaları takın.
    Uygun şapkaları takın. Oynarken beyzbol şapkası, siperlik, saç bandı ve kurdele takmanızda sakınca yoktur. Plastik siperlik, bandanalar veya saç boncukları takmaktan kaçının, aksi takdirde oynamanıza izin verilmeyebilir.

Güvenlik Ekipmanı Giymek

  1. adım 1 bir saha oyuncusu giyin's mask if you're a pitcher or third basemen.
    Atıcı veya üçüncü kaleciyseniz bir saha oyuncusu maskesi takın. Kendinizi toptan korumak için sahaya çıkmadan önce maskeyi yüzünüze sabitleyin. On iki yaşında veya daha küçükseniz, genç boy bir maske alın. On iki yaşından büyükseniz, yetişkin boyunda bir maske alın. Bir saha oyuncusu maskesini internetten veya yerel spor malzemeleri mağazanızdan bulabilirsiniz.
    • Saha oyuncusu maskesi takmak için atıcı veya üçüncü kaleci olmanız gerekmez. Topun kafanıza çarpmasından endişeleniyorsanız, sahada olduğunuz her an maskeyi takın.
  2. adım 2 vuruş yapmadan önce bir vuruş kaskı takın.
    Vuruş yapmadan önce bir vuruş kaskı takın. Başınızda sabit durması için kaskın çene kayışını bağlayın. Kalelerde koşarken kaskınızı çıkarmayın. İnternetten veya yerel spor malzemeleri mağazanızdan bir vuruş kaskı bulabilirsiniz.
    • Doğru boyutta vuruş kaskı almak için başınızın çevresini kulaklarınızın hemen üstünden ölçün. Bir kask satın alırken, başınızdan aldığınız ölçüye karşılık gelen boyutu seçin.
  3. adım 3 aşağıdaki durumlarda gerekli güvenlik ekipmanlarını giyin're a catcher.
    Eğer bir tutucuysanız gerekli güvenlik ekipmanlarını giyin. Kendinizi hızla uçan atışlardan korumak için kask, boğaz koruması, göğüs koruması, tekmelik ve tutucu eldiveni takmalısınız. Sakatlanmaları önlemek için sahada olduğunuz süre boyunca bu eşyaları üzerinizde tutun.
  4. adım 4 vuruş yaparken elleriniz acıyorsa vuruş eldivenleri alın.
    Vuruş yaparken elleriniz acıyorsa vuruş eldiveni alın. Vuruş eldivenleri, topa vurduğunuzda yaşadığınız batma hissini önleyecektir. Yerel spor malzemeleri mağazanızda veya internetten bir çift vuruş eldiveni arayın.
    • Bir çift vuruş eldiveni satın almadan önce, avucunuzun tabanı (bileğinizin başladığı yer) ile orta parmağınızın ucu arasındaki mesafeyi ölçün. Vuruş eldivenleri bu ölçüm kullanılarak boyutlandırılır.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Softbol için saçımı nasıl yapmalıyım?
    Saç bantları veya ter bantları, oynarken saçınız yolunuza çıkma eğilimindeyse yardımcı olabilir.
  • Soru
    Softbol formasının altına ne giyilir?
    Bazı oyuncular formalarının altına Under Armour ve kolluk giyerler. Bu, dışarısı soğuksa veya ekstra sıkıştırma arıyorsanız yardımcı olabilir.
  • Soru
    Softbol oyuncuları şort giyebilir mi?
    Evet! Bazı oyuncular softbol oynarken şort giyerler. Sadece nasıl kaydırdığınıza dikkat edin; dizinizde kaydırıcı gibi ekstra bir koruma isteyebilirsiniz.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Jersey
  • Sürgüler
  • Softbol pantolonu
  • Yüksek çoraplar
  • Kramponlar
  • Fielder'ın maskesi
  • Vuruş kaskı
  • Vuruş eldivenleri