Spor Salonu İçin Nasıl Giyinmeli

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Spor salonuna gittiğinizde nefes alabilen ve esnek kıyafetler giymeniz önemlidir. İyi görünmek iyidir - ancak fitness ve güvenliğin en önemli kaygılarınız olduğunu unutmayın. Uygun olmayan giysiler kaşıntıya, kızarıklıklara veya daha ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ayrıca, egzersiz yaparken kıyafetlerinizin kayabileceğini unutmayın. Sağlam bir antrenmanı kolaylaştıracak kıyafetler giyin.

Adımlar

Kadınlar İçin

  1. adım 1 hafif bir tişört veya sweatshirt seçin.
    Hafif bir tişört veya sweatshirt seçin. Pamuk veya polyester gibi nefes alabilen bir malzeme giyin. Egzersiz yaparken ısınır ve terlersiniz, bu nedenle giysilerinizin ısıyı hapsetmediğinden emin olmak istersiniz. Mümkünse, teri emmek için özel olarak tasarlanmış bir üst seçin. Daha nefes alabilen, ancak daha açık bir kıyafet için atlet veya sporcu sütyeni giymeyi düşünün.
    • Büyük göğüsleriniz varsa, rahat bir spor salonu deneyimi için sporcu sütyeni gerekli olabilir. Bedeniniz ne olursa olsun, biraz ekstra desteğin asla zararı olmaz.
  2. adım 2 i̇ç çamaşırınızı seçin.
    İç çamaşırınızı seçin. Esnek, beli lastikli bir şeyler giyin: spor şortu, eşofman altı, eşofman altı veya yoga pantolonu. Altınızı giyerken tüm bacak egzersizlerini yapabilmelisiniz. Giydiğiniz altlar aynı zamanda yaratmak istediğiniz etkiye de bağlıdır: dar ve teninizi gösteren giysiler gösteriş yapmanıza yardımcı olabilirken, daha bol, daha dökümlü giysiler uyum sağlamanıza yardımcı olabilir.
    • Kısa şortlar size en fazla esnekliği sağlayabilir, ancak aynı zamanda çok fazla ten gösterebilirler. Şort içinde utanıyorsanız: eşofman veya yoga pantolonu giyin.
    • Şort giyiyorsanız, spor salonuna gitmeden önce kendinizi bir aynada tüm açılardan inceleyin. Bacak presi gibi belirli ekipmanları kullanırken insanların şortunuzun bacak kısmını görebileceğini unutmayın.
  3. adım 3 uygun ayakkabılar getirin.
    Uygun ayakkabılar getirin. Giyeceğiniz ayakkabılar, yapacağınız egzersiz türüne bağlı olacaktır. Herhangi bir kardiyo yapmayı planlıyorsanız, ayaklarınız ve bacaklarınız için bol miktarda koruma sağlayacak ayakkabılar getirin. Birçok spor salonunun açık burunlu ayakkabılara izin vermediğini unutmayın.
    • Koşu bandında koşacaksanız, koşu ayakkabısı getirdiğinizden emin olun. Eliptik bisiklet veya egzersiz bisikleti kullanacaksanız, ayakkabılarınız çok önemli değildir - sadece içinde durabileceğiniz rahat bir şeyler giyin.
    • Ağırlık çalışacaksanız, geniş bilek ve kemer desteği olan bir şey giydiğinizden emin olun. Koşu ayakkabıları her zaman iyi bir seçimdir.

Erkekler için

  1. adım 1 şort veya eşofman giyin.
    Şort veya eşofman giyin. Altınızın size tam hareket alanı sağladığından emin olun. Antrenmanınız sırasında ne kadar terleyeceğinizin bilincinde olun ve ne kadar ısınacağınızı düşünün.
    • Dizlerinizin bir santimden daha fazla altına uzanan şortlar giymemeye çalışın - özellikle de bacaklarınızın etrafı bolsa. Şortunuz ne kadar alçak olursa hareket alanınız o kadar kısalır.
    • Şort giymeye karar verirseniz, bacak presi gibi makineleri kullanırken diğer insanların şortunuzun bacak kısmını görebileceğini unutmayın.
  2. adım 2 nefes alabilen, esnek bir tişört giyin.
    Nefes alabilen, esnek bir gömlek alın. Pamuklu bir tişört veya atlet yeterli olacaktır. Alternatif olarak, nefes alabilen, ter tutmayan polyester bir gömlek seçin. Teri emecek ve hareket alanınızı kısıtlamayacak bir şey seçin.
    • Bir atlet kollarınızı gösterecektir ve bir tişört biraz daha mütevazı bir seçim olabilir. Ne istediğinize karar verin.
  3. adım 3 uygun ayakkabı seçin.
    Uygun ayakkabı seçin. Giyeceğiniz ayakkabılar, yaptığınız egzersiz türüne bağlı olacaktır. Herhangi bir kardiyo yapmayı planlıyorsanız, ayaklarınız ve bacaklarınız için bol miktarda koruma sağlayacak ayakkabılar getirin.
    • Koşu bandında koşacaksanız, koşu ayakkabısı getirdiğinizden emin olun. Eliptik bisiklet veya egzersiz bisikleti kullanacaksanız, ayakkabılarınız çok önemli değildir - sadece içinde durabileceğiniz rahat bir şeyler giyin.
    • Ağırlık çalışacaksanız, geniş bilek ve kemer desteği olan bir şey giydiğinizden emin olun. Koşu ayakkabıları her zaman iyi bir seçimdir.

Genel Tavsiyeler

  1. adım 1 hafif, nefes alabilen çoraplar giyin.
    Hafif, nefes alabilen çoraplar giyin. Pamuklu çoraplar genellikle iyi bir seçimdir. Çorapların ne çok sıkı ne de çok bol olduğundan emin olun!
    • Zevkinize göre yüksek çorap veya alçak çorap giyin. Kısa çoraplar bacaklarınızın nefes alması için daha fazla alan sağlayacaktır, ancak yüksek çoraplar teri uzaklaştırmak için yararlı olabilir.
    • Sıkı çoraplar bacaklarınızı daraltabilir ve kan dolaşımınızı yavaşlatabilir. Öte yandan, çok bol çoraplar bacaklarınızdan aşağı kayarak dikkatinizi dağıtabilir.
  2. adım 2 bir havlu taşıyın.
    Bir havlu taşıyın. Spor salonunda hareket ederken terinizi silmek için yumuşak, temiz bir havlu kullanın. Terinizi bir makinenin koltuğunda bırakmak istemezsiniz! Çoğu spor salonu, üyelerin egzersizleri sırasında kullanmaları için temiz havlu sağlar. Havlunuzu kimseyle paylaşmayın, aksi takdirde mikropları paylaşma riskiyle karşı karşıya kalırsınız!
    • Makinenin üzerinde bıraktığınız teri temizleyin. Küçük, temiz bir havlu kullanarak koltuğu, barları ve terinizin değdiği diğer tüm parçaları silin. Teriniz, makinenin üzerinde kurumaya bırakılırsa başkasına bulaşabilecek bakteriler taşır!
  3. adım 3 spordan sonra kıyafetlerinizi yıkayın.
    Spordan sonra kıyafetlerinizi yıkayın. Kendi teriniz bile kumaş üzerinde kurumaya bırakıldığında kötü bakteriler üretebilir ve daha sonra size bulaşabilir. Koku yapıcı bakteriler polyester üzerinde pamuktan daha iyi üreme eğilimindedir - ancak ne olursa olsun tüm spor kıyafetlerinizi yıkamalısınız.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Erkeklerin spor salonunda iç çamaşırı giymesi gerekir mi?
    İç çamaşırı teri emmeye ve spor salonundaki banklardan uzak tutmaya yardımcı olur. Ancak, iç çamaşırı giyip giymemeyi sadece siz seçebilirsiniz. İç çamaşırınız rahatsız ediyorsa, bunun yerine bol, hafif külotlar veya hafif eşofman altları giymeyi düşünün.
  • Soru
    Spor salonunda eşofman mı giymeliyim yoksa bunun yerine giymek için spor şortu veya eşofman altı mı almalıyım?
    Kendinizi rahat hissettiğiniz ve tüm egzersizleriniz sırasında bacaklarınızın serbestçe hareket etmesine izin veren şeyleri giyin. Bir bankta uzanırken, şortunuz çok kısa veya bolsa, insanların bacağınızın üstünü görebileceğini unutmayın. Spor salonu aynalarla doludur, bu nedenle diğer spor salonu müdavimlerine verdiğiniz görüntünün farkında olun.
  • Soru
    Protein shake yerine su almalı mıyım?
    Evet, protein karışımını egzersizden önce veya sonra için ve spor salonuna su götürün.

İpuçları

  • Spor kıyafetleri bol olmalı, ancak 'dökümlü' olmamalıdır. Hareket alanınızı daraltmadan vücudu saran kıyafetler giyin.
  • Kas geliştirmeye çalışıyorsanız, hareket alanınızın kısıtlanmaması için daha az giysi en iyisi olabilir. Yağ ve kalori yakmaya çalışıyorsanız, daha ağır giysiler daha fazla terlemenize ve daha fazla 'yakmanıza' yardımcı olabilir.
  • Şişkinlik olmadan aerodinamik, 'vücudu saran' bir görünüm elde etmeye çalışın. Amaç şeklinizi belirginleştirmek olmalı, garip açılarla ezmek değil.

Uyarılar

  • Pamuk gibi doğal lifler gibi nefes almadığı için polyester veya benzeri malzemeden yapılmış giysiler giymeyin. Bu kumaşlar tarafından tutulan ısı ve ter, hassas bir cildiniz varsa kızarıklıklara neden olabilir; ayrıca ter kokusunu tutma eğilimindedirler.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Tişört veya sweatshirt
  • Şort veya eşofman altı
  • Çoraplar
  • Ayakkabılar
  • Havlu
  • Su şişesi
  • Kulaklıklar
  • Ekstra giysi