Sörfçü Bir Kız Gibi Nasıl Giyinilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sörfçü kız stili rahat, çabasız ve ilginç stil kombinasyonlarıyla dolu olarak bilinir. Sörfçü kız gibi giyinmek genellikle tüm yıl boyunca havalı baskıları ve mayoları sallayabileceğiniz sıcak iklimlerde popülerdir. Giyim mağazalarında ve ikinci el mağazalarında sörfçü kız tarzı kıyafetler arayarak, saçınızı kumsal görünümünü elde etmek için şekillendirerek ve makyajınızı mükemmel bir şekilde güneşten öpülmüş görünecek şekilde yaparak sörfçü kız görünümünü elde edebilirsiniz.

Adımlar

Sörfçü Kız Kıyafet Seçimi

  1. adım 1 bikinilerinizi karıştırın ve eşleştirin.
    Bikinilerinizi karıştırın ve eşleştirin. Bikiniler ve mayolar, bandeau tarzı üstler ve erkek şortlarından daha seksi, askılı iki parçaya kadar her sörfçü kız stilinin temel unsurlarıdır. Ancak bikinilerinizi karıştırıp eşleştirerek sörfçü kız stilinizi gerçekten bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz, böylece daha nötr renkli bir üst parça ve parlak, baskılı bir alt parça giymiş olursunuz.
    • Karıştır ve eşleştir yaklaşımıyla eğlenmekten korkmayın, özellikle de baskıları karıştırmak söz konusu olduğunda. Sörfçü kızlar, desenleri ve baskıları karıştırmaya yönelik benzersiz yaklaşımlarıyla bilinir ve genellikle dalgalara binerken veya sahilde takılırken her zaman renkli mayolar giyerler.
    • Karıştır ve eşleştir bikininizi uzun, düğmesiz bir kot gömlek ve kot şortla tamamlayarak gündüz rahat bir görünüm elde edebilir ya da gece dışarı çıkarken bikininizin üzerine hafif bir yazlık elbise giyebilirsiniz.
  2. sörfçü kız gibi giyin adım 2.jpeg
    Kızarıklık koruyucuları ve sörfçü logolu tişörtler gibi sörfçü kıyafetleri arayın. Sörfçü kız yaşam tarzını gerçekten benimsemeyi planlıyorsanız, sörf yapmaya ve kızarıklık koruyucuları, sörfçü logolu tişörtler ve hatta ıslak giysiler gibi sörfçü kıyafetleri giymeye karar verebilirsiniz. Bu, aynı zamanda pratik ve kullanışlı bir sörfçü olarak otantik bir görünüm yaratacaktır.
    • Sörfçü kıyafetlerini yerel sörf mağazanızda veya çevrimiçi sörf mağazalarında bulabilirsiniz.
  3. sörfçü kız gibi giyin adım 3.jpeg
    Vintage parçaları yeni ürünlerle birleştirin. En yakın vintage mağazasına veya ikinci el mağazasına gidin ve 60'lar tarzı üstler ve vintage grup tişörtleri arayın. Daha sonra bu parçaları alışveriş merkezindeki kot pantolonlar, şortlar ve etekler gibi yeni parçalarla kombinleyebilirsiniz. Buradaki fikir, vintage veya sıkıntılı kıyafetlere vurgu yaparak, bir araya getirilmiş ama aynı zamanda çabasız ve benzersiz görünmektir.
    • İkinci el mağazasında veya alışveriş merkezinde rahat kazaklar ve kalın örgüler de arayabilirsiniz, bu da sahilde soğuk geceler için iyi bir görünümdür. Daha sonra rahat bir süveter ile kot pantolon veya şortu eşleştirerek rahat bir sörfçü kız görünümü elde edebilirsiniz.
  4. sörfçü kız gibi giyin adım 4.jpeg
    Cesur grafikler ve baskılar giyin. Sörfçü kızlar renklere, grafiklere ve baskılara olan düşkünlükleriyle bilinir, bu nedenle cesur tarzlarını benimseyin ve parlak çiçek baskıları ve renkli desenlerde üstler arayın. Ayrıca hayvan, deniz manzarası ve hatta sörf tahtası gibi eğlenceli baskılara sahip elbiseler de giyebilirsiniz. Plajda dikkat çekeceği kesin olan grafiklerle görünümünüzü eğlenceli ve renkli tutun.
    • Ayrıca cesur bir grafik tişörtü kot pantolon veya şortla kombinleyebilir veya parlak renkli bir altla çiçek desenli bir üst giyebilirsiniz. Çok renkli giymekten korkmayın ve siyah giymeye karar verirseniz, parlak renkli bir kazak veya cesur aksesuarlarla cazip hale getirin.
  5. sörfçü kız gibi giyin adım 5.jpeg
    Askılı sandaletler ve ayak bileği botları tercih edin. Sörfçü kızlar plajda çok zaman geçirdikleri için genellikle parmak arası terlik, Birkenstock sandalet veya bantlı sandalet giyerken görülürler. Askılı sandaletleri gece dışarı çıkarken de giyebilir, uzun çiçekli bir etek ve nötr bir üst veya cesur desenli uzun dökümlü bir elbise ile eşleştirebilirsiniz.
    • Kahverengi veya bordo ayak bileği botları da bir kıyafeti süslemenin ve özellikle de çok fazla çiçekli kıyafet giyiyorsanız ona biraz hava katmanın eğlenceli bir yolu olabilir. Bağcıklı savaş botları da geceleri hava soğuduğunda sandaletlere alternatif olarak iyi bir seçenek olabilir.
  6. sörfçü kız gibi giyin adım 6.jpeg
    Küpeler, uzun kolyeler, şapkalar ve güneş gözlükleriyle aksesuarlarınızı tamamlayın. Sörfçü kızların mantrası, ne kadar çok aksesuar o kadar iyidir. Turkuaz gibi değerli taşlar içeren uzun, sallantılı küpeler ya da altın veya gümüşten sade küpeler tercih edin. Takılar ve kolyeler içeren uzun kolyeler de plaj görünümünü tamamlamak için eğlenceli bir yoldur. Genellikle siyah renkte olan gerdanlıklar da sörfçü kızlar arasında kıyafete biraz hava katmak için popülerdir.
    • Geniş kenarlı şapkalar da sörfçü kızlar arasında popülerdir ve genellikle keçe veya pamuktan yapılır. Hiçbir sörfçü kızın görünümü, genellikle aviator tarzında veya kalın, renkli çerçeveli güneş gözlükleri olmadan tamamlanmış sayılmaz.
  7. sörfçü kız gibi giyin adım 7.jpeg
    Gece dışarı çıkarken şık bir pantolonu veya eteği gündelik bir üstle eşleştirin. Sörfçü kız görünümünü plajda ve şehirde taklit etmek istiyorsanız, şık bir çift koyu pantolon veya uzun desenli bir eteği tişört veya dekoratif bir bluz gibi rahat bir üstle eşleştirebilirsiniz. Ardından şık sandaletler veya topuklu botlarla görünümü tamamlayabilirsiniz.
    • Ayrıca, daha gündelik bir kıyafeti canlandırmak için uzun kolyeler veya küpeler gibi aksesuarlar takarak sörfçü kız görünümünü daha şık hale getirebilirsiniz.

Saç Şekillendirme

  1. sörfçü kız gibi giyin adım 8.jpeg
    Sahil gibi uzun saç görünümü elde edin. Sörfçü kızlar için en popüler saç modellerinden biri, genellikle uzun saçlarla yapılan kumsal, dağınık görünümdür. Saçınızın gerçekten zahmetsiz ve rahat görünmesini sağlamak için bir tarafa bir dalgalanma ekleyebilirsiniz.
    • Duştan hemen sonra nemli saçla başlayın. Saçınızla başınızın önünde bir dikdörtgen oluşturun. Dikdörtgen, bir kaşınızın ucundan diğer kaşınızın ucuna ve saç çizginizden dört inç geriye uzanmalıdır.
    • Saç diplerinize hacimlendirici bir sprey sıkın. Yuvarlak bir fırça kullanarak saçınızı düz bir şekilde fönleyin ve kabarık bir görünüm elde edin.
    • Saçınız kuruduktan sonra, dikdörtgen bölümü üç parmağınızın etrafında döndürerek toplu iğne kıvrımı oluşturun ve bir tel toka ile tutturun. Saçınızın geri kalanına tuz spreyi sıkarken bölümün soğumasını bekleyin ve kumsal görünümü elde etmek için parmaklarınızla karıştırın.
    • İğne kıvrımını açın ve dikdörtgen bölümün köklerine kuru şampuan uygulayın. Ardından, bölümün çoğunu bir tarafa çevirin ve kaşınızın kemerinden başlayıp başınızın tepesine doğru açı yapan bir yan parça oluşturun. Bir tarafta büyük bir kıvrım, diğer tarafta ise küçük bir kıvrım olmalıdır.
  2. sörfçü kız gibi giyin adım 9.jpeg
    Saçınızı dağınık bir üst düğümle toplayın. Bu, sörfçü kızlar için popüler bir stildir çünkü okyanusta ıslak saçla yapmak kolaydır ve bronzluğunuzu gösterir.
    • Nemli saç kullanın veya kuru havaya iki topak şekillendirici köpük uygulayın. Şekillendirmenin daha kolay olması için köpüğü kuru saçınızın köklerinden ucuna doğru uygulayın.
    • Saçınızı ters çevirin ve bir fön makinesi kullanarak parmaklarınızla kabaca fönleyin. Sert parçalar kalmadığından ve köpüğün kuru olduğundan emin olun. Saçınız nemli ise bu adımı atlayabilirsiniz.
    • Hala baş aşağı dururken, saçınızı başınızın üst kısmında bir at kuyruğu şeklinde toplayın. At kuyruğunu bir saç bağıyla sabitleyin ve başınızı tekrar yukarı çevirin. At kuyruğunu iki bölüme ayırın ve her bölümü birlikte bükülene kadar bükün. At kuyruğunuzun dibindeki saçı tel tokalarla sabitleyin.
    • Üst düğüme tuz spreyi sıkın ve dağınık bir görünüm için parmaklarınızla karıştırın.
  3. sörfçü kız gibi giyin adım 10.jpeg
    Uzun bir yan örgü deneyin. Rahat yan örgü, hala sörfçü kız havası yakalamak istediğiniz bir gece için iyi bir seçenektir. Uzun yan örgüyü orta ila uzun uzunluktaki saçlarla yapabilirsiniz.
    • Nemli saçla başlayın ve saçınızın parlak ve şekillendirmeye hazır olması için saç kremi uygulayın. Ardından, saçınızı başınızın bir tarafında olacak şekilde toplayın.
    • Saçınızın orta kısmından başınızın bir tarafına doğru hareket ederek saçınızı örün. Örgüyü şimdilik oldukça sıkı tutun ve bir saç bağıyla sabitleyin.
    • Örgüyü biraz karıştırmak için parmaklarınızı kullanın, örgünün bazı kısımlarını hafifçe çekiştirerek dağınık görünmesini ancak güvenli kalmasını sağlayın. Örgünün gece boyunca sabit kalması için saç spreyi ile tamamlayın.
    • Eğer saçlarınız kısaysa, jilet gibi bir saç kesimi tercih edebilir ve isterseniz mat bir şekillendirici krem kullanabilirsiniz.

Makyajınızı Yapın

  1. sörfçü kız gibi giyin adım 11.jpeg
    Göz ve dudak makyajınızı minimal tutun. Çoğu sörfçü kız dalgalara binmekle o kadar meşguldür ki kat kat göz makyajı yapamaz, bu yüzden makyajınızı abartmayın. Su geçirmez maskara ve hafif, sıcak bir tonda göz farı tercih edin. Görünümünüzü sıcak pembe tonlarında dudak parlatıcısı veya dudak tonuyla tamamlayın.
    • İnce bir eyeliner tabakası ve ışıltılı göz farı uygulayarak gece dışarı çıkmak için daha cesur bir göz makyajı görünümü uygulayabilirsiniz. Gece görünümünü daha koyu bir rujla tamamlayabilirsiniz.
  2. sörfçü kız gibi giyin adım 12.jpeg
    Güneşli bir görünüm için elmacık kemiklerinize bronzlaştırıcı uygulayın. Sörfçü kız görünümünün en önemli makyaj unsurlarından biri bronzlaşmış, yanık bir cilttir. Bronzlaştırıcı pudra kullanarak yüzünüzün daha güneşli görünmesini sağlayabilirsiniz.
    • Bronzlaştırıcı pudrayı büyük bir makyaj fırçasıyla saç çizginize, şakaklarınıza, çenenize ve çene çizginize sürün. Fırça ile küçük daireler çizerek elmacık kemiklerinizin altına da uygulayabilirsiniz. Ardından, köprücük kemikleriniz, omuzlarınız ve incikleriniz de dahil olmak üzere boynunuzda ve göğsünüzde güneşin vurduğu bölgelere bronzlaştırıcı uygulayabilirsiniz.
  3. sörfçü kız gibi giyinin adım 13.jpeg
    Bronzlaştırıcı kullanın veya güneşte biraz zaman geçirin. Sörfçü bir kız gibi giyindiğinizde, her zaman güzel ve eşit bir bronzluğa sahip olmaya çalışmalısınız. Doğal yoldan bronzlaşmak için vücudunuza bronzlaştırıcı sürebilir veya güneşte daha fazla zaman geçirebilirsiniz.
    • Dışarıda güneşin altındayken daima güneş kremi sürün veya renkli nemlendiricinizin SPF içerdiğinden emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bikini giymeme izin verilmiyor, peki ne giymeliyim?
    Ebeveynlerinize çok dar olmayan veya açıkta bırakmayan bikiniler gösterin. Karnı kapatan tankiniler, sevimli bir yüzme eteği olan bir bikini örnek olarak verilebilir. Ailenize neden tek parça yerine bikini giymek istediğinizi de açıklayabilirsiniz, örneğin giymenin sizin için rahatsız edici olduğunu söyleyebilirsiniz. Eğer rahatlık içinse fikirlerini değiştirebilirler.

Video

İpuçları