Nasıl Cristiano Ronaldo Gibi Top Sürülür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Cristiano Ronaldo bizim neslimizin en iyi futbol/futbolcularından biri olarak kabul edilir ve beş UEFA Şampiyonlar Ligi ve bir UEFA Avrupa Şampiyonası dahil olmak üzere birçok büyük şampiyonluk kazanmıştır. O harika bir driplingci ve biraz pratik ve teknikle siz de profesyoneller gibi dripling yapma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Adımlar

Hızınızı Geliştirmek

  1. adım 1 hızınızı artırın.
    Hızınızı artırın. Cristiano Ronaldo gibi top sürmek için çok hızlı olmanız gerekir. Hızınızı geliştirmek için her gün biraz sprint yapın. Daha da önemlisi, maçtan ya da koşudan önce esneme hareketleri yapın. Dayanıklılığa ihtiyacınız var, bu yüzden bir sahanın etrafında koşuya çıkın.
  2. adım 2 hızınızı ve çevikliğinizi geliştirmek için sprintlerin yanı sıra hız merdivenleri ve koniler arasında koşun.
    Hız ve çeviklik geliştirmek için sprintlerin yanı sıra hız merdivenleri ve koniler arasında koşun.
  3. adım 3 nasıl top sürüleceğini öğrenin.
    Nasıl top sürüleceğini öğrenin. Çalımlara ve adım atmalara başlamadan önce, topu sıkı kontrol altında ve her zaman kendinize yakın tutarak koniler arasında çok hızlı top sürebilene kadar antrenman yapın. Ronaldo gibi oynamaya çalışmadan önce temelleri mükemmelleştirin.

Özel Hareketleri Öğrenmek

  1. adım 1 step over/makas hareketinin nasıl yapıldığını öğrenin.
    Step over/scissors hareketini nasıl yapacağınızı öğrenin. Bu, ayağınızı topun etrafında sallayarak ve aynı zamanda savunma oyuncularını yanlış yöne göndermek için bir vücut çalımıyla yapılır.
  2. adım 2 ronaldo kesmesinin nasıl yapıldığını öğrenin.
    Ronaldo chop'un nasıl yapıldığını öğrenin. Bu, bir ayakla zıplayarak ve aynı zamanda diğer yöne gitmek için diğer ayağınızın içini kullanarak yapılır. Sol ayakla zıplamak ve diğer yöne gitmek için sağ ayağın içini kullanmak tercih edilir.
  3. adım 3 topla ceza sahası içinde çapraz geçiş yapabilme.
    Ceza sahası içinde topa vurun. Bek oyuncusunu geçmek ve topu ceza sahasına sokmak için hızınızı ve numaralarınızı kullanın!

Kontrolünüzü Artırın

  1. adım 1 i̇yi bir yakın kontrol geliştirin.
    İyi bir yakın kontrol geliştirin. Top sürerken topa 5 metre uzağınızdan vurmayın çünkü çalım yiyebilirsiniz ve takım arkadaşlarınız bunun bir pas olduğunu bile düşünebilir. Topu kendinize yakın tutun, sanki ayağınıza yapışmış gibi! Evin etrafında top sürmek, hareketlerin ikinci doğa haline gelmesine yardımcı olacaktır.

Bir Savunmacıyı Yenmek

  1. adım 1 don't get too close to the defender.
    Defans oyuncusuna çok yaklaşmayın. Çok yakın olursanız, savunma oyuncusu topu kolayca sizden uzaklaştırabilir. Topu defans oyuncusunun bacaklarının arasından geçirmeye çalışın.
  2. adım 2 don't do a move too far away from a defender.
    Savunmacıdan çok uzakta bir hareket yapmayın. Çok uzakta olursanız, savunma oyuncusu dengesini kaybetmez ve size yaklaşmaya devam edebilir.
  3. adım 3 aşağıdaki gibi hareketler yapın ronaldo chop or step-overs at speed.
    'Ronaldo Chop' veya 'Step-Overs' gibi hareketleri hızlı bir şekilde yapın. Bunları bir savunmacıdan yaklaşık 3 fit uzakta yapın.

Top Sürmeyi Nasıl Öğrenirsiniz?

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ronaldo futbol oynamayı nasıl öğrendi?
    Ronaldo her bir hareketini en az binlerce kez yapmıştır. Bir hareket yapmak için, bir şeyleri yapmanın doğal yoluna girin. Bunu 5000 kez yapın. Beş kez, belki de 10 kez yaparsanız, ustalaştığınızı düşünebilirsiniz. Ancak gerçek farklıdır. Büyük bir kolaylıkla yapabilene kadar pratik yapın.
  • Soru
    Top sürerken çalım atmak mı yoksa basit dokunuşlar yapmak mı daha iyidir?
    Çalımlar rakibinizle alay etmek ve onu geçmek için iyi bir yoldur. Ancak, defans oyuncuları ve kaleciler size kolayca çalım atabileceğinden kendinizi fazla kaptırmayın. Sadece kontrolü kaybetmeden kolayca yapabileceğinizi biliyorsanız çalım atın.
  • Soru
    Topla koşarken nasıl daha hızlı olabilirim?
    Yavaş sprint egzersizleriyle yavaşça başlayın. Top kontrolünüzde ustalaşın. Reflekslerinizi iyi durumda tutmak için iyi bir diyet uygulayın. Pratik yapın!

İpuçları

  • Çok fazla pratik yapmak, topa vurmak için göz-ayak koordinasyonunuzu ve zamanlamanızı geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  • Rakibinizin ne yaptığını bildiğinizden ve iyi bir dengeye sahip olduğunuzdan emin olun.
  • İyi bir dengeye sahip olduğunuzdan ve rakibinizin ne yaptığını tam olarak bildiğinizden emin olun. Her gün antrenmanda şutlarınızı, adımlarınızı ve topla hızınızı çalışın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir top
  • Bir hedef
  • Birlikte pratik yapabileceğiniz bir arkadaş