Sel Basmış Bir Bölgeden Nasıl Geçilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Günlük rutin ve temel ihtiyaçlarımız için araç kullanan her birimiz her zaman keyifle araç kullanmıyoruz, ancak sel basmış yollar gibi geçmesi biraz rahatsız edici olan yollardan geçmek zorundayız. Bu makalede, aracınızla selde nasıl güvenli bir şekilde sürüş yapacağınızın adımlarını görelim

Adımlar

  1. adım 1 aracınızla su basmış yola yaklaşmadan önce hızınızı azaltın veya tamamen durun.
    Aracınızla su basmış yola yaklaşmadan önce hızınızı azaltın veya tamamen durun.
  2. adım 2 siz...
    Su basmış yola girmeden önce yavaşlarken veya dururken, gösterge için dörtlü flaşörlerinizi açın ve su basmış yolun alanını gözünüzde canlandırın ve aracınızın tipine bağlı olarak çok derin olup olmadığına bakın. Aracınızın sel sırasında yüzmemesi için yeterli ağırlığa sahip olduğundan emin olun.
  3. adım 3 her şeyi kontrol ettikten sonra...
    Tüm ana hususları kontrol ettikten sonra, şimdi tehlike ışıkları hala yanarken, aracınızdaki klimayı (AC) mümkünse kapatın, böylece motor bölmesindeki fan, sürdüğünüz sel suyunun akışından zarar görmez. Ve aracınızın vitesini en yükseğe getirin, manuel şanzıman için (1)'e getirin ve otomatik şanzıman için (+ -)'ye getirin ve (1) veya birinci vitese takın.
  4. adım 4 şimdi hepsi...
    Tüm bunlar uygulandıktan sonra, mümkünse hava sirkülasyonu için aracınızın camlarını biraz açarak selde yavaşça ilerleyin ve dikkatli sürün. Gazı/hızlanmayı dengede ve yüksek tutmayı unutmayın ve selde motorun homurdanması normaldir, böylece sel suyu aracınızın arkasındaki egzoz borusundan motora girmez ve sürüş sırasında motorun kapanmaması için M/T için debriyaja basın ve basılı tutun.
  5. adım 5 don't stop in...
    Özellikle sel derinse sel basmış yolun ortasında durmayın, aksi takdirde su aracınızın motoruna zarar verebilir. Sürüş sırasında etrafınızdaki alanı, özellikle de ön tarafı gözünüzde canlandırın ve aynaları da kontrol edin.
  6. adım 6 aracınız...
    Aracınız yolun yüksek seviyesine yaklaştıkça sel suyu azalır ve aracınızı dikkatli bir şekilde hızlandırabilirsiniz. Selden geçtikten sonra aracınızı kontrol etmeniz önerilir.
  7. adım 7 selden sonra veya sel sırasında aracınız stop ederse, sakin olun ve yardım isteyin.
    Selden sonra veya sel sırasında aracınız kapanırsa, sakin olun ve yardım isteyin. Aracınızın teknisyeniyle iletişime geçin ve panik yapmayın. Kendiniz tamir edebiliyorsanız, aracınızdaki karbüratörü ve diğer motor bölümlerini kontrol edin.
  8. adım 8 tüm unsurların bakımı net bir şekilde yapıldıktan sonra, aracınızı her zamanki gibi ve güvenli bir şekilde sürün.
    Tüm bakımlar yapıldıktan sonra aracınızı her zamanki gibi ve güvenli bir şekilde sürün.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Küçük bir selden geçebilir miyim?
    Hiçbir koşul altında su basmış bir bölgeden geçmeyin. Her ne pahasına olursa olsun sel bölgesinden uzaklaşın. Seller iyi arabaları mahveder, arabanıza zarar verebilecek nesneleri saklar ve bir anda hızlanıp sizi alıp götürebilir.

İpuçları

Uyarılar