Pota Nasıl Sürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Basketbolda birçok şut vardır, ancak çok fazla pratik yapmadığınız sürece bunların çoğu düşük yüzdeli şutlar olacaktır. ancak, zamanın %99'unda yapmanız gereken tek şut turnikedir, bu nedenle turnike atmak için pozisyon almak veya bloklanması çok zor olan çok yüksek yüzdeli bir şut atmak için yapabileceğiniz çeşitli hareketler vardır.

Adımlar

  1. adım 1 önce durumu analiz etmeniz gerekir.
    Öncelikle durumu analiz etmeniz gerekir. (Sizi kim koruyor? Uzun mu kısa mı, yavaş mı hızlı mı, şişman mı zayıf mı ve diğer birçok kritik faktör.
  2. adım 2 sonra bir...
    Daha sonra penetre edebileceğiniz bir açıklık veya boşluk bulun, yine devreye giren birçok faktör vardır, delik güçlü veya zayıf elinizde mi, güçlü bir zayıf taraf savunmacısı var mı ve daha fazlası.
  3. adım 3 hücum noktanıza karar verdikten sonra sizi koruyan adamı yenmek için bir hareket seçmelisiniz.
    Hücum noktanıza karar verdikten sonra sizi koruyan adamı yenmek için bir hareket seçmelisiniz. Crossover, spin, bull-rush, stop and go, pump fake ve daha birçok hareket yapabilirsiniz (bunlar sadece en temel ve/veya en başarılı olanlarıdır.
  4. adım 4 çapraz geçişte...
    Crossover'da bir yöne dripling yaparsınız, o yöne fake atarsınız ve çok hızlı bir şekilde karşı ele geçersiniz, rakibiniz sizden bir adım ya da yarım adım geride olmalıdır ve onu yenmek için ihtiyacınız olan tek şey budur.
  5. adım 5 spin...
    Spin, bir yöne dripling yapıp döndüğünüzde defans oyuncusunu vücudunuzun arkasına hapsedersiniz, şimdi ihtiyacınız olan 1 buçuk ila bir tam adım avantajına sahip olmalısınız.
  6. 6. adım floater...
    Floater, eğer pratik yapmazsanız nispeten düşük yüzdeli bir şuttur, ancak diğer yandan bloklanması neredeyse imkansızdır (sizden çok daha uzun biriyle oynuyor olsanız bile). Adamınızın yanından driplingle geçip potadan 5-10 feet (1,5-3,0 m) uzaklaşırsınız ve diğer ayağınız dışarıdayken bir ayağınızın üzerinde yükselirsiniz ve kareye nişan almadan topu potaya doğru bırakmayı hedeflersiniz.
  7. adım 7 boğa hücumu, ya çok zayıf bir savunmacının sizi koruduğu ya da nüfuz etmek için çok geniş bir alanın olduğu durumdur.
    Boğa hücumu, çok zayıf bir savunmacının sizi koruduğu ya da geçebileceğiniz çok geniş bir alanın olduğu durumdur. bir tarafı seçersiniz ve tam hız gidip savunmacınızı geçmeye çalışırsınız (savunmacınız sizden daha güçlü, daha hızlı ya da çok daha uzunsa bu genellikle işe yaramaz.
  8. 8. adım dur ve devam et, bir tarafı seçip o tarafa doğru olabildiğince hızlı dripling yaptıktan sonra aniden durmaktır.
    Dur ve devam et, bir tarafı seçip o tarafa doğru olabildiğince hızlı top sürüp aniden durmanızdır. Savunmacınızın dengesi bozulmuş olmalı ve sayı yapmak için doğru şutu seçebilirsiniz.
  9. adım 9 pompalama taktiği...
    Pompa fake'i, şutu taklit ettiğinizde ve savunmacının zıplamasını istediğinizde ve sonra havadayken saldırdığınızda, havadayken yön değiştiremez, (bu sadece kendinizi yüksek yüzdeli bir şutör olarak hazırladıysanız genellikle işe yarar).
  10. 10. adım bir kez...
    Adamınızı yendikten sonra, eğer zayıf taraf savunmacısı yoksa turnike için doğrudan yukarı çıkmalısınız, ancak zayıf taraf savunmacısı sizi alırsa, onu yenmek için yine birçok seçeneğiniz vardır.
  11. adım 11 popüler olanlardan biri de sıçrama adımıdır.
    Popüler olanlardan biri de sıçrama adımıdır. Basitçe topu alır ve bir sıçrama yaparsınız. Böylece tüm momentumunuz ileriye doğru gider ve makalede daha önce de söylediğim gibi havadayken yön değiştiremezsiniz, bu nedenle biri size fiziksel olarak dokunmadıkça sadece ileriye gidebilirsiniz ve dokunursa bu bir faul olmalıdır. Sonra yere indiğinizde tekrar yukarı çıkın ve zayıf taraftaki savunmacıyı yenmiş olmalısınız ya da size faul yapmış olmalı, eğer yapmışsa ve şutu atamıyorsanız sadece yukarı atın ve size faul yapılmış gibi görünecektir. Hakem düdük çalacaktır ve siz de atabilirsiniz.
  12. adım 12 şunları da yapabilirsiniz...
    Bu kadar etkili olmasa da tekrar dönmeyi deneyebilirsiniz, ancak sahadaki daha iri adamlardan biriyseniz bu işe yarayacaktır. Döndükten sonra atış için tekrar yukarı çıkabilirsiniz.
  13. adım 13 ayrıca ters turnikeyi de deneyebilirsiniz; bu şekilde potanın etrafından dolanır ve turnikeyi diğer taraftan atarsınız.
    Ayrıca ters turnikeyi de deneyebilirsiniz; bu şekilde potanın etrafından dolaşır ve turnikeyi diğer taraftan atarsınız. Siz diğer tarafa ulaşmadan önce savunma oyuncusu sıçradıysa işe yarayacaktır.
  14. adım 14 son olarak, bu hareketleri istediğiniz şekilde karıştırıp eşleştirerek neredeyse sonsuz sayıda drive etme yolu yaratabilirsiniz.
    Son olarak, bu hareketleri istediğiniz şekilde karıştırıp eşleştirerek neredeyse sonsuz sayıda drive etme yolu yaratabilirsiniz. bunların sadece temel veya en başarılı hareketler olduğunu ve daha pek çok hareket olduğunu unutmayın ve alçak postta daha büyük bir savunmacıyla karşılaşırsanız, faul almak için sert bir şekilde penetre edin.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Crossover nasıl yapılır?
    Çapraz dripling, driplingi önünüzden geçirirken sağdan sola veya soldan sağa gitmeyi içerir. Her zaman bir fake ile başlamalıdır; örneğin, sağa fake atıp sola geçmek, ardından sola fake atıp sağa geçmek gibi. Driplingi her zaman dizinizin altında tutun ve hızlı bir yön değişikliği uyguladığınızdan emin olun.
  • Soru
    Baskı altındayken nasıl faul atışı yapabilirim?
    Size karşı olan taraftarlar için endişelenmeyin. Onlar sizin performansınızı düşürmeye çalışıyor. Sadece serbest atışlara odaklanın ve oyununuzu alan içinde oynayın.
  • Soru
    Benden daha yetenekli, daha uzun ve daha güçlü bir rakibi nasıl geçebilirim?
    Perde isteyin ya da onları geçmeye çalışmak yerine fake/dribble hareketlerini kullanın. Daha güçlü olabilmek için pratik yapmaya ve antrenman yapmaya devam edin.

Video

İpuçları

  • Topu her zaman rakibinizden koruyun, genellikle top sürmediğiniz elinizle.
  • Bitirmek için turnike alıştırması yapın.
  • Tracy McGrady, Kobe Bryant, Dwyane Wade, Nate Wixom, Derrick Rose, Tony Parker ve Lebron James harika bitiricilerdir. Onların tekniğini izleyin.

Uyarılar

  • Takılmamaya dikkat edin.
  • Çok hızlı koşmamaya çalışın, duvara çarpmanıza neden olabilir.
  • Çok fazla akrobasi yapmamaya çalışın. Bazen baskı altında değilseniz, potaya doğru gidebilir ve kolayca içeri bırakabilirsiniz.