Camelbak Nasıl Kurutulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Daha yaygın olarak su keseleri olarak bilinen Camelbak su hazneleri, hareket halindeyken susuz kalmamanın popüler bir yoludur. Su kesenizi mümkün olduğunca hijyenik tutmak için, küf oluşumunu önlemek amacıyla temizlemek ve kurutmak önemlidir. Camelbak su kesenizi hemen kullanmanız gerekmiyorsa, bir veya iki gün kurumaya bırakmayı deneyin. Daha acil kullanmanız gerekiyorsa, kağıt havlularla hava ile kurutma işlemini hızlandırmayı düşünün.

Adımlar

Şişeyi Havayla Kurutma

  1. adım 1 sanitize etmek için şişeyi yıkayın.
    Sterilize etmek için şişeyi yıkayın. Mesaneyi 2 yemek kaşığı (28,8 g) karbonat ve en az 1 fincan (240 mL) sıcak su karışımıyla temizleyin. İçme tüpünün ucunu sıkıştırarak kapatın ve şişeyi başınızın üzerinde tutarak karışımı tüp ve mesane boyunca çalkalayın. Karbonat karışımını dökmeden önce yarım saat bekletin.
    • Daha güçlü bir temizleme solüsyonu tercih ediyorsanız, bunun yerine 2 yemek kaşığı (30 mL) çamaşır suyu kullanın.
  2. adım 2 şişeyi yumuşak bir bulaşık deterjanı ile ovun.
    Şişeyi yumuşak bir bulaşık sabunu ile ovun. Temizleme solüsyonunu yıkamak için bezelye büyüklüğünde sabun kullanın ve ılık suyla durulamaya devam edin. Duruladıktan sonra, Camelbak mesanenin ulaşılması zor köşelerini bir fırça ile fırçalayın. Son olarak, mesaneyi kurumaya bırakmadan önce tüm köpüklerin gittiğini kontrol edin.

    Bunu biliyor muydunuz? Camelbak ayrıca su keselerini temizlemek için tasarlanmış fırçalar da üretmektedir.

  3. adım 3 camelbak su kesesini kuruması için düz, açık bir yüzeye koyun.
    Camelbak su kesesini kuruması için düz, açık bir yüzeye koyun. Su kesesinin üst kısmını aralık bırakın, böylece hem şişeye hem de içme borusuna açık hava girebilir. Bir ya da 2 gün boyunca ya da su kesesinin içindeki tüm nem buharlaşana kadar kurumaya bırakın. Bunu kontrol etmek için Camelbak'in içini temiz bir parmağınızla ovarak mesanenin hala nemli olup olmadığına bakın.

Kağıt Havlu Kullanmak

  1. adım 1 bir pamuk tomarını olta teline bağlayın.
    Bir pamuk tomarını bir misina teline bağlayın. Bir pamuk topunun veya bir parça pamuk topunun etrafına bir parça misina düğümleyin. Pamuğun misinaya sıkıca bağlı olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse birkaç kez bağlayın. Elinizde hiç pamuk topunuz yoksa, bir Q ucunun ucunu kesin ve bunun yerine onu kullanın.
    • Boru temizleyicileri de içme borusundaki fazla nemden kurtulmak için harika bir yoldur.
  2. adım 2 kurutmak için ipi içme tüpünün içinden geçirin.
    Kurutmak için misinayı içme tüpünün içinden geçirin. Olta telinin pamuklu ucunu tüpün içine sokun ve itin. Pamuk topunun veya tomurcuğun belirgin nemi alması için teli itmeye devam edin. Pamuk diğer uçtan çıkana kadar teli tüpün içinden geçirmeye devam edin.
    • İçme tüpüne sığmıyor gibi görünüyorsa pamuk topunu veya tomurcuğu daha küçük bir parça halinde kesin.
  3. adım 3 kalan suyu temizlemek için su kesesini çalkalayın.
    Kalan suyu temizlemek için su kesesini çalkalayın. Camelbak'inizin ana kısmını lavabonun üzerinde tutarak su damlacıklarından kurtulun. Eğer su kesesinde hala biraz su kalmışsa, kağıt havlu kullanarak bu suyu temizleyin.
  4. adım 4 birkaç kağıt havluyu buruşturun ve su kesesinin içinde bırakın.
    Birkaç kağıt havluyu buruşturun ve su kesesinin içinde bırakın. Birkaç yaprak kağıt havluyu buruşturun ve şişenin içine koyun. Su kesesi dolana kadar doldurmaya devam edin, bu sırada kağıt havluların şişenin kenarına değdiğinden emin olun.
    • Kağıt havluları ellerinizle şişenin içine sokmakta zorlanıyorsanız, bir salata maşası kullanarak kağıt havluları şişenin içine yerleştirmeyi deneyin.
  5. adım 5 camelbak'i en az 4 saat kurumaya bırakın.
    Camelbak'in en az 4 saat kurumasını bekleyin. Su kesesini bol hava alabileceği düz, açık bir yüzeye yerleştirin. Su tüpünün ve ana su kesesinin kururken her ikisinin de açık olduğundan emin olmak için kontrol edin. Gerekirse Camelbak su kesenizi gece boyunca kurumaya bırakın.

    İpucu: Camelbak mesanenizi buzdolabının üstü gibi unutmayacağınız bir yere bırakmayı deneyin.

Uzman Soru&Cevap

İpuçları