Kramponlar Nasıl Hızlı Kurutulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Islak kramponları giymek rahatsız edicidir ve içinde oynamak zordur. Ayrıca nem, ayakkabılarınıza zaman içinde onarılamayacak şekilde zarar verir. Neyse ki, kramponları hızlı bir şekilde kurutmak için bazı ev eşyalarından ve biraz sevgi ve bakımdan biraz daha fazlası gerekir.

Adımlar

Kramponların Hazırlanması

  1. adım 1 kramponları açmak için bağcıkları gevşetin.
    Kramponları açmak için bağcıkları gevşetin. Kramponun mümkün olduğunca büyük bir kısmının hava almasını istersiniz. Ayrıca, ıslak kramponlar kurudukça büzülme eğilimindedir ve dikişlerde gerginlik yaratır. Bağcıkları gevşetmek bu gerilimin bir kısmını hafifletecektir.
  2. adım 2 mümkünse iç tabanı çıkarın ve kuruması için bir kenara koyun.
    Mümkünse iç tabanı çıkarın ve kuruması için bir kenara koyun. Yine, botun ne kadar çok parçasını havaya maruz bırakabilirseniz, hepsi o kadar hızlı kuruyacaktır. İç tabanı kağıt havlulara sarın veya kurutmaya başlamak için açık bir pencere veya vantilatörün yanında dik bir şekilde bırakın.
    • Tabanlıklarınızı bir mandalla asmak, hızlı bir şekilde kurutmak için iyi bir yoldur.
  3. adım 3 çamur, kir veya çimen varsa nemli bir havluyla silin.
    Çamur, kir veya çimen varsa nemli bir havluyla silin. Ayakkabının üzerinde kuruduktan sonra çıkarılması daha zor olacağından, çamurun mümkün olduğunca çoğunu şimdi çıkarın. Çamuru temizlemeye yardımcı olması için şimdi biraz daha su eklemek konusunda endişelenmeyin. Zaten ıslanmışlarsa, bu büyük bir fark yaratmayacaktır.
  4. adım 4 ayakkabıları kuru bir bezle kurulayın.
    Ayakkabıları kuru bir bezle kurulayın. Süreci başlatmak için yüzeydeki nemi olabildiğince giderin. Kramponun hem içini hem de dışını kurulayın.

Kramponlarınızı Kurutma

  1. adım 1 kramponları hafifçe toplanmış gazetelerle doldurun ve ayağınızı botun içindeymiş gibi yapın.
    Kramponları, ayağınızı botun içindeymiş gibi gösterecek şekilde hafifçe toplanmış gazetelerle doldurun. Elbette bir gazete ayağı kalıbı yapmıyorsunuz ve kramponları şişirecek kadar sıkı doldurmak istemezsiniz. Kurudukça küçülmemesi için gazete kağıdıyla sıkıca doldurun. Dili ve bağcıkları kurutmak için aralarına da bir parça gazete kağıdı koyun ve bağcıkları hafifçe sıkın.
    • Gazeteyi sıkıca sıkıştırmak istemezsiniz. Ne kadar gevşek olursa, daha fazla yüzey alanı ile nemi botlardan o kadar iyi uzaklaştıracaktır.
    • Gerekirse gazete yerine kağıt havlu, peçete, küçük el bezleri ve diğer emici malzemeler kullanılabilir.
    • Gazete ayrıca suyu tek başına havadan çok daha hızlı emecektir.
  2. adım 2 kramponları kuru bir yere, tercihen esintili veya hafif fanlı bir yere yerleştirin.
    Kramponları kuru bir yere, tercihen esintili veya hafif bir vantilatörün olduğu bir yere yerleştirin. Nem, hareketli hava altında daha hızlı uzaklaşır, bu nedenle bir vantilatör veya hafif bir esinti, kurutma sürecini nazikçe hızlandırmanın iyi bir yoludur. Her iki durumda da kramponları nemli veya rutubetli alanlara koymayın - daha kuru hava kramponların daha kuru olmasını sağlayacaktır.
    • Saç kurutma makinenizin soğuk veya düşük ayarı varsa, bu işlemi biraz hızlandırmak için kullanılabilir. Sıcak ayarı kullanmayın -- hava cildinizin üzerinde tutulamayacak kadar sıcaksa, kramponlar için de çok sıcaktır.
    • Koku umurunuzda değilse, kramponları hızlıca kurutmak için buzdolabı harika bir yerdir - soğuk hava sürekli olarak dolaştırılır ve ayakkabıları hızla kurutur.
  3. adım 3 i̇şlemi hızlandırmak için 2-3 saat sonra gazeteyi değiştirin.
    İşlemi hızlandırmak için gazeteyi 2-3 saat sonra değiştirin. Gazeteler suyla doldukça, daha fazlasını emmede daha az etkili hale gelirler. Gazeteyi değiştirmek botlarınızdan çekilen nemi büyük ölçüde artırır.
  4. adım 4 doğrudan ısının kramponlara kalıcı olarak zarar vereceğini anlayın.
    Doğrudan ısının kramponlara kalıcı olarak zarar vereceğini anlayın. Saç kurutma makinesi, kurutma makinesi veya fırın kullanmak kramponlarınıza nemden daha fazla zarar verecektir. Kramponlarınızı hızlı bir şekilde kurutmaya çalışırken sabırsız davranmayın, çünkü bu sadece derinin hasar görmesine ve ayakkabıların yamulmasına neden olur. Yapmayın
    • Kurutucuya koyun
    • Sıcak hava ile patlatın
    • Doğrudan güneş ışığına 1 saatten fazla maruz bırakmayın
    • Düşük sıcaklıkta bile fırına yapıştırın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Ayakkabıları kurutucuda kurutabilir miyim?
    Maalesef bu neredeyse hiçbir zaman iyi bir fikir değildir. Aşırı ısı çoğu ayakkabıya zarar verir ve kurutucular genellikle ayakkabılar için çok sıcak olur. Ayakkabılarınızı gazete kağıdı ile doldurmak ve kuruması için 6-12 saat boyunca bir vantilatörün önünde bekletmek çok daha iyidir.

İpuçları