Çift Tabanca Nasıl Kullanılır (Handguns)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Atış poligonundaysanız ve yeni bir meydan okuma arıyorsanız, her iki elden bir tabanca ile ateş etmek harika bir fikirdir. Birden fazla saldırgana karşı savunma amaçlı kullanım için, çift tabanca (veya akimbo) aynı anda iki düşmanı hedef almanıza, daha yüksek atış hızına sahip olmanıza, yeniden doldurmak zorunda kalmadan iki kat daha fazla cephane tutmanıza ve biri tutukluk yaparsa yedek bir tabancaya sahip olmanıza olanak tanır. Dezavantajları ise isabet oranının daha düşük olması ve her bir tabancayı tek elle tutmanız gerekmesidir.

Adımlar

  1. adım 1 tabancalarınızı seçin.
    Tabancalarınızı seçin. Bu teknik revolver veya tabancalarla kullanılabilir. Tabancalar ideal olarak aynı veya en azından boyut, ağırlık ve ateşleme kabiliyeti açısından benzer olmalıdır.
  2. adım 2 her iki tabancayı da iyi ateşleyebildiğinizden emin olun.
    Her iki tabancayla da iyi atış yapabildiğinizden emin olun.
  3. adım 3 her seferinde birine odaklanarak her iki elinizle atış alıştırması yapın.
    Her seferinde birine odaklanarak her iki elinizle atış alıştırması yapın. Hem sol hem de sağ elinizle isabetli atış yapmakta eşit derecede iyi olduğunuzdan emin olun.
  4. adım 4 bir tabancayı hazır pozisyonda tutarken diğerini ateşleme alıştırması yapın.
    Bir tabancayı ateşlerken diğerini hazır pozisyonda tutma alıştırması yapın.
  5. adım 5 her iki tabancayı aynı anda veya dönüşümlü olarak ateşleyin.
    Her iki tabancayı da aynı anda veya dönüşümlü olarak ateşleyin. John Woo filmlerinde ne görmüş olursanız olun, insan gözü aynı anda iki tabancayı doğru bir şekilde hedefleyemez, bu nedenle nokta atışı kullanın. Bu isabet oranınızı düşürecektir, ancak bunun alternatifi acı verici derecede yavaş atış yapmaktır.
  6. adım 6 sırayla atış yaparken, atışlar arasında kullanılmayan tabancayı alçak hazır pozisyonda tutmaya çalışın.
    Sırayla ateş ederken, atışlar arasında kullanılmayan tabancayı alçak hazır pozisyonda tutmaya çalışın. Her iki tabancayı da farklı yönlere ateşlerseniz, bakmadığınız yöne ateş etmenin tehlikeli veya sorumsuzca bir şey olup olmadığını önceden kontrol edin. Ve doğal olarak, bakmadan bir yöne ateş etmek o elin isabetliliği için çok kötü olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Çift tabanca ile nasıl doldurulur?
    Yeniden doldurmak için temel olarak silahlarınızdan birini düşürmeniz gerekir. Çift tabancanın tavsiye edilmemesinin bir başka nedeni de budur.

İpuçları

  • Bir tabancayı diğerinden önce bitirirseniz garip hissedebilirsiniz, bu nedenle her birini aynı kapasitede kullanmaya çalışın.
  • Silahlarınızı bilek kayışları ile modifiye etmek iyi bir fikirdir, böylece yeniden doldurmanız gerektiğinde diğer tabanca elinizin altında olur. Yine de bir desert eagle veya başka bir magnum türüne bilek kayışı takmayın, çünkü kayış geri tepme nedeniyle elinizi veya bileğinizi yaralayabilir.
  • Daha fazla verimlilik için uzatılmış şarjörler mevcuttur. Bunlar birçok yerde kısıtlanmıştır, bu nedenle daha fazla bilgi için yerel yasalarınızı kontrol edin.

Uyarılar

  • Muhtemelen çoğu atış poligonunda buna izin verilmez.
  • Yeniden doldurma çok fazla pratik gerektirse de, asla 'nişan alma' veya 'nişan alma' (şarjör değiştirdikten sonra tabancanın sürgüsünü geri çekmek için kemerinizi veya bacağınızın yan tarafını kullanmak) yapmayın. Bu, kendi kendine yaralanmalara veya ölüme yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır.
  • Boşta el olmadığı için yeniden doldurmak daha zordur.
  • Atış yaparken her zaman işitme ve göz koruması takın ve pratik yapın uygun ateşli silah güvenliği.
  • YÜKSEK GÜÇLÜ TABANCALARI ASLA ÇİFT KULLANMAYIN! Bunları çift kullanmak kollarınızda veya omzunuzda kırıklara neden olabilir. Herhangi bir silahı çift kullanacaksanız, mühimmatının .50 Action Express, .44 Mag veya .357 Mag olmadığından emin olmaya çalışın çünkü bunlar en güçlü mühimmatlardan bazılarıdır.