Lakros Kafası Nasıl Boyanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Lakros kafanızı boyamak, sopanıza kişiselleştirilmiş, farklı bir görünüm kazandırmanın harika bir yoludur! Her seviyeden birçok oyuncu boyalı sopalarla oynamaktadır. Bu sadece eski bir sopaya yeni bir hayat vermekle kalmaz, aynı zamanda sahada çok fazla dikkat çekebilir ve oyununuza yeni bir hava katabilir. Bir lakros kafasını boyamaya yaklaşmanın birden fazla yolu vardır. Eğer bu ilk seferinizse, kafayı 1 renge boyamayı deneyin. Daha gelişmiş bir şey denemeye hazırsanız, bir ebru deseni ekleyin veya koli bandı parçalarıyla şeritler oluşturun. Ya da kafada 2 tonlu bir etki yaratmak için 2 renk boya kullanın.

Adımlar

Başlığın Temizlenmesi ve Hazırlanması

  1. adım 1 kullanılmış bir lakros kafasını bir sünger ve bulaşık deterjanı ile fırçalayın.
    Kullanılmış bir lakros kafasını sünger ve bulaşık deterjanı ile fırçalayın. Lakros kafasıyla birkaç oyun oynadıysanız, muhtemelen çim veya kir lekeleriyle kaplanmıştır. Kafayı boyamadan önce bunları temizlemelisiniz, aksi takdirde boya işi kötü sonuçlanacaktır. Lavabonuzu ılık su ve 1-2 fıs bulaşık deterjanı ile doldurun. Tüm çim izleri ve kir lekeleri çıkana kadar kafayı bir süngerle fırçalayın.
    • Temiz, yeni bir lakros kafası kullanıyorsanız, boyamadan önce yıkamanıza gerek kalmayacaktır.
  2. adım 2 lakros kafasını renklendirmek için 1-2 renk boya seçin.
    Lakros kafasını renklendirmek için 1-2 renk boya seçin. Birbirini tamamlayan veya takımınızın renklerine uyan birkaç renk seçin. Örneğin, kafayı kırmızı ve maviye, siyah ve sarıya ya da kırmızı ve yeşile boyayabilirsiniz. Lakros kafası boyasını çoğu büyük spor malzemeleri mağazasında bulabilirsiniz. Eğer tükenmişlerse, bölgenizde varsa özel bir lakros mağazasında boyayı bulabilirsiniz.
    • Eğer ilk kez lakros kafası boyuyorsanız, biraz boyama deneyimi kazanana kadar 1 renkle devam edin.
  3. adım 3 lakros kafasındaki ipi çıkarın.
    Lakros kafasındaki ipi çıkarın. İp ağını lakros kafasına tutan küçük düğümleri çözün ve ip ağını bir kenara koyun. Bu, kafayı boyadığınızda ipin kendisinin boyanmasını önleyecektir. İpi şimdilik bir kenara koyun.
    • Bazı insanlar lakros kafalarının cebini boyamak isteyebilir, bu durumda ipi içeride bırakabilirsiniz! Ancak, bu yaklaşım oldukça nadirdir.
  4. adım 4 kafanın boyasız kalmasını istediğiniz kısımlarının üzerine koli bandı yerleştirin.
    Kafanın renksiz kalmasını istediğiniz kısımlarının üzerine koli bandı yerleştirin. Birkaç koli bandı şeridi yırtın ve plastik lakros kafasında renksiz kalmasını istediğiniz noktaların etrafına sarın. Bantlamak üzere olduğunuz noktaların sopa tamamlandığında beyaz kalacağını unutmayın. Bu konuda istediğiniz kadar yaratıcı olabilirsiniz! Örneğin, koli bandından yıldız veya üçgen şekilleri kesmeyi ve yaratıcı bir desen vermek için bunları lakros kafası boyunca aralıklarla yerleştirmeyi deneyin.
    • Lakros kafasındaki numaraların veya takım adınızın boyanmamış kalmasını istiyorsanız, bunları bantla kapatın. Ya da kafayı çizgili bir desende boyamak istiyorsanız, kafanın uzunluğu boyunca bantlı ve bantsız bölümleri değiştirin.
    • Öte yandan, ebru tekniğini kullansanız da kullanmasanız da tüm lakros kafasını 1 renge boyamak istiyorsanız, bant kullanmayı atlayabilirsiniz.

Kafayı Boya Banyosunda Bekletme

  1. adım 1 lakros kafası boyasını ısıtmak için ocakta su kaynatın.
    Lakros kafası boyasını ısıtmak için ocakta su kaynatın. Büyük bir metal tencereyi veya ısıya dayanıklı başka bir kabı 1-2 litre (0,26-0,53 US gal) musluk suyu ile doldurun. Suyu kaynayana kadar ocakta ısıtın. Suyu orta-yüksek ateşte tutun, böylece boyama işlemi boyunca sabit, sürekli bir kaynama sağlar. Eğer 2 renk boya kullanmayı planlıyorsanız, 2 büyük tencere su kaynatın.
    • Yalnızca 1 renk kullanacaksanız, yalnızca 1 büyük tencere su kaynatmanız gerekir.
    • Kaynayan suyun ısısına dayanabilecek kadar büyük ve dayanıklı bir kap seçin. Ailenizin artık kullanmadığı eski bir mutfak tenceresi iyi bir seçenektir.
  2. adım 2 her bir kaynar su kabına 1 kap boya dökün.
    Her bir kaynar su kabına 1 kap boya dökün. Su düzgün bir şekilde kaynamaya başladığında, lakros boyası kabınızı/kaplarınızı açın. Her bir su kabına dolu bir kap boşaltın. Boya ve su karışımını tahta bir kaşıkla karıştırarak rengin suda eşit şekilde seyreltildiğinden emin olun.
    • Eğer daha önce lakros kafası boyadıysanız, renk seyreltme konusunda biraz deneme yapabilirsiniz. Örneğin, kullandığınız 2 renkten 1'inin diğerinden daha açık olmasını istiyorsanız, sıvı boyanın sadece 1/2'sini kaynayan su kabına dökün.
    • Boya ve su karışımını karıştırdıktan sonra kullandığınız kaşığın muhtemelen boyanacağını unutmayın!
  3. adım 3 lakros kafasını 20-30 saniye boyunca kaynayan boya karışımına batırın.
    Lakros kafasını 20-30 saniye boyunca kaynayan boya karışımına batırın. Lakros kafasını bir çift mutfak maşası ile alın, böylece parmaklarınızı yakma riskiniz olmaz. Lakros kafasını kaynayan su ve boya karışımına indirin ve en az 20 saniye suda bırakın. 20-30 saniye geçtikten sonra kafayı sudan çıkarın ve yaklaşık 10 saniye kurumaya bırakın.
    • Kafanın koyu bir renge sahip olmasını istiyorsanız, kafayı boyanın içinde daha uzun süre bırakın; çok koyu bir renk için 30 saniyeyi deneyin.
    • Lakros kafasının tencerenin sıcak tabanına dayanmasına izin vermeyin, aksi takdirde kafayı eritme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Boyanın içinde olduğu süre boyunca kafayı maşa ile tutun.
    • Kafa üzerinde ebru efekti yaratmayı seçtiyseniz, boya daha önce uyguladığınız dokuma spreyinin rengini değiştirmeyecektir.

Ebru Spreyinin Uygulanması

  1. adım 1 kullanmadan önce dokuma boya spreyi kutusunu kuvvetlice çalkalayın.
    Kullanmadan önce dokuma boya spreyi kutusunu kuvvetlice çalkalayın. Boyayı lakros kafasına püskürtmeden önce, 15-20 kez aşağı yukarı sallayın. Bu, kutudaki sprey boyayı karıştıracaktır. Kutuyu sallamayı unutursanız, dokuma boyası eşit olmayan bir şekilde çıkar ve boyalı kafada çok iyi görünmeyebilir.
    • Neredeyse her zaman siyah olduğu için, lakros kafasını boyadığınızda dokuma boyası sıvı boyanın rengini almayacaktır.
    • Herhangi bir el sanatları veya hobi malzemeleri mağazasından bir kutu dokuma boya spreyi satın alın. Siyah, kırmızı, yeşil ve mor dahil olmak üzere çeşitli renklerde gelir; bu nedenle istediğiniz rengi seçin.
  2. adım 2 lakros kafasını bir gazete kağıdının önüne yerleştirin.
    Lakros kafasını bir gazete kağıdının önüne yerleştirin. Evinizde karton varsa bir parça tek kullanımlık kartonun üzerine de yerleştirebilirsiniz. Lakros kafanızda ebru deseni oluşturmak için kullanacağınız dokuma spreyi oldukça dağınık olabilir, bu nedenle en az 4 x 4 feet (1,2 m × 1,2 m) bir alanı kaplayın. Kafayı gazete örtüsünün ortasına yerleştirin.
    • Ebruyu koli bandı renk engelleme ile birlikte kullanabilir ya da bu adımları atlayıp sadece ebru tekniğini kullanabilirsiniz. Bu size kalmış; lakros kafanızı renklendirirken istediğiniz kadar yaratıcı olabilirsiniz!
  3. adım 3 lakros kafasına sprey dokuma boya püskürtün.
    Lakros kafasına sprey dokuma boyası püskürtün. Bir kutu dokuma boya spreyini lakros kafasından 3 fit (0,91 m) uzakta tutun. Boyayı püskürtmek için kutunun üstündeki düğmeye basın. Düzensiz, ağ benzeri bir sprey şeklinde çıkacaktır. Püskürtme başlığını ileri geri hareket ettirerek spreyin kafanın tamamını kaplamasını sağlayın. Dokuma boyasını sıvı boya karışımınızla boyamadan önce yaklaşık 2 saat kurumaya bırakın.
    • Boyanın kuruyup kurumadığından emin değilseniz, 1-2 parmağınızla dokunmayı deneyin. Parmaklarınız ıslak çıkarsa, boyanın kuruması için 30 dakika daha bekleyin.

Başlığın İkinci Bir Renge Boyanması

  1. adım 1 eğer başın yeni kısımlarını bantla kapatırsanız'd like to preserve the color.
    Rengi korumak istiyorsanız kafanın yeni kısımlarını bantla kapatın. Eğer kafayı ikinci bir renge boyuyorsanız, çubuğun beyaz kısımlarını korumak için daha önce yerleştirdiğiniz bandı kafanın üzerinde bırakmanız gerekir. Şimdi, kafanın tamamını ikinci renge daldırmadan önce, kafanın bazı kısımlarını yeni boyadığınız renkte tutmak için daha fazla bant ekleyin. En koyu renginizi kullanmaktan en açık renginizi kullanmaya geçin, böylece ikinci renk ilk rengi bastırmaz.
    • Örneğin, kafanın ilk yarısını kırmızıya ve ikinci yarısını maviye boyadığınızı varsayalım. Renklerin üst üste binmesini istemiyorsanız -ki bu başın ortasına mor bir renk verir- ortaya en yakın kırmızı kısmı koli bandıyla kapatın.
    • Bu, kırmızı rengin bozulmadan kalmasını sağlayacak ve mavinin kırmızıyı değiştirmesini önleyecektir.
  2. adım 2 kafayı ikinci bir boya rengine batırın.
    Kafayı ikinci bir boya rengine batırın. Lakros kafasını 1'den fazla renge boyuyorsanız, kısmen boyanmış kafayı maşanızla tekrar tutun ve ikinci renge daldırın. Daha önce olduğu gibi, boyanın plastiğe nüfuz etmesi için kafayı 20-30 saniye suda tutun. Daha koyu bir renk kullandığınız için kafayı 20 saniyeden daha uzun süre boyamanız gerekmeyebilir.
    • İlk renkte olduğu gibi, boyandıktan sonra fazla boyanın damlamasını sağlamak için kafayı 10-15 saniye kaynar suyun üzerinde tutun.
    • İki renkli bir lakros kafasına sahip olmanın kolay bir yolu, lakros kafasının sadece üst yarısını 30 saniye boyunca 1 renge batırmaktır. Ardından, kafayı ters çevirin ve alt yarısını 30 saniye daha ikinci renk boyaya batırın.
  3. adım 3 kafa soğuduktan sonra koli bandı şeritlerini veya desenini çıkarın.
    Kafa soğuduktan sonra koli bandı şeritlerini veya desenini çıkarın. Daha önce uyguladığınız koli bandı parçalarının kenarlarını kaldırmak için tırnaklarınızı veya bir bıçak ucunu kullanın. Bandın altındaki plastik parçalar hala beyaz olmalıdır.
    • Lakros kafasını koli bandı kullanmadan da 2 renge boyayabileceğinizi unutmayın.
    • Eğer koli bandı kullanmamayı tercih ettiyseniz, bu adımı atlayabilirsiniz.
  4. adım 4 kafayı soğuk suyla durulayın.'s fully dyed.
    Baş tamamen boyandıktan sonra soğuk suyla durulayın. Kafa boyandıktan sonra, hemen lavabonun musluğunun altına buz gibi soğuk suyun altına koyun. Bu, kalan tüm boyayı yıkayacak ve ipin üzerine geri akmasını önleyecektir. Sopayı soğuk suyla durulamak aynı zamanda sopayı sertleştirir, yani boya sopadan akıp ellerinize bulaşmaz.
    • Lakros kafasını musluğun altında durulamak yerine, büyük bir fırın tepsisini soğuk suyla doldurabilir ve kafayı 30 saniye boyunca tepsinin içine daldırabilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Şaftı boyamak istersem ne olur?
    Lakros şaftlarının çoğu metalden yapıldığı için bir şaftı boyayamazsınız.
  • Soru
    Hangi boyayı kullanmalıyım?
    Rit boyası en iyisi olacaktır; yine de naylonu boyayacak herhangi bir boya işe yarayacaktır. Tüm profesyoneller Rit kullanır.
  • Soru
    Bir kafayı boyamak için tüm Rit boya paketini kullanmalı mıyım?
    Evet. Rita boyaları mükemmeldir ve lakros kafaları için büyük bir kapsama alanı sağlar.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Sünger
  • Bulaşık sabunu
  • Beyaz, plastik lakros kafası
  • RIT sıvı boya
  • Dokuma spreyi (isteğe bağlı)
  • Gazete
  • Koli bandı
  • Büyük metal kap
  • Tahta kaşık
  • Maşa

İpuçları

  • Koli bandının plastik lakros kafasına çok iyi yapışmadığını fark ederseniz, bir ısı tabancası veya fön makinesi ile bant boyunca sıcak hava üflemeyi deneyin. Bu, yapışkanı güçlendirecek ve bandın daha iyi yapışmasına yardımcı olacaktır.
  • Bir kaleci kafasını boyarken, kullandığınız boya miktarını iki katına çıkarın. Bir kaleci kafası bir saha çubuğu kafasından çok daha büyük olduğu için, sıradan bir saha çubuğu ile aynı miktarda boya kullanırsanız hafif boyalı bir kafa elde edersiniz.