Disk Golf Disklerinizi Boya ile Nasıl Özelleştirebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Disk golf disklerinizi boyamak, onları kişiselleştirmenin ve sahada fark yaratmanın harika bir yoludur. Burada size sadece birkaç malzemeyle kendi türünün tek örneği disklerinizi nasıl yaratacağınızı öğreteceğiz. Ayrıca diskleri boyamak için üç farklı yöntem paylaşacağız ve hayal gücünüzü serbest bırakabilmeniz için farklı tasarım seçeneklerinden bahsedeceğiz. Mutlu boyamalar!

Bilmeniz Gerekenler

  • Sentetik elyaf boyalar kullanın; disk golf disklerinin yapıldığı plastiğin içine yerleşeceklerdir.
  • Boya dökme yöntemiyle disklerinizde batik boya efekti yaratın.
  • Tıraş kremi yöntemini kullanarak kendi özel disk tasarımınızı yapın.
  • Diskinizin suda kültürlenmiş gibi görünmesini sağlamak için buz yöntemini deneyin.

Adımlar

Boya Dökme Yöntemi

  1. adım 1 boyalarınızı karıştırın.1Boyalarınızı karıştırın. Bir karıştırma kabına bir sıkım saç kremi ekleyin; daha sonra her zaman daha fazlasını kullanabileceğiniz için daha azıyla başlamak daha iyidir. Az miktarda sentetik elyaf boyasını karıştırın - yaklaşık ¼ yemek kaşığı (3,7 g) işe yarayacaktır. Karışım istediğiniz renge gelene kadar boya miktarını yavaşça artırın.
    • Kullandığınız boyaların ellerinizi lekelememesi için eldiven giyin.
    • Plastiği boyayabilen 2-4 sentetik elyaf boyası kullanın. Sentetik elyaf boyasını internetten veya yerel el sanatları mağazanızdan alın.
    • Bazı disk golf satıcıları diskleri boyamak için özel olarak üretilmiş boya kitleri satmaktadır.
  2. adım 2 karışıma yaklaşık 2-3 oz aseton ekleyin.2Karışıma yaklaşık 2-3 oz aseton ekleyin. Aseton ve boyayı yavaşça karıştırın. Karışım biraz buharlaşmaya başlamalıdır. Karışımınız sıvıdan çok macun kıvamındaysa 1İnceltmek için ⁄4 fincan (59 mL) su.
    • Kullanmayı planladığınız tüm boya renklerini karıştırana kadar son iki adımı tekrarlayın.
  3. adım 3 disk boyama tabanını hazırlayın.3Disk boyama tabanını hazırlayın. Bir taban oluşturmak için, tasarımlarınızın akıcı mı yoksa belirgin mi olmasını istediğinize karar verin. Akıcı, 'batik boya' efekti için şampuan kullanın. Büyük girdaplar gibi belirli şekilleri daha kolay oluşturmak için saç kremi veya losyon kullanın. Baz olarak seçtiğiniz maddenin tamamını bir folyo tepsiye dökün. Tabanınızı tavaya eşit olarak dağıtmak için bir çubuk kullanın.
  4. adım 4 tabanınızın üzerine boya damlaları ekleyin.4Bazınızın üzerine boya damlaları ekleyin. Bir el işi şırıngasını boyalarınızdan biriyle doldurun. Şırıngayı boşaltana kadar tabanınızın her tarafına damlacıklar sıkın. Boyayı tabanınıza yaymak için bir çubuk kullanın.
  5. adım 5 golf diskini karışımın içine yüzüstü yerleştirin.5Golf diskini yüzüstü olarak karışımın içine yerleştirin. Karışımın diski tamamen kapladığından emin olmak için hafifçe bastırın. Boyanın diskin plastiğine yerleşebilmesi için diskin ortasına dolu bir losyon şişesi gibi hafif ağır bir nesne yerleştirin. 24 saat bekleyin. Son tasarımınızı ortaya çıkarmak için golf diskinizdeki fazla tabanı ve boyayı durulayın!

Tıraş Kremi Yöntemi

  1. adım 1 tıraş kremi tabanınızı hazırlayın.1Tıraş kremi tabanınızı hazırlayın. Tam bir kutu tıraş kremini bir karıştırma kabına püskürtün. Yaklaşık 1 yemek kaşığı (14,77 mL) su ekleyin ve tıraş kremi eşit bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  2. adım 2 boya bazınızı hazırlayın.2Boya tabanınızı hazırlayın. Bir pasta tepsisi çıkarın ve yere koyun. Büyük bir plastik kaşık kullanarak tıraş kremi tabanının tamamını turta kabına alın. Tıraş kremi turta kabının tepesinde biriktiğinde, fazlalıkları tıraş etmek için bir cetvel kullanın. Artık boyanızı ekleyeceğiniz tabana sahipsiniz.
  3. adım 3 boya karışımlarınızı oluşturun.3Boya karışımlarınızı oluşturun. Plastik bir kabı tıraş kremi ile doldurun ve bir kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 1 yemek kaşığı (14,77 mL) toz sentetik boya dökün ve tıraş kremine karıştırın. İstediğiniz rengi elde edene kadar boya eklemeye devam edin. Gölge tutarlı olana kadar iyice karıştırın.
    • Toz sentetik boyayı internetten veya bir el sanatları mağazasından temin edin.
    • Kullanmayı planladığınız tüm boyaları karıştırana kadar bu adımı gerektiği kadar tekrarlayın.
  4. adım 4 boya karışımı ve damlalık ile bir tasarım oluşturun.4Boya karışımı ve damlalık ile bir tasarım oluşturun. Bir damlalık ile boya karışımını çizin. Boyalarınızı küçük noktalar ve çizgiler halinde tıraş kremi tabanına eklemek için damlalığı sıkın. Yaratıcı olun ve yıldız veya kalp gibi size ilham veren herhangi bir şekil yapın.
    • Düzgün bir kravat boyası spirali oluşturmak için, tıraş kreminin ortasına küçük bir daire çizerek başlayın ve dışa doğru ilerleyerek bir spiral çizin. Ardından, tıraş kreminin ortasından dış kenarlara doğru eşit aralıklı çizgiler çizin.
  5. adım 5 diski yüzü aşağı bakacak şekilde tıraş kremi karışımına yerleştirin.5Tıraş kremi karışımına diski yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Tasarımınızdan memnun olduğunuzda, diskin boyaya tamamen battığından emin olmak için hafifçe bastırın.
    • Arka tarafa boya bulaşmasını istemiyorsanız diskin arkasını streç filmle kapatın.
  6. adım 6 diski en az 12 saat boyunca boyanın içinde bırakın.6Diski en az 12 saat boyunca boyanın içinde bırakın. Ardından, son tasarımınızı ortaya çıkarmak için tıraş kremini ve boyayı nazikçe yıkayın!

Buz Yöntemi

  1. adım 1 diskinizi fazla boyayı toplayan bir tepsiye yerleştirin.1Diskinizi fazla boyayı toplayan bir tepsiye yerleştirin. Diski yüzü yukarı bakacak şekilde tek kullanımlık bir turta tepsisine, bir işçilik tepsisine veya bir fırın kabına yerleştirin. Ardından, daha sonra üzerine koyacağınız buzdan akan suya temas etmemesi için soğutma rafı gibi yüksek bir yüzeye koyun.
  2. adım 2 buz küplerini diskin üzerine yerleştirin.2Buz küplerini diskin üzerine yerleştirin. Diskten kaymayacağı için kırılmış buz kullanın. Sulu boya efekti oluşturmak için diski tamamen buzla kaplayın. Daha doygun ve koyu renkler için diskin üzerine daha az buz koyun.
  3. adım 3 buzun üzerine sentetik toz boya serpin.3Buzun üzerine sentetik toz boya serpin. Diskinizin plastiğine yerleşeceği için el sanatları mağazasından sentetik toz boya alın. Toz boyayı bir kaseye dökün, eldiven giyin ve yaklaşık 1 çay kaşığı (4,9 g) boyayı sıkıştırın. Boyayı buzun üzerine serpin. Diğer renkli boyalar için işlemi tekrarlayın.
    • En iyi sonuçları elde etmek için bu yöntemde toz boya kullanın. Sıvı boya buz küplerinin içinden akacak ve aynı sulu boya etkisini vermeyecektir.
  4. adım 4 sulu boya efekti oluşturmak için buzun üzerine aseton dökün.4Suluboya efekti vermek için buzun üzerine aseton dökün. Buzun üzerine 1 yemek kaşığı (14,79 mL) aseton damlatın. Buz eridikçe, aseton ve boya birbirine karışarak yağmur damlalarını veya sulu boya tabloyu taklit eden doğal görünümlü desenler oluşturacaktır.
  5. adım 5 buzun tamamen eriyerek eğlenceli tasarımlara dönüşmesine izin verin.5Buzun tamamen eriyerek eğlenceli tasarımlara dönüşmesine izin verin. Diskin tasarımında istediğiniz ayarlamaları yapmak için ilave buz veya boya eklemekten çekinmeyin. Buz tamamen eridikten sonra diski tepsiden çıkarmadan önce en az 12 saat bekleyin.
  6. adım 6 diski durulayın ve özel tasarımınızın keyfini çıkarın.6Diski durulayın ve özel tasarımınızın keyfini çıkarın. Buz eridikten ve boya diskin içine yerleştikten sonra, diski suyun altından geçirin. Fazla boyayı temizleyin, diskinizi gece boyunca kurumaya bırakın ve ardından benzersiz disk golf diskinizi sergileyin!

Uzman Soru-Cevapları

Malzemeler

  • Boyamayı planladığınız bir disk golf diski
  • Sentetik boya (toz veya sıvı)
  • Aseton
  • Boyayı karıştırmak için kaplar (folyo tepsi, pasta tepsisi, kase)
  • Eldivenler

Yönteminize Bağlı Olarak İsteğe Bağlı Malzemeler

  • Saç kremi
  • Plastik sargı
  • Tıraş kremi
  • Buz