Bir Kavga Nasıl Etkili Bir Şekilde Sonlandırılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu makale, tehlikeli bir durumda barışçıl çözüm için tüm umutlar tükendiğinde kavgayı mümkün olduğunca çabuk sonlandırmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Aşağıdaki wiki, çatışmayı barışçıl bir şekilde sona erdirmeye çalıştığınızı, ancak ne yazık ki fiziksel şiddetin önlenemeyeceği bir noktaya tırmandığını varsaymaktadır. Bu talimatlar, rakibinizin size ciddi zarar vermeye niyetli olduğu ve kendi güvenliğiniz için rakibinizi etkisiz hale getirmeniz gerektiği varsayılarak yazılmıştır.

Adımlar

  1. 1. adım siz...
    Rakibinizin size hasar verme konusunda ciddi olduğunu anladığınız anda, kendinizi hayati noktalarınızın (bkz. üçüncü adım/ipuçları) çevrimdışı olduğu, yani rakibiniz için kolay hedefler olmadığı bir konuma getirin.
  2. adım 2 rakibinizi inceleyin's vital points.
    Rakibinizin hayati noktalarını inceleyin. Hayati noktalar vücudunuzun etrafında kaslar tarafından doğal olarak korunmayan yerlerdir, bu da onları hedef almak için en iyi yerler haline getirir. Hayati noktalar, vücudunuzun yukarıdan aşağıya doğru uzanan merkez hattınızdan geçer. Daha fazlası için 'İpuçları' bölümüne bakın.
  3. adım 3 kendinizi rakibiniz tarafından kolayca değiştirilemeyecek alçak bir duruşa getirin.
    Kendinizi rakibiniz tarafından kolayca değiştirilemeyecek alçak bir duruşa getirin. Bu size etkili saldırılar başlatmak için iyi ve sağlam bir temel sağlar.
  4. adım 4 mantıksal olarak ulaşabildiğiniz her şeye saldırın.
    Mantıken ulaşabildiğiniz her şeye saldırın. Kendinizi güvende tutmak için rakibinizin toparlanmayacağı anlamına geliyorsa, bunu mutlaka yapın.
  5. adım 5 aksiyomu hatırlayın  the= best= defense= is= a= good= offense.=
    'En iyi savunma iyi bir saldırıdır' aksiyomunu hatırlayın. Karşılaşmadan kaçınmak için her türlü çabayı gösterdiyseniz, rakibinizin herhangi bir ani hareketinin bir saldırının başlangıcı olduğunu makul bir şekilde varsayabilirsiniz. Saldırıyı başlattığı anda ona saldırın. Büyük olasılıkla, sizi basitçe düşüreceğini düşünerek saldırıyı başlatmıştır. Bu nedenle, onu yumrukla (kelimenin tam anlamıyla) yendiğinizde, hazırlıksız yakalanacak ve size onu takip ederek yakalamanız için bir açıklık verecektir.
    UZMAN İPUCU

    Tsahi Shemesh

    Öz Savunma Eğitmeni
    Tsahi Shemesh, Krav Maga konusunda uzmanlaşmış bir kendini savunma uzmanıdır. Krav Maga öğrenmeye 1988 yılında başlamış ve doğrudan sporun kurucusu Imi Lichtenfeld'den eğitim almıştır. Shemesh, New York'taki Krav Maga Experts'in Kurucusu ve Program Direktörüdür. Yüzlerce eğitmeni sertifikalandırmış, çok çeşitli profesyonelleri (EMT'ler ve NYPD memurları dahil) eğitmiştir ve müfredatı dünya çapında bir düzineden fazla ülkede öğretilmektedir.
    Tsahi Shemesh Öz Savunma Eğitmeni

    Dövüşten kaçamıyorsanız, ilk vuruşu yaptığınızdan emin olun. Bir dövüşe giriyorsanız, ne olursa olsun vurulacaksınız, bu yüzden önce vurmak daha iyidir. Rakibinizi şaşırtmak ve kaçmanız için alan yaratmak için sürpriz unsuru istiyorsunuz.

  6. adım 6 rakibinizin yaptıklarına dinamik olarak yanıt verin.
    Rakibinizin yaptıklarına dinamik olarak yanıt verin. Diyelim ki rakibiniz yüzünüze sağ bir yumruk attı ve siz onu blokladınız/kaçırdınız, neye ulaşmanın kolay olduğunu düşünün, bu durumda sol elinizle blokladığınızı varsayarsak, karnı, solar pleksusu, boğazı, kasıkları ve gözleri size açık olacaktır. Tek ihtiyacınız olan bir sayı vuruşu ve o yere düşüyor.
  7. adım 7 rakibinizi manipüle edin's body weight.
    Rakibinizin vücut ağırlığını manipüle edin. Eğer rakibiniz size yumruk atıyorsa, bu genellikle öne doğru hamle yaptığı anlamına gelir. Bir elinizle kolunu kavrayın ve saldıran serbest elinize doğru çekin.
  8. adım 8 çevreniz, vücudunuzdaki her şeyden çok daha sert yüzeyler içerir.
    Çevrenizde vücudunuzdaki her şeyden çok daha sert yüzeyler bulunur. Rakibinizi bir duvara, ağaca, raya veya yere çarpabiliyorsanız ve dövüşü bitirmek için bunu yapmanız gerekiyorsa, başka bir seçenek daha var demektir. Yine de kendinizi savunmanın bir yere kadar olduğunu unutmamaya çalışın.
    UZMAN İPUCU

    Ross Cascio

    Öz Savunma Eğitmeni
    Ross Cascio, Krav Maga Worldwide kendini savunma, fitness ve dövüş eğitmenidir. Los Angeles, CA'daki Krav Maga Worldwide HQ Eğitim Merkezlerinde 15 yılı aşkın süredir Krav Maga kendini savunma, fitness ve dövüş dersleri vermekte ve eğitim vermektedir. Krav Maga Worldwide eğitimi aracılığıyla insanların daha güçlü, daha güvenli ve daha sağlıklı olmalarına yardımcı olmaktadır.
    Ross Cascio Öz Savunma Eğitmeni

    Bir kavgayı bitirmenin en iyi yolu, gerekli olan tekniği kullanmaktır. Dövüşü hızlı bir şekilde bitirmek için ihtiyacınız olan tekniği veya teknik kombinasyonunu kullanın. Temel olarak, ne gerekiyorsa yapmalısınız.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Hedef alınacak diğer etkili yerler dizlerin yan tarafları (buraya bir damgalama tekmesi atmak rakibinizin ayağa kalkmasını kesinlikle engelleyecektir), böbrekler, omurgadır (bu son ikisi yalnızca rakibinizin arkasında konumlanmışsanız etkilidir).
  • Rakibinize merhamet göstermeyin, özellikle de silah kullanıyorsa.
  • Ölüm kalım durumunda adil dövüş diye bir şey yoktur. Saldırganınız da büyük olasılıkla aynı şeyi düşünecektir.

Uyarılar

  • Bu teknikleri sadece barışçıl çözüm veya kaçış için tüm fırsatları tükettiğinizde kullanın.
  • Rakibiniz muhtemelen bilmese bile, her zaman bu tekniklerin tümünü bildiğini varsayın.
  • 'Gücün tırmanmasının' çok gerçek bir sonuç olduğunu unutmayın. Çok ileri gittiğiniz için bir suçtan suçlu bulunursanız, hapse girersiniz ve şiddet uygulayan suçlularla birlikte barındırılırsınız.
  • Bu teknikleri yalnızca saldırı kışkırtılmamışsa ve karşınızdaki kişi size zarar verme konusunda ciddiyse kullanın.