Açık Havanın Keyfi Nasıl Çıkarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Açık havada vakit geçirmek, doğayla bütünleşmek ve sizi bunaltan tüm gerçek yaşam sorunlarını unutmak için harika bir yol olabilir. İnterneti ve iPhone'u bir kenara bırakıp yanınıza birkaç arkadaşınızı aldığınızda ve çevrenizdeki okyanusların, dağların ve ormanların mucizesini ve ihtişamını gördüğünüzde, hayatın nasıl yaşanması gerektiğini daha iyi anlayacak ve kendinizi canlanmış ve yenilenmiş hissedeceksiniz. Kayak şampiyonu olmasanız bile açık havanın tadını çıkarmanın sayısız yolu vardır. sizin için bazı harika önerileri var.

Adımlar

  1. adım 1 kabuk toplamaya gidin.
    Kabuk toplamaya gidin. Deniz kabuğu toplamak, insanların kendilerini aşırı zorlamadan açık havanın tadını çıkarmalarının bir başka yoludur. Sahilde güzel bir gün geçirmek istiyor ancak sörf yapmak ya da bronzlaşmak size göre değilse, sahilde uzun bir yürüyüşe çıkın ve ilginizi çeken deniz kabuklarını toplayın. Hatta bir deniz kabuğu toplama rehberi edinebilir veya internete girip bulduğunuz deniz kabuklarının türlerini tanımlamaya çalışabilirsiniz. Yanınıza bir çocuk ya da konuşmak istediğiniz iyi bir arkadaşınızı da alabilirsiniz. Sahilin tadını çıkarmak, ayrıntılara dikkat etmek ve zaman geçirmek için harika bir yoldur.
    • Kabuk toplamak İngiltere gibi bazı yerlerde yasa dışı olduğu için önce yasaları kontrol edin.
      • Doğal ürünleri toplamak yasaksa, yine de plajdan deniz camı ve porselen parçaları gibi doğal olarak orada olmayan şeyleri toplayabilirsiniz.
  2. adım 2 yeşil flaşı görün.
    Yeşil flaşı görün. Bazı insanlar yeşil flaşın Jules Verne'in bir icadı olduğunu söylerken, diğerleri bunun gerçek bir fenomen olduğunda ısrar ediyor. Her halükarda, hayatınızda en az bir kez yeşil flaşı görmeyi denemeye kesinlikle değer. Gün batımını izlemek için iyi bir yer bulun. Gözlerinizi güneşten ayırmayın ve güneşin ufukta olabildiğince alçalmasını, sadece en küçük ışık parçasının kalmasını bekleyin. Orada, güneş kaybolmadan hemen önce, bir günün daha sona erdiğini işaret eden yeşil bir parıltı göreceksiniz. Bu gerçekten romantik ve nefes kesici bir deneyim olabilir.
  3. adım 3 kayaları atlayın...
    Kayaları atla. Taş sektirmek bir su kütlesinin yakınında takılmanın eğlenceli bir yoludur ve aynı zamanda geliştirebileceğiniz gerçek bir beceri olabilir. İhtiyacınız olan tek şey biraz su ve en az yarım dolar büyüklüğünde yassı taşları toplayabileceğiniz bir yer. Taşı yere paralel olacak şekilde işaret parmağınızla başparmağınız arasında tutun ve bileğinizi kırarak taşı suya doğru fırlatın, böylece suyun yüzeyine hafif bir açıyla çarparak sizden daha uzağa atlamasını sağlayın. Uzmanlaştığınızda, arkadaşlarınızla taş sektirme yarışmaları düzenleyebilir veya bir taşı kaç kez sektirebileceğinize dair bir rekor kırmaya çalışabilirsiniz.
  4. adım 4 bir şiir yazın...
    Doğa hakkında bir şiir yazın. Dışarı çıkın ve rahat bir koltuk bulun. İhtiyacınız olan tek şey bir defter, bir kalem ve açık bir zihin. Gördükleriniz hakkında yazmaya başlayın - sadece birkaç ağaca veya açık bir alana bakıyor olsanız bile, önünüzdeki doğanın güzelliği, gizemi ve büyüsü. Doğanın saflığında her zaman sihir vardır ve çok geçmeden fırtına gibi yazmaya başlayacaksınız. Hatta doğa, çocukluğunuzdan veya geçmişinizden bir anıyı çağrıştırabilir ve kendinizi doğa ve onun kendi hayatınızla ilişkisi hakkında bir şiir yazarken bulabilirsiniz.
    • Açık hava hakkında anlamlı bir şeyler yazmak için Emily Dickinson olmanıza gerek yok. En iyi yanı da, yazdıklarınızı kimseye göstermek zorunda olmamanızdır. Doğa hakkında şiir yazmak aşkın bir deneyim olabilir.
  5. adım 5 kuş gözlemciliğine gidin....
    Kuş izlemeye gidin. Kuş gözlemciliği, sabrı ve doğaya karşı gerçek bir sevgisi olan insanlar için açık havanın tadını çıkarmak için mükemmel olan eğlenceli bir aktivitedir. Kuş gözlemciliğine gitmek için ormanlık bir alan bulmanız, birkaç dürbün, not almak için bir defter ve aradığınız kuşları tanımlamanıza yardımcı olabilecek bir rehber kitap almanız gerekir. Ciddi kuş gözlemcileri, nadir görülen bir kuşu aramak için bir yerde saatlerini harcayabilir. Ancak, bu siz olmak zorunda değilsiniz. Daha sıradan bir yaklaşım benimseyebilir ve yeni bir bölgeyi keşfederken aynı zamanda kuşları arayarak eğlenebilirsiniz.
    • Bu aynı zamanda çocuklarla birlikte doğa sevgisi geliştirmelerine yardımcı olmak için harika bir şeydir.
  6. adım 6 bisiklete binin....
    Bisiklete binin. Bisiklete binmek açık hava ile temasa geçmek için mükemmel bir yoldur. Açık havada kendi başınıza uzun bir bisiklet turuna çıkabilir, bir bisiklet kulübüne katılabilir ve hatta bir bisiklet yarışına katılabilirsiniz. Yüzünüze çarpan rüzgarı hissettiğinizde ve ayaklarınızı pedallarken yanıp sönen yeşilliği gördüğünüzde doğanın tadını gerçekten çıkaracaksınız. Bisiklete binmek aynı zamanda biraz egzersiz yapmak ve kalp atış hızınızı yükseltmek için de harika bir yoldur - sadece kask taktığınızdan emin olun. Bisiklet sürmenin en iyi yanı, aynı zamanda bir ulaşım aracı olmasıdır; bu nedenle açık havanın keyfini hayatınızın daha düzenli bir parçası haline getirmek istiyorsanız, mümkünse işe veya ayak işlerine bisikletle gitmeye başlayabilirsiniz.
  7. adım 7 koşmaya başlayın....
    Koşmaya başlayın. Koşmak, açık havanın tadını çıkarmak için mükemmel bir yoldur. Bölgeye girerseniz, kısa süre sonra doğayla bağlantı kurarken sadece ayaklarınızın kaldırıma vurduğunu hissedeceksiniz. Yeşilliklerle çevrili bir patika seçin, hatta ormandaki patikalara girin (nereye gittiğinizi bildiğiniz sürece) ve kısa süre içinde kendinizi ağaçlarla bir hissedeceksiniz. Doğanın tadını gerçekten çıkarmak istiyorsanız, iPod'u bir kenara bırakın ve çevrenizin tadını çıkarın; düşündüğünüzün aksine, yoğun bir antrenmanın ortasında olsanız bile çevrenizin tadını çıkarabileceksiniz. Doğayla daha fazla bütünleşmek ve bu süreçte biraz güneş almak için güneş varken koşmak için dışarı çıkın.
    • Birçok insan güneş ışığında dışarıda olmanın aslında sizi daha mutlu hissettirebileceğine inanıyor, bu nedenle mümkün olduğunca bundan yararlanın.
  8. 8. adım yüzmeye gidin...
    Yüzmeye gidin. İster gölde, ister okyanusta, ister açık havuzda yüzüyor olun, dışarıda yüzmek açık havanın tadını çıkarmanın bir başka harika yoludur. Yanınıza bir yüzme arkadaşı alın ya da yarım saat veya daha uzun bir süre suyun tadını çıkarmak için tek başınıza gidin. İyi bir arkadaşınızla konuşurken yerinde yüzmek, su voleybolu oynamak ve hatta yüzmek yerine amuda kalkmak da eğlenceli olabilir. Okyanustaysanız, bir dalga üzerinde vücut sörfü yapmayı deneyin ve ne kadar uzağa gidebileceğinizi görün. Yüzmek aynı zamanda harika bir tüm vücut egzersizidir -- kaybedecek neyiniz var ki?
  9. adım 9 bir gün geçirin...
    Bir gününüzü plajda geçirin. Sadece plajda olmak bile açık havanın tadını çıkarmanın bir başka harika yoludur. Piknik yapabilir, bira içip iyi müzik dinleyebilir, plaj voleybolu oynayabilir ya da frizbi oynayabilirsiniz. Ayrıca sadece dergi okuyabilir ve harika bir bronzluk elde edebilirsiniz. Yaratıcı olun ve soğutucuların arasında derme çatma kaleler oluşturun ve eğlenceli plaj voleybolu oynayın. Ayrıca birisini kuma gömebilir ya da kumdan kale veya kumdan heykel yapabilirsiniz. Plaja gitmek için bir grup insanı organize etmek zor gibi gelebilir, ancak hepiniz orada güneşin tadını çıkardıktan sonra pişman olmayacaksınız.
  10. adım 10 kampa gidin....
    Kampa gidin. Kamp yapmak, açık havanın tadını çıkarmanın bir başka harika yoludur. Çadırınız, uyku tulumunuz, böcek ilacınız, yiyeceğiniz, suyunuz ve diğer bir sürü ekipmanınızı bir araya getirmeniz gerekecektir, ancak çadırınızı kurup kendinizi doğayla iç içe hissettiğinizde buna değecektir. Açıkçası, ne yaptığını bilen biriyle gitmek en iyisidir, böylece çadırınızı kurabilir, yemek pişirebilir ve tehlikeden kaçınabilirsiniz. Birçok insan 'engebeli arazilere gitmenin' kendilerine göre olmadığını düşünür, ancak bunun doğaya yakın hissetmenin harika bir yolu olduğunu göreceksiniz!
    • Çadırda uyumak gerçekten size göre değil mi? 'Glamping' yapabilir, akşamları çok kırsal bir otele yerleşebilir ve günlerinizi açık havada geçirebilirsiniz.
  11. adım 11 beyaz su raftingi yapın.
    Beyaz su raftingi yapın. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, bir nehirde beyaz su raftingi yapmak yaşayabileceğiniz en eğlenceli ve heyecan verici deneyimlerden biridir ve açık havanın tadını çıkarmanın harika bir yoludur. Güçlü bir sala, küreklere, can yeleklerine ve dalgalı arazide ilerlemenize yardımcı olabilecek bilgili bir rehbere ihtiyacınız olacaktır. Zorluk seviyenizi seçebilirsiniz, yani eğer gerginseniz, ilk başta oldukça ılımlı sulardan geçebilirsiniz. Daha maceraperest olanlar, biraz deneyim kazandıktan sonra daha tehlikeli bölgelerde rafting yapabilirler.
  12. adım 12 kayağa gidin ya da...
    Kayak veya snowboard yapmaya gidin. Daha çok bir kar tavşanı mısınız? O zaman, eğer hava şartları uygunsa - ya da Tahoe Gölü gibi karlı bir yere doğru zamanda gidebilirseniz - açık havanın tadını çıkarmanın bir yolu olarak kayak ya da snowboard yapmaya gitmelisiniz. Eğer yeni başlayan biriyseniz endişelenmeyin. Sizin için dersler ve çok sayıda yardım olacaktır. Kayaklarınızın taze, gevrek kara vurduğunu hissettiğinizde kendinizi doğayla iç içe hissedeceksiniz. Kış atletizmiyle ilgilenmiyorsanız ve sadece güzel karın tadını çıkarmayı tercih ediyorsanız, sportif şeyleri atlayıp doğrudan sıcak çikolata ve jakuziye gidebilir veya bunun yerine bir kardan adam veya kardan melek yapabilirsiniz.
    • Kar hortumunu da deneyebilirsiniz. Karlı bir tepeden aşağı inmenin heyecan verici hissini hiçbir iş yapmadan yaşamaya devam edeceksiniz. Tek yapmanız gereken tüpe güvenli bir şekilde binmek ve sonra arkanıza yaslanıp yolculuğun tadını çıkarmak.
  13. adım 13 ata binin....
    At binmeye gidin. Ata binmek doğanın tadını çıkarmanın bir başka harika yoludur ve herkes yeterli yardım ve pratikle bunu yapabilir. Ne yaptığını bilen birini bulun ve bir ata binme turuna kaydolun. İhtiyacınız olan ekipmanı alacaksınız ve istediğinizi yaptırmak için atı nasıl yönlendireceğiniz ve kontrol edeceğiniz size anlatılacak. Yeni başlayanlar konfor alanlarının çok dışına çıkarılmayacak ve ilk seferinizde dörtnala koşan bir atı dağdan aşağı yönlendirmek zorunda kalmayacaksınız. Açık havada at gibi güzel ve güçlü bir hayvanla birlikte olmak, doğanın tadını en saf haliyle çıkarmanın harika bir yoludur.
  14. 14. adım piknik yapın....
    Piknik yapın. Piknikler çok hafife alınıyor. Lezzetli ve basit yiyeceklerden oluşan bir sepet, bir battaniye ve açık havada oturup keyfini çıkarmak için söylenecek bir şey var. Bir parkın ortasında piknik yapabilir ya da ormanın derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz. Yanınıza basit sandviçler, çilekler, peynir ve krakerler, hatta bir şişe şarap ve plastik bardaklar alın ve keyfinize bakın. Bu, partneriniz için planlayacağınız romantik bir sürpriz olabileceği gibi, siz ve arkadaşlarınız için eğlenmenin ve belki de bu sırada insanları izlemenin harika bir yolu olabilir.
  15. adım 15 yürüyüşe çıkın.
    Yürüyüşe çıkın. İnsanlar artık yeterince yürüyüşe çıkmıyor. İnsanlar arabalarına saklanma ya da insan hareketinin bu en temel biçiminden kaçınma eğiliminde çünkü bir yerden başka bir yere gidiyorlarsa araba kullanıyor ya da koşuyor olabileceklerini düşünüyorlar. Aslında yürümek, açık havanın tadını çıkarmanın ve etrafınızdaki doğayı gerçekten fark etmenin en temel yollarından biridir. Telefonunuzu veya iPod'unuzu yanınıza almayın ve sadece kendi düşüncelerinizle baş başa kalmanın ve etrafınızdaki dünyayı fark etmenin keyfini çıkarın. Bu gerçekten meditatif bir deneyim olabilir.
    • Yürüyüşü hayatınızın daha büyük bir parçası haline getirmek için bir hedef belirleyin. Kendinize ne zaman araba kullanmak, otobüse ya da toplu taşıma araçlarına binmek yerine yürümeyi tercih edebileceğinizi sorun.
  16. adım 16 bir açık hava sporu yapın.
    Bir açık hava sporu yapın. Tenis, futbol, basketbol, badminton, voleybol veya golf gibi açık havanın tadını çıkarmanıza yardımcı olabilecek pek çok harika spor vardır. Wii'nizde spor yapmayı bırakın ve açık havada organize bir oyun oynamak için birkaç arkadaşınızı bir araya getirin. Bu oyunda harika olmak ya da aşırı rekabetçi olmak konusunda endişelenmenize gerek yok. Sadece arkadaşlarınızla eğlenin ve açık havada olmanın tadını çıkarın.
  17. adım 17 balığa çıkın.
    Balık tutmaya gidin. Kim demiş balık tutmak sadece yaşlı erkekler içindir diye? Ne yaptığını bilen herkes güzel ve uzun bir balık avı sabahının, hatta öğleden sonra balık avının tadını çıkarabilir. Aslında oldukça basittir: yeminizi takar, oltanızı atar ve bir balığın ısırmasını beklersiniz. Sonra tek yapmanız gereken onu oltaya takmaktır. En zor kısmı bir balığın ısırmasını beklemek olabilir, bu biraz zaman alabilir, ancak hepsi eğlencenin bir parçasıdır. Balık tutmak arkadaşlarla harikadır, çünkü arkanıza yaslanıp uzun, felsefi sohbetler yapabilirsiniz. Doğru balığı yakalarsanız, akşam yemeği için bile yiyebilirsiniz (misafir olarak demiyoruz).
    • Sadece nerede olursanız olun yerel yasaları araştırdığınızdan emin olun - balığa çıkmak için muhtemelen bir balıkçılık lisansına ihtiyacınız olacaktır.
    • En iyisi ne yaptığını bilen biriyle birlikte olmaktır. Zor kısımlardan biri, oltanızı nasıl çözeceğinizi veya sudan çıkardıktan sonra kancayı balıktan nasıl çıkaracağınızı bilmektir - bu biraz dağınık olabilir.
  18. adım 18 açık havada bir...
    Açık havada barbekü yapın. Kendinizi yormadan açık havanın tadını çıkarmak ister misiniz? Bunu yapmanın en iyi yollarından biri açık havada barbekü yapmaktır. Arkadaşlarınızın her birine bir şeyler getirmelerini söyleyin ve endişelenmeniz gereken tek şey bunu yapmak için rahat bir yer bulmak (ideal olarak kendi arka bahçeniz veya bir park) ve bu hamburgerleri, sosisli sandviçleri ve vejetaryen ne varsa ızgara yapmaktır. Bu, egzersiz yapmak zorunda kalmadan arkadaşlarınızla dışarıda olmanın harika bir yolu olabilir.
  19. adım 19 bir oyun sahneleyin.
    Bir oyun sergileyin. Kulağa aptalca gelebilir ama çok eğlencelidir! Birkaç arkadaşınızı güzel, güneşli bir yere götürün ve her birine bir oyunun kopyasını ya da sadece bir sahnesini verin. Karakterlerinizi belirleyin ve ister Shakespeare'i ister Eugene O'Neill'ı canlandırıyor olun, replikleri seslendirirken eğlenin. Ve eğer kendinizi gerçekten yaratıcı hissediyorsanız, kendi oyununuzu yazabilir ve arkadaşlarınıza oynatabilirsiniz. Hatta oyunu ezberleyebilir ve daha sonra sadece küçük bir arkadaş ve aile grubu için oynuyor olsanız bile başkaları için oynayabilirsiniz. Önemli olan dışarıda olmanız, temiz havayı solumanız!
  20. adım 20 yağmur altında oynayın.
    Yağmurda oynayın. Kim demiş yağmur yağarken içeride kapalı kalmak zorundasınız diye? Eğer maceraperestseniz, yağmurda dışarıda koşun, yağmurda futbol oynayın ya da sadece dışarı çıkıp etrafta dönerek kendinizi her şeyle bir bütün hissedin - tabii ki şimşek çakmadığı sürece. Yağmurda dışarı çıkmak istemiyorsanız, bir verandada oturup bir fincan çay ve iyi bir kitabın tadını çıkarabilir, yollara vuran yağmurun pıtırtılarını dinleyerek her şeyi yeniden yıkayabilirsiniz.
    • Bazı insanlar yağmuru hüzünlü ve iç karartıcı bulur ama siz öyle olmak zorunda değilsiniz. Güzel ve yenileyici bir fenomen olarak bakmalısınız.
  21. adım 21 yıldızları seyretmeye gidin....
    Yıldızları seyretmeye gidin. Yıldızları seyretmek, zamanınızı geçirmenin çok romantik bir yolundan bahsetmiyorum bile, büyülü bir yol olabilir. İhtiyacınız olan tek şey gökyüzünü görebileceğiniz, ışık kirliliğinden uzak iyi bir nokta, bir teleskop ve Büyük Ayı, Cassiopeia veya Orion gibi bazı takımyıldızları tanımanıza yardımcı olabilecek bir kitap veya rehber. Hatta teleskopu veya rehberi bir kenara bırakıp şehirlerden ve onlarla birlikte gelen tüm gürültülerden uzakta gökyüzünü görebileceğiniz güzel bir yer bile bulabilirsiniz. Eğer romantik bir partnerle birlikteyseniz, bir şişe kırmızı şarap yıldızları daha da net görmenize yardımcı olabilir.
  • Doğal ürünleri toplamak yasaksa, yine de sahilden deniz camı ve porselen parçaları gibi doğal olarak orada bulunmayan şeyleri toplayabilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Büyük kardeşimle dışarıda nasıl takılabilirim?
    Kardeşinizle birlikte dışarı çıkın. Makaledeki önerilerden herhangi birini deneyebilir veya yakalama oyunu vb. oynayabilirsiniz.
  • Soru
    Dışarıda çizebilir miyim?
    Tabii ki çizebilirsiniz. İlham almak için doğayı kullanarak dışarıda çizim yapan sanatçıların uzun bir geleneği vardır.
  • Soru
    Kendimi nasıl daha fazla dışarı çıkarabilirim?
    Ekranlarda ve teknolojide çok fazla zaman geçiriliyor. Bunu günde sadece 30 dakika azaltmak daha sağlıklı olabilir ve size dışarıda daha fazla zaman kazandırabilir!

İpuçları

  • Diğer insanların bıraktığı çöpleri toplayın. Bu, bölgenin temiz ve güzel görünmesine yardımcı olur ve orada yaşayan vahşi yaşamı korur.