Futbol Taraftarı Değilseniz Super Bowl'un Tadını Nasıl Çıkarırsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

ABD'nin en iyi iki NFL takımı arasında oynanan Super Bowl her Şubat ayında düzenlenir. Genellikle ülkede yılın en çok izlenen etkinliğidir. Ancak büyük bir Amerikan futbolu hayranı değilseniz, gün yaklaştıkça kendinizi korku içinde bulabilirsiniz. Neyse ki bu sorunun bir çözümü var. Super Bowl Pazar gününün tadını kendi yöntemlerinizle çıkarmayı öğrenerek, en büyük taraftar kadar maçı dört gözle bekleyebilirsiniz. İşte size yardımcı olabilecek bazı fikirler.

Adımlar

Yemeklerin ve Dostların Tadını Çıkarmak

  1. adım 1 tam bir super bowl deneyimi için bir partiye gidin.
    Tam bir Super Bowl deneyimi için bir partiye gidin. Futbolu sevmiyor olmanız kendinizi kutlamalardan uzak tutmanız gerektiği anlamına gelmez! Arkadaşlarınız veya aileniz bir Super Bowl partisi düzenliyorsa, gidip diğer konuklarla konuşabilir ve harika atıştırmalıklar yiyebilirsiniz.
    • Eğer parti düzenleyen birini tanımıyorsanız, kendiniz bir parti düzenleyin! Birkaç arkadaşınızı davet edin ve herkesten gösterişsiz bir parti için paylaşması kolay yiyecekler getirmelerini isteyin.
  2. adım 2 partiye yiyecek getirin.
    Partiye yiyecek getirin. Cips ve dip sos veya kurabiye gibi kolay parmak yiyecekler, Super Bowl partisine götürülecek en iyi yemeklerdir. Hatta malzemeleri partiye götürebilir ve yemeğinizi orada yapabilirsiniz. Bu, televizyon karşısında geçirmeniz gereken zamanı azaltacaktır. Bazı harika atıştırmalık seçenekleri şunlardır:
    • Guacamole ve bir paket tortilla cipsi.
    • Havuç, kereviz, brokoli, karnabahar ve sos içeren bir sebze tabağı.
    • Fırınlanmış pide cipsli humus.
    • Futbol şeklindeki şekerli kurabiyeler veya kekler.
  3. adım 3 yiyeceklerin önünde bol bol zaman geçirin.
    Yiyeceklerin önünde bol bol vakit geçirin. Eğer maçla ilgilenmiyorsanız, kendinizi televizyonun etrafındaki fanatiklerle birlikte olmaya zorlamayın - tabii öğrenmeye hevesli değilseniz! Arka tarafta yiyecek ve içeceklerin yanında konuşabileceğiniz pek çok insan olacaktır.
    • Eğer bir an için yanınızda kimse yoksa, tabağınızdakileri yiyerek ya da daha fazla yemek için arkanızı dönerek hala meşgul görünebilirsiniz.
  4. adım 4 yanınızda olmayan diğer insanlarla konuşun't into football.
    Futbolla ilgilenmeyen diğer insanlarla konuşun. Partide muhtemelen maçla ilgilenmeyen başka insanlar da olacaktır, ister sporla ilgilenmiyor olsunlar ister sadece oynayan takımların taraftarı olmasınlar. Muhtemelen arka tarafta ya da yemeklerin etrafında takılacaklardır. Onlarla oyun, yemek, reklamlar veya hayatlarında olup biten herhangi bir şey hakkında sohbet edebilirsiniz!
    • Örneğin, 'Bu oyun şu ana kadar çılgınca' gibi genel bir şey söyleyebilirsiniz. Verecekleri cevaba bağlı olarak, büyük bir futbol taraftarı olmadıklarını veya takımları umursamadıklarını anlayabilirsiniz.
    • Futbolla ilgilenmediklerini biliyorsanız, istediğiniz konu hakkında sıradan bir sohbet yapın. 'Haftan nasıl geçti?' gibi basit bir şey söyleyebilir veya partiyle ilgili bir şeyden bahsedebilirsiniz, örneğin 'Bu quesadillalar çok güzel. Hiç denediniz mi?'
  5. adım 5 hızlı bir kaçamak yapmak için kanepenin ucuna oturun.
    Hızlı bir kaçış yapmak için kanepenin ucuna oturun. İzleme alanının kenarına yakın bir koltuk seçmeye çalışın. Bu, sıkıldığınızda kaçmanızı kolaylaştıracaktır. Toplantının ortasına yakın oturursanız, sohbete kapılabilir veya sizin aracılığınızla birbirleriyle konuşan diğerlerinin arasında sıkışmış hissedebilirsiniz.
    • Eğer iyi bir izleme noktasına oturursanız, dikkatinizi oyuna vermeye çalışın. Maçı izlemek için en iyi koltuğa sahip olmanıza rağmen sürekli telefonunuzla ilgilenmeniz diğer konukları rahatsız edebilir!

Reklamlar ve Oyunlarla Kendinizi Eğlendirin

  1. 1. adım oyun  pick= a= player= to= have= someone= root= for= in= the= game.=
    Oyunda destekleyeceğiniz biri olması için 'Bir Oyuncu Seç' oynayın. Her iki takımdaki kilit oyuncuların isimlerini küçük kağıtlara yazın, her kağıtta bir oyuncu olsun. Bunları bir kasede karıştırın. Herkesten oynamak için bir dolar (veya daha fazla) katkıda bulunmasını isteyin ve kâseyi elden ele dolaştırarak herkesten bir kâğıt çekmesini isteyin. Oyunun MVP'sini çeken kişi (oyun sonrası kutlama sırasında ilan edilir) potu kazanır!
    • Oyundan önce kilit oyuncuları internetten araştırın ya da takımları tanıyan bir arkadaşınıza sorun.
    • Oyun başlamadan önce isim çekmek en iyisidir, ancak misafirleriniz rastgele seçim yapacakları için geç başlamakta da bir sakınca yoktur.
  2. adım 2 bir oyun oynayın  pass= the= cup= to= get= invested= in= each= play.=
    Her oyuna yatırım yapmak için 'Kupayı Pasla' oyunu oynayın. Konuklardan birinden boş bir fincana bir dolar (veya istediğiniz herhangi bir miktar) koyarak ve 'saha golü' gibi bir futbol oyunu söyleyerek başlamasını isteyin. Eğer bir sonraki oyunda gol olmazsa, kupayı bir sonraki kişiye verirler, o da aynı miktarda para koyar ve bir sonraki oyunda gol olmazsa yine kupayı verir. Belirtilen oyun gerçekten gerçekleştiğinde kupayı tutan kişi parayı alır!
    • Bu turun galibi, 'gol', 'durdurma' veya 'ilk sayı' gibi bir sonraki oyunu seçerek ve ilk doları koyarak oyuna yeniden başlar.
    • Birçok futbol terimine aşina değilseniz endişelenmeyin. Diğer herkes oyunu yakından izliyor olacak ve adı geçen oyun gerçekleştiğinde size kesinlikle haber verecektir!
    • Parayla oynamak istemiyorsanız şeker, cips veya kurabiye kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 komik reklamlar için reklam aralarını izleyin.
    Komik reklamlar için reklam aralarını izleyin. Birçok insan için Super Bowl reklamları günün en güzel kısmıdır. Oyuna giremiyorsanız, reklamlar başlayana kadar rahatlayın ve diğer konuklarla sohbet edin. Futbol maçları sırasında çok sayıda mola ve ara verilir, bu nedenle asla uzun süre beklemek zorunda kalmazsınız.
  4. adım 4 reklamları daha da ilginç hale getirmek için super bowl reklam bingosu oynayın.
    Reklamları daha da ilginç hale getirmek için Super Bowl reklam tombalası oynayın. İnternette 'Super Bowl reklam tombalası' kartı arayın ve oyundan önce her konuk için bir tane yazdırın. Bir reklam yayınlandığında dikkatle izleyin ve yayınlanan reklamın türünü belirten kareleri işaretleyin. Kek gibi küçük bir ödül alın ya da her misafirin kazanan için bir dolar katkıda bulunmasını sağlayın.
    • Kendi bingo panolarınızı da yapabilirsiniz. Bazı popüler temalar hakkında fikir edinmek için son birkaç yılın Super Bowl reklamlarını izleyin. Örneğin, 'yavru köpekler', 'araba kazaları' veya 'ağlayan bir karakter' için kareler olabilir.
    • Herkesin aynı anda bingo yapmaması için karelerin her tahtada farklı şekilde düzenlendiğinden emin olun!
  5. adım 5 oyun ortası eğlencesi için devre arası gösterisinin tadını çıkarın.
    Oyun ortası eğlencesi için devre arası gösterisinin tadını çıkarın. Super Bowl devre arası gösterisi, genellikle herkesin duyduğu ve hoşlanabileceği pop ve rock yıldızlarının oynadığı büyük bir performanstır. İlk yarı sona ererken atıştırmalık bir şeyler alın ve televizyonun etrafında iyi bir yer bulun. Diğer konuklar bu zamanı genellikle tuvalet molası için kullanır, bu nedenle sizin için bolca yer olmalıdır!
    • Konuk yıldızların sahnede sürpriz bir ziyarette bulunma ihtimaline karşı gözünüzü dört açın (ki bu bazen olur!)
  6. adım 6 maçtan önce puppy bowl'u izleyin.
    Maçtan önce Puppy Bowl'u izleyin. Maçtan önce yapacak bir şeyler arıyorsanız ve ev sahibiniz Animal Planet'i televizyonda yayınlayabiliyorsa, Puppy Bowl'a bir göz atın. Mini bir futbol sahasında yuvarlanan sevimli yavru köpeklerin yanı sıra bir 'kedili devre arası gösterisi' ve biraz düzeni sağlamak için bir insan 'hakem' içeriyor. Gösteri sevimli ve komiktir ve maçtan önce ruh halinizi canlandırmak için harika bir yoldur.

Futbol Hakkında Öğrenmek

  1. adım 1 temel bilgilere bakın...
    Yukarı bak temel futbol kurallari Eğer oyuna aşina değilseniz. Futbol kurallarını bilmiyorsanız ama neler olup bittiğini takip etmek istiyorsanız, internetten birkaç temel noktaya bakın. Hemen bir uzman olmayacaksınız ama en azından bazı oyunları anlayabileceksiniz. Bu aynı zamanda sizi eğlendirebilir ve oyuna odaklanmanızı sağlayabilir. Oyun bitmeden önce ana kuralları anlamak için kendinize meydan okuyun.
    • Örneğin, bir takımdaki en önemli oyuncunun, sahaya pas atan veya topu koşucuya veren oyun kurucu olduğunu bilmek isteyeceksiniz.
    • Oyunun amacı topu bitiş alanına sokarak gol atmak ve 6 puan kazanmaktır. Bir takım ayrıca topu iki dik direk arasından geçirerek bir saha golü atabilir ve üç puan kazanabilir.
  2. adım 2 i̇yi bir arkadaşınıza oyun hakkında sorular sorun.
    İyi bir arkadaşınıza oyun hakkında sorular sorun. Futbol hakkında fazla bir şey bilmediğinizi kabul etmekte sakınca görmüyorsanız, bir arkadaşınızdan veya başka bir misafirinizden size birkaç önemli noktayı açıklamasını isteyebilirsiniz. Oyuna çok fazla ilgi duymayan ve gözlerini birkaç dakikalığına ekrandan ayırmaktan çekinmeyecek birinden size farklı noktaları açıklamasını isteyin.
    • Soru sormaktan çekinmeyin ya da utanmayın. Arkadaşınız muhtemelen bilgilerini paylaşmaktan ve oyun hakkında heveslenmenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.
  3. adım 3 diğer insanların nasıl tepki verdiğini izleyin ve uyum sağlamak için onları taklit edin.
    Diğer insanların nasıl tepki verdiğini izleyin ve uyum sağlamak için onları taklit edin. Karmaşık kuralları öğrenmek istemiyorsanız ama futbol taraftarlarıyla dolu bir partide göze batmak istemiyorsanız, tezahürat yapmak için bir takım seçin. O takımı kimlerin desteklediğini görmek için partinin etrafına bakın ve farklı oyunlara verdikleri tepkileri kopyalayın.
    • Çok sert tezahürat yapmaktan kaçının, yoksa insanlar size oyun hakkında nasıl cevap vereceğinizi bilemeyeceğiniz sorular sorabilir. Tepkilerinizi rahat ve biraz kayıtsız tutun, sanki sıradan bir taraftarmışsınız gibi.
    • Örneğin, takımınız gol attığında gülümseyin ve alkışlayın, ancak gerçekte hissettiğinizden daha coşkulu davranmayın.
    • Birisi size neden belli bir takımı tuttuğunuzu sorarsa, 'Her iki şekilde de çok umurumda değil, ama sadece birileri için tezahürat yapmak istedim' deyin.
  4. adım 4 her takımdan birkaç kilit oyuncuyu (ve forma numaralarını) bilin.
    Her takımdan birkaç kilit oyuncuyu (ve forma numaralarını) bilin. Spikerleri dinleyin ve en çok bahsettikleri oyunculara dikkat edin. Ekranda en çok görünen oyuncular da onlar olacaktır. Ayrıca telefonunuzu veya bilgisayarınızı kullanarak her iki takımdaki en önemli oyunculara hızlıca bakabilirsiniz. Sahadayken bu oyunculara odaklanabilirsiniz, böylece sahanın geri kalanı karıştığında konsantre olabileceğiniz bir şey olur.
    • Ayrıca oyun hakkındaki bilginizi göstermek için sohbet sırasında bu oyunculardan bahsedebilirsiniz. Yorumlarınızı belirsiz tutun, örneğin 'Johnson bugün sahanın her yerinde' veya 'Simmons'ı kimse yakalayamaz!' gibi.
    • Kilit hücum oyuncuları muhtemelen her iki takımın oyun kurucuları, koşucuları ve bir geniş alıcı veya sıkı uç olacaktır.
    • Savunma tarafında ise kilit oyuncular genellikle defans oyuncuları, korner bekleri ya da liberolardır.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Ya partideki herkesten nefret ediyorsam?
    İnsanlardan hoşlanmadığınız bir partiye neden gidesiniz ki? Bir mazeret uydurun - kendinizi iyi hissetmiyorsunuz ya da evde acil bir durum var - ve ev sahibine/ev sahibesine teşekkür ettikten sonra oradan ayrılın.
  • Soru
    Ya quesadillas yoksa?
    Başka bir şey hakkında konuşun. Bu sadece olası bir sohbet başlatıcı örneğiydi.
  • Soru
    Eğer bir futbol taraftarı değilsem, neden o günü umursamayayım ve normal bir gün gibi davranmayayım?
    Birçok insan sizin önerdiğiniz gibi yapıyor, ancak bazı insanlar - futbolla ilgilenmeseler de - şenliklerin bir parçası olmak istiyorlar. Bu makale onlar için yazıldı.

İpuçları

  • Maçı hiç izlemek istemiyorsanız, futbol hayranı olmayan diğer arkadaşlarınızı Super Bowl olmayan bir partiye davet edin. Eğer büyük bir futbol taraftarı değilseniz, büyük ihtimalle bazı arkadaşlarınız da değildir. Maçtan birkaç gün önce, Super Bowl'u izlemek istemeyenler için bir parti düzenlediğinizi söyleyin ve onları yiyecek veya oynayacakları oyunlar getirmeye davet edin. Arkadaşlarınızla bir araya gelmek Super Bowl kutlamalarından dışlanmış hissetmenizi önleyecek ve bir Super Bowl partisinde geçireceğinizden daha iyi vakit geçireceksiniz!
  • Futboldan gerçekten hoşlanmıyorsanız, maçın ilk üç çeyreği boyunca kendinizi başka şeylerle meşgul edin. Dördüncü çeyrek için birinin sizi çağırmasını sağlayın ve hayatınızın sadece 30 ya da 45 dakikasını boşa harcayacağınızı bilerek kendinizi teselli edin. Belki güzel reklamlar izlersiniz.