Beyzbol Maçlarını İzlerken Nasıl Keyif Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Beyzbol Amerika'nın Eğlencesi olarak bilinir, ancak belki de üç saatlik oyun sırasında zaman geçirmenin yollarını bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Beyzbolu sıkıcı buluyorsanız, oyun hakkında biraz bilgi edinmeyi, birlikte oynamayı ve çevrenin tadını çıkarmayı deneyin. Sahada ve etrafınızda olup bitenlere ne kadar çok yatırım yaparsanız, oyundan o kadar çok keyif alırsınız.

Adımlar

Maçı Televizyondan İzlemek

  1. adım 1 oyun kurallarının temellerini öğrenin.
    Oyunun kurallarının temellerini öğrenin. Neye baktığınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa can sıkıntısı kesinlikle başlayacaktır. Beyzbol oyununun giriş ve çıkışlarından birkaçını bilmek, neler olup bittiğiyle ilgilenmenize yardımcı olacaktır.
    • Beyzbol oyunları 2 devreden oluşan dokuz devre boyunca sürer, böylece her iki takım da her devrede vuruş yapabilir. Her devre, sahadaki savunma takımı üç out yaptığında sona erer.
    • Atıcı üç vuruş yapmadan önce dört top atarsa, bir vurucu ilk kaleye yürüyebilir.
    • Vuruş sıralaması oyun boyunca aynı kalır, bu nedenle favori oyuncunuzun ne zaman geleceğini her zaman bilebilirsiniz. Kendisinden önceki oyuncu vuruş yaparken o da vurucu çemberinde ısınıyor olacaktır.
    • Koşular, bir oyuncu tüm temelleri tamamladığında ve etiketlenmeden kaleye dokunduğunda sayı olur.
  2. adım 2 takımınızın dışarı çıkmasının yollarını arayın.
    Takımınızın dışarı çıkmasının yollarını arayın. Takımınız sahada vuruş yapmak ve sayı üretmek yerine savunma pozisyonundayken heyecanlanacak daha az şey varmış gibi görünebilir. Desteklediğiniz takım sahaya çıktığında, hala onları destekliyorsunuzdur. Mümkün olduğunca çabuk üç sayılık atış yapmalarını istersiniz.
    • Dış atışlar, atıcının üç vuruş yapması ve vurucunun ıska geçmesi, bir savunma oyuncusunun uçan topu yakalaması veya bir oyuncunun topu tutan bir savunma oyuncusu tarafından etiketlenmesi ile elde edilebilir.
    • Topu elinde tutan savunma oyuncusu, koşucu çuvala ulaşmadan önce çuvalı etiketleyerek de oyun dışı kalmaya zorlayabilir, eğer etiketledikleri çuvalın arkasındaki her kalede koşucu varsa. Dışarı çıkmaya zorlama, vurucu birinci kaleye ulaşmadan önce birinci kaleyi etiketlemek için de geçerlidir.
  3. 3. adım soru sorun.
    Sorular sorun. Muhtemelen oyunu bazı beyzbol hayranlarıyla birlikte izliyorsunuz. Gerçek bir taraftar, oyun hakkındaki sonsuz bilgilerini paylaşmaktan daha fazla bir şey sevmez. Muhtemelen bazı şık hikayeleri vardır, sahada neler olup bittiğini açıklayabilirler ve bazı oyuncuların sahip olduğu, kendi başınıza asla fark edemeyeceğiniz bazı küçük özelliklere işaret edebilirler.
  4. adım 4 taraf seçin.
    Taraf seçin. Eğer sonuca dair bir yatırımınız yoksa maç izlemek oldukça anlamsız gelebilir. Destekleyeceğiniz bir takım seçin. İkisi de olur. Arkadaşlarınıza katılabilir ve onların tuttuğu takımı destekleyebilir ya da onlara karşı destek vererek biraz şakacı olabilirsiniz.
  5. adım 5 dili öğrenin.
    Dili öğrenin. İnsanlar beyzbol terminolojisi ve argo kullandıklarında farklı bir dil konuşuyorlarmış gibi görünebilir. Oyuna katılın ve arkadaşlarınızla alışveriş yapmak için bazı dilleri öğrenin. Dışarıda çok fazla dil var, ancak işte başlamanız için birkaç ortak terim.
    • 'Uzun out', parkın dışına vurulma tehlikesi olan ancak son saniyede yakalanan bir uçan toptur.
    • 'Bir-iki-üç' veya 'üç yukarı, üç aşağı' ilk üç vurucudan üçünü de çıkarmak anlamına gelir.
    • ERA, kazanılmış koşu ortalaması anlamına gelir ve bir atıcının oyunda kaç kazanılmış koşuya izin verdiğini ifade eder. Bu, taraftarların takip edeceği yaygın bir istatistiktir.
    • RBI, vurulan koşu anlamına gelir ve bir başka yaygın izleme istatistiğidir. Bu, vurucunun topa vurarak başka bir koşucunun koşu yapmak için kaleye ulaşmasını sağladığı için verilen kredidir.
    • 'Temiz vurucu' genellikle dizilişte dördüncü sırada yer alır ve her kalede bir oyuncu varken 'kaleler doluyken' bir 'grand slam' vuruşu yapabilecek en güçlü vurucu olarak kabul edilir ve kendisi de dahil olmak üzere tüm oyuncuları sayı yapmak için eve getiren bir 'home run' vuruşu yapar.
  6. adım 6 kendi oyununuzu oynayın.
    Kendi oyununuzu oynayın. Para, övünme hakkı veya bir yudum bira için oynayabileceğiniz çeşitli oyunlar vardır. Sahada olup bitenlere dayalı bir oyun oynamak, kendi dostça rekabetinizin tadını çıkarırken beyzbol oyununa çok daha fazla yatırım yapmanızı sağlayacaktır.
    • Pass the Hat herkesin bir şapkaya bir dolar veya çeyreklik koymasıyla oynanır. Her vuruş için bir kişi şapkayı tutar. Vurucu değiştiğinde şapka başka bir kişiye geçer. Üçüncü vuruşta şapkayı elinde tutan kişi potu kazanır ve herkes tekrar bahse girer.
    • Yer Topu vs. Uçan Top oldukça açıklayıcıdır. Vurucunun yere mi yoksa uçan topa mı vuracağını tahmin edersiniz. Eğer yanlış tahmin ederseniz, içmek zorundasınız. Eğer vurucu ıska geçerse herkes içer. Eğer yürürse, kimse içmez.
  7. adım 7 atıştırmalık molası verin.
    Atıştırmalık molası verin. Hiçbir iyi beyzbol toplantısı, iyi bir Amerikan atıştırmalık yiyeceği olmadan tamamlanmış sayılmaz. Oyuna ara verin, biraz cips ve sos alın, bir sosisli sandviç ateşleyin ve bir soda açın. Atıştırmalık masasının etrafında bir arkadaşınızla güzel bir sohbet edin ve yenilenmiş ve oyuna dönmeye hazır olacaksınız.
  8. 8. adım çizgi skorunu okuyun.
    Çizgi skorunu okuyun. Oyunun izini kaybettiyseniz, çizgi skoru sizi tekrar hızlandırabilir. Ekranda bir kutu içinde görüntülenecek ve sizi koşular, vuruşlar, skor ve vuruşlar hakkında bilgilendirecektir.
    • Takımlar skor çizgisinin en solunda listelenir.
    • Soldan sağa doğru okunduğunda, vuruşlar ve atılan koşular, tablonun üst kısmı boyunca uzanan vuruş numaralarının altında listelenir. Bunlar 'H' ve 'R' harfleriyle gösterilir.
    • Dokuzuncu vuruş sütunundan sonraki kutular, oyun için vuruş ve koşuların toplamıdır ve size kimin önde olduğunu bildirir.
  9. adım 9 oyuna bir şans verin.
    Oyuna bir şans verin. Beyzbol tutkunuz olmasa bile, maçları izlemeye ve bir takımı takip etmeye devam etmek sizi içine çekecektir. Dili ve oyuncuları öğrenmeye başlayacak, stratejileri daha iyi anlayacak ve takımınıza daha fazla yatırım yapacaksınız.
    • Birkaç arkadaş toplayın ve tam bir sezon boyunca maçları izlemeyi deneyin. Beyzbolu sevmeyi öğrenebilirsiniz.

Beyzbol Stadyumuna Gitmek

  1. adım 1 duruma uygun giyinin.
    Duruma uygun giyinin. Rahat olursanız oyundan çok daha fazla keyif alacaksınız. Rahat ayakkabılar giyerek başlayın. Giyinmek konusunda endişelenmeyin, oyunlar gündelik işlerdir. Hava durumunu kontrol edin. Hava soğuk olacaksa kat kat giyinmeye karar verin ve tüm gün güneşe maruz kalacaksanız güneş kremi sürün.
    • Oyuna gerçekten girmek istiyorsanız bir takım forması giyin, ancak sarhoş yabancılar tarafından rahatsız edilmek istemiyorsanız misafir takım formasından kaçının.
  2. adım 2 stadyumu keşfedin.
    Stadyumu keşfedin. Beyzbol stadyumları benzersizdir ve tarihi yapılardan vahşi kulüplere kadar birçok farklı eğlence biçimi sunar. Ziyaret ettiğiniz stadyum hakkında neyin özel olduğunu öğrenin. Oyuna ara vermek için bir yürüyüşe çıkın ve neler bulabileceğinize bakın.
    • Miami'deki Marlins Park'ta bulunan Cleveland sadece bir kulüp değil, barı ve yüzme havuzuyla tam bir partidir. Mayolarınızı getirin.
    • Chicago'da, çevredeki apartmanların çatılarından birine bilet aldığınızda stadyum ve maç manzarasına sahip olabilirsiniz.
  3. adım 3 güneşi içinize çekin ya da esintiyi içinize çekin ve açık havanın tadını çıkarın.
    Güneşi içinize çekin ya da esintiyi içinize çekin ve açık havanın tadını çıkarın. Bir beyzbol maçında olmanın en güzel yanlarından biri, bir grup arkadaşla dışarıda olmaktır. Evde kendi başınıza oturuyor olabilirsiniz, ancak bunun yerine umarım güzel bir öğleden sonra veya güzel bir akşam olan dışarıdasınız.
  4. adım 4 abur cuburla kendinizi şımartın.
    Abur cuburla kendinizi şımartın. Oyunlar genellikle yaklaşık üç saat sürer. Oraya gitmek için harcadığınız zamanı ve oradan çıkmak için harcayacağınız zamanı da hesaba kattığınızda, gününüzün büyük bir kısmını harcadığınızı görürsünüz. Eğlenin ve sizi oyunda tutacak atıştırmalıklar alın.
    • Tekrar çocuk olun ve en yakın satıcıdan biraz pamuk şeker alın.
    • Bir beyzbol şapkasından yiyin. Nachos veya dondurma ile doldurulmuş plastik beyzbol şapkaları sipariş edebilirsiniz. Bonus olarak, eve götürmek için eğlenceli bir hatıra.
    • Başka hiçbir yerde bulamayacağınız stadyum spesiyalini deneyin. D-Bat Dog, Chase Field'da servis edilen 18 inçlik bir corndog'dur. Target Field'da sosisli sandviçle doldurulmuş ve domuz pastırmasına sarılmış Brat Dog servis edilir. Miller Park Inside the Park Nachos aslında ezilmiş Doritos'a sarılmış ve derin yağda kızartılmış sığır eti ve fasulyedir.
    • Fıstık kabuklarınızı yere atmaktan çekinmeyin. Burası ortalığı dağıtmanıza izin verilen tek yer, o yüzden devam edin.
  5. adım 5 farklı oyunculara dikkat edin' little idiosyncrasies.
    Farklı oyuncuların küçük özelliklerine dikkat edin. Beyzbolda pek çok batıl inanç vardır. Bazılarını göremeyebilirsiniz, örneğin bir oyuncunun iç çamaşırını ters giymesi veya Jason Giambi'nin durumunda olduğu gibi, alevli bir bel bandına sahip sihirli bir altın tanga. Öte yandan, eğer yakından izliyorsanız, bazı oyuncuların ritüelleri ve küçük tuhaflıkları vardır ve bunları bir kez yakaladığınızda eğlenceli ve eğlenceli olabilir.
    • Boston Red Sox'tan Wade Boggs kaleye her yaklaştığında vuruş kutusuna 'chai' yazardı.
    • Cleveland Guardians'tan (eski adıyla Cleveland Indians) Kevin Rhomberg her zaman kendisini oyun dışı bırakan oyuncunun arkasına takılırdı.
    • Chicago Cubs'tan Luis Valbuena vuruş yaptığında sopasını fırlatmak yerine çevirir.
    • Koji Uehara, yedek kulübesine her döndüğünde beşlik çakarak kayıtsız şartsız neşe saçan bir taraftar favorisidir. Yoldan çekilin ya da elinizi havaya kaldırın!
  6. adım 6 favori bir oyuncu seçin.
    Favori bir oyuncu seçin. Kim ya da neden olduğu önemli değil. Belki komik bir ismi olduğunu düşünüyorsunuz. Belki de vuruş sırası ona geldiğinde tüm taraftarlar garip bir tezahürat yapıyordur. Takip edeceğiniz bir oyuncu seçerseniz, o vuruş yaptığında veya bir oyun oynadığında sizi oyuna geri çekmeye yardımcı olacaktır.
  7. adım 7 kalabalığa katılın.
    Kalabalığa katılın. Maça gitmenin büyük bir kısmı kalabalığın bir parçası olmaktır. Taraftarlar spor dalgası oluşturmak, Ulusal Marşı söylemek ve yedinci vuruş sırasında esnemek için hep birlikte çalışır. Diğer taraftarlarla birlikte oyuna katılın. Tezahürat yapın, el sallayın, şarkı söyleyin ve gerinin!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Başlangıç nedir? Takımıyla 9-28'lik bir başlangıç yaptığı için kovulan bir menajer hakkında bir yazı okuyordum.
    Bu durumda, 'başlangıç' bir beyzbol sezonunun sadece ilk bölümüdür ve bu menajer sezona ilk 37 maçının 28'ini kaybederek başlamıştır.
  • Soru
    Bir playoff maçı izlemek beyzbolu sevmek için iyi bir yol mudur?
    Genellikle playoff maçlarına daha fazla ilgi ve heyecan duyulur, ancak oyunun kendisi sezon boyunca oynanan diğer maçlardan farklı değildir.
  • Soru
    Daha ucuz bilet bulabileceğim bir yer var mı?
    Pek sayılmaz. StubHub veya diğer bilet satış sitelerini deneyebilirsiniz. Bilet fiyatları bazen maç yaklaştıkça bu tür sitelerde ucuzlar (ancak buna güvenmeyin).

İpuçları