Kayak Yaparken Ağaçtan Nasıl İyi Kaçılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ağaç kuyusu, derin kar yağışı ile kaplanan bir ağacın tabanı etrafında oluşan bir oyuktur. Alt dallar karın ağaca yakın bir şekilde toplanmasına izin vermek yerine ağaçtan uzaklaşmasına neden olduğunda, ağacın etrafında bir oyuk veya hava boşluğu oluşma eğilimi gösterir. Bu, üzerinden geçen bir kayakçı gibi yukarıdan gelen basıncın çökmesine neden olabileceği ve kayakçıyı bir ölüm tuzağına düşürebileceği bir zayıflık yaratır.

Bu makalede, bir ağaç kuyusu kazasından kurtulan Craig McNeil'in deneyimlerine dayanarak, böyle bir durumla karşılaşmanız halinde nasıl kaçabileceğiniz anlatılmaktadır. Ancak bunun çok tehlikeli bir durum olduğunu ve dışarıdan yardım almadan hayatta kalma şansınızın çok düşük olduğunu unutmayın.

Adımlar

  1. 1Ne olacağını anlayın. Genel olarak, bir kayakçı ağaç kuyusu tarafından oluşturulan deliğe önce başını sokacaktır. Bu, başınızın ve kollarınızın doğrudan çukura doğru ineceği ve kayaklarınızın üzerinizdeki son şey olacağı anlamına gelir. Siz yuvarlanırken gevşek kar etrafınıza düşmeye başlayacak ve sizi ağaca ya da çukurdaki diğer karlara doğru sıkıştıracaktır.
    • En büyük tehdit, etrafınızı saran kar nedeniyle boğulmaktır. Bir diğer tehdit de ağaca çarpıp beyin sarsıntısı veya başka yaralanmalara maruz kalmak olabilir.
  2. adım 2 don't panic...2Panik yapmayın. Hızlı hareket etmek ve mücadele etmek durumunuzu daha da kötüleştirecektir. Panik yapmayı bırakıp olabildiğince sakin bir şekilde nasıl kurtulacağınızı düşünmeye başlamanız önemlidir.
    • Her kıpırdanma, kıvranma, mücadele ve öfkeli hareketin etrafınıza daha fazla kar sıkıştıracağını unutmayın. Enerjinizi saklayın ve bırakın düşünme yetiniz devreye girsin.
  3. adım 3 ağacın tutabildiğiniz herhangi bir parçasını tutun ya da ona sarılın.Ağacın hangi parçasını tutabilirseniz tutun ya da ona sarılın. Düşerken kendinizi mümkün olduğunca çabuk durdurmak için elinizden geleni yapın. Bunu, kendinizi dengelemek ve daha derine düşmenizi engellemek için ağaç dallarına ya da ağacın diğer kısımlarına tutunarak yapın. Sıkı tutunun.
  4. adım 4 başınızı hafifçe içine itmek için hava cepleri arayın.4Başınızı hafifçe itmek için hava boşlukları arayın. Nefes alın. Ne kadar hafif olursa olsun her hareketin daha fazla kar birikmesine neden olacağının farkında olun.
  5. adım 5 bir karar verin.5Bir karar verin. Bu noktada, kendinizi bu durumdan kurtarmaya çalışacak enerjiniz ve hatta fırsatınız olup olmadığını düşünün. Eğer yoksa, hava delikleri oluşturmaya ve kurtarılmayı beklemeye odaklanmaya devam edin. Karda yer açmak ve daha fazla hava kazanmak için sallanma yöntemini kullanın; vücut ısınız da etrafınızdaki karı sıkıştırarak kendinizi yukarı kaldırmanıza yardımcı olabilir. Kendinizi çıkarabileceğinizi düşünüyorsanız, Craig McNeil'in kendini bir ağaç kuyusundan nasıl çıkardığını temel alan aşağıdaki yöntemi düşünün:
    • Vücudunuzu olabildiğince yavaş çevirerek kendinizi dik konuma getirmeye çalışın.
    • Kendinizi yavaşça ağaca doğru çekin. Bu uzun ve zorlu bir süreç olacaktır. Başarı garantisi olmasa da, bunu yapabileceğinize inanmaya devam edin ve insanların bu durumdan kaçtığını unutmayın.
  6. adım 6 tepeye ulaştığınızda delikten iyice uzaklaşın.6Zirveye ulaştığınızda delikten iyice uzaklaşın.
  7. adım 7 yardım için sinyal verin're not able to move once out.7Dışarı çıktıktan sonra hareket edemiyorsanız yardım için işaret verin. Çok yorgun olmanız muhtemeldir, bu nedenle enerjinizi elinizden geldiğince koruyun ve sizi sıcak tutmak için kar örtüsünü kullanın.
  8. adım 8 her zaman iyi kayın...8Her zaman ski Derin karda kayarken ağaçlardan uzak durun. Derin karda ağaçlardan uzak durarak bir ağaca düşmek tamamen önlenebilir.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruDüdüğümü ne zaman çalmalıyım? Tehlikede olduğunuzda ve görünürde başka kimse olmadığında. Ya da yaralandıysanız, ancak o zaman sizinle ilgilenecek olan kayak devriyesini aramak isteyebilirsiniz.
  • SoruYa dışarı çıkamazsam? Hayatınızı tehdit eden herhangi bir durumda olduğunuzda, sakin olun, düşünmeye devam edin ve güvende olana ya da ölene kadar hareket etmeye devam edin. Kuyudan çıkamazsanız ve zamanında bulunamazsanız, ölürsünüz. Ama siz zekâ sahibi bir insansınız. Bu yüzden aklınızı başınızda tutun, pozitif kalın ve her şeyi deneyin. Önlem almak da her zaman iyi bir fikirdir.

İpuçları

  • Her zaman birbirinizi görmeye devam edin.
  • Pist dışına, araziye vb. çıktığınızda her zaman kurtarma ekipmanıyla kayın.
  • Her zaman, tercihen bölgeyi ve temel kurtarma tekniklerini bilen en az bir kişiyle birlikte kayak yapın.

Uyarılar

  • Önlemenin tedaviden daha iyi olduğunun farkında olun: 10 gönüllü simüle edilmiş bir ağaç kuyusu durumuna sokulup kendi kendilerini kurtarmaları istendiğinde, hiçbiri bunu yapamamıştır.
  • Kişinin kendini nasıl kurtaracağını açıklamaya çalışan her türlü eğitici makalede olduğu gibi, bu sadece bir rehber niteliğindedir. Her kurtarma durumu farklıdır ve kendi koşullarına, hava koşullarına, yaralanma ve düşme şekline, konumuna vb. bağlıdır. En iyi tavsiye hazırlıklı olmak ve ihtiyatlı davranarak ve yola çıkmadan önce bölge ve tehlikeler hakkında tüm bilgilere sahip olarak böyle bir duruma ilk etapta girmekten kaçınmaktır.
  • Derin kar ve ağaçların bulunduğu bakımsız alanlarda kayak yapmak tehlikelidir, nokta. Tehlikenin içine girmeden önce ne yaptığınızı bilin.
  • Genellikle diğer kayakçılar yanınızda olmadıkları sürece kaybolduğunuzu fark etmezler. Bu da herhangi birinin nereye düştüğünüzü bilmesini zorlaştırabilir.
  • Asla pist dışında veya arka arazide tek başınıza kaymayın. Arkadaşsız veya rehbersiz olmak çok tehlikelidir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Birine yardım ediyorsanız kurtarma ekipmanı