Kelepçelerden Nasıl Kaçılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kendinizi kelepçelerden kaçmanız gereken bir durumda bulursanız, bunu sıradan nesneler kullanarak yapmak tamamen mümkündür. Kelepçeler, geçici bir anahtar veya şim ile kolayca açılabilen standart kilitleme mekanizmalarına sahiptir. Derme çatma bir anahtar kullanmak karmaşık bir işlemdir ancak daha sıkı kelepçelere neden olabilecek bir şim kullanmaktan daha az risk taşır. Fermuarlı bağlar kelepçelere benzer bir kilitleme mekanizmasına sahiptir, ancak yeterince baskı ve güç uygularsanız bunlar da kırılabilir.

Adımlar

Kelepçelerden Eğreti Bir Anahtarla Kaçmak

  1. adım 1 bir tel toka, ataş ya da tel parçası bulun.1Bir tel toka, ataş ya da tel parçası bulun. Geçici bir anahtar oluşturmak için ince, bükülebilir bir metal parçasına ihtiyacınız olacak. Bir tel toka, ataş ya da tel parçası bulmak için etrafınıza bakın. Telin anahtar görevi görecek kadar güçlü olduğundan emin olun.
    • Eğer bir toplu iğne kullanıyorsanız, varsa plastik ucunu çıkardığınızdan emin olun.
  2. 2Metali düzeltin. Eğer bir tel toka ile çalışıyorsanız, düzeltmek için baş ve işaret parmağınızı kullanarak iki tarafını birbirinden ayırın. Ataş kullanıyorsanız, bir elinizle ortasını parmaklarınızın arasına alın ve diğer elinizle çekerek düz bir tel parçası haline getirin. Kullanıyor olabileceğiniz diğer tel türlerinin kıvrımını açın veya bükün.
  3. 3-Topuz iğnenizin, ataşınızın veya telinizin ucunu bükün. Metal telinizin ucunu iki işaret parmağınızın arasında tutun. Bir parmağınızı ucun yaklaşık çeyrek inç (yaklaşık 0,6 cm) aşağısına yerleştirin. Metalin üst kısmını 90 derecelik bir açıyla bükmek için diğer parmağınızı kullanın.
    • Geçici anahtarınızın bükülmüş ucu kelepçe kilidinin sadece yarısına kadar oturmalıdır.
  4. 4Ucu anahtar deliğine yerleştirin ve metali geriye doğru bükün. Parmaklarınızı kullanarak kelepçedeki anahtar deliğini bulmak için etrafı yoklayın. Geçici anahtarınızın ucunu içine doğru yönlendirin. Ucu kilide sonuna kadar soktuktan sonra, anahtarınızı geriye doğru bükerek 90 derecelik bir açı daha yapın.
    • Hissetmek için anahtarı çıkarın. Anahtarınızın ucu şimdi bir tür 'Z' şeklinde olmalıdır.
  5. 5 'Anahtarı' deliğe yerleştirin. Parmaklarınızla deliği tekrar bulun. Bükülmüş kısmı, kilitleme koluna doğru bakacak şekilde deliğin içine doğru oynatın. Anahtar deliğine 90 derecelik bir açıda olmalıdır.
  6. 6Anahtarı farklı yönlerde döndürün. Anahtarı farklı yönlere çevirin. Sonunda anahtar içerideki kilitleme cihazını kaldırmalı ve kelepçeleri açmalıdır. Biraz zaman alabileceği için bu işlem sırasında sabırlı olun.
  7. adım 7 çift kilitli kelepçeler için ekstra bir kilidi açın.7Çift kilitli kelepçeler için ekstra bir kilidin kilidini açın. Çift kilitli kelepçeler aslında daha fazla güvenlik için ekstra bir kilitleme mekanizmasına sahip normal kelepçelerdir. Bunlardan kurtulmak için, geçici anahtarınızı kelepçenin merkezinden uzağa bakacak şekilde kilidin içine yerleştirin. Anahtarı hafif bir klik sesi duyana kadar çevirin, ardından anahtarı çıkarın ve temel kilitleme mekanizmasının kilidini açmak için diğer yöne doğru yeniden takın.

Şim ile Standart Kelepçelerden Kaçma

  1. adım 1 düz bir metal parçası bulun.1Yassı bir metal parçası bulun. Yaklaşık bir kredi kartı inceliğinde bir metal parçası bulun. Bu 'şim' kelepçelerdeki kilitleme mekanizmasına sığacak kadar dar olmalıdır. Örneğin, bir kalem üzerindeki metal klips 'şim' olarak kullanılabilir.
  2. 2Şimi kilitleme mekanizması ile dişler arasına yerleştirin. Şimi, dişler boyunca ilerleyecek şekilde kilitleme mekanizmasının içine doğru kaydırın. Aslında şimi jant boyunca manşetin içine sokuyorsunuz. Elleriniz arkanızdaysa, bu noktayı bulmak için yavaşça etrafı yoklayın ve şimi dikkatlice yerleştirin.
  3. 3Manşeti sıkın ve şimi itin. Şim yerindeyken manşeti bir çentik sıkın. Manşeti sıkarken şimi öne doğru itin. Kelepçelerin kilidini bu şekilde açmayı başaramazsanız, eskisinden daha sıkı bağlanmış olacağınızı unutmayın.
    • Başarılı olursanız, kelepçeler tıklayarak açılmalıdır.

Fermuarlı Bağlardan Kaçmak

  1. 1Fermuarı sıkmak için dişlerinizi kullanın, ardından koparın. Fermuarlı bağın gevşek ucunu dişlerinizin arasında tutun. Plastik ipi yukarı doğru kendinize doğru çekerek bağı sıkın. Daha sıkı çekerken, bileklerinizle bağı koparmaya çalışın.
    • Sıkılık, bağda kırılmasını kolaylaştıran bir gerilim yaratmalıdır.
  2. 2Kilitleme mekanizmasını geçersiz kılmak için bir şim kullanın. Fermuarlı bağın kilitleme çubuğuna küçük bir nesne yerleştirin. Kilitleme çubuğu fermuarlı bağın kilitlerinden ayrıldıktan sonra bağı kilitleme mekanizmasından çıkarabilmeniz gerekir. Tırnağınızı, küçük bir iğneyi, kredi kartını ya da bulabileceğiniz başka bir şeyi kullanmayı deneyin.
    • Kilitleme mekanizması esasen, siz sıktıkça fermuarlı bağın izleri arasına girerek onu sabit tutan küçük bir çentiktir.
  3. 3Fermuarlı bağı 'kesmek' için ayakkabı bağcıklarınızı kullanın. Elleriniz önünüzde bağlıysa ve bağcıklı ayakkabı giyiyorsanız, aşağı uzanın ve onları çözün. Bir ayakkabı bağını fermuarın içinden geçirmek için parmaklarınızı ve dişlerinizi kullanın. Bir düğümle diğer ayağınızdaki ayakkabı bağına bağlayın, böylece bileğiniz ve bağ arasında birleşirler. Ayaklarınızı yukarı kaldırın ve bağcık fermuarı 'kesene' kadar ayaklarınızı ileri geri tekmeleyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBirinin bunu nasıl yapacağını bilmeye neden ihtiyacı olsun? Birisi kaçırılmışsa ya da bir arkadaşı ona şaka yapıp kelepçeleyip öylece bırakmışsa bunu bilmesi gerekebilir.
  • SoruFermuarlı bağı arkamdayken nasıl sıkabilirim? Ucunu hissedin, ardından iki parmağınızla kavrayın ve çekin. Gerçekten ilmeği değil ucunu çektiğinizden emin olun.
  • SoruNeden bileğimi her zaman kelepçelerin arasından geçirebiliyorum? Çünkü yeterince sıkı kilitlenmemişlerdir. Doğru şekilde uygulanan bir kelepçe elinizi sıkarak çıkarılamaz.

Video

İpuçları

Uyarılar

  • Gözaltındayken kelepçelerden kaçmaya çalışmayın.