Biri Saçınızı Tutarsa Nasıl Kaçarsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir saldırgan saçınızı tuttuğunda, aniden vücudunuzun neredeyse tam kontrolünü ele geçirmiş olur. Uzun saçlar kaldıraç olarak kullanılabilir ve saçların bir demet halinde güçlü olması, onları koparmaya hazır değilseniz bir saldırganın sizi her yöne çekebileceği anlamına gelir. Neyse ki, onları üzerinizden çekip çıkarmanın birkaç yolu var.

Adımlar

Başınızın Üstünü Tutan Saldırganları Uzaklaştırma

  1. Saçınızı tutan bileği iki elinizle kavrayın. Bu, birinin vücudunuzun kontrolünü tamamen ele geçirmesini engellediği için birinci adımda çok önemlidir. Eğer birisi saçınızı büyük bir avuçla tutuyorsa, sizi çektikleri yere gitmek zorundasınızdır, çünkü çok fazla kaldıraç gücüne sahiptirler.
    • Başınızı hafifçe hareket ettirmelerine izin vermek istersiniz ama saçınızı değil.
  2. Saldırganın üzerinizdeki kontrolünü sınırlamak için bileğinizi başınıza yakın tutun. Her iki eliniz de başparmaklar aşağıda ve parmaklar yukarıda buluşacak, ancak birbirine kenetlenmeyecek şekilde bileğin her iki tarafını tutmalıdır. Bileklerini kavrayıp başınıza yakın tutarak avantajlarından bazılarını ellerinden alın ve üzerinizdeki kontrollerini sınırlandırın.
    • Saldırganın enerjisini onlara karşı kullanmak için öne, çekişe doğru adım atın.
  3. Bir elinizi yukarı kaydırın ve serçe parmağını kavrayın. Bu en zayıf parmaktır ve içeri girip tutuşu kaldırmanın en kolay yoludur. Neyse ki, o kadar güçlü olmanıza bile gerek yok, çünkü kırık bir küçük parmak büyük olasılıkla bırakmalarına neden olacaktır.
    • Tüm parmaklarını aynı anda çıkarmaya çalışmayın. Serçe parmak küçük ve zayıftır - tüm kolunuzun gücüne denk değildir.
  4. Serçe parmağınızı hızla saldırganın bileğine doğru geri çekin. Daha fazla güç elde etmek için vücut ağırlığınızı ve diğer elinizi kullanın. Bir elinizle bileğini itmek, diğer elinizle serçe parmağınızı geri çekmek ve aynı anda elini saçınızdan çıkarmak için uzaklaşmak istiyorsunuz.

Başınızın Yanından Tutan Saldırganları Uzaklaştırma

  1. Bir elinizle saçınızı tutan bileği kavrayın. Yine bu, birinin vücudunuzu ve hareketinizi tamamen kontrol etmesini engeller. Ayaklarınızı dengede duracak şekilde ayarlayın ve bu elinizi onların hareketlerine direnmek için kullanın. Sizden daha güçlü olsalar ve nihayetinde sizi çekip çevirebilecek olsalar bile, bu sadece onları dengeden uzaklaştırmaya yönelik ilk hamledir.
  2. Diğer elinizle uzanın ve parmaklarınızı saldırganın serçe parmağının etrafında kaydırın, elinin altına girmek için saçınızı kullanın. Mümkün olduğunca çok sayıda parmağınızla küçük parmağını kavrayın. Bu parmağa ne kadar çok kaldıraç uygulayabilirseniz o kadar iyi.
  3. Serçe parmağı saldırganın elinin arkasına doğru sıyırın. Bu hareketi ne kadar hızlı yapabilirseniz o kadar iyi. Acı ve şok onun elini açacak ve sizin kurtulmanızı sağlayacaktır.
    • Eğer bırakmazsa, parmak kırılana kadar bükmeye devam edin.
    • Size hala vurabilecek olan serbest kolundan kendinizi korumak için dirseğinizi yüzünüzün önünde tutun.
  4. Parmaklarınızı geriye doğru bükerken saldırganın serbest kolundan uzaklaşın. Saç tutuşunu kesmek için iki elinizi de kullanıyorsanız, saldırmak için hala bir kolu kalmıştır. Bundan kaçınmak için serçe parmak kıvrımına doğru yuvarlanın. Ayrıca onun hareketini (saçınızı çekme şeklini) takip ederek hasarı önler ve uzaktaki koluyla size vurmadan önce onu vücudunu sallamaya veya döndürmeye zorlarsınız. Küçük darbeler alabilse bile, siz serçe parmağını kırmadan önceki birkaç saniye içinde fazla bir şey yapacak gücü olmayacaktır.
    • Vücudunuzu saldırganın kolu boyunca yuvarlamak da onu önünüze koyar ve elini kurtardığınızda kaçmanıza olanak tanır.
  5. Alan yaratmak ve kaçmak için hemen geri adım atın. Karşı saldırıya doğru ilerlemek ve ardından eller saçınızdan çıktığında hemen uzaklaşmak istiyorsunuz. Hemen uzaklaşmak için birkaç saniyelik zamanı kullanın.

Geri Saldırma (Diğer Teknikler)

  1. adım 1 kontrolü sınırlamak için her zaman bileklerini veya saçınızdaki eli tutun.
    Kontrolü sınırlamak için her zaman bileklerini veya saçınızdaki eli tutun. Birinin saçınızı tutmasına karşı ilk tepki her zaman onu tutmaktır. Bileğinin kontrolünü ele geçirin ve hasar görmesini ve bedensel kontrol kaybını önlemek için başınıza yakın tutun.
  2. adım 2 dirsek ekleminin hemen üzerinden yumrukla ya da karate darbesiyle vurun.
    Dirsek ekleminin hemen üzerinden bir yumruk ya da karate darbesiyle vurun ve onu kendinize yaklaştırın. Bir elinizle onlarınkini kavrayın ve sizi çekiştirmelerini önlemek için yaklaştırın. Bunu yaparken, diğer elinizle dirseklerine doğru vurun. En iyi tepkiyi almak için biraz daha yukarıya, eklemin pazuyla birleştiği yere nişan alın.
    • En sert ve en başarılı vuruş için parmak eklemlerinizle vurun.
    • Pazunuzun iç kısmına bastırın, bastırıldığında kolunuzun hafifçe kıvrılmasına neden olan hassas bir nokta bulana kadar yukarı doğru hareket edin. Bu sizin hedefinizdir.
  3. adım 3 aynı anda dizinizle kasık bölgesine vurun.
    Aynı anda dizinizle kasık bölgesine vurun. Yaklaşırken, dış ayağınızla bir adım atıyor olacaksınız. Bu adımı abartarak saldırganın kolunu yumrukladıktan hemen sonra dizinizle vurun.
  4. adım 4 alan yaratmak için hemen geri adım atın.
    Alan yaratmak için hemen geri adım atın. Bıraktıklarında ve diziniz bağlandığında, geri adım atın ve bu zamanı kaçmak için kullanın.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Eğitim şarttır -- hiçbir gerçek saldırı tam olarak videolarda gösterildiği gibi gerçekleşmez ve eğitim gerçek hayattaki küçük değişikliklere hazırlanmanıza yardımcı olur.

Uyarılar

  • Kendini savunma teknikleri tam olarak içinde bulunduğunuz duruma uyum sağlamalıdır - gerçek dünyaya uyum sağlamıyorsanız bu hareketlerin tam olarak işe yaramasını beklemeyin.