Karın Kası Nasıl Taklit Edilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yaz yaklaşıyor, plajlar ve yüzme havuzları sizi çağırıyor. Ne yazık ki, karın bölgenizdeki kontur eksikliği konusunda kendinizi bilinçli hissediyorsunuz. Bunun sizi caydırmasına izin vermeyin! Hala sıcak güneşin tadını çıkarabilir ve yeni mayonuzu giyebilirsiniz. Doğru yerlere yapacağınız küçük bir makyajla karın kaslarınızı belirginleştirerek kendinize daha konturlu bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu makale, iyi tonlanmış bir karın illüzyonu yaratmak için 'konturlama' olarak bilinen bir makyaj tekniğini nasıl kullanacağınızı gösterecektir.

Adımlar

Kendinizi ve Malzemelerinizi Hazırlama

  1. adım 1 baz olarak kullanmak için bir fondöten, renkli nemlendirici veya güneş kremi seçin.
    Baz olarak kullanmak için bir fondöten, renkli nemlendirici veya güneş kremi seçin. Sahte karın kaslarınızı oluşturmaya başlamadan önce, makyajın tutunması için bir çeşit tuvale sahip olmanız gerekir. Bu baz ya da 'tuval' cilt tonunuzla yakından eşleşen bir fondöten, renkli bir nemlendirici ya da güneş kremi olabilir. Renkli bir güneş kremi de kullanabilir ya da cilt tonunuza yakın bir miktar likit fondöteni güneş kreminizle karıştırarak kendi güneş kreminizi yaratabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun bir şey seçin:
    • Fondöten size en fazla kapatıcılığı sağlayacak ve cilt tonunuzu eşitlemeye yardımcı olacaktır. Krem fondöten, sıvı fondötene göre daha opak olacaktır.
    • Renkli bir nemlendirici cildinizi nemlendirmeye, yumuşatmaya ve cilt tonunuzu eşitlemeye yardımcı olur. Ancak fondöten ile aynı kapatıcılığa sahip olmayacaktır.
    • Güneş kremi karnınızdaki hassas cildi güneş yanıklarına karşı koruyacaktır. Üzerine biraz fondöten eklerseniz, cilt tonunuzun biraz eşitlenmesine de yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 bir toz bronzlaştırıcı seçin.
    Bir toz bronzlaştırıcı seçin. Bronzlaştırıcının cilt tonunuzdan yaklaşık iki ton daha koyu olmasını istersiniz. Pırıltılı bir bronzlaştırıcı kullanmayın, çünkü pırıltı her şeyin ortaya çıkmasına neden olur; bunun yerine mat bir bronzlaştırıcı kullanın. Tonlanmış bir karın illüzyonu vermek için sahte gölgeler yaratacaksınız, bu yüzden doğal görünen bir şey istiyorsunuz.
    • Pırıltılı olmayan bir bronzlaştırıcı bulamazsanız, cilt tonunuzdan iki ton daha koyu olmadığı sürece kahverengi bir göz farı veya sıkıştırılmış toz fondöten kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 bir toz fosforlu kalem seçin.
    Bir toz fosforlu kalem seçin. Fosforlu kalemin cilt tonunuzdan bir ton daha açık olmasını istersiniz. Bu pudra parlak olabilir, çünkü parlaklık her şeyin ortaya çıkmasına neden olur.
    • Toz fosforlu kalem bulamazsanız, cilt tonunuzdan birkaç ton daha açık olan sıkıştırılmış toz fondöten veya soluk fildişi bir göz farı ile değiştirebilirsiniz.
  4. adım 4 bir pudra fırçası ve iki katlama fırçası bulun.
    Bir pudra fırçası ve iki katlama fırçası bulun. İki tür fırçaya ihtiyacınız olacak: büyük bir pudra fırçası ve bir katlama fırçası. Kırıştırma fırçası bulamazsanız, bunun yerine küçük, yuvarlak uçlu bir makyaj fırçası kullanabilirsiniz. Bu katlama (veya yuvarlak uçlu) fırçalardan ikisine ihtiyacınız olacak: biri bronzlaştırıcı için, diğeri de vurgulayıcı için.
    • İkinci bir katlama fırçası bulamazsanız, aynı fırçayı hem bronzlaştırıcı hem de vurgulayıcı için kullanabilirsiniz. Sadece fırçayı, üzerinde bronzlaştırıcı kalmayana kadar bir kağıt mendil üzerinde kaydırarak temizlediğinizden emin olun.
  5. adım 5 i̇yi aydınlatılmış bir alan seçin.
    İyi aydınlatılmış bir alan seçin. Üzerinizde parlak bir ışık olması, kaslarınızı ve oluşturdukları gölgeleri görmenizi kolaylaştıracaktır.
  6. adım 6 karnınızı ortaya çıkarın.
    Karnınızı ortaya çıkarın. Makyajla lekelenmelerini önlemek için kıyafetlerinizi çıkarmanız tavsiye edilse de, bunun yerine eski bir mayo veya egzersiz kıyafeti giyebilirsiniz. Karnınızın açıkta olmasını istiyorsunuz.
    • Daha sonra sahte karın kaslarınızla giymeyi planladığınız kıyafeti giymeyin. Sadece kıyafetinizi lekelemekle kalmazsınız, aynı zamanda makyaj lekeleri sırrınızı ele verebilir.
  7. adım 7 ne kadar kas eklemek istediğinize karar verin.
    Ne kadar kas eklemek istediğinize karar verin. Altılı karın kası mı istiyorsunuz? Dört paket mi? İki kaslı mı? Makyajınızı uygulamadan önce bunu düşünün.

Baz ve Gölgelerin Uygulanması

  1. adım 1 fondöteninizi, renkli nemlendiricinizi veya güneş kreminizi karın bölgenize uygulayın.
    Fondöteninizi, renkli nemlendiricinizi veya güneş kreminizi karnınıza uygulayın. Parmaklarınızı kullanarak fondöteni, renkli nemlendiriciyi veya güneş kremini cildinize sürün. Karnınızın açıkta kalacak bölgelerini kapattığınızdan ve fondöten ya da renkli nemlendirici kullanıyorsanız kenarları karıştırdığınızdan emin olun.
    • Fondöten kullanıyorsanız, parmaklarınız yerine fondöten fırçası veya kozmetik bir takoz kullanabilirsiniz.
  2. adım 2 tabanın kurumasını bekleyin.
    Bazın kurumasını bekleyin. Sonraki birkaç adımda fırçalarınızın mahvolmasını önlemek için, yeni uyguladığınız fondöten, renkli nemlendirici veya güneş kreminin kurumasını bekleyin. Cildiniz artık parlak, nemli veya nemli görünmüyorsa kurumuş olduğunu anlayabilirsiniz.
    • Şüpheye düştüğünüzde, her zaman parmağınızla karnınıza dokunabilirsiniz. Parmağınız üzerinde makyaj, nemlendirici veya güneş kremi varsa, daha uzun süre beklemeniz gerekir.
  3. adım 3 karın kaslarınızı esnetin.
    Karın kaslarınızı esnetin. Karnınızı esnetmek, bu kasları bulmanıza ve sonraki adımlarda onları vurgulamanıza yardımcı olacaktır. Karnınızı her zaman esnetmek zorunda değilsiniz, ancak gölgeleri doğru yerlerine yerleştirdiğinizden emin olmak için her çizgiyi çizmeden önce bunu yapmak iyi bir fikirdir.
  4. adım 4 katlama fırçanıza biraz toz bronzlaştırıcı uygulayın.
    Katlama fırçanıza biraz toz bronzlaştırıcı uygulayın. Fırçanızı toz bronzlaştırıcının içinde döndürün ve fazlalıklardan kurtulmak için fırçaya hafifçe vurun. Fazla pudrayı çıkarmak için fırçanıza hafifçe üfleyebilirsiniz.
  5. adım 5 karnınızın ortasından aşağı doğru dikey bir çizgi çizin.
    Karnınızın ortasından aşağı doğru dikey bir çizgi çizin. Fırçanızı alın ve karnınızın ortasından aşağıya doğru tek bir çizgi oluşturun. Çizginin göğüs kafesinizin hemen altından göbek deliğinize kadar uzanmasını istiyorsunuz.
    • Çizgi yeterince koyu değilse, tekrar üzerinden geçebilirsiniz, ancak çok fazla katman kullanmamaya çalışın. Çizginin açık olmasını istersiniz. Çok koyu olursa, sahte ve doğal olmayan görünecektir.
  6. adım 6 göğüs kafesinizin hemen altındaki bölgeye daha fazla bronzlaştırıcı uygulayın.
    Göğüs kafesinizin hemen altındaki bölgeye daha fazla bronzlaştırıcı uygulayın. Fırçanızı daha fazla bronzlaştırıcı ile doldurun ve göğüs kafesinizin hemen altında iki çizgi daha oluşturun. Yukarı doğru bakan bir oka benzeyen bir şey çiziyorsunuz.
  7. adım 7 i̇ki dikey çizgi daha oluşturun.
    İki dikey çizgi daha oluşturun. Gerekirse karnınızı tekrar esnetin ve karnınızın her iki yanındaki dikey olukları bulun. Göğüs kafesinizin hemen altından başlarlar ve karnınıza doğru uzanırlar. Bunları bulduktan sonra bronzlaştırıcınızı ve fırçanızı kullanarak her birine bir çizgi çekin.
    • Karnınızı esnetirseniz, göbek deliğinizin her iki yanında bazı yatay oluklar bulabilirsiniz. Bunlar göbek deliğinden uzanır ve az önce çizdiğiniz dikey çizgilerle birleşir. Daha belirgin bir karın bölgesine sahip olmak istiyorsanız, diğer çizgilerde olduğu gibi bunları da bronzlaştırıcı ile doldurabilirsiniz.
  8. adım 8 çizgileri karıştırmak için bir pudra fırçası kullanın.
    Çizgileri karıştırmak için bir pudra fırçası kullanın. Bir pudra fırçası alın ve hızlı, yukarı-aşağı hareketlerle az önce yaptığınız çizgilerin üzerinden fırçalayın. Daha fazla karıştırmak için yanlara doğru da fırçalamanız gerekebilir. Bu, çizgileri karıştırır ve gölgelendirmeyi daha az sert hale getirir.
    • Eğer çizgiler çok koyu görünüyorsa panik yapmayın! Cilt tonunuza uygun bir miktar sıkıştırılmış pudra fondöten alın, pudra fırçanıza doldurun ve karnınızın üzerine sürün. Bu, gölgelendirmeyi hafifletmeye ve her şeyi birbirine karıştırmaya yardımcı olacaktır.

Vurguları Uygulamak ve Bitirmek

  1. adım 1 karnınıza bakın.
    Karın bölgenize bakın. Sadece tabanı uyguladınız ve biraz gölgelendirme eklediniz, yukarı bakan bir ok ve bazı kutular gibi görünen bir şey yarattınız. Bu kutular kaslarınızdır ve biraz daha belirginleştirilmeleri gerekecektir.
  2. adım 2 yeni bir katlama fırçası alın ve üzerine toz fosforlu kalem uygulayın.
    Yeni bir katlama fırçası alın ve üzerine toz fosforlu kalem uygulayın. Fırçanızı fosforlu kalem içinde döndürün ve ardından fırçaya dokunarak fazla pudradan kurtulun. Fazlalıkları atmak için fırçaya üfleyebilirsiniz de.
  3. adım 3 toz fosforlu kalem kullanarak kutuları doldurun.
    Toz fosforlu kalem kullanarak kutuları doldurun. Fırçayı alın ve fosforlu kalemi kaslara hafifçe uygulayın. Önce hafifçe vurma ya da sürme hareketi yapın, ardından fırçayla soldan sağa ve yukarı-aşağı hareket ederek kenarları karıştırın.
  4. adım 4 karıştırın, karıştırın, karıştırın.
    Karıştırın, karıştırın, karıştırın. Pudra fırçanızı alın ve dairesel hareketlerle yaptığınız çizgilerin üzerinden geçin.
  5. adım 5 bitti.
    Bitti. Aynada kendinize bakın ve çalışmanızı her açıdan incelediğinizden emin olun: önden, soldan ve sağdan. Gerekirse daha fazla bronzlaştırıcı veya vurgulayıcı uygulayın, ancak tekrar karıştırdığınızdan emin olun. Çoğunlukla su geçirmez hale getirmek için makyajın üzerine bir kat saç spreyi sıkabilirsiniz.
    • Fosforlu kaleminiz çok açık ve bronzlaştırıcınız çok koyuysa ve karıştırmak işe yaramadıysa, sıkıştırılmış toz fondötenle üzerinden geçerek daha da yumuşatabilirsiniz. Pudra fırçanızı cilt tonunuza uygun bir miktar sıkıştırılmış pudra fondötene batırın ve karnınızın üzerine sürün.

Uzman Soru&Cevap

Video

İpuçları

  • Dik durun ve kambur durmayın. Öne doğru eğilmek karnınız varmış gibi görünmenize neden olabilir ve bu da oluşturmaya çalıştığınız konturlama etkisini azaltacaktır.
  • Renkleri karıştırırken aynada kendinize bakın, böylece mümkün olduğunca doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Mineral pudra, ışıltılı pudra ve bronzluk pigmenti satın alırken, bunları cilt tonunuzla eşleştirin ve daha koyu tonları seçin.

Uyarılar

  • Çok fazla makyaj yapmayın, çünkü çok koyu veya çok açık çizgiler oluşturma riskiniz vardır ve bu da sahte görünecektir.
  • Baz olarak fondöten, renkli nemlendirici veya renkli güneş kremi kullanıyorsanız, cilt tonunuza uygun olduğundan emin olun. Çok koyu, çok açık veya çok turuncu olan her şey sahte görünecektir.
  • Mayonuzu giyerken makyaj yapmayın. Makyajı mayonuza bulaştırırsanız, sadece mayonuzu lekelemekle kalmaz, aynı zamanda sırrınızı da ele verebilirsiniz.
  • Sahte karın kaslarınızla yüzmeye gitmek tüm emeklerinizin boşa gitmesine neden olacaktır.
  • Sıcak ve güneşli bir gün makyajınızın erimesine neden olabilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Fondöten, renkli nemlendirici veya güneş kremi
  • Toz bronzlaştırıcı, koyu renk sıkıştırılmış toz fondöten veya kahverengi göz farı
  • Toz fosforlu kalem, soluk renkte sıkıştırılmış toz fondöten veya fildişi göz farı
  • Büyük pudra fırçası
  • Kırışık giderici makyaj fırçası (veya herhangi bir küçük, yuvarlak uçlu makyaj fırçası)
  • Temel takozları (isteğe bağlı)
  • Fondöten fırçası (isteğe bağlı)