Ördek Nasıl Sahada Giydirilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ördeği düzgün bir şekilde terbiye etmeyi öğrenmek bozulmayı ve israfı azaltır ve doğru şekilde yaptığınız için hasat ettiğiniz etin tadını çok daha fazla çıkarmanıza yardımcı olur. Et ile ne yapmak istediğinize bağlı olarak, ördeği tarla yöntemini kullanarak hızlı bir şekilde giydirebilir, et kalitesini artırmak için yaşlandırdıktan sonra evde derisini yüzebilir veya parafin mumu kullanarak ördeği yolmak için zaman ayırabilir ve mutfakta çok arzu edilen bir ödül olan deriyi saklayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Adım 1'e bakınız.

Adımlar

Ördeğin Hazırlanması

  1. adım 1 bölgenizdeki kimlik yönetmeliklerini öğrenin.
    Bölgenizdeki kimlik belirleme yönetmeliklerini öğrenin. Bazı bölgelerde, ördek karkaslarının av bekçisine kimlik tespiti için bir kanadın tamamının açık bırakılması gerekirken, diğer yerlerde kimlik tespiti için kafaları ve iç organları ayrı ayrı tutmanıza izin verilir. Bu, kuşlarınızı nasıl giydireceğinizi etkilediğinden, av bekçisi geldiğinde nasıl kontrol edileceğini öğrenmek önemlidir.
    • Ördek avı düzenlemeleri büyük farklılıklar gösterir. Bazı bölgelerde, günde yalnızca belirli sayıda ördek toplamanıza izin verilir, bu nedenle bölgenizdeki belirli düzenlemeler hakkında güncel bilgi sahibi olmak iyi bir fikirdir. Federal yönergeler bulunabilir BuradaYerel yönetmelikler ise eyaletinizdeki Doğal Kaynaklar Bakanlığı veya Avcılık ve Bitirme bürosunun web sitesinde bulunabilir.
  2. adım 2 ördekleri aldıktan hemen sonra temizleyin.
    Ördekleri aldıktan hemen sonra temizleyin. Bir ördeği topladığınızda, siz ona ulaşmadan önce gölet suyunda yüzüyor, çamurda yuvarlanıyor ve muhtemelen golden retriever köpeğiniz tarafından birkaç dakika boyunca ağzı aranıyor olacaktır. Başka bir deyişle, oldukça kirlidir ve etin bozulmasını önlemek için paketlemeden veya giydirmeden önce birkaç dakikanızı ayırıp biraz temizlemeniz önemlidir.
    • Tüylerdeki, özellikle de ördeğin kuyruk kısmındaki kir ve dışkıları temizleyin. İyice kurulayın ve bir soğutucuya koyun ya da niyetinize bağlı olarak hemen giydirmeye başlayın. 40 F'nin altında bir ördek karkası hiçbir şey yapmadan temiz koşullarda 3-5 gün boyunca iyi olacaktır.
    • Saçmanın yerini belirleyin ve takip edin. Saçmaların girdiği alanın etrafındaki et kavrulacak ve lezzetli olmayacaktır. Daha sonra karkastan saçmaları çıkarmak ve bölgenin etrafındaki etleri kesmek için dikkatli olmanız gerekecektir, bu nedenle şimdi temizlemek iyi bir fikirdir.
  3. adım 3 ördekleri 40 °f'nin (4 °c) altında 1-2 gün yaşlandırın.
    Ördekleri 40 °F'nin (4 °C) altında 1-2 gün yaşlandırın. Etin biraz kurumasına izin vermek, lezzeti doğru yollarla yoğunlaştıracak, gamlılığı azaltacak ve ördeğinizi daha lezzetli hale getirecektir. Doğru koşullarda, bu işlemi ördeği giydirmeden yapabileceğiniz gibi, derisini yüzdükten veya giydirdikten sonra da yapabilirsiniz. Temiz bir kuş için her iki yol da iyidir.
    • Sıcaklık uygunsa, yeterince serin olduğu sürece bir baraka veya garajda kuşları ayaklarından baş aşağı asarak akıtabilirsiniz. Aksi takdirde, yeterli hava sirkülasyonu olduğu sürece buzdolabındaki plastik kutularda tutmak da iyidir.
    • Farklı avcılar kuşları sürecin farklı noktalarında giydirmeyi sever. Dışarıdaysanız ve çok sayıda kuş toplayacaksanız, muhtemelen bagajınızı azaltmak için onları arazide mümkün olduğunca çabuk göğüslemek isteyeceksiniz. Alternatif olarak, ördekleri bütün olarak tutmak, hızlı bir şekilde buza koymak ve doğru koşullarda giydirmeden önce birkaç gün beklemek de gayet iyidir.
  4. adım 4 aşağıdakileri yapıp yapmayacağınıza karar verin'll skin or pluck your ducks.
    Ördeklerin derisini mi yüzeceğinize yoksa tüylerini mi yolacağınıza karar verin. Ördeğin derisini yüzmek, özellikle tarlada çok daha hızlı ve kolaydır. Ancak ördeği nasıl pişirmek istediğinize bağlı olarak, bazı insanlar derisini üzerinde bırakmayı tercih eder, bu da daha yoğun bir yolma işleminin gerçekleşmesi gerektiği anlamına gelir. Her iki yöntem de tamamen kabul edilebilirdir ve aşağıda ele alınacaktır.
    • Bazen dalgıç ördeklerinin ve tuzlu su çevresinde vurulan ördeklerin derisini yüzmek daha iyidir. Ördek çok fazla kabuklu deniz ürünü tüketmişse, yağlı derinin tadı bazen biraz balık gibi ve turuncu renkli olabilir.
    • Eğer zaman ayırmak isterseniz, diğer ördek türlerini de yolabilirsiniz. Gurmeler ve yemek meraklıları aynı fikirdedir: doğru şekilde pişirilen kızarmış ördeğin çıtır derisi yemeğin en çok arzu edilen kısımlarından biri olabilir. Deri özellikle yağlıdır, bu da ete bolca lezzet katabileceği anlamına gelir. Eğer deriyi saklamak için zaman ayırabilirseniz, birçok kişi buna değeceğini düşünür.

Ördeğin Derisinin Yüzülmesi

  1. adım 1 ayakları makasla çıkarın.
    Ayakları makasla çıkarın. Tel makası veya keskin bir bıçak kullanarak her iki ayağı da vücuda mümkün olduğunca yakın keserek başlayın. Genellikle makaslı bir şey kullanmak en iyisidir, böylece onları hızlı ve temiz bir şekilde kesebilirsiniz.
    • Bazı insanlar ayakları atmayı tercih eder, ancak özellikle becerikli olmak istiyorsanız onları tutabilir ve stok ve et suyu yapmak için kullanabilirsiniz.
  2. adım 2 kanatlardan birini ya da her ikisini de çıkarın't need to keep them on.
    Kanatlardan birini veya her ikisini de çıkarmanız gerekmiyorsa çıkarın. Makasınızla, kanadın gövdeyle birleştiği yeri mümkün olduğunca yakın bir yerden kesin. Ardından, keskin bir bıçak kullanarak kanadı gövdeye bağlayan derinin geri kalan kısmını ayırın. Ardından, aynı şeyi diğer kanat için de yapın.
    • Alternatif olarak, kanadın gövdeyle birleştiği en üstteki bağ dokusunu korumak istiyorsanız, kanatları orta eklemden, uzun tüyler bittikten hemen sonra da kesebilirsiniz. Orada fazla et yoktur ama biraz vardır. Bunu yaparsanız, eklem yerini kesin, ardından bıçağınızı kanat boyunca kuşun 'koltuk altına' doğru geri götürün.
    • Kuşunuzun derisini arazide yüzmek istiyorsanız, ancak kimlik tespiti için kanatlarını açık bırakmanız gerekiyorsa, 'Ördekleri Hızlıca Yüzmek' başlıklı bölümü okuyun. Ördeğin derisini yüzebilir, ancak kanatlarını çok kolay bir şekilde açık bırakabilirsiniz.
  3. adım 3 parmağınızla göğüs kemiğini hissedin.
    Parmağınızla göğüs kemiğini hissedin. Sağlam, düz bir yüzeyde ördeği sırt üstü yatırın ve göğüs kemiğini hissedin. Deriyi soymaya başlamanın en kolay yolu parmaklarınızla kemiğin çıktığı yerden başlamaktır.
    • Bunu yapmadan önce tüyleri yolmanıza gerek yoktur, ancak bazı avcılar deriyi yüzmeye başlamadan önce göğüs tüylerinin bir kısmını yolmayı tercih eder. Sorun değil, ancak deriye parmağınızı sokmadan önce sadece birkaçını çıkarmanız gerekecek, bu da hepsini bir kerede yapmayı kolaylaştıracaktır.
  4. adım 4 ellerinizi kullanın ve zıt yönlerde, sıkıca ve yumuşak bir şekilde yırtın.
    Ellerinizi kullanın ve zıt yönlerde, sıkıca ve yumuşak bir şekilde yırtın. Muhtemelen orayı kazmanız gerekecek ve muhtemelen alışmadan önce bazı tüyleri serbest bırakacaksınız. Sorun değil, sadece bir parmağınızı derinin üzerine koymaya çalışın ve onu açmaya başlayın. Deriyi, sanki ceketini çıkarıyormuşsunuz gibi ters yönlere doğru çekin.
    • Alternatif olarak, bazıları ördeği sırtı göğsünüze bakacak şekilde tutmayı ve deriyi yırtmak için parmak uçlarını kullanmayı ve gömleğinizi açıyormuş gibi geri soymayı sever. Bu genellikle arazide olduğunuzda daha iyi bir yöntemdir, çünkü muhtemelen kuşu yere yatıramayacaksınız.
  5. adım 5 deriyi geriye doğru soyun.
    Deriyi geriye doğru soyun. Kanatları ve ayakları çıkardığınıza göre, boyun çevresi hariç deriyi kuşun üzerinden tamamen çekebilirsiniz. Göğüsteki deriyi açtıktan sonra, kanatların birleştiği 'omuzların' üzerinden ve kuyruğun altından deriyi soymaya devam edin. Kuyruk tüyleri kuşa yapışık kalmalıdır.
    • Deri çoğu ördekte tavşan derisinden biraz daha yapışkan olsa da bıçak kullanmanız gerekmez. Mümkün olduğunca yumuşak bir çekiş kullanmaya çalışın.

Tüyleri Koparmak

  1. adım 1 ayakları ve kanatları daha önce olduğu gibi çıkarın.
    Ayakları ve kanatları daha önce olduğu gibi çıkarın. Yolmak için kendinize daha küçük bir alan sağlamak amacıyla ayakları ve kanatları çıkarmak için makasınızı ve bıçağınızı kullanın. Ördeğin kanatlarını veya diğer kısımlarını daha sonra kimlik tespiti için saklamanız gerekiyorsa, bunu yapın.
    • Alternatif olarak, eğer yoluyorsanız, bazı avcılar yolma işlemi sırasında tutunmak için ayakları açık bırakmayı sever. Bu size kalmış bir şey. İsterseniz onları daha sonra da çıkarabilirsiniz.
  2. adım 2 büyük uçuş tüylerini ve kuyruk tüylerini büyüme yönünde çekin.
    Büyük uçuş tüylerini ve kuyruk tüylerini büyüme yönünde çekin. Büyük tüylerin dış katmanını çıkarmanın pek bir sırrı yoktur: sadece koparmaya başlayın. İnatçı olacaklardır, bu yüzden her seferinde bir tane ya da birkaç tane çekerek karkastan düz bir şekilde çıkarmanız gerekebilir.
  3. adım 3 daha küçük gövde tüylerini damarlara doğru çıkarın.
    Daha küçük gövde tüylerini damarlara doğru çıkarın. Daha küçük tüyler, kuşun altından boynuna doğru, damara karşı çalışarak bir seferde birkaç tane daha hızlı koparılır. Doğru kaldıraca ve doğru miktarda dirsek yağına sahipseniz, biraz pratik yaparak bu tüyleri çok daha hızlı bir şekilde çıkarabilirsiniz. Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak tüyleri geriye doğru koparmaya başlayın.
    • Bu şekilde tüm tüyleri çıkarmanız mümkün olmayacaktır. Elle çıkarılması neredeyse imkansız olan ince bir süper yumuşak tüylü tüy tabakasıyla baş başa kalacaksınız. Geri kalan tüm tüyleri kolay çıkarabilmek için bir torbada toplayın. Ayrıca doldurma ve diğer projeler için de mükemmeldirler.
  4. adım 4 kuşları daldırmak ve tüyleri çıkarmak için su ve parafin mumu ısıtın.
    Kuşları daldırmak ve tüylerini çıkarmak için su ve parafin mumu ısıtın. Büyük bir tencerede ördekleri daldırmaya yetecek kadar su kaynatın ve çoğu markette ve diğer satış noktalarında bulunan bir blok parafin balmumunu eritin. Sıcak suyun üzerinde bir tabaka halinde yüzmelidir. Hazır olduğunuzda suyu ocaktan alın.
    • Ördek başına bir paket veya blok parafin mumu kullanın. Balmumunu eritmek için muhtemelen suyu gerçekten kaynatmanız gerekmeyecektir, bu yüzden yakından takip edin. Balmumu eridiğinde su tamamdır ve kuşları batırmaya hazırsınız demektir.
  5. adım 5 ördeği batırın.
    Ördeği batırın. Kuşu suyun üstünde yüzen balmumu tabakasına hızlıca ve nazikçe daldırın, ardından balmumunun iyice yerleşmesi için ördeği hemen bir kova soğuk suya daldırın. Kuşu birkaç saniyeden daha uzun süre ıslatmanıza gerek yoktur ve aslında bunu hızlı bir şekilde yapmak daha iyidir. İç organları çıkarmadan önce karkası çok fazla ısıtmamak önemlidir, aksi takdirde bozulma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
    • Ördeği sıcak balmumu banyosundan çıkardıktan hemen sonra, balmumunun oturması için bir kova soğuk suya daldırın. Ördeği soğuk suda bir iki dakika bekleterek balmumunun oturmasını sağlayabilirsiniz, ancak bu işlem çok hızlı bir şekilde gerçekleşmelidir.
  6. adım 6 balmumunu deriden sıyırın.
    Balmumunu deriden sıyırın. Şimdi, ördeğin etrafında sert bir balmumu kabuğu olmalı ve tüylerin altındaki tüyleri çıkarmak için bunu soyabilirsiniz. Balmumunu çatlatmak için kuşu orta kısmından sıkın ve parçaları mümkün olduğunca büyük parçalar halinde soyun. Derinin altı, marketten aldığınız bir tavuk gibi çok temiz görünmelidir.

İç Organların Çıkarılması

  1. adım 1 başlığı çıkarın.
    Kafayı çıkarın. Deriyi boyuna doğru soyarken, deri yırtılmadan tamamen çıkmadan önce kafayı çıkarmanız gerekecektir. Boynun gövdeyle birleştiği noktayı ortaya çıkarmak için deriyi geriye doğru soyun ve makasınızı kullanarak gövdeye mümkün olduğunca yakın kesip kafayı çıkarın.
  2. adım 2 kuyruğu çıkarın.
    Kuyruğu çıkarın. Ördeğin gövdesinin etrafındaki deriyi çıkardıktan sonra, kuyruk tüyleri muhtemelen karkasın tabanı etrafındaki küçük bir yağ halkasına yapışmış olacaktır. Tüyleri kesmek için makasınızı kullanın ve bu yağ halkasını kuşun geri kalanından ayırın.
  3. adım 3 kuşun yan tarafına, kaburganın altına bir kesik atın.
    Kuşun yan tarafına, kaburganın altına bir kesik atın. Ördeğin kaburga hattının güneyinde et yoktur, bu nedenle bağırsakları çıkarmanın en iyi yolu, bağırsakların bulunduğu boşluğu iyi etten ayırmak için genellikle göğüs tabanının etrafından, kaburganın altından kesmektir. Bıçağınızı göğüs plakasının alt kısmı boyunca yukarı doğru sürün, yumuşak ve sığ kesikler yapın. Diğer tarafa geldiğinizde, kuşun alt kısmını kavrayın ve bağırsakları çıkarmak için sıkıca çekin. Bağırsaklar tek seferde temiz bir şekilde çıkmalıdır.
    • Kalp ve karaciğeri ayrı ayrı çıkarabilirsiniz, bunlar vücut boşluğuna yapışabilir ve taşlığı yukarıdan çıkarabilirsiniz. Yeşilimsi renkte olan safra kanalını çıkarırsanız karaciğeri yiyebilirsiniz, bir tür jel-cap hapı gibi. Kalp de yenilebilir, ancak biraz küçüktür.
    • Alternatif olarak, bazı avcılar taşlığı ördeğin tepesinden çıkarmayı ve geri kalan bağırsakları bu boşluktan çıkarmayı tercih eder. Ancak burası çalışmak için daha küçük bir alandır ve bozulmayı önlemek için dikkatle çıkarılması gereken bağırsaklardan daha uzaktır.
  4. adım 4 i̇ğnenin etrafındaki eti kesin.
    İğnenin etrafındaki eti kesin. Kuşun üzerindeki eti inceleyin. Saçmaların karkasa girdiği yerde yanık görünümlü bir bölüm olmalıdır. Bunun çıkarılması gerekecektir, çünkü tadı 'kötü' olacaktır. Etteki saçmaları çok dikkatli bir şekilde çıkarın ve yanmış eti atın.
    • Giydirme işlemini tamamlamak için eti temizleyin ve üzerine yapışmış kalan tüyleri ve kirleri temizleyin. Karşılaşmayı biraz soğuk suyun altında tutabilir veya temiz bir havluyla temizleyebilirsiniz. Gevşek tüyler inatçı olabilir.
  5. adım 5 eti uygun şekilde saklayın.
    Eti uygun şekilde saklayın. Ördek etinin serin ve kuru bir yerde, tercihen 40 °F (4 °C) civarında tutulması gerekir. Etinizi kasap kağıdına gevşekçe sarın ve tarladayken buzdolabına geri götürene kadar bir soğutucuda saklayın. Yaklaşık bir hafta boyunca iyi olacaktır.
    • Çok fazla etiniz varsa ve bir kısmını hemen dondurmak istiyorsanız, kilitli dondurucu poşetleri en iyi yöntemdir. Ördek etini yemeklik porsiyonlar halinde gevşekçe paketleyin ve üzerlerine tarih yazarak etiketleyin. Dondurulmuş ördek eti uygun koşullarda altı aydan bir yıla kadar dayanabilir.

Ördekleri Hızlıca Göğüslemek

  1. adım 1 yer kazanmak için ördeklerin derisini tarlada hızlıca yüzün.
    Yerden tasarruf etmek için ördeklerin derisini tarlada hızlıca yüzün. Ciddi bir av gezisine çıktıysanız, muhtemelen çoğunu atmayı planladığınız bir sürü bütün kuşu geri taşımak istemeyeceksiniz. Sadece etin peşindeyseniz, göğüslerini çıkarıp derisini, tüylerini ve diğer dağınıklığı arazide bırakarak hızlı bir şekilde giydirmek çok kolaydır. Bölgenizdeki avcılık yönetmeliklerine uymak için bu yöntemle kanatları da açık bırakabilirsiniz.
    • Eğer vaktiniz varsa, ördeklerinizi daha geç ve daha kapsamlı bir şekilde giydirmek daha iyidir. Daha fazla et elde edilebilir ve deri birçok aşçı için arzu edilen bir yeme özelliğidir. Bu yöntem yalnızca depolama çok önemli olduğunda tarlada yapılmalıdır.
  2. adım 2 göğüs üzerindeki deriyi açın.
    Göğüs derisini açın. Ördeğin derisini tamamen yüzerken yaptığınız gibi göğüs derisini açarak başlayın. Parmaklarınızla göğüs kemiğini hissedin ve deriyi zıt yönlerde yırtarak göğsü bir gömlek gibi açın. Göğsü bütünüyle ortaya çıkaracak kadar geriye çekin, ardından sırt üstü yere koyun.
  3. adım 3 bir ayağınız ördeğin başında ve bir ayağınız da ayaklarında olacak şekilde durun.
    Bir ayağınız ördeğin başında ve bir ayağınız da ayaklarında olacak şekilde durun. Ördeği ayaklarınızla yerinde tutun, bir yiyeceğinizi ördeğin boynuna, diğerini de ayaklarına koyun. Göğsünü dışarı çekecek ve ördeğin geri kalanını yerde bırakacaksınız, böylece dağınıklığı ayaklarınızla yerinde tutmayı kolaylaştıracaksınız.
  4. adım 4 i̇ki parmağınızı göğüs kemiğinin üstünden ve altından geçirin.
    İki parmağınızı göğüs kemiğinin üstünden ve altından geçirin. Bir elinizle iki parmağınızı göğüs plakasının altından, lades kemiğinin yanından ördeğin boynuna doğru asın. Diğer elinizle iki parmağınızı göğüs plakasının altına, karın bölgesine yakın bir yere asın.
    • Ördeğin göğsünü oldukça belirgin bir şekilde hissedebilmelisiniz, çünkü göğüs etin en büyük ve en önemli kısmıdır, karnın biraz üzerinde yükselir ve çevresindeki dokudan biraz daha koyu kırmızı renktedir.
  5. adım 5 yukarı doğru sıkıca çekin.
    Yukarı doğru sıkıca çekin. Parmaklarınızı göğsün etrafına sıkıca bağladıktan sonra, göğsün serbest kalmasına yardımcı olmak için hafifçe ileri geri keserek yukarı doğru çekin. Ek yeri sağlam olduğu için kanatlar da çekilmelidir. Doğru şekilde yapıldığında, göğüs etini kanatları takılı olarak, bağırsakları, derisi, başı, kuyruğu ve tüyleri yerde kalacak şekilde tamamen temiz bir şekilde çıkarırsınız. Tencere için mükemmeldir ve böylece av bekçisi onu teşhis edebilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Metal dedektörleri sadece 20 dolar civarındadır ve başıboş atışları kontrol etmeyi çok daha kolay bir iş haline getirecektir.

Uyarılar

  • Kuşları her zaman hastalık belirtileri açısından kontrol edin. Bu belirtiler arasında eksik tüy kümeleri, parazitlerin veya mantar oluşumlarının varlığı ve göğüs eti veya organlarda diğer anormal oluşumlar sayılabilir. Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz eti yemeyin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bıçak
  • Mühürlenebilir Plastik Torbalar