Nasıl Mücadele Edilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kavga, iki veya daha fazla kişinin hakimiyet ve saygı için yarıştığı bir yüzleşmedir. Yine de geri çekiliyor Dövüşten kaçmak genellikle en iyi seçeneğinizdir, eğer dövüşmek zorundaysanız, kendinizi nasıl savunacağınızı ve rakibinize doğru zamanda nasıl saldıracağınızı bilmeniz gerekir. İster sokakta ister kontrollü bir ortamda dövüşüyor olun, doğru duruşu nasıl alacağınızı ve rakibinizin en zayıf bölgelerini nasıl hedef alacağınızı bilmek hayatınızı kurtarabilir. Nasıl dövüşeceğinizi öğrenmek istiyorsanız, bu adımları takip etmeniz yeterli.

Adımlar

Ofansif Mücadele

  1. adım 1 dövüş pozisyonu alın.1Dövüş pozisyonu alın. Eğer dövüşmek istiyorsanız, şu pozisyonda olmanız gerekir dövüş duruşu. Bunu yapmak için bacaklarınızı omuz genişliğinde açın ve dizlerinizi hafifçe bükün, böylece tamamen dik durmazsınız. Yere savrulmamak için dengede kalmanız gerekir. Gevşek kalın. Küçük adımlar atarak pozisyonunuzu ayarlarken hafifçe zıplayın ve yüzünüzü korumak için ellerinizi yukarıda tutun.
    • Dişlerinizi sıkmak, yumruk yediğinizde çenenizin kırılma olasılığını azaltacaktır.
  2. adım 2 rakibinize yumruk atın....2Rakibinizi yumruklayın rakip. Yapmanız gereken ilk şey Yumruk Doğru şekilde. Etkili bir yumruk yapmak için dört parmağınızı aşağı doğru elinizin içine katlayın ve başparmağınızı parmaklarınızın dışına yerleştirin - başparmağınızı kırmak istemiyorsanız iç tarafa değil. Ciddi hasar vermek için rakibinizin burnuna veya karnına yumruk atın. Basit düz yumruk, eğitimsiz dövüşçüler için en iyisidir. İşte nasıl yapacağınız:
    • Dirseğinizi yüzünüzün önünde 30-45 derecelik bir açıyla bükülü tutun ve ellerinizi her zaman yukarıda tutun.
    • Kolunuzu düzleştirerek yumruğunuzu dirseğiniz ve omzunuzla birlikte uzatın.
    • Ağırlığınızı omzunuzdan kolunuza doğru itin ve vuruşunuz için en fazla kuvveti elde etmek için yumruğu uzantınızın zirvesinde birleştirin.
  3. adım 3 önce saldırın.3Önce saldırın. Ayağınızı yere bastıktan sonra tereddüt etmeyin. İlk yumruğu atmak rakibinizi çok daha fazla şaşırtacak ve dövüşte size üstünlük sağlayacaktır. Rakibinizin etrafından dolaşmak veya mükemmel pozisyonu almak için çok fazla zaman harcamayın. Bunun yerine, net bir atış yaptıktan sonra yumruklayın.
  4. adım 4 güçlü yönlerinizi dövüşe uyarlayın.4Güçlü yönlerinizi dövüşe uyarlayın. Rakibinizin nasıl performans gösterdiğine dair bir fikir edinmek için dövüşün başlangıcını kullanın. Kendi dövüş hedeflerinizi güçlü yönlerinize ve onların zayıf yönlerine dayandırın:
    • Eğer uzun boyluysanız, rakibinizi uzakta tutmaya çalışın. Daha uzun uzuvlarınız rakibinizin kat edemeyeceği bir mesafeden saldırmanızı sağlayacaktır.
    • Eğer daha kısaysanız, acele edin ve yaklaşın. Boylarını kendi avantajlarına kullanmak için sizi uzakta tutmaya çalışacaklardır.
    • Daha hızlıysanız, hızlı girin, hızlı saldırın ve hızlı çıkın. Dövüşünüzü etkili patlamalar halinde yapın.
    • Daha yavaşsanız, basit tutun. Rakibinizi kovalamak yerine onun size gelmesini sağlayın.
    • Güçlü yönlerinizi bilin ve bunları doğru zamanda kullanın. Hesaplanmış bir hamle, hesaplanmamış bir düzine hamleden çok daha ağır basar.
  5. adım 5 eğer rakibinizle savaşırsanız're holding you from behind.5Rakibiniz sizi arkadan tutuyorsa onunla mücadele edin. Bu, rakibiniz sizi yere yatırmadan ve size hükmetmeden önce mümkün olduğunca çabuk kurtulmak isteyeceğiniz bir pozisyondur. İşte rakibinizi etkisiz hale getirmek ve doğru yöne dönmesini sağlamak için yapabileceğiniz bazı hareketler:
    • Ayaklarının üzerine basın. Topuğunuzu rakibinizin ayağının iç kısmına olabildiğince sert bir şekilde vurun ve acı içinde inlemesini bekleyin.
    • Geriye doğru kafa vuruşu yapın. Rakibinizin burnuna çarpana kadar kafatasınızı geriye doğru savurun. Hasar verdikten sonra sizi bırakacaklardır.
    • Parmaklarını sıkın. Bileklerini tutmak yerine, ellerinizi tüm parmaklarına dolayın ve pes edene kadar sıkın.
  6. 6. adım enerjinizi koruyun.6Enerjinizi koruyun. Enerjinizi hareketlerinize yoğunlaştırın ve dövüşün yarısında kendinizi yoracak kadar çok hareket yapmayın. Bazı rakipler sizi 'dans ettirmeye' çalışacak, böylece siz yorulduğunuzda saldırabileceklerdir. 'Aikido' uygulamaya hazır olun. Kendinizi korurken birkaç yumruk almak rakibinizi yorabilir ve zihinsel olarak yenebilir. UZMAN İPUCU

    Ross Cascio

    Öz Savunma Eğitmeni
    Ross Cascio, Krav Maga Worldwide kendini savunma, fitness ve dövüş eğitmenidir. Los Angeles, CA'daki Krav Maga Worldwide HQ Eğitim Merkezlerinde 15 yılı aşkın süredir Krav Maga kendini savunma, fitness ve dövüş dersleri vermekte ve eğitim vermektedir. Krav Maga Worldwide eğitimi aracılığıyla insanların daha güçlü, daha güvenli ve daha sağlıklı olmalarına yardımcı olmaktadır.
    Ross Cascio Öz Savunma Eğitmeni

    Uzmanımız Aynı Fikirde: Dövüş sırasında rahat kalmak enerji tasarrufu için mümkün olan en iyi senaryodur, ancak bu genellikle kondisyon ve eğitim gerektirir. Bir dövüş büyük bir enerji ve duygu harcamasıdır ve ayrıca yüksek dozda adrenalin alırsınız. Dövüşler için antrenman yaparsanız, vücudunuz fiziksel taleplere nasıl tepki vereceğini bilecektir.

  7. adım 7 asla başka tarafa bakmayın...7Asla gözlerinizi başka tarafa rakipAsla rakibinizden başka tarafa bakmayın. Bazen başka tarafa bakarsanız rakibiniz hiçbir şey yapmayacaktır ancak daha deneyimli dövüşçüler bu durumu kullanacak ve sizi nakavt edebileceklerdir.
  8. adım 8 sahte bir saldırı yapın.8Saldırı numarası yapın. Her saldırdığınızda savunmasız hale gelirsiniz. Eğer yumrukÖrneğin, o kol artık savunma için kullanılamaz ve rakip yumruğu bloke edip diğer eliyle artık savunmasız olan noktanıza saldırabilir. Ancak sahte bir saldırı yaparsanız, rakibiniz bir karşı saldırıyla yanıt verecek ve savunmasız hale gelecektir. Önemli olan karşınızdaki kişiyi belli bir hamle yapacağınıza ikna etmek ve nasıl karşılık vereceğini tahmin etmektir.
    • Sahte saldırıları gerçek saldırılarla karıştırabilirsiniz, böylece rakibin kafası karışır ve hareketlerinizi takip edip etmeyeceğinizi tahmin edemez.

Defansif Dövüş

  1. adım 1 kafaya bir yumruk atın.1Kafanıza bir yumruk yiyin. Yumruk yememek en iyi seçeneğiniz olsa da, dövüşüyorsanız muhtemelen bir noktada yumruk yiyeceksiniz, bu yüzden bundan nasıl kaçınacağınızı bilmek daha iyidir. Kafanıza yumruk yemek için, yumruğa doğru hareket edin, boynunuzu sıkın ve etkiyi en aza indirmek için çenenizi sıkın. Yumruğa alnınızı hedefleyin, böylece rakibiniz burnunuzu, yanağınızı veya çenenizi incitmek yerine elini incitir.
    • Uzaklaşmak yerine yumruğa doğru eğilmek yumruğun etkisini en aza indirecektir çünkü rakibinizin ivme kazanmak için daha az zamanı olacaktır.
  2. adım 2 karnınıza bir yumruk atın.2Midenize bir yumruk atın. Karnınıza bir yumruk geliyorsa, midenizi içeri çekmeden mide kaslarınızı sıkmalısınız. Yapabiliyorsanız, organlarınıza zarar verebilecek ve sizi iki katına çıkaracak kadar acıya neden olabilecek karnınıza değil, yanlarınıza vurulması için hareket etmeye çalışın.
    • Nefesinizi tutmaktan kaçının, yoksa nefesiniz kesilir. Bunun yerine, yumruktan önce hafifçe nefes vermeyi deneyin, bu da midenizi doğal olarak sıkacaktır.
  3. adım 3 saldırıya uğramaktan ve ele geçirilmekten kaçının.3Hücum edilmekten ve çalım yemekten kaçının. Rakibiniz size saldırmaya çalışırsa mücadele Sonra yere doğru alçalacak ve kollarını belinize ve kalçanıza dolayarak sizi dengenizi bozmaya çalışacaklardır. Başlarını tutmaya çalışmayın, ancak bu cazip gelebilir. Bunun yerine, ellerinizi ileri doğru hareket ettirin ve kalçalarını veya üst gövdelerini kavrayarak onları itmeye çalışın.
    • Bundan sonra, yeterince mesafe yaratmış ve dengenizi yeniden kazanmış olursunuz, böylece şunları deneyebilirsiniz tekme Rakibinizin kasığına vurun veya ayaklarına basın.
  4. adım 4 boğma hareketinden kaçının.4Boğma hareketinden kaçının. Rakibiniz sırtınızdaysa ve sizi kıskaca almışsa, dizlerinizi bükmeye ve sırtınızın üzerinden atmaya çalışmayın. Bu aslında tutuşunu sıkılaştıracaktır ve özellikle de ağırlığını taşıyacak kadar güçlü değilseniz ciddi hasara neden olabilir. Bunun yerine, rakibin boynunuza dolanan kolunu tutarak boğmayı çevirin ve onlar sırtınızdan yana doğru kayana kadar ikiniz arasında biraz boşluk yaratmak için yana doğru eğilin.
    • Yeterince yana eğilirseniz rakibinizin yere düşmesini bile sağlayabilirsiniz. Onları yere düşürdükten sonra, sırt üstü yere sabitlemeye çalışabilirsiniz.
  5. adım 5 aşağıdaki durumlarda ne yapacağınızı bilin're knocked to the ground.5Yere düştüğünüzde ne yapmanız gerektiğini bilin. Saldırgan sizi sırt üstü yere yatırdıysa, ona arkanızı dönmeyin ve ayağa kalkmaya çalışmayın. Onlardan uzağa bakmak, hemen vurulacağınızı garanti etmenin bir yoludur. Bunun yerine, saldırganınıza bakmaya devam edin ve bacaklarınızı kaldırarak tekme inciklerine, dizlerine veya kasıklarına olabildiğince sert vurun. Eğer yere düşmüşlerse, yüzlerine vurun. Yeterince hasar verdiğinizde, tekrar ayağa kalkabilirsiniz.
    • Rakibinizi tekmeledikten veya yaraladıktan sonra geri sıçramasını sağlayın, yana doğru yuvarlanın ve sonra ayağınızı yeniden kazanırken vücut ağırlığınızı desteklemek için kollarınızı kullanın.
    • Ayağa kalkmaya çalıştığınızda bile rakibinize bakmaya devam edin. Yaralandıklarını düşünebilirsiniz, ancak siz hala ayakta durmaya çalışırken size doğru geri gelebilirler.
  6. adım 6 don't let your opponent pin you to the ground.6Rakibinizin sizi yere sabitlemesine izin vermeyin. Rakibinizle yerdeyseniz, her ne pahasına olursa olsun üzerinize çıkmasını veya üstünüze çıkmasını önlemeniz gerekir. Yanınıza veya karnınıza yatın -- kaçma şansınız sizi sırt üstü yatırmalarından daha yüksektir. Bu pozisyonu aldıktan sonra, ayağa kalkmak ve uzaklaşmak için olabildiğince hızlı çabalamaya çalışın.
    • Sizi sırt üstü yatırırlarsa, sizi kolayca yere yatırıp yüzünüze yumruk atabilirler. Her ne pahasına olursa olsun bu manevradan kaçının.
  7. adım 7 bağırın.7Bağırın. Dövüşten mümkün olan en kısa sürede çıkmak istiyorsanız, dövüşürken avazınız çıktığı kadar bağırın. Bu, birinin gelip rakibinizi korkutmasını ve böylece sizi güvenli bir yere götürmesini çok daha olası hale getirir. Issız bir yerde olsanız bile, birilerinin geleceğini umarak yine de olabildiğince yüksek sesle bağırmayı deneyin. Bağırmak rakibinizi de şaşırtacaktır çünkü bir dövüşün ortasında bağırmanızı beklemeyecektir.
    • Kimse sizi kurtarmaya gelmese bile, bağırmak rakibinizin dikkatini dağıtabilir ve başka birinin geleceğini düşünerek onu korkutabilir.

Kirli Dövüş

  1. adım 1 rakibinize saldırın's face.1Rakibinizin yüzüne saldırın. Yüz, saldırmak için oldukça savunmasız bir başka yerdir. Rakibinizin gözlerine, burnuna ve yüzüne zarar vermek, büyük bir acıya neden olmak ve rakibinizi muazzam bir şekilde yavaşlatmak için harika bir yol olabilir. İşte deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
    • Rakibinizin yüzüne kafa vurun. Rakibinizin burnuna çarpmak için alnınızı kullanın. Eğer doğru şekilde yaparsanız bu burnunu kırabilir.
    • Parmaklarınızla gözlerini dürtün. Bu, dayanılmaz bir acıya neden olabilir ve kaçmanız veya daha fazla hasar vermeniz için yeterli süre boyunca rakibinizi kör edebilir ve yönünü şaşırtabilir.
    • Burnuna yumruk atın. Burası ciddi hasar vermek için oldukça etkili bir yerdir.
  2. adım 2 boyun ve boğaza saldırın.2Boyun ve boğaz için gidin. Rakibinizin boynuna ve yüzüne vurmak, kısa bir süreliğine de olsa onu durduracaktır. Eğer gerçekten zarar vermek istiyorsanız, bu kaba hareketleri deneyin:
    • Rakibinizi geçici olarak bayıltmak için ensesine yumruk atın.
    • Solunum yollarına zarar vermek için rakibinizin boğazının ortasına yumruk atın.
  3. adım 3 rakibinizi acıtacak şekilde tekmeleyin.3Rakibinizi acıtacak şekilde tekmeleyin. Dövüşünüzde hiçbir kural yoksa, tek amacınız kazanmak olmalıdır. Sadece bir dövüşü kazanmak istiyorsanız, Dövüş Görgü Kuralları 101'i uygulamak zorunda değilsiniz - sadece rakibinizin yaralanmasını, sakatlanmasını veya yere düşmesini sağlamaya çalışın, böylece kaçmak için yeterli zamanınız olur. İşte bunu yapmanın bazı yolları:
    • Rakibinizin kasığına, dizine veya karnına alçaktan tekme atın. Ayağınızın altını kullanarak tekmeleyin. Bunu hızlı bir şekilde yaptığınızdan ve dengede kaldığınızdan emin olun - tekme atarken kolayca oyundan düşebilirsiniz.
    • Rakibinizin kasığına diz atın. Bu muhtemelen onları yollarında durduracaktır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • İnsanların ayaklarına veya ellerine bakmaktan kaçının. Tekme ve yumrukları okumanın yolu dizlere ve omuzlara bakmaktır. Ayaklarınıza bakarlarsa, onları oynatın ve kafaya doğru yumruk atın.
  • Karşı karşıya gelmeden önce kişinin nasıl dövüştüğünü görmeye çalışın. Bu size taktiksel bir avantaj sağlayabilir, ancak her zaman mümkün olmayabilir.
  • Fake-out'lar çok faydalı bir araçtır, ancak rakibiniz deneyimliyse kullanması zordur.

Uyarılar

  • Tereddüt etmeyin. Başka bir deyişle, tekme atmaya kalktığınız anda tekme atın. Aksi takdirde durur ve kendiniz tekmelenirsiniz ve sürpriz unsuru kaybolur.
  • Eğer kirli dövüşüyorsanız, çevrenizi avantajınıza kullanabilirsiniz. Sopalar, taşlar, toprak/kum oldukça etkilidir. Dikkatli olun ve savunma yapmadığınız sürece size ait olmayan veya değerli olan hiçbir şeyi kırmamaya çalışın.
  • Rakibinizin size çok büyük zarar verebilecek bir bıçağı veya silahı olabileceğini unutmayın.
  • Okulda asla ilk saldıran siz olmayın, çünkü bu genellikle başınızı belaya sokacaktır.
  • Gerekirse sadece kaçmanıza izin verecek ölçüde dövüşün. Çok fazla tekme ve yumruk sizin için yorucu olacak ve enerjinizi boşa harcayacaktır. İstemeden birini gerçekten yaralayabilir ve kendinizi polisle karşı karşıya getirebilirsiniz.
  • Karşı saldırılar her zaman etkili değildir ve rakibiniz bir silahla geri dönerse sizi büyük bir dezavantaja sokabilir.