Kirli Dövüş Nasıl Yapılır ve Kazanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Şiddet içeren çatışmalardan kaçınmak genellikle en iyisi olsa da, eğer bir sokak kavgası veya birisi sizi ciddi şekilde tehdit ediyorsa, yaralanmamak için karşılık vermeniz gerekebilir. Kirli dövüşmek, saldırganınızdan hızlı ve güvenli bir şekilde uzaklaşmak için, onu ciddi şekilde yaralayacak olsa bile, elinizden gelen her şeyi kullanmak anlamına gelir. Rakibinizi sersemletmek ve kaçmanızı kolaylaştırmak için en savunmasız bölgelerini hedefleyin. Rakibiniz karşılık verirse, saldırılarını engellemek için elinizden gelenin en iyisini yapın, böylece yaralanmazsınız. Biraz bilgi ve pratikle, çoğu kavgadan ciddi yaralanmalar olmadan çıkabilirsiniz.

Adımlar

Hassas Alanlara Saldırmak

  1. adım 1 rakibinize çok acı çektirmek için kasığına tekme atın.
    Rakibinize çok fazla acı vermek için kasığına tekme atın. En fazla gücü istiyorsanız rakibinize en uzak olan bacağınızı, en fazla hızı istiyorsanız en yakın olan bacağınızı kullanın. Kasıklarına ayağınızın üst kısmıyla ya da kaval kemiğinizle vurmaya çalışın ki canları en çok yansın. Çoğu zaman, rakibiniz darbeyi beklemiyorsa yere düşecek veya kamburlaşacaktır.
    • Rakibinizi etkisiz hale getirmek için kasıklarına birden fazla darbe almanız gerekebilir.
    • Bu en çok erkek saldırganlarda işe yarar, ancak yine de kadınlarda da çok fazla acıya neden olabilir.

    İpucu: Saldırıdan önce rakibinizin kasığına bakmayın çünkü bunu fark edebilir ve saldırıya hazırlanabilir.

  2. adım 2 rakibinizi çekin's ears or hair to control their movements.
    Rakibinizin hareketlerini kontrol etmek için kulaklarını veya saçlarını çekin. Rakibinize bir kol mesafesi uzaklıktaysanız, başının yan tarafına veya arkasına uzanın. Kulağını veya saçından bir tutam tutun ve rakibinizin hareket etmesini istediğiniz yöne doğru çekin. Rakibiniz karşılık vermeye çalışırsa, daha fazla acı hissetmesi için kulağını veya saçını daha sert çekin.
    • Kulakları veya saçları iki elinizle çekmeyi deneyebilirsiniz, ancak bu sizi bir saldırıya karşı savunmasız bırakabilir.
    • Rakibinizi kamburlaştırmaya çalışın, böylece yüzüne diz çöktürebilir veya dirseğinizi sırtına saplayabilirsiniz.
  3. adım 3 rakibinizi ısırın eğer're holding onto you.
    Rakibiniz sizi tutuyorsa ısırın. Karşılık vermek için kollarınızı veya bacaklarınızı hareket ettiremiyorsanız, ağzınızı açın ve vücudunuzun size en yakın kısmını ısırın. Açık tenli ya da ince giysili bir bölge bulmaya çalışın ki rakibinizin canı en çok yansın. Çenenizi sıkıca sıkın ve rakibiniz sizi bırakana kadar bırakmayın.
    • Eğer deriniz yırtılırsa ve rakibinizin kanı ağzınıza kaçarsa, herhangi bir enfeksiyon veya hastalık kapmadığınızdan emin olmak için en kısa zamanda bir doktora gidin.
  4. adım 4 rakibinizi kavrayın ve bükün's wrist or fingers to restrict them from moving.
    Rakibinizin bileğini veya parmaklarını tutup bükerek hareket etmesini engelleyin. Rakibiniz size doğru uzanırsa, ellerinizi avucunun veya bileğinin etrafına sarmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Sıkabildiğiniz kadar sert sıkın ve eklemi geriye doğru bükerek rakibinizin canını acıtın. Çoğu zaman rakibiniz eklemi büktüğünüz yöne doğru hareket edecektir, böylece herhangi bir kemiği kırılmaz. Tutuşunuzla rakibinizi sizden uzağa ve yere doğru zorlamaya çalışın.
    • Daha fazla kontrol etmek için dirseklerini veya dizlerini kilitlemeyi de deneyebilirsiniz.
    • Ölüm kalım durumundaysanız, eklemi kırmak için olabildiğince geriye doğru bükün. Bu şekilde, rakibiniz acı içindeyken kaçmak için bir fırsatınız olabilir.
  5. adım 5 rakibinizi yumruklayın's throat with your fingers to stun them momentarily.
    Rakibinizin boğazına parmaklarınızla vurarak onu bir anlığına sersemletin. Parmaklarınızı düzleştirin ve bileğinizi kilitleyin, böylece yumruğunuzdan en fazla gücü elde edersiniz. Boğazının ortasını veya çenesinin tam altını hedeflemeye çalışın ve kolunuzu düz bir şekilde ileri doğru itin. Yumruğunuzu indirirseniz, rakibiniz anlık olarak nefes almakta zorlanacaktır, böylece başka bir darbe indirebilir veya kaçabilirsiniz.
    • Bu en çok rakibinizden bir kol boyu uzakta durduğunuzda işe yarar.
    • Parmaklarınızın veya bileğinizin gevşemesine izin vermemeye dikkat edin, aksi takdirde yumruğunuz o kadar etkili olmayacaktır.
    • Ölüm kalım durumundaysanız, nefes borusunu çökertmek için rakibinizin boğazına yumruk atmak için kapalı bir yumruk kullanmayı deneyin.
  6. adım 6 rakibinizin sırtına vurun's neck with your elbow if they're hunched over.
    Eğer rakibiniz kambur duruyorsa dirseğinizle ensesine vurun. Boynun arkasına vurduğunuz bir darbe rakibinizin bir anlığına bayılmasına neden olabilir, böylece ondan uzaklaşabilirsiniz. Fırsat bulduğunuzda, dirseğinizi keskin bir nokta oluşturacak şekilde bükün ve başıyla boynunun birleştiği yere kuvvetlice indirin. İlk vuruştan sonra yere düşmezlerse, yere düşmelerini sağlamak için tekrar tekrar vurmayı deneyin.
    • Rakibinizi yere düşürmek ve ensesine vurmayı kolaylaştırmak için önce kasıklarına tekme atmayı deneyin.
    • Eğer rakibinizin arkasına vuramıyorsanız, nefes almasını zorlaştırmak için dirseğinizi boğazına sokmayı da deneyebilirsiniz.
  7. adım 7 rakibinizi şaşırtmak için kafa atın.
    Rakibinizi şaşırtmak için kafasına vurun. Rakibinize yakın mesafedeyseniz, hareket ettiği yeri kontrol etmek için başının yanlarından tutun. Boynunuzu geriye doğru eğin ve başınızı hızla rakibinizin burnuna veya gözlerinin arasındaki boşluğa çarpın. Alnınızın üst kısmıyla vurmaya çalışın çünkü burası kafatasınızın en güçlü kısmıdır ve sizi en az incitecek yerdir.
    • Eğer rakibinize yeterince sert vurursanız, onu bayıltabilirsiniz.
    • Kendinize daha fazla zarar vereceğiniz için başlarının üst kısmına vurmaktan kaçının.
  8. adım 8 başparmaklarınızı rakibinize doğru itin's eyes if you're in close range.
    Yakın mesafedeyseniz başparmaklarınızı rakibinizin gözlerine doğru itin. Avuç içlerinizi rakibinizin yüzünün yanlarına koyun, böylece başparmaklarınız gözlerini kapatır. Geçici olarak kör etmek ve çok acı çektirmek için başparmaklarınızı göz çukurlarına sokun. Çoğu zaman rakibiniz saldırmayı bırakacak ve sizi durdurmaya çalışacaktır. Rakibinizi kendinizden uzaklaştırın, böylece o toparlanırken siz de hızlıca kaçabilirsiniz.
    • Rakibinizin gözlerine çok fazla güç uygularsanız, gözbebeklerini delebilir ve kalıcı olarak kör edebilirsiniz.
  9. adım 9 eğer varsa bir silah kullanın.
    Eğer varsa bir silah kullanın. Etrafınızda kendinizi savunmak için kullanabileceğiniz bir şey olup olmadığını görmek için etrafınıza bakın. Örneğin, rakibinize vurmak veya bıçaklamak için bir bıçak, kalem, cam şişe veya anahtar kullanabilirsiniz. Güvenli bir mesafede tutmak için silahınızı saldırganınızın yakınında sallayın. Vurmanız gerekiyorsa, daha hızlı etkisiz hale getirmek için yüzü, karnı veya elleri gibi savunmasız bölgelere nişan alın.
    • Biri sizi silahla tehdit ederse, tehlikede olmamak için en az 2 kol boyu uzakta durmaya çalışın.
    • Silah kullanmak birini ciddi şekilde yaralayabilir veya öldürebilir, bu nedenle sadece son çare olarak kullanın.
    Sammy Franco, Önde Gelen Öz Savunma Uzmanı

    Bir sokak kavgasında kurallar veya adalet bekleyemezsiniz. Tehdidi etkisiz hale getirmek için kararlı güç ve dövüş sanatları veya bokstan herhangi bir etkili teknik kullanmaya hazır olmalısınız. Kontrollü ortamlarda antrenman yapmak önemli olsa da, becerilerinizi sokağın acımasızlığına uyarlamak şiddetli bir karşılaşmadan sağ çıkmanın anahtarıdır.

Rakibinizin Darbelerini Engelleme

  1. adım 1 bir kavga beklediğiniz anda dikkatinizi toplayın.
    Bir dövüş beklediğiniz anda dikkatinizi toplayın. Yakınlarda bir tehdit fark ederseniz, bir saldırıya hazırlıksız yakalanmamak için mümkün olan en kısa sürede kendinizi hazırlamaya çalışın. Dizlerinizi hafifçe bükerek aktif bir pozisyona geçin, böylece saldırganın hareketlerine karşılık verebilir veya tepki gösterebilirsiniz. Gerekirse kendinizi savunmak için kullanabileceğiniz bir şey olup olmadığını görmek için çevrenizdeki nesneleri not edin.
    UZMAN İPUCU

    Dany Zelig

    Öz Savunma Eğitmeni
    Dany Zelig, merkezi San Francisco, Kaliforniya'da bulunan Tactica ve Tactica Krav Maga Enstitüsü'nün Kurucusu ve Sahibidir. Imi Lichtenfeld'in 2. nesil İsrailli Krav Maga eğitmenidir ve doğrudan Imi'nin en kıdemli öğrencisi ve Rütbe Komitesi Başkanı tarafından sertifikalandırılmıştır. Askeri Krav Maga Eğitmenliği sertifikasını 1987 yılında İsrail'deki Wingate Enstitüsü'nden almıştır.
    Dany Zelig Öz Savunma Eğitmeni

    Tehlikeli bir durumu olabildiğince erken tespit edin. Amaç kavgaları tahmin etmek ve önlemektir. Bir çatışma olacağını tahmin ediyorsanız, güvenlik için bölgeyi terk edin. Eğer gidemiyorsanız, durumu yatıştırmaya çalışın. Bu işe yaramazsa, güvenli bir yere gidebilmek için kendinizi fiziksel olarak savunun.

  2. adım 2 vücudunuz yana dönük olacak şekilde durun, böylece're harder to hit.
    Vücudunuz yana dönük şekilde durun, böylece vurulmanız daha zor olur. Omzunuz rakibinize bakacak şekilde baskın olmayan tarafınızı rakibinize doğru tutun. Göğsünüzü ve kalçanızı yana dönük tutun, böylece saldırgan size vurmakta daha zorlanır. Ağırlığınızı ayak toplarınıza verin, böylece gerektiğinde kolayca hareket edebilir veya rakibinizin saldırılarından kaçabilirsiniz.
    • Vücudunuzu rakibinize kare şeklinde tutmayın, aksi takdirde göğsünüz ve karnınız daha kolay bir hedef olacaktır.
    • Dizlerinizi bükün ve vücudunuzu hafifçe eğin, böylece daha küçük bir hedef haline gelirsiniz. Rakibinizin kafanıza tekme veya diz atmaması için dikkatli olun.
  3. adım 3 rakibinizi izleyin's movements so you can predict their attacks.
    Rakibinizin hareketlerini izleyin, böylece saldırılarını tahmin edebilirsiniz. Saldırılarını tahmin edebilmek için rakibinizin baktığı yöne ve kollarını nereye hareket ettirdiğine dikkat edin. Beklenmedik bir anda darbe almamak için dövüşten başka bir yere bakmaktan veya dikkatinizin dağılmasından kaçının. Başka bir yere bakmanız gerekirse, dikkatinizi saldırganınıza geri vermeden önce hızlıca başka bir yere bakın.
    • Köşeye sıkışmamak veya bir şeye takılmamak için çevrenizin de farkında olduğunuzdan emin olun.
  4. adım 4 rakibinizi engellemenize yardımcı olması için ellerinizi önünüzde tutun's blows.
    Rakibinizin darbelerini engellemenize yardımcı olması için ellerinizi önünüzde tutun. Rakibinizin size yumruk atmasını bekliyorsanız, ön kollarınızı yüzünüzün önünde düz tutun, böylece darbeyi engellemek için kolayca hareket ettirebilirsiniz. Kollarınızı dirsekleriniz hafifçe bükülü olacak şekilde önünüzde tutmayı da deneyebilirsiniz, böylece daha uzağa ulaşabilir ve saldırılara daha hızlı yanıt verebilirsiniz. Avuç içlerinizi yumruk yapmak yerine açık tutun, böylece rakibinizin kollarını kolayca itebilirsiniz.
    • Rakibiniz saldırdığında, burnunuz ve gözleriniz gibi daha savunmasız noktaları gizlemek için başınızı aşağı doğru eğin.
  5. adım 5 aranızda biraz boşluk açmak için rakibinizi itin.
    Aranızda biraz boşluk açmak için rakibinizi itin. Bir vuruş yaptıktan sonra veya rakibiniz saldırılar arasındayken, onu uzaklaştırmak için göğsüne olabildiğince sert bastırın. Bu şekilde, dövüş duruşuna geri dönmek ve bir sonraki saldırısına hazırlanmak için zamanınız olur. Yeterince sert iterseniz, rakibinizin dengesini bozabilir ve düşmesini sağlayabilirsiniz, böylece kaçabilirsiniz.
    • Rakibiniz savunmasızken başka bir vuruş yapmaya çalışın, böylece toparlanmak için zamanları olmaz.
  6. adım 6 düştüğünüz yerden yuvarlanarak çıkın't get pinned on the ground.
    Yere çakılmamak için düşüşten yuvarlanarak kurtulun. Sırt üstü düşmekten veya yere düştüğünüzde sertleşmekten kaçının çünkü bu sizi yavaşlatacaktır. Bunun yerine vücudunuzu gevşetin ve daha hızlı ayağa kalkabilmek için takla atmaya çalışın. Düşerken başınızı eğin, böylece yerde yuvarlanırken kendinizi incitmezsiniz.
    • Yere düşerseniz, yuvarlanmaya çalışın ve mümkün olan en kısa sürede tekrar ayağa kalkın.
  7. adım 7 en kısa sürede kavgadan kaç're able.
    Mümkün olduğunca çabuk dövüşten kaçmaya çalışın. Dövüşte gerekenden daha uzun süre kalmayın çünkü kendinizi daha fazla tehlikeye atabilirsiniz. Rakibinizi yere düşürürseniz veya sersemletirseniz, uzaklaşın ve saldırgandan olabildiğince uzağa gidin. Kaçarken, ihtiyacınız varsa veya hala tehlikede olduğunuzu hissediyorsanız yardım çağırın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Rakibinizin gözünü korkutmak ve çevredeki insanların dikkatini çekmek için dövüşürken yüksek sesle konuşun.
  • Bir dövüşte kendinizi koruyabilmeniz için daha fazla teknik öğrenmenize yardımcı olacak bir dövüş sanatları veya kendini savunma dersi alın.

Uyarılar

  • Kesinlikle gerekmedikçe kavga başlatmayın. Kendinizi savunmak için yapmıyorsanız, kirli dövüşmek ve birini yaralamak başınızı kolluk kuvvetleriyle derde sokabilir.