Nasıl Dövüşülür (Kızlar)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Biriyle kavga etmek zorunda kalacağınızı biliyorsanız ve korkuyorsanız, yardım alın. Soruna barışçıl bir çözüm bulmaya çalışmak her zaman daha iyidir ancak bunu yapamıyorsanız kendinizi savunabilmeniz gerekir.

Adımlar

Önce farklı bir çözüm bulmaya çalışın.

  1. kavga etmeden önce her zaman bir ebeveyn veya öğretmenle konuşmalısınız.
    Kavga etmeden önce her zaman bir ebeveyn veya öğretmenle konuşmalısınız. Sorunlarınızı çözmek için şiddet içermeyen başka bir yol bulmaya çalışın. Başkalarına ezik görünmek istemediğinizi biliyoruz, ancak karşınızdaki kişi sizi sadece sert olduğunuz için seviyorsa, o zaman sizden gerçekten hoşlanmıyor demektir. Onlar sizin gerçek arkadaşınız değildir ve asla da olamazlar.
    • Kavga etmenin sizin için pek çok kötü sonucu olabilir. Karşınızdaki kişiyi gerçekten ciddi şekilde yaralarsanız, kavgayı başlatan o olsa bile, hapse girebilir veya polisle başınız derde girebilir. Bu kazara bile olabilir, bu nedenle mümkünse uzak durmak daha iyidir.

Okul sınırları içinde asla kavga etmeyin.

  1. kavgayı okul sınırları dışında yapmayı planlayın.
    Kavgayı okul sınırları dışında yapmayı planlayın. Okul sınırları içinde kavga etmek, uzaklaştırma ve hatta okuldan atılma ihtimalinizi daha da artırabilir. Bununla birlikte, okuldan uzakta kavga etmeyi seçseniz bile, bir sorunu çözmenin ve davranmanın kabul edilemez bir yolu olduğu için, kavga ettiğiniz için okulunuzla başınızın derde girme olasılığının hala çok yüksek olduğunu unutmamak önemlidir.

Doğru kıyafetleri giyin.

  1. Kavgaya gireceğinizi biliyorsanız uygun kıyafetler giyin. Tişörtünüzün altına bir şey giyin, böylece ilk tişörtünüz yırtılırsa üzerinizde bir şey olur. Tayt veya atletik şort giyin. Dar kot pantolonlarla hareket etmek zor olabilir ve tozlukların tutulması daha zordur.
    • Eğer örgü/peruk takıyorsanız, sıkı bir şekilde sabitlendiğinden emin olun. Sıkı değilse rakibiniz muhtemelen örgünüzü çekecektir.
    • Eğer bir giysinizi kaybederseniz, dövüşmeye devam edin. Utanmak bir şeydir, dayak yemek bambaşka bir şeydir.
    • Mümkünse ayakkabılarınızı çıkarabilirsiniz. Çıplak ayakla dövüşmek, ayakkabısız daha hızlı koşabileceğiniz çim gibi bazı yüzeylerde size avantaj sağlayabilir.

Her zaman desteğiniz olsun.

  1. eğer karşınızdaki kişi iyi bir dövüşçüyse, muhtemelen arkadaşları da size katılacaktır.
    Eğer karşınızdaki kişi iyi bir dövüşçüyse, arkadaşları da size katılacaktır. Bu sizi ciddi şekilde yaralanmaktan koruyabilir. Yanınızda birkaç arkadaşınız varsa, kimse kontrolden çıkmasına izin vermeyeceği için kavga muhtemelen daha küçük kalacaktır. Arkadaşlarınıza kavgayı asgari düzeyde tutmak istediğinizi söylediğinizden emin olun. Onlar sadece sizi korumak için oradalar!
    • Kavga sırasında birilerinin araya girmeye karar vermesi ihtimaline karşı yanınızda insanlar olduğundan emin olun. Sayıca az olmak ciddi şekilde yaralanma olasılığınızı artırabilir.

İlk yumruğu atmaktan kaçının.

  1. mümkünse kavgadan kaçınmak istersiniz.
    Mümkün olduğunca kavgadan kaçınmak istersiniz. Onlarla tartışın veya konuşarak onları sakinleştirin: ne yaparsanız yapın, kavgayı başlatan ilk kişi olmayın. Yerinizi korur ve çok kızdırıcı bir şey söylemezseniz, hiç kavga etmek zorunda kalmayabilirsiniz.
    • Kavgayı durdurmak için diyalog (konuşma) kullanmayı deneyin. Şöyle bir şey söyleyin: 'Tüm bu tartışmalardan bıktım. Hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Birbirimizin yolundan çekilemez miyiz?' veya 'Bu gerçekten bu sorunu çözecek mi? İkimizin de buradan mutlu ayrılmasını istiyorum.'

Zayıf yönlerinizi arayın.

  1. onlar're talking, stay calm and assess how you think they are vulnerable.
    Onlar konuşurken sakin olun ve nasıl savunmasız olduklarını düşündüğünüzü değerlendirin. Eğer kısa boylularsa üzerlerine abanın. Daha uzunlarsa bacaklarına ve orta kısımlarına yönelin. Uzun saçları varsa bir avuç tutun ve göremeyecekleri şekilde başlarını aşağı çekin.
    • Eğer bir kızla kavga ediyorsanız, onu saçından tutup omzunuza atmaya çalışın (eğer yeterince güçlüyseniz) ve onu dövün. Kızları saçlarından yakalamak çok etkilidir çünkü genellikle saçlarını tutmak isterler, bu yüzden sizin tutuşunuzu takip edeceklerdir.
    • Eğer biri saçınızı çekerse geri çekilmeyin, ona doğru gidin. Daha küçüklerse, üstte kalacağınız bir mücadele için gidin. Eğer daha güçlü ya da uzunlarsa, kasıklarına doğru gidin.

Yumruğa doğru eğilin.

  1. başınızı eğmelisiniz.'re about to punch you so that your forehead or top of your head gets hit instead.
    Size yumruk atmak üzere olduklarını gördüğünüzde başınızı eğerek alnınıza ya da başınızın üst kısmına vurmalarını sağlamalısınız. Bu onların ellerini incitecek ve daha fazla yumruk atmalarını engellemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, vücudunuza daha az zarar verecektir. Kafatasınız çok güçlüdür!

Dövüşmek için uygun pozisyonu kullanın.

  1. eğer karnınıza yumruk atmaya çalışıyorlarsa, vücudunuzu yan tarafınıza vuracak şekilde hareket ettirin.
    Karnınıza yumruk atmaya çalışıyorlarsa, vücudunuzu yan tarafınıza vuracak şekilde hareket ettirin. Bu vücudunuzu koruyacak ve kötü bir şekilde yaralanmanızı önleyecektir. Ayaklarınızı birbirinden ayırın, böylece saldırgan sizi iterse sabit kalabilirsiniz.

Yere düşerseniz tekme atın.

  1. yere düşmekten kesinlikle kaçının, ancak yere düşerseniz saldırganı sizden uzak tutmak için tekme atın.
    Yere düşmekten kesinlikle kaçının, ancak yere düşerseniz saldırganı sizden uzak tutmak için tekme atın. Ayağa kalkmak için bir fırsat kollayın ancak diğer kişiye arkanızı dönmeyin. Bu işe yaramazsa kendinizi korumak için bir topun içine yuvarlanın.

Vurmak için dirseğinizi kullanın.

  1. yumruğunuzla vurmaktan kaçının.
    Yumruğunuzla vurmaktan kaçının. Çoğu insan yumruğunu yanlış tutar ve sonunda kendinize zarar verebilirsiniz. Bunun yerine yumruğunuzu bir elinizle tutun ve dirseğinizle vurun.

Acıyan yeri hedefleyin.

  1. hassas bölgelere vurmaya çalışın eğer're going to hit.
    Eğer vuracaksanız hassas bölgelere vurmaya çalışın. Kasık, göğüs, karın, yüz, dizler, ayaklar ve elleri incitmek kolaydır.

Mümkünse kendilerini yormalarına izin verin.

  1. atlatabildiğiniz kadar atlatın.
    Atlatabildiğiniz kadar çok atlatın. Hareket etmelerine izin verin ve hareket etmelerini sağlayın. Bu onları yoracak ve dövüşün daha çabuk bitmesine yardımcı olacaktır. Eğer saldırganınız uyuşturucu kullanıyorsa, kavga sırasında yorulabilir ya da yorulmayabilir. İşe yarayanı yapın.

Engelleyici bir hareket kullanın.

  1. dövüşü sona erdirmeye çalışmak için saldırganınızı yere yatırmak istersiniz.
    Dövüşü sona erdirmek için saldırganınızı yere yatırmak istersiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu kendi vücudunuzu onlara karşı kullanmaktır. Serçe parmaklarını tutun ve dirseğine doğru çekin. Kolları da onu takip edecektir. Kolunu arkasına geçecek şekilde yönlendirin ve ardından yere doğru itin. Dizinizi sırtlarının ortasına yerleştirin ve sakinleşene kadar kollarını yerinde tutun.

Size karşı avantaj elde etmelerine izin vermeyin.

  1. rakibinizin üstünüze çıkmasına veya sizi sürüklemesine asla izin vermeyin.
    Rakibinizin üstünüze çıkmasına ya da sizi sürüklemesine asla izin vermeyin. Tekmeleyin, çığlık atın ve vurmaya devam edin.
    • Sizi boğmaya çalışması ihtimaline karşı boynunuzu koruyun. Eğer sizi boğmaya çalışırsa, başınızı çevirin.

    Dövüş İpucu: Sizi yüz üstü yatırmayı başarırlarsa ve belinize sarılırlarsa, kalça kemiklerinizle gerçekten sert bir şekilde vurun. Bu onların dengesini biraz bozacaktır ve ardından alt bedeninizi ve bacaklarınızı kullanarak onları geri savurmaya devam edebilirsiniz.

Kendinizi bir silaha karşı koruyun.

  1. eğer bir silahları varsa, ellerini hedef alarak yuvarlak bir tekme atın.
    Eğer silahları varsa, ellerini hedef alarak yuvarlak bir tekme atın. Bu, silahı ellerinden düşürecek ve elleri tekrar alamayacakları kadar zarar görecektir. Daha sonra silahı ulaşamayacakları bir yere fırlatmaya/tekmelemeye devam edebilirsiniz.
    • Daha fazla kavga çıkması ihtimaline karşı yanınızda biber gazı taşımak da iyi bir fikirdir.

Rakibinizi kandırın.

  1. bir kavgada yapılacak en iyi şey rakibi kandırmaktır.
    Bir kavgada yapılacak en iyi şey rakibi kandırmaktır. Kollarınızı yumruk atacakmış gibi dışarı atın ve ellerinizi tutmaya çalıştıklarında acıyan yerlerine tekme atın.

Son çare olarak incinmiş gibi davranın ya da rol yapın.

  1. bir kavgada, yumruk ya da tekme yediğiniz halde't hurt that badly, pretend that it did.
    Bir kavgada yumruk ya da tekme yerseniz ama canınız o kadar da yanmazsa, yanmış gibi davranın. Ellerinizi yüzünüze kapatıp çığlık atarak ve ağlayarak yere yığılın. Saldırganınız hiç beklemediği bir anda ayağa kalkın ve yapmanız gerekeni yapın - ne de olsa bu bir kavga!

Kendinizi kurtarmak için savunma hileleri kullanın.

  1. bazen daha akıllıca düşünmeniz gerekir.
    Bazen daha akıllıca düşünmeniz gerekir. Birçok dövüşte, fevri davranmak ve dövüşü kazanmak için her şeyi denemek yerine, kendinizi kurtarmak için zekanızı kullanmanız gerekecektir. Kendinizi saldırgandan korumak için bu numaralardan birini kullanmayı deneyin:
    • Mümkünse her zaman sırtınız duvara dönük olsun, böylece kimse size gizlice yaklaşamaz.
    • Dövüşürken yüz hatlarınızın zarar görmesini önlemek için yüzünüzü bloke edin.
    • Saçınızın rakibinizin tutabileceği bir şey olmayacak şekilde düzenlendiğinden emin olun. Uzun saçlarınız varsa, başınızın ortasında ulaşamayacağı bir yerde topuz yapın.
    • Asla çok yaklaşmalarına izin vermeyin. Bir şeyin düşmek üzere olduğunu veya size vurmak üzere olduklarını hissediyorsanız, devam edin ve vurun. Alternatif olarak, başınızın belaya girmesinden korkuyorsanız, önce size vurmalarına izin verin.
    • Düşmelerini istiyorsanız, bacaklarınızı kilitleyin ve dizlerinizi yukarı doğru çekin. Yumruk attıklarında eğilebilir ve bacaklarına tekme atabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Yumruk yumruğa bir kavgayı nasıl kazanabilirim?
    Gerçekten şiddete başvurmanız gerekiyorsa, baş veya kasık gibi savunmasız bir bölgeyi hedefleyin.
  • Soru
    Dövüşürken bol mu yoksa dar kıyafetler mi giymeliyim?
    Dar kıyafetler giymelisiniz, böylece rakibiniz kıyafetlerinizi çekemez. Bol kıyafetler giyerseniz, rakibiniz sizi kıyafetlerinizden çekebilir.
  • Soru
    Kızın tırnakları uzunsa ne yapmalıyım?
    Tırnaklar yumruk yapmanıza engel olacağından, o kadar sert yumruk atamayacağı için avantajlısınız. Öte yandan, sizi çizebilir; eğer çizerse ve yüzünüze yakınsa, elini tutun ve bükün. Elini bükerken onu geriye doğru büktüğünüzden emin olun, sonra onu geri tekmeleyin. Bırakın gitsin; kendiliğinden düşecektir.

İpuçları

  • Önce ellerinizi birinin üzerine koymayın.
  • Dövüşmeden önce diğer kişi ayağa kalkana kadar bekleyin. Oturuyorlarsa ve onlarla dövüşürseniz, bu korkak bir hareket gibi görünecektir.
  • Adil olmayan bir okul kavgasından kaçınmak için kavga etmeden önce kuralları düzenlediğinizden emin olun.

Uyarılar

  • Kavga etmek, başka bir kişiyle yaşadığınız herhangi bir sorunu çözmek için çözüm değildir. Sadece ciddi şekilde yaralanma riskiyle karşı karşıya kalmazsınız, aynı zamanda okulunuzdan veya üniversitenizden atılma ve/veya sabıka kaydı riskiyle karşı karşıya kalırsınız ki bunların hiçbiri geleceğinize yardımcı olmaz.