Bo Asası ile Nasıl Dövüşülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bo asası ile dövüşmek kullanışlı bir beceridir ve bir sokak kavgasında daha süslü silahlardan daha çok yardımınıza koşar. Gerçek dövüş, dövüş sanatları filmlerindeki havalı görünen hareketlerden çok farklı olsa da, kararlılık, odaklanma ve doğru eğitimle başarılabilir.

Adımlar

Kendi Kendinize Eğitim

  1. adım 1 kendiniz için iyi bir asa bulun - ya da kendinizinkini yapın.1Size uygun iyi bir asa bulun - ya da kendiniz yapın.
  2. 2Dengeyi sağlayın. İki veya üç gün boyunca mümkün olduğunca çok şekilde sallamayı denemelisiniz (günde bir saat) Silahınızı hissetmek için agresif olmanız gerekir.
  3. adım 3 temel hareketlerle başlayın.3Temel hareketlerle başlayın. Vuruş birincil ve en faydalı harekettir. Güneybatıya ve güneydoğuya doğru çapraz olarak temel vuruşları uygulayın. 'Saplama' savunması daha zor olduğu için en kullanışlı harekettir. Hareketlerinizi mükemmelleştirene kadar yavaşça pratik yapın ve daha sonra bunları daha hızlı yapın. Bruce Lee'nin dediği gibi, '10.000 tekmeyi bir kez çalışmış adamdan korkmam, ama bir tekmeyi 10.000 kez çalışmış adamdan korkarım.'
  4. 4Kendi kombolarınızı geliştirin. Asanıza alıştıkça bu size kolay gelecektir. Ayrıca, kendinizi bu komboları savunurken hayal etmeye çalışın. Durdurmayı zorlaştıracak bazı hareketler ekleyin. Burada küçük bir bükülme, orada hafif bir fiske çok fark yaratabilir.
  5. adım 5 kondisyonunuzu geliştirin.5Kondisyonunuzu geliştirin. Kolunuza daha fazla güç kazandıracak bazı kol egzersizleri deneyin. Vuruşlarınıza güç katın. Her gün egzersiz yapın.
  6. 6Ayak hareketleriniz üzerinde çalışın. Bacaklarınızda silahtan daha fazla dövüş vardır. Darbelerinize güç katmak için ayak pratiği yapın. Vururken ileri, savuştururken yana doğru hareket edin. Geriye doğru hareket etmek neredeyse her zaman dezavantajdır. Dönüşlerden uzak durun, bir saniyeliğine bile olsa rakibinize sırtınızı dönmek iyi bir fikir değildir.

Bir Arkadaşla Antrenman

  1. adım 1 temel adımlarla başlayın.1Temel adımlarla başlayın. Temel adımlar kendi kendinize antrenman yapmak için kullandıklarınızla aynıdır. Tartışmaya başlamadan önce silahınızı kullanabilmelisiniz.
  2. 2Vuruşlar ve bloklar üzerinde birlikte çalışın. Biriniz vururken diğeriniz blok yapabilir. Hareketler karıştırılmadığı sürece bu iyi değildir. Aynı hareketi tekrarlamak bo asanıza zarar vermekten başka bir işe yaramaz.
  3. 3Sparringde değil, hızda yarışın. Kimin bir komboyu daha hızlı bitirdiğini ya da kimin bir engel parkurunu daha önce geçtiğini görmeye çalışın. Partnerinizden öğrenin.
  4. adım 4 birlikte spar yapın.4 Birlikte spar yapın. Belirli zaman aralıklarında, güvenlik kurallarına uyarak ve gerçek sporcu ruhuyla spar yapın. Unutmayın, savunma en iyi saldırıdır.
  5. 5Pratik yapın. Her gün pratik yapın ve sıkı çalışın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKaç yaşında başlamak en iyisidir? Öğrendiklerinizi başkalarına zarar vermek için kullanmayacak kadar sorumluluk sahibi olduğunuz sürece her yaşta başlayabilirsiniz.
  • SoruBo sopamın uzunluğu ne kadar olmalıdır? Eğer güçlüyseniz, yaklaşık boyunuz kadar. Değilseniz, sizden biraz daha kısa. Ancak, asanızın güçlü ama hafif olduğundan emin olun. Meşe en iyisidir.
  • SoruSizden daha kısa bir sopaya sahip olmak sorun olur mu? Bu sizin amacınıza bağlıdır. Bo sopasını döndürme alıştırması yapmak istiyorsanız, daha kısa bir sopa daha iyidir, çünkü yere çok sık çarpmazsınız. Eğer müsabaka yapmak istiyorsanız, daha uzun bir sopa size biraz menzil avantajı sağlayacaktır.

Video

İpuçları

  • Oldukça iyi olduğunuzda, farklı ağırlık ve boyutlarda farklı sopalarla pratik yapmayı deneyin. Bu işinize yarayabilir çünkü bir sokak kavgasında en kolay bulunacak silah bir sopa olabilir.
  • Antrenman yapmanın en iyi yolu bir profesyonelin yanında çalışmaktır. Başka bir seçeneğe ancak elinizde profesyonel yoksa başvurun.
  • Ölüm kalım durumuyla karşı karşıyaysanız, boynunuza nişan alın ve temel hareketlere bağlı kalın, ancak toplayabildiğiniz kadar hızlı olun.

Uyarılar

  • Güvenlik her şeyden önce gelir, kendinizi veya partnerinizi yaralamamak için yeterince özen gösterin.
  • Herhangi bir eğitime başlamadan önce bir doktora danışın, çünkü bo personel eğitimi bazı kişilerde özellikle bilek ve dirseklerde eklem yaralanmalarına yol açabilir.
  • Eğer kendiniz yetişkin değilseniz, sadece bir yetişkin eşliğinde antrenman yapın.