Sopa ile Nasıl Dövüşülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sopa veya sopa benzeri bir silahla temel ve etkili dövüş stratejisi. Kali sopaları, şemsiyeler, bastonlar, levyeler.

Adımlar

  1. adım 1 aşağıdaki özelliklere sahip bir alıştırma çubuğu bulun's comfortable for you to hold.1Tutması sizin için rahat olan bir alıştırma çubuğu bulun. Kesilmiş bir süpürge sapı işe yarayacaktır. Sopa yaklaşık olarak koltuk altınız ile bileğiniz arasındaki mesafe kadar olmalıdır.
  2. adım 2 sopayı sekiz şeklinde sallama alıştırması yapın.2Sopayı sekiz rakamı şeklinde sallama alıştırması yapın. Ya da aynı etkiyi yaratmak için havada tekrar tekrar bir X işareti kesin. Bilek yerine dirsek ve omuzdan hareket edin.
  3. adım 3 sol avucunuzu vücudunuzdan uzağa bakacak şekilde tutun.3Sol avucunuzu vücudunuzdan uzağa bakacak şekilde tutun. Bunun sizin savunmanız olduğunu unutmayın, çünkü küçük elinizin vurulması sopayı tuttuğunuz elinizden daha iyidir.
  4. adım 4 birkaç oda pozisyonundan hızlı vuruşlar ve geri çekilmeler uygulayın:4Çeşitli hazne pozisyonlarından hızlı vuruş ve geri çekilme alıştırmaları yapın: Sol omzunuzun üzerinden, sağ omzunuzun üzerinden, sol kalçanızdan. Bu başlangıç konumlarının her birinden güçlü bir şekilde yapabileceğiniz darbeleri bulun.
  5. adım 5 kendinizi bir rakiple dövüşürken hayal edin.5Kendinizi bir rakiple dövüşürken hayal edin.
  6. adım 6 hafifçe yan durun ve dizlerinizi sanki saldıracakmış gibi bükün.6Saldırmak üzereymiş gibi dizlerinizi bükerek hafifçe yan durun. Birden fazla rakiple dövüşüyorsanız her zaman etrafınızdaki tüm durumu gördüğünüzden emin olun.
  7. adım 7 sopa için iyi hedef bölgeler şunlardır:7Sopa için iyi hedef bölgeler şunlardır: başın tepesi, başın ve boynun yanları, köprücük kemikleri, kollar, bilekler, eklemler, dirsekler, kalça kemikleri, dizler.
  8. adım 8 aldatıcı vuruşların nasıl yapılacağını öğrenin.8 Aldatıcı vuruşları nasıl yapacağınızı öğrenin. Sol köprücük kemiğine önden bir vuruş yapıyormuş gibi görünüp aslında aşağı doğru savurabilir ve diz kapağını parçalayabilirsiniz.
  9. adım 9 basit bir bitiriş seti çalışın.9Basit bir bitiriş seti çalışın. Bu iki sekiz rakamı kadar basit olabilir. Bir darbe vurma alıştırması yapın, ardından bitirme setini uygulayın. Bunu birden fazla başlangıç darbesi ile tekrar tekrar yapın.
  10. adım 10 açılı ayak çalışması yapın.10Açılı ayak çalışması yapın. Sol ayağınızla 45 derecelik bir açı yapın, bir vuruş yapın ve bitiş setinizi gerçekleştirin. Bunu sağ tarafta tekrar yapın. Aynı şeyi sol ve sağ ayaklarınızla açılı bir şekilde geri adım atarak ve sol ve sağ ayaklarınızla yana doğru adım atarak yapın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKim sopalarla dövüşür ki? Sizi yaralamaya veya kaçırmaya çalışan biri tarafından saldırıya uğrarsanız ve başka silahınız yoksa yardımcı olabilir. Bu diğer sopa benzeri silahlar için de geçerli olabilir.
  • SoruBu bıçak veya küçük bir kılıç için de geçerli mi? Eğer doğru uzunluktaysa evet, geçerlidir. Bıçak gibi çok kısaysa, o zaman yardımcı olmaz.
  • SoruEğitim için nereye gidebilirim? Yerel bir dövüş sanatları merkezi bulun. Genellikle karate eğitimi veren Dojo'lar bu tür şeyleri öğretir.

İpuçları

  • Aynı ilkelerin hepsi bıçağa da uygulanabilir.
  • Direkler, ağaçlar, asılı lastikler gibi nesneleri vurun. Bodrumunuzda etrafına halı sarılmış bir direk harika bir hedeftir. İpe asılı bir tenis topu da öyle.
  • Sol elinizde bıçak gibi ikinci bir silahı nasıl taşıyacağınızı öğrenin. Sopayla sekiz rakamı yapma alıştırması yapın - önden, arkadan - ve sonra bıçakla öne doğru bir bıçak saplayın.

Uyarılar

  • Kimseye zarar vermemek için dikkatli olun.
  • Kanunların bilincinde olun.
  • Kimseyi öldürmeyin, en azından ortaklarınızı.
  • Ortalığı karıştırmamaya çalışın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir Çubuk