Boks Torbası Nasıl Doldurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Boş bir kum torbası satın almak, önceden doldurulmuş bir kum torbası almaktan genellikle daha ucuzdur. Ayrıca, kendiniz dolduracağınız için kum torbanızın ne kadar ağır ve yoğun olacağı konusunda daha fazla kontrol sahibi olursunuz. Bir kum torbasını doldurmak basittir, ancak sizi ve kum torbanızı güvende tutmak için doğru malzemeleri kullanmanız ve bunları önceden uygun şekilde hazırlamanız önemlidir. Hafif bir kum torbası arayan yeni başlayan biriyseniz, dolgu olarak sadece kıyafet veya hurda kumaş kullanabilirsiniz. Aksi takdirde, ağırlığını ve direncini artırmak için çantanıza biraz kum veya talaş eklemek isteyeceksiniz.

Adımlar

Dolgu Seçimi

  1. adım 1 kum torbanızın ne kadar ağır ve yoğun olmasını istediğinizi düşünün.
    Kum torbanızın ne kadar ağır ve yoğun olmasını istediğinizi düşünün. Daha yüksek ağırlık ve yoğunluğa sahip bir kum torbasını hareket ettirmek daha zor olacak ve daha güçlü yumruklar gerektirecektir. Daha az yoğun olan daha hafif bir kum torbası, vurduğunuzda daha fazla sallanacak ve o kadar sert vurmanız gerekmeyecektir. Kullanmanız gereken doğru dolgu, kum torbanızın ne kadar ağır ve yoğun olmasını istediğinize bağlı olacaktır.
    • Boksta yeniyseniz, hafif bir kum torbasıyla başlayın. Güçlendikçe daha ağır ve yoğun hale getirmek için daha fazla dolgu ekleyebilirsiniz.
    • Genel olarak, kum torbanız her 1 pound (0,45 kg) ağırlığınız için yaklaşık 0,5 pound (0,23 kg) ağırlığında olmalıdır. Ancak, deneyim seviyenize ve fiziksel gücünüze bağlı olarak ağırlığı artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  2. adım 2 hafif bir kum torbası istiyorsanız tek dolgu olarak kıyafet kullanın.
    Hafif bir kum torbası istiyorsanız tek dolgu malzemesi olarak kıyafet kullanın. Önceden doldurulmuş birçok kum torbası kesilmiş kumaş şeritleriyle doldurulur. Aynı etkiyi evde eski kıyafetlerinizi veya elinizdeki diğer artık kumaşları kullanarak da elde edebilirsiniz. Kum torbanıza sadece kumaş eklemek, onu ne kadar ağır ve yoğun yapabileceğinizi sınırlayacaktır, bu nedenle kum torbanızın vurduğunuzda sallanmasını istiyorsanız iyi bir dolgu olacaktır.

    İpucu: Etrafta çok fazla eski kıyafetiniz veya kumaşınız yoksa, ikinci el mağazasından ucuza biraz satın alın. Her türlü giysi ya da kumaş işe yarayacaktır.

  3. adım 3 kum torbanızı daha ağır hale getirmek için kıyafetlere ek olarak kum veya talaş ekleyin.
    Kum torbanızı daha ağır hale getirmek için kıyafetlere ek olarak kum veya talaş ekleyin. Kum ve talaş, kum torbanıza sadece kıyafetlerle elde edemeyeceğiniz bir ağırlık ve yoğunluk katacaktır. Daha fazla güç gerektiren bir kum torbası arıyorsanız, kum veya talaş kolay ve uygun fiyatlı bir seçenektir.
    • Kum torbanızı doldurmak için sadece kum veya talaş kullanmayın. Bu onu çok ağır ve yoğun hale getirecektir. Bunun yerine, kıyafet veya kumaşa ek olarak ekleyin.
    • Kum ve talaş torbalarını internetten veya yerel ev geliştirme mağazanızdan satın alabilirsiniz.

Dolgunun Hazırlanması

  1. adım 1 giysilerinizdeki düğmeleri, fermuarları ve diğer metal parçaları kesin.'ll be using.
    Kullanacağınız giysilerin düğmelerini, fermuarlarını ve diğer metal parçalarını kesin. Bu, kum torbanızın yırtılmasını önleyecektir. İşlem sırasında giysileri parçalara ayırırsanız endişelenmeyin. Torbanın içine girdiklerinde onları göremeyeceksiniz.

    İpucu: Kum torbanızı daha yoğun hale getirmek için giysileri veya kumaşı küçük şeritler halinde kesin. Bunu yaparsanız daha fazla giysi ya da kumaşa ihtiyacınız olacağını unutmayın.

  2. adım 2 kumunuzu veya talaşınızı yeniden kapatılabilir torbalara dökün're using any.
    Kum veya talaş kullanıyorsanız bunları tekrar kapatılabilir torbalara dökün. Kum veya talaşı doğrudan kum torbanızın içine dökmeyin çünkü zamanla torbaya zarar verebilir. Bunun yerine, 1 US quart (950 mL) sandviç poşetleri gibi plastik yeniden kapatılabilir poşetlere dökün. Kumu veya talaşı ekledikten sonra torbaları tamamen kapatın, böylece hiçbir şey dökülmez.
  3. adım 3 eklediğiniz kum veya talaş torbalarını sarın're using with duct tape so they don't rip.
    Kullandığınız kum veya talaş torbalarını yırtılmamaları için koli bandıyla sarın. Koli bandı, torbaları yumruklarınıza karşı daha dayanıklı hale getirecektir. Koli bandını, kapalı açıklıklar da dahil olmak üzere torbaların etrafına tamamen sarın, böylece tamamen bantla kaplanırlar.
  4. adım 4 çantanız için yeterli miktarda dolgu malzemesi olduğundan emin olmak için dolguyu tartın.
    Çantanıza yetecek kadar dolum yaptığınızdan emin olmak için dolumu tartın. Giysileri veya kumaş parçalarını tartmak için bunları büyük çöp torbalarına koyun ve her çöp torbasını bir tartıda tartın. Kum torbanıza kum veya talaş ekliyorsanız, torbaları tek tek bir terazide tartın. Ardından, dolgunuzun toplam ağırlığını elde etmek için tüm ağırlıkları toplayın.
    • Toplam ağırlık istediğiniz kum torbası ağırlığından azsa, daha fazla dolgu hazırlamanız gerekecektir. Kum torbanızı daha yoğun hale getirmek için daha fazla kum veya talaş ekleyin ya da yoğunluğu önemli ölçüde artırmadan ağırlığı artırmak için daha fazla giysi veya kumaş ekleyin.
    • Kum torbanızın ağırlığınızın her 1 pound (0,45 kg) için yaklaşık 0,5 pound (0,23 kg) olması gerektiğini unutmayın, ancak ideal ağırlık sonuçta beceri seviyenize ve fitness hedeflerinize bağlıdır. Örneğin, 200 pound (91 kg) ağırlığındaysanız, kum torbanız yaklaşık 100 pound (45 kg) ağırlığında olmalıdır. Boksta yeniyseniz, başlangıç için 80-90 pound (36-41 kg) deneyebilirsiniz.

Çantanıza Dolgu Malzemesi Eklemek

  1. adım 1 kum torbanızın üst kısmındaki açıklığı açın.
    Kum torbanızın üst kısmındaki fermuarı açın. Çoğu kum torbasının bir ucunda fermuarla kapatılmış yuvarlak bir açıklık bulunur. Dolguyu oraya ekleyeceksiniz.
    • Kum torbanızın bir ucunda fermuar yoksa, nasıl açıldığını görmek için birlikte gelen kılavuzu kontrol edin veya internete bakın.
  2. adım 2 i̇lk dolgu katmanını torbanın altına ekleyin.
    İlk kat dolguyu torbanın dibine ekleyin. Sadece giysi ya da kumaş kullanıyorsanız, torbanın dibini tamamen kaplayacak şekilde bir miktarını torbanın ağzına bırakın. Kum ya da talaş torbası kullanıyorsanız, önce bunlardan birini koyun, ardından alt katmanı doldurmak için etrafına giysi ekleyin.
    • Kum veya talaş torbalarını giysilerle çevrelemek, yırtılmalarını önlemeye yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 dolguyu yerleştirmek için beyzbol sopası gibi uzun bir alet kullanın.
    Dolguyu aşağı doğru paketlemek için beyzbol sopası gibi uzun bir alet kullanın. Dolguyu aşağı doğru paketlemek torbadaki boş alanlardan kurtulacak ve bitmiş ürünü daha düzgün hale getirecektir. Kum torbanızın dibine kadar ulaştığı sürece her türlü uzun aleti kullanabilirsiniz.

    Uyarı Kum veya talaş torbaları kullanıyorsanız, yırtılmamaları için doğrudan üzerlerine bastırmaktan kaçının.

  4. adım 4 dolgu katmanları eklemeye devam edin, ilerledikçe bunları paketleyin.
    Dolgu katmanları eklemeye devam edin, ilerledikçe bunları paketleyin. Sadece giysi ya da kumaş parçaları kullanıyorsanız, bir önceki katmanın üzerine torbanın içine bir miktar bırakın, ardından bunları aletle paketleyin. Kum veya talaş torbaları için, bunları kum torbanızın ortasına bırakmaya devam edin ve etraflarını giysi veya kumaşla çevreleyin. Torbaları kum torbanızın uzunluğu boyunca yukarı ve aşağı doğru eşit aralıklarla yerleştirmeye çalışın. Kaç tane kullandığınıza bağlı olarak her katmana bir torba eklemeniz gerekmeyebilir.
    • Örneğin, 5 kum veya talaş torbası ekliyorsanız ve kum torbanız 5 fit (1,5 m) uzunluğundaysa, 1 fit (0,30 m) uzunluk başına 1 torba eklersiniz. Yaptığınız her katman 0,5 fit (0,15 m) ise, diğer her katmana bir torba eklersiniz.
  5. adım 5 dolgu ile tepeye ulaştığınızda kum torbanızın fermuarını kapatın.
    Dolgu ile tepeye ulaştığınızda kum torbanızın fermuarını kapatın. Boş yer kalmaması için torbayı sonuna kadar doldurduğunuzdan emin olun. Ancak, torba çok dolu olduğu için fermuarı çekmekte zorlanıyorsanız, dolguyu daha fazla sıkıştırmanız veya üst katmanı çıkarmanız gerekebilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Daha hafif ve ağır bir torba arasındaki fark nedir?
    Daha hafif bir kum torbası daha az kütleye ve dolayısıyla daha az atalete sahiptir, bu nedenle zayıf olanlar ve yeni başlayanlar için iyidir. Daha ağır olanın ataleti daha fazladır ve hareket ettirmesi daha zordur.
  • Soru
    Hangisi en iyisidir, kum mu talaş mı?
    Kum daha ağır bir torba için daha iyidir, talaş daha hafif bir torba için iyidir.
  • Soru
    Kum torbasını kumla doldurabilir miyim?
    Elbette. Ancak kırdığınız takdirde temizlemeye hazır olduğunuzdan emin olun.

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Giysiler
  • Kum (isteğe bağlı)
  • Talaş (isteğe bağlı)
  • Makas
  • Mühürlenebilir plastik torbalar
  • Koli bandı
  • Ölçek
  • Beyzbol sopası veya başka bir uzun alet