Balıkçılık için En İyi Zaman Nasıl Bulunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Başarılı bir balıkçılık gezisi için doğru zamanda balık tutmak çok önemlidir. En iyi balık tutma noktasına ve tüm doğru ekipmana sahip olsanız bile, kötü bir zamanda giderseniz hiçbir şey yakalayamayabilirsiniz. Oltanızı ve olta takımınızı ne zaman çıkaracağınıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bir dizi faktör vardır.

Adımlar

Zamanı Dikkate Almak

  1. adım 1 günün saatini göz önünde bulundurun.1Günün saatini göz önünde bulundurun. Balıklar soğukkanlıdır, bu nedenle aktiviteleri etraflarındaki suyun sıcaklığına bağlıdır. Hava soğuk olduğunda hareketsizdirler ve hava çok sıcak olduğunda serin kalmak için daha derin sulara çekilirler. Balıklar böcekleri ve/veya böcekleri yiyen küçük balıkları yedikleri için, en çok böceklerin en aktif olduğu zamanlarda aktif olurlar. Hava sıcak ve sivrisineklerle doluyken balıkçılık iyi olacaktır.
  2. adım 2 mevsimi göz önünde bulundurun.2Mevsimi göz önünde bulundurun. Tüm hayvanlar gibi balıklar da yılın belirli zamanlarında daha fazla sayıda ortaya çıkar. Bu elbette nerede yaşadığınıza ve ne tür balıklar yakalamayı umduğunuza bağlı olarak değişecektir, ancak akılda tutulması gereken bazı genel kurallar vardır.
    • İlkbahar - Balıklar bu mevsimde bir ısırır bir ısırmaz. Sezonun ilerleyen zamanlarında ve günün ilerleyen saatlerinde, hava biraz daha ısındığında şansınız daha yüksek olacaktır. Balıklar bahar sabahlarında fazla yemek yiyemezler, çünkü böcekler henüz dışarıda değildir, bu nedenle en iyi bahsiniz alacakaranlıkta beslenme zamanlarından yararlanmaktır. Yılın bu zamanında rüzgarlar daha sıcak, yiyecek dolu yüzey suyunu kıyıya doğru itecektir, bu nedenle kendinizi kıyı şeridi boyunca rüzgarın altında konumlandırmaya çalışın.
    • Yaz - Günün en sıcak saatlerinden kaçınırsanız, bu balıkçılık için iyi bir mevsimdir. Balıklar güneş doğmadan hemen önce ve gün batımından hemen sonra, yiyeceğin bol olduğu zamanlarda iyi ısırıyor olacaklardır. Gün ortasında, güneş zirveye ulaştığında, balıklar daha serin ve derin sulara çekilecektir.
    • Sonbahar - Bu tutarsız bir zaman olabilir, ancak balıkçılık iyi olduğunda, gerçekten iyidir. Muhtemelen sabah ve öğleden sonra erken saatlerde fazla ısırmayacaklardır. Ancak günün sonuna doğru, su saatler süren güneş ışığından dolayı ısınacak ve balıklar kışın yaklaşan yiyecek kıtlığı nedeniyle normalden daha fazla yemeye yönlendirilecektir. Bu nedenle alacakaranlık balık tutmak için mükemmel bir zamandır.
    • Kış - Açık nedenlerden dolayı, balık tutmak için en iyi zaman değildir. Buzda balık tutmuyorsanız, ki bu tamamen farklı bir şeydir, bu mevsimde oltanızı depoda bırakmalısınız.
  3. adım 3 gelgitleri göz önünde bulundurun.3Gelgitleri göz önünde bulundurun. Gelgit yükselirken veya alçalırken balık tutmak en iyisidir, çünkü bu değişiklik avın toplu halde hareket etmesine neden olur ve böylece kıyı balıklarının beslenmesi için harika bir zaman yaratır. Su hareketinin daha az olduğu alçak veya yüksek gelgit sırasında balık tutmak çok daha zor olacaktır.
    • Bulunduğunuz bölgede gelgitin ne zaman yüksek ve düşük olduğunu öğrenmek için Google'da 'gelgit grafiği' ve bulunduğunuz şehrin adını aratmanız yeterlidir.
    • Yüksek gelgit sırasında balık tutuyorsanız, sığ bir alan arayın.
    • Düşük gelgit sırasında balık tutuyorsanız, bir bataklığın (dibinde çöküntü olan bir alan) yakınında bir çamur bankası arayın.

Hava Durumunu Dikkate Almak

  1. adım 1 sıcak ve soğuk cephelere dikkat edin.1Sıcak ve soğuk hava dalgalarına dikkat edin. Balıklar soğukkanlı oldukları için su sıcaklığından derinden etkilenirler. Bu, davranışlarının soğuk veya sıcak cephelerden önce ve sonra oldukça değişebileceği anlamına gelir.
    • Birçok balık soğuk hava dalgası gelmeden önceki saatlerde beslenmelerini artırır ve sonrasında yavaşlar. Bu nedenle, soğuk hava dalgasından sonra balık avlamak nadiren başarılı bir girişim olacaktır.
    • Ilık cepheler yüzey suyunu ısıtır ve balıkların yapabileceği beslenme miktarını artırır. Aradaki fark en çok soğuk havalarda, balıkların genellikle fazla dışarıda olmadığı zamanlarda fark edilir ve eğer yaz mevsimindeysek ve sıcaklık zaten başlangıçta oldukça yüksekse pek bir faydası olmayacaktır.
  2. adım 2 gözünüzü rüzgardan ayırmayın.2Rüzgara dikkat edin. Rüzgar, yüzey suyunu uzak kıyıya doğru iter ve küçük av balıklarını da beraberinde çekerek av balıklarını cezbeder. Bu da rüzgarlı günleri balık tutmak için iyi bir zaman haline getirir.
    • Rüzgarlı bir günde kıyıdan balık tutuyorsanız, rüzgara doğru atın. Bu, yeminizin geri kalan yiyeceklerle aynı yönde hareket etmesini sağlayacak ve bu da av balıklarını çekmeyi kolaylaştıracaktır.
    • Tekneden avlanıyorsanız, rüzgarla aynı yönde kıyıya doğru atın.
  3. adım 3 bulutlara dikkat edin.3Bulutlara dikkat edin. Bulutlu günler balıkları daha cesur yapar. Hava biraz loş olduğunda güvenli yapılardan daha uzağa yüzmeye eğilimlidirler. Bunlar iyi balık avlama günleridir.
  4. adım 4 yağmur için gözünüzü dört açın.4Yağmura dikkat edin. Yağmur, ne kadar şiddetli olduğuna bağlı olarak dostunuz ya da düşmanınız olabilir. Hafif yağmur, özellikle sıcak havalarda mükemmel bir balıkçılık havasıdır. Su yüzeyini bulanıklaştırarak balıkların sizi görmesini zorlaştırır. Ayrıca çok sayıda böceği suya sürükleyerek balıkların yemesi için en uygun zaman haline getirir. Şiddetli yağmur çamuru karıştırır ve balıkların avlanmasını, nefes almasını ve yön bulmasını zorlaştırır. Balıklar bu havada dışarıda olmayı sizden daha fazla istemezler, bu iyi bir şeydir çünkü sert yağmurlar aynı zamanda güvensiz balıkçılık koşulları yaratır.

Diğer Çeşitli Faktörleri Dikkate Almak

  1. 1Başka insanların ne zaman balık tuttuğunu görmek için balık tuttuğunuz bölgeyi araştırın. Yerel yem dükkanlarına ve balıkçılık mağazalarına danışın ve hangi balığı yakalamaya çalıştığınızı bildirin. diğer balıkçıların en başarılı olduğu yerleri veya zamanları önerebilirler. Ayrıca yerel balıkçılık bloglarını, podcast'leri ve dergileri de kontrol ederek tavsiyeleri olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  2. adım 2 böceklere dikkat edin.2Böceklere dikkat edin. Balıkların beslenme aktivitesi elbette doğrudan böcek aktivitesine bağlıdır. Daha küçük balıklar böcekleri yer ve av balıkları da daha küçük balıkları yer. Bu nedenle, bir sinek veya sivrisinek yumurtasının mükemmel balıkçılık koşulları yaratacağından emin olabilirsiniz. Sadece bol miktarda böcek kovucu kullandığınızdan emin olun.
  3. adım 3 ayı arkadaşınız yapın.3Ayı arkadaşınız yapın. Ay, balıkçılık koşullarında büyük rol oynayan gelgitleri kontrol eder. Sadece gözlemleyerek gelgitleri takip etmek oldukça kolaydır, ancak ayın hareketlerine daha yakından dikkat etmek işe yarayabilir. Dolunaylar ve ayın dünyaya yakın olduğu zamanlar, özellikle iyi balıkçılık yapma eğilimindedir. Balık avının en yoğun olduğu saatleri bulmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çok sayıda ücretsiz çevrimiçi ay takvimi vardır.
  4. adım 4 balığınızı tanıyın.4-Balığınızı tanıyın. Farklı balık türleri farklı su sıcaklıklarını, günün saatlerini ve yiyecekleri tercih eder. Belirli bir tür için balık avlıyorsanız, araştırmanızı yapın. Yayın balığı yakalamak istiyorsanız, sığ sulardan hiç çıkmazsanız ne zaman çıktığınız önemli olmayacaktır.
  5. adım 5 zamanınız olduğunda balığa çıkın.5 Vaktiniz olduğunda balığa çıkın. Balığın ne zaman çıkacağını bilmek iyi bir şeydir, ancak gerçek şu ki çoğumuz sadece zamanımız olduğunda balığa çıkarız. Birkaç bira ve bir arkadaşınızla hiçbir şey yakalamadan güzel bir öğleden sonra balık tutmanın tadını çıkarabilirsiniz. Doğru zamanı bulmaya kendinizi o kadar kaptırmayın ki iyi vakit geçirmeyi unutun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruSabahın geç saatleri balık tutmak için iyi bir zaman mıdır? Hayır. Sabah erken saatlerde balığa çıkmak daha iyi olacaktır. Bu, balıkların yemek için dışarı çıktığı ve en aktif olduğu zamandır. Sabahın geç saatlerinde güneş çok yükselir. Bu da balıkları avcılar için daha görünür hale getirir ve balıkların saklanmasına neden olur.
  • Soru Dün iki kiloluk bir alabalık yakaladım. Buzdolabında. Yarın yemeden önce bekleyip temizleyebilir miyim? Bir balığı hemen temizlemelisiniz. Eğer balığı temizledikten kısa bir süre sonra hazırlamazsanız, dondurun. Önce temizlemeden dondurmayın.
  • SoruBir levrek, tam saat 12:04 iken sahte bir minnow yemini ısırdığında bir sorun mu var? Hayır, levreklerin gün boyunca dışarıda olması çok normaldir, sadece çok yaygın değildir.

Video

İpuçları