Damla Atış Teçhizatı Nasıl Balık Avlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Drop shot teçhizatı, yeminizin batmasına neden olan ağırlıklı bir lider içeren popüler bir balıkçılık kurulumudur. Bu balıkçılık tarzı, vahşi doğada bulunan avın doğal hareketini taklit eder ve levrek veya yayın balığı gibi dipten beslenenleri yakalamak için mükemmeldir. Teçhizatı doğru bağlar ve doğru tekniği kullanırsanız, bir damla atış teçhizatı kullanırken balık yakalama şansınızı artıracaksınız.

Adımlar

Ekipmanınızın Kurulumu

  1. adım 1 orta veya hafif bir kamış satın alın.
    Orta veya hafif bir olta satın alın. İnternetten veya bir balıkçılık ya da oyun mağazasından genel bir hafif veya orta olta satın alabilirsiniz. Daha hafif bir kamış almak, balık tutarken ısırıkları algılamanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca kamışınıza yeterince bükülme veya hareket kazandıracak, böylece kamışı hareket ettirdiğinizde yeminiz gerçekçi bir şekilde hareket edecektir.
    • Üreticiler ayrıca özellikle damla atış balıkçılığı için üretilmiş kamışlar da üretmektedir, ancak damla atış teçhizatınızı kurmak için bir tane satın almanız gerekli değildir.
  2. adım 2 10-20 lb (4,5-9,1 kg) örgülü misinayı oltanızın deliklerinden geçirin.
    10-20 lb (4,5-9,1 kg) örgülü misinayı oltanızın deliklerinden geçirin.Örgülü misinayı kaydırın makaraya takın ve misinanın bir kısmını gevşetmek için makarayı saat yönünün tersine çevirin. Ardından, misinanın serbest ucunu veya etiket ucunu alın ve oltanızdaki gözden geçirin. Oltanızın ucundaki gözden dışarı çekin, böylece 8-12 inç (20-30 cm) fazla misina kalır.
    • 10-20 lb (4,5-9,1 kg) örgülü misina, misinanızın ucunda çırpınan 5-15 lb (2,3-6,8 kg) bir balığın gerilimini kaldıracak kadar güçlüdür.
    • Örgülü misinayı internetten veya bir balıkçı dükkanından satın alabilirsiniz.

    Not: Yeminizi doğrudan örgülü misinaya bağlamayın çünkü florokarbondan daha kalındır ve birçok balık türü tarafından kolayca görülebilir.

  3. adım 3 15-18 inçlik bir ip bağlayın...
    Örgülü misinaya 15-18 inçlik (380-460 mm) bir florokarbon lider bağlayın. Lideriniz için 6-8 lb (2,7-3,6 kg) florokarbon misina alın. Florokarbon lideri örgülü misinaya güvenli bir şekilde bağlamak için bir Unit düğümü, palomar düğümü, uni düğümü veya döner düğüm kullanın. Ağırlığınız, kancanız ve yeminiz bu florokarbon lidere gidecektir.
    • Florokarbon daha hafiftir ve çoğu balık tarafından daha az görünür, bu yüzden misinanızın sonunda kullanmalısınız.
    • Bir balıkçı düğümü kullanmak, liderin örgülü misinadan kopmamasını sağlayacaktır.
  4. adım 4 lideri kancaya bağlayın.
    Lideri kancaya bağlayın. Drop shot teçhizatınızı kurarken 1-2 numara drop shot kanca kullanın. Liderin etiket ucunu kancanın üstündeki göze geçirin, böylece çalışmak için 6-8 inç (15-20 cm) ipiniz olur. Ardından, kancayı lidere sabitlemek için bir palomar düğümü, döner düğüm veya uni düğümü kullanın.
  5. adım 5 etiket ucunu kancanın diğer tarafından geri geçirin.
    Etiket ucunu kancanın diğer tarafından geri geçirin. Kancayı lidere bağlamayı bitirdiğinizde, kancayı doğru şekilde yönlendirmek için liderin etiket ucunu gözün diğer tarafından geri geçirmelisiniz. Etiket ucunu gözün içinden geri geçirmeyi tamamladığınızda, kanca yukarı ve yana doğru bakmalıdır.

    İpucu: Ağırlığı takabilmek için oltanızın ucunda 10-12 inç (25-30 cm) gevşeklik bırakın.

  6. adım 6 florokarbon lidere bir ağırlık takın.
    Florokarbon lidere bir ağırlık takın. Drop shot teçhizatınız için 1-3 oz (28-85 g) ağırlık kullanın. Liderin etiket ucunu alın ve ağırlığın gözünden geçirin. Ardından, misinayı gözün içine sıkıştırmak ve sabitlemek için misinanın her iki tarafından yukarı çekin. Ağırlıktaki fazla misinayı bir makasla kesin.
    • Ağırlığı misinaya bağlamak için düğüm atmanıza gerek yoktur.
  7. adım 7 teçhizatı tamamlamak için yemi kancaya takın.
    Teçhizatı bitirmek için kancaya yem takın. Kancaya canlı veya yapay yem takabilirsiniz. Solucan veya minnows gibi daha uzun, solucan benzeri yemler, kuyrukları suda dalgalandığı için drop-shot teçhizatı için en iyisidir. Yemi alın ve burnundan delin. Bu, yeme suda en gerçekçi hareketi verecektir.
    • Kullanabileceğiniz yemlere örnek olarak karides, kalamar, kokarca, sardalya, minnows, solucan ve nightcrawlers verilebilir.

Balıkları Yakalamak

  1. adım 1 oltanızı atın...
    Oltanızı atın suya daldırın ve dibe vurmasını bekleyin. Makarayı, oltanızın ucundan 10-12 inç (25-30 cm) fazla misina çıkacak şekilde döndürün. Oltanın sapını sıkıca tutun ve serbest bırakma düğmesine basarken bileğinizi atmak istediğiniz yöne doğru hareket ettirin. Başparmağınızı mola olarak kullanın ve yemin su yüzeyine çarpana kadar uçmasını izleyin. Ağırlığın balık tuttuğunuz göl veya nehirde zemine çarpması için 10-15 saniye bekleyin.
    • Ağırlık göl tabanına çarptığında misinanızda hafif bir çarpma hissedeceksiniz.
    • Oltanızı suyun balık yoğunluğunun yüksek olduğunu bildiğiniz bölgelerine atarsanız daha fazla balık yakalarsınız.
  2. adım 2 misinayı öyle sarın ki's taught.
    Misinayı öğretilecek şekilde sarın. Misinayı çekmek için makarayı saat yönünde ¼ tur döndürün. Misina gergin olmalıdır, aksi takdirde yem göl veya nehir tabanına batacaktır. Misinada herhangi bir gevşeklik veya gevşeklik olmamalıdır.
  3. adım 3 olası ısırıkları hissetmek için oltayı kaldırın.
    Olası ısırıkları hissetmek için oltayı kaldırın. Oltayı dirseğinizden yavaşça yukarı kaldırın ve misinada direnç olup olmadığını hissedin. Eğer direnç veya çarpma yoksa, yeminizi ısıran balık yoktur. Eğer misinada bir çarpma veya çekme hissederseniz, bu bir balığın ısırdığı anlamına gelir ve sonraki 2 adımı atlayıp kancayı batırırsınız.

    İpucu: Küçük ve yavaş hareketler kullanın. Hızlı ve sarsıntılı hareketler doğal görünmeyebilir ve balığı korkutup kaçırabilir.

  4. adım 4 oltayı 1-2 inç (2,5-5,1 cm) sarın ve eğer balık ısırmıyorsa kontrol edin.'t get any bites.
    Misinayı 1-2 inç (2,5-5,1 cm) içeri sarın ve herhangi bir ısırık almazsanız kontrol edin. Kancanızda bir şey hissetmezseniz, misinayı yavaşça ve hafifçe sarın. Ardından, olası ısırıklar için oltanızı tekrar yukarı kaldırın. Eğer bir tane hissederseniz, kancayı batırabilirsiniz. Eğer hissetmezseniz, yeminizi tamamen çekene kadar bu işlemi tekrarlayın.
    • Atıştan sonra hiçbir şey yakalayamazsanız, daha fazla ısırık hissedene kadar işlemi tekrarlayın.
  5. adım 5 bir ısırık hissettiğinizde kancayı batırmak için direği sertçe yukarı çekin.
    Bir ısırık hissettiğinizde kancayı batırmak için direği sertçe yukarı çekin. Kancanızda bir ısırık hissettiğinizde, kancayı balığa batırmak için oltanızı yukarı doğru çekin. Ardından, balığı kendinize doğru getirmek için makarayı döndürün.
    • Balığı kendinize getirdikten sonra ağa takın ve kancayı çıkarın.

    İpucu: Balık mücadele ediyorsa, makarayı döndürmeyi erteleyin ve birkaç dakika yorulmasına izin verin. Yorulduktan sonra makarayı çevirmeye devam edin.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Bu tekniği kıyıdan atarken de kullanabilir miyim yoksa dümdüz aşağı mı atmam gerekir?
    Bu tekniği kıyıdan kesinlikle kullanabilirsiniz. Yem ve drop shot ağırlığı arasındaki mesafeyi artırmak isteyebileceğinizi unutmayın; dikey olarak avlanırken misina çapraz olduğu için yem döküm sırasında dibe daha yakın olacaktır.
  • Soru
    Drop-shot teçhizatını daha yüksek pounda sahip bir misinayla kullanabilir miyim?
    Evet, ancak misinanın çapı drop-shot teçhizatını monte etmek için gereken Palomar düğümünü atmayı engelleyebilir.
  • Soru
    Atış ağırlığını bağlamak için hangi düğümü kullanmalıyım?
    Aynı palomar düğümünü kullanabilirsiniz, ancak ben cinch düğümü gibi daha zayıf bir düğüm kullanmayı tercih ediyorum, böylece platini takarsanız tüm teçhizatı almak yerine düğümden kopacaktır.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Orta veya hafif çubuk
  • 10-20 lb (4,5-9,1 kg) örgülü misina
  • Boyut 1-2 damla atış kancası
  • 6-8 lb (2,7-3,6 kg) florokarbon misina
  • Balıkçılık ağırlığı
  • Yem