Küçük Bir Dere Nasıl Balık Tutulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dere balıkçılığı benzersizdir ve diğer balıkçılık türlerinden farklı beceriler ve uzmanlık gerektirir. Başarılı bir şekilde balık yakalamak için uygun bir dere seçebilmeniz, sessiz kalabilmeniz ve uygun yem kullanabilmeniz gerekir. Küçük bir derede balık yakalama şansınızı en üst düzeye çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini keşfetmek için okumaya devam edin.

Adımlar

Balık tutmak için uygun küçük bir akarsu veya dere bulun.

  1. seçiminizi yaparken çeşitli hususları göz önünde bulundurmanız gerekecektir.
    Seçiminizi yaparken çeşitli hususları göz önünde bulundurmanız gerekecektir. İşte bunlardan birkaçı:
    • Dere kamu malı mı, yoksa orada balık tutmak için izniniz var mı?
    • Su ne kadar temiz? Tarım veya sanayi bölgelerindeki akarsular, balıkları sağlıksız veya aşırı durumlarda zehirli hale getiren kirlilik seviyelerine sahip olabilir. İdeal olarak, yakındaki endüstrinin yüksekliğinin üzerindeki akarsuları seçin.
    • Akarsu yıl boyunca iyi bir su akışına sahip mi? Bazı akarsular sadece karların eridiği mevsimlerde ya da onları destekleyecek yeterli yağış olduğunda akar.
    • Avlamayı düşündüğünüz balık türleri. Unutmayın, küçük akarsular, bu özel ortama getirilen sınırlamalar nedeniyle genellikle içinde yaşayan balıkların büyük boyutlu örneklerini desteklemez.

Seyahatiniz için ihtiyaç duyacağınız şeyleri toplayın.

  1. genel olarak, sahip olmanız gereken temel öğeler bir kanca, misina ve yemdir.
    Genel olarak, sahip olmanız gereken temel öğeler bir kanca, misina ve yemdir. Yine de pratik amaçlar için, küçük akarsu balıkçılığı için bazı rafine olta takımlarına bakmak isteyebilirsiniz. Bunlar dikkate alınması gereken bazı şeylerdir:
    • Hafif veya ultra hafif olta takımı kullanın. Küçük akarsular genellikle kristal berraklığındadır ve balıkların ürkmesini önlemek için çok hafif bir monofilament misinaya ihtiyacınız olacaktır.
    • Avladığınız balığa uygun yem veya yapay yemler.
    • Uygun olan en küçük boyda uzun saplı tel kancalar kullanın. Takılmalara takılacaksınız ve uzun saplı tel kancalar kırılmak yerine bükülecek, böylece takılmadan kurtulacaklardır. Bu, kaybolan kancaları değiştirmek için zaman kazandıracaktır. Bir diğer faydası da uzun saplı bir kancayı küçük bir balığın ağzından çıkarmanın kolay olmasıdır.
    • Uygun aksesuarlar arasında böcek kovucu, av için bir cağlık veya kova ve bazı durumlarda ayaklarınızı kuru tutmak için denizlikler yer alabilir.

Yeminizi seçin.

  1. dere balıkları genellikle gerçekten yabani balıklardır veya yerlilerdir ve yem olarak genellikle yerli yiyecekleri tercih ederler.
    Dere balıkları genellikle gerçekten vahşi balıklar veya yerlilerdir ve yem olarak genellikle yerel yiyecekleri tercih ederler. Solucanlar, kurtçuklar, böcek larvaları ve cırcır böceği ve çekirge gibi küçük böcekler iyi seçeneklerdir. Oltayla avladığınız balık türü bunları ısıracaksa küçük jigler ve spinner yemleri kullanmak daha kolay olabilir.

Varsa yeminizi kazın veya yakalayın.

  1. solucanları kazmak için kompost yığını veya iyi nemli ve zengin topraklı başka bir yer gibi uygun bir yer gerekir.
    Solucan kazmak için kompost yığını veya iyi nemli ve zengin topraklı başka bir yer gibi uygun bir yer gerekir. Cırcır böceği veya çekirge yakalamak reflekslerinizi, hızınızı ve el-göz koordinasyonunuzu test edecektir, ancak aradığınız şey buysa her iki yöntem de kendi kendine yetme deneyimine katkıda bulunacaktır.

Ekipmanı yükleyin ve yola çıkın.

  1. yakınlarda bir dere olacak kadar şanslı değilseniz, arabayı veya kamyonu yüklemeniz ve dereye gitmeniz gerekecektir.
    Yakınlarda bir dere olacak kadar şanslı değilseniz, arabayı veya kamyonu yükleyip dereye gitmeniz gerekecektir. Eyalet veya ulusal orman gibi uzak bir alan bulmak hem iyi balık tutma hem de hoş bir manzara deneyimi sunabilir.

Alışılmış yollardan uzaklaşın.

  1. küçük dereler bile...
    Küçük akarsular bile önemli bir balıkçılık baskısı yaşayabilir, bu nedenle medeniyetten uzaklaşmak, hem yakaladığınız miktar hem de bozulmamış bir ormanın veya ormanın keyfi açısından iyi bir yolculuk yapma şansınızı artırabilir.

Bir havuzu veya akarsuyu yüzeyine göre değerlendirmeyin.

  1. balıkları desteklemek için yeterli suyu olan herhangi bir havuzu veya anaforu avlayın.
    Balık tutmaya yetecek kadar suyu olan her havuz ya da girdapta balık tutun. Genellikle iyi bir balık, yeminiz ya da oltanız ona saldıracak kadar yaklaşana kadar akıntıda hareketsiz ve görünmez bir şekilde yatabilir. Kütük delikleri, kıyı altları, girdap havuzları ve balıkları destekleyecek kadar su sağlayan diğer yerlerde avlanmak size daha iyi bir başarı şansı verecektir.

Tekniğinizi koşullara uygun hale getirin.

  1. küçük akarsular...
    Yoğun ormanlık alanlardaki küçük akarsular genellikle çalılarla kaplı kıyılara ve dere yatağının üzerinde devrilmiş veya yıkanmış çok sayıda ağaca sahip olacaktır. Potansiyel bir balık tutma deliğine tek yaklaşımın derede yürümek ve seçtiğiniz noktada balık tutarken akıntıda durmak olduğunu görebilirsiniz. Dönen bir makara kullanıyorsanız el altından döküm yapmak veya bir kamış olta kullanıyorsanız çevirmek, yeminizi en alçak dallar ve engeller dışında herhangi birinin altına sokabilir.

Her deliği farklı derinliklerde avlayın.

  1. balık asılı kalacaktır...
    Balıklar su koşullarının en uygun olduğu derinlikte asılı kalacak ve doğal yiyeceğin bulunduğu derinlikte beslenecektir. Bu bazen yüzeyde veya yüzeye yakın, bazen de dipte düz bir alandır, bu nedenle yem sunumunuzdan herhangi bir bölgeyi hariç tutmayın.

Yeminizi sunmak için akıntıyı kullanın.

  1. eğer balık tutuyorsanız...
    Spin veya yem atma donanımıyla balık tutuyorsanız, bir havuza aşağı akış ucundan yaklaşabilir, üst uca atabilir ve yemin suda sürüklenmesine izin verebilirsiniz. Bu, balıklara yemin en doğal sunumunu sunacaktır, çünkü akıntıya düşen veya yıkanan böcekler ve solucanlar benzer bir yol izler.

Çok az başarı elde ediyorsanız veya hiç başarı elde edemiyorsanız yeminizi değiştirin.

  1. farklı yapay yemler kullanırken, balıkların ilgisini çekmeye çalışmak için farklı renkler, türler ve boyutlar deneyin.'s preference.
    Farklı yapay yemler kullanırken, balığın tercihini belirlemek için farklı renkler, türler ve boyutlar deneyin. Canlı yem olarak solucanları, böcekleri veya böcek larvalarını, hatta dere kenarında bulabileceğiniz böcekleri deneyebilirsiniz. Buharda balık tutmak için yakalayabileceğiniz hellgrammitler ve kerevitler de olabilir.

Akıntı ve alan izin veriyorsa bir şamandıra veya bobber kullanın.

  1. bu onu...
    Bu, daha az deneyimli bir balıkçının bir balığın ısırıp ısırmadığını anlamasını çok daha kolay hale getirir ve ayrıca yemi istenen derinlikte tutar. Yemi dipten uzak tutacak en küçük şamandırayı kullanın. Bu, balık ısırdığında şamandıranın altına çekilmesi için daha az güç gerektirdiğinden, kurulumu daha hassas hale getirir. Daha küçük bir platin ve kanca kullanmak mümkün olan en küçük şamandırayı kullanmayı sağlayacaktır.

Yakaladığınız balıkları çıkarın.

  1. sonra onları ipe dizin.
    Daha sonra, avınızı mümkün olduğunca uzun süre canlı tutmak için onları bir ipe dizin, cağlığınıza koyun veya içinde dereden biraz tatlı su bulunan temiz bir kovaya bırakın.

Balık tutmayı bitirdiğinizde avınızı ve ekipmanınızı yükleyin.

  1. gittiğinizde ayak izlerinizden başka bir şey bırakmayın, böylece keyif aldığınız noktayı bir sonraki ziyaretçi temiz bulacaktır.
    Don't leave anything but your footprints when you go, so the next visitor to the spot you have enjoyed will find it clean.

Yakaladıklarınızı temizleyin.

  1. bu belki...
    Bu, çok küçük dere balıkları için inanılmaz derecede zahmetli bir işlem olabilir, ancak pişirmeye hazırlanmak için pullarını, bağırsaklarını ve kafalarını çıkarın. Daha sonra koku sorununu önlemek için atık parçaları gömülebilecek veya atılabilecek şekilde saklayın.

Avınızı pişirin.

  1. küçük balıklar...
    Küçük balıklar, çok sayıda küçük kılçıkları nedeniyle yenmesi zor olabilir, ancak temiz bir kaynaktan beslenen bir akarsudan tutulan taze balıklar, gevrek ve altın sarısı kızartılmış olarak harikadır (böylece kılçıklar kraker gibi çıtır çıtır olur).
    • Biraz hush puppies, coleslaw ve fırında fasulye ekleyin ve günü sonlandırmak için lezzetli bir yemeğiniz olsun.
      küçük balıklar...

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Hızlı akan bir derede alabalık için hangi rapalayı kullanmalıyım?
    Küçük bir kerevit yemini deneyin. Derenin aşağısına atın ve sonra yukarı doğru çekin.
  • Soru
    Küçük bir derede bluegill/güneş balığı için night crawler kullandım. Dikkatlerini çekmek için bir öneriniz var mı?
    Küçük parçalar halinde gece sürüngenleri güneş balıkları için iyidir. Nerede olduklarını görebiliyorsanız ancak ısırmıyorlarsa, birkaç parça atın ve ardından kancanızı takın. Ayrıca bobber kullanmamayı ve yemi suda asılı tutmak için oltanızı kullanmayı deneyebilirsiniz.
  • Soru
    Balığın ısırması ne kadar sürer?
    Bu nerede olduğunuza ve kullandığınız yeme bağlıdır. Daha fazla ısırık için sabahın erken saatlerinde ve alacakaranlıkta avlanmayı deneyin.

Video

İpuçları

  • Bölgenizdeki akarsuları ve dereleri ve bunlar boyunca uygun erişim noktalarını bulmak için haritalara, özellikle de topografik haritalara bakın.
  • Bölgenizdeki akarsularda hangi belirli balık türlerinin yaşadığını öğrenin ve bunlar için hangi torba limitleri, boyut limitleri ve kısıtlamaların geçerli olduğunu öğrenin.
  • Yeminizin ve takımınızın boyutunu yakalamayı beklediğiniz balığın boyutuna göre ayarlayın.

Uyarılar

  • Nereye gittiğinizi ve ne zaman döneceğinizi birilerine bildirin.
  • Çok kaygan olabileceğinden ıslak yüzeylerde yürürken veya tırmanırken dikkatli olun.
  • Derin havuzlara dikkat edin, özellikle de kalça veya göğüs koruyucuları ile ilerliyorsanız.
  • Bazı akarsular ve dereler timsahlar ve zehirli yılanlar gibi tehlikeli yaban hayatı içerebilir.
  • Balık tutmaya gitmeden önce uygun lisanslara sahip olduğunuzdan emin olun. Bazı yönetim alanları veya parklar, sınırları dahilindeki rekreasyonel faaliyetler için özel izinler gerektirir.
  • Balığınızı satın almak için yerel mağazaya gitmenin kısa vadede bile size daha az paraya mal olacağını unutmayın.
  • Ayıların olduğu bölgelerde, eve ya da güvenli bir bölgeye gelene kadar balık temizlemekten kaçının. Kamp yapıyorsanız, bağırsakları kamptan uzağa gömün.
  • Bölgenizde yağmur fırtınası varsa sel olasılığına karşı dikkatli olun. Bazı akarsular, yağmur sizin bulunduğunuz yerde olmasa bile hızla yükselebilir, çünkü yukarı yönde meydana gelen yağışlar eninde sonunda size doğru akacaktır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • su ve yiyecek
  • Balıkçılık ruhsatı
  • Olta takımı ve yem
  • Yağmurluk dahil uygun kıyafetler
  • Böcek kovucu
  • Bölgenizin haritaları