Spinnerbait Nasıl Balık Avlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Spinnerbait, levrek yakalamak için çok uygun bir balık yemi türüdür. Bir spinnerbait'i çeşitli balıkçılık senaryolarında kullanabilirsiniz, ancak en iyi 10 fitten (3.0 m) daha az derin olan berrak, sığ suda çalışırlar. Spinnerbait metal bir şaft ve 2-3 adet dönen metal plakadan oluşur. Suyun içinden çekildiğinde, plakalar dönerek güneş ışığını yakalar ve levrek ve diğer büyük tatlı su balıklarının dikkatini çeker.

Adımlar

Spinnerbait Seçimi

  1. adım 1 colorado spinnerbait ile balık avlayın eğer'll be in murky or dark water.
    Bulanık veya karanlık suda olacaksanız bir Colorado spinnerbait avlayın. Colorado spinnerbaitleri, balıkların yemin etrafında belli bir mesafe boyunca hissedebilecekleri titreşimler üreten büyük, ağır spinnerbaitlere sahiptir. Bu eğiriciler, görüş mesafesinin düşük olduğu bulanık sularda veya derin sularda avlanmak için idealdir.
    • Gece avlanıyorsanız Colorado spinner'larını da kullanın.
  2. adım 2 aşağıdaki durumlarda söğüt yapraklı bir spinnerbait seçin're fishing over thick vegetation.
    Kalın bitki örtüsü üzerinde avlanıyorsanız söğüt yapraklı bir spinnerbait seçin. Bu tür bir yem, yoğun su altı çalılarında avlanmak için harikadır, çünkü küçük, ince eğiricilerin bitki örtüsüne takılma olasılığı, Colorado eğiricisinin ağır bıçaklarına göre daha düşüktür. Ayrıca, balıkların onları kalın bitki örtüsü arasından görebilmeleri için yeterince parlama ve ışık parıltısı üreteceklerdir.
    • Bıçaklarınızın çıkardığı flaş miktarını değiştirmek için farklı renklerde eğirme bıçakları da satın alabilirsiniz.
  3. adım 3 yemi suda yüksekte tutmak için bir tandem spinner kullanın.
    Yemi suda yüksekte tutmak için bir tandem spinner kullanın. Tandem spinner yemleri, tek spinner yemine göre iki kat daha fazla ışık üretecek ve bir levreğin yeminize çekilme olasılığını artıracaktır. Ekstra kaldırma, spinnerbait'i su yüzeyine yakın tutacaktır, bu da levrek yemi için en uygun pozisyondur.
    • Tandem spinner, yoğun çalılıklarda avlanıyorsanız da kullanışlıdır. İplikçilerden biri çalıya takılsa bile, ikinci iplikçi dönmeye devam edecek ve ışık gönderecektir.

Spinnerbait'in Kurulumu

  1. adım 1 spinnerbait'i hafif bir monofilament misina ile avlayın.
    Spinnerbait'i hafif bir monofilament misina ile avlayın. Hafif bir misina, spinnerbait'i balık tuttuğunuz gölün çok uzağına atmanıza ve yemi hızlı bir şekilde geri çekmenize izin verecektir. Levrek için avlanıyorsanız, 12 veya 14 kiloluk bir monofilament misina seçin.
    • Misinayı ve ihtiyacınız olan diğer tüm malzemeleri bir dış mekan malzemeleri mağazasından satın alabilirsiniz.
  2. adım 2 parlak, hızlı hareket eden bir yem takın
    Balıkları çekmek için parlak, hızlı hareket eden bir yem takın. Spinnerbait'e doğru yem türünü takmanız önemlidir. Parlak bir renk balıkların dikkatini çekecek ve onları yeme doğru çekecektir. Yem ayrıca nispeten hafif olmalıdır, böylece siz onu sararken suda hızla hareket edebilir. Hızlı hareket levreğin yemin peşinden koşmasını sağlayacaktır.
    • Yeşil, mavi ve sarı parlak renkli olta yemleri için iyi seçeneklerdir.
  3. adım 3 spinnerbait'e bir römork kancası takın's hook.
    Spinnerbait'in kancasına bir römork kancası takın. Çoğu spinnerbaitte zaten 1 adet nispeten kısa kanca bulunur. Yemin levrek yakalama olasılığını artırmak için, ana kancanın kıvrımının ortasına serbest salınımlı bir römork kancası takın. Römork kancası, yeme uzak mesafeden vuran ve birincil kanca tarafından yakalanmayan balıkları yakalayacaktır.
    • Römork kancasını birincil kancanın tersi yöne bakacak şekilde de takabilirsiniz. Buna römork kancasını 'ters çevirmek' denir ve balık yakalama şansınızı artırabilir.

Spinnerbait'i İdeal Bir Konumda Avlamak

  1. adım 1 spinnerbait'i bir kayalığın veya kıyı şeridinin yakınında avlayın.
    Spinnerbait'i bir kayalığın veya kıyı şeridinin yakınında avlayın. Kıyıya yakın yerlerde levrek yakalama olasılığınız yüksektir ve spinnerbait en etkili şekilde bu bölgede çalışır. Levrekler zamanlarının çoğunu kıyıya yakın yerlerde beslenerek ve dinlenerek geçirirler. Bir kayalık, gölge sağlama avantajına sahiptir, bu da balıkların yemin gerçek bir balık olmadığını anlama yeteneğini azaltır. Bu nedenle, spinnerbait'i bu tür bir yere attığınızda, muhtemelen çok sayıda levreğin dikkatini çekeceksiniz.
    • Spinnerbait'i açık suyun ortasına atarken biraz şansınız olabilir. Ancak, bir kıyı şeridi veya kayalık yakınında balık yakalama şansınız çok daha yüksek olacaktır.
  2. adım 2 spinnerbait'i berrak suda avlayın.
    Spinnerbait'i berrak suda avlayın. Bir spinnerbait'in levrekleri cezbedebilmesi için balıkların yemi suyun dibinden görebilmesi gerekir. Su karanlık veya bulanıksa, yem büyük ölçüde etkisiz olacaktır. Bir gölün etrafında gezinerek ve suyun içinden aşağı bakarak iyi bir balıkçılık yeri keşfedin. Eğer dibi görebiliyorsanız, spinnerbait ile balık tutabilirsiniz.
    • Berrak suda, dönen yem levreklerin dikkatini çekecek ve onları uzak mesafelerden çekebilecektir.
  3. adım 3 su altı bitki örtüsü olan bir yer seçin.
    Su altı bitki örtüsü olan bir yer seçin. Levrekler genellikle su altındaki otlarda yiyecek arar ve dinlenirler. Spinnerbaitler bu tür ortamlarda iyi çalışır, çünkü suda titreşimler ve ışık parlamaları yaratarak levrekleri saklandıkları yerlerden çıkarırlar. Kıyı şeridine yakın kalın bir bitki örtüsü bulana kadar gölün etrafını tarayın.
    • Hem temiz su hem de bitki örtüsü olan bir balık tutma noktası bulmanın zor olabileceğini unutmayın. Bu koşullardan yalnızca birini karşılayan bir yere yerleşmek sorun olmayacaktır.

Spinnerbait'e Döküm ve Makaralama

  1. adım 1 kıyıdan yaklaşık 30 fit (9,1 m) uzaklıktan atın.
    Kıyıdan yaklaşık 30 fit (9,1 m) uzaklıktan atın. Yemi atmak için kendinize bolca alan bırakın. Yemi kıyıya doğru (veya teknenizin konumuna bağlı olarak kıyıya paralel) atın ve misinayı hızla geri sarın. Yemi 30-40 feet (9,1-12,2 m) mesafeden sarmak metal plakaların dönmesi ve güneş ışığını yakalaması için zaman kazandıracak ve çevredeki sudan levrekleri çekecektir.
    • Teknenizi kıyıya çok yakın konumlandırırsanız, yemi geri sararken birçok levreğin dikkatini çekemezsiniz.
  2. adım 2 spinnerbait'i kıyı şeridine paralel olarak sarın.
    Spinnerbait'i kıyı şeridine paralel olarak sarın. Teknenizi, spinnerbait'i kamışınıza geri sararken, yem kıyı şeridi boyunca suda sürüklenecek şekilde konumlandırın. Siz yemi sardıkça, yem balıkların bulunduğu yerin üzerinde kalacak ve alacağınız vuruş sayısını en üst düzeye çıkaracaktır.
    • Spinnerbait'i doğrudan açık suya çekerseniz, levreklerin yemi takip etme ve vurma olasılığı daha düşüktür.
  3. adım 3 i̇plikçikleri suda yüksekte tutmak için yemi hızla çekin.
    Spinnerbait'leri suda yüksekte tutmak için yemi hızla çekin. Bir spinnerbait en iyi su yüzeyine yakın olduğunda çalışır ve balıkları ona bakmaya zorlar. İplikçiler bu pozisyonda güneş ışığını en etkili şekilde yakalayacak ve bu da yeme çok sayıda vuruş yapılmasını sağlayacaktır. Makarayı sararken, spinnerbait'in suda aşağı doğru kaydığını fark ederseniz, makaranızın hızını artırın.
    • Spinnerbait suda 2 feet'ten (0,61 m) daha aşağıya inerse, balıklar güneş ışığıyla parlayan spinnerları görmeyecek ve yemi vurmakla daha az ilgileneceklerdir.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Ağır Colorado ile hafif söğüt bıçağı arasında bir spinner bıçağı şekli için Indiana'yı deneyin. Orta derecede parlama ve orta derecede titreşim sağlar.
  • Mümkünse, spinnerbait'i biraz rüzgarlı bir günde avlayın. Rüzgar su yüzeyinde hafif dalgalanmalara neden olacak ve levreklerin yeminize vurma olasılığını artıracaktır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Spinnerbait(ler)
  • Balıkçı teknesi
  • Parlak yem
  • Römork kancası
  • 12 veya 14 pound monofilament misina
  • Olta