Timsah Gar Balığı Nasıl Avlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Timsah geyiği ciddi bir balıktır. Eğer cesaretinizi 100 kiloluk, tarih öncesi görünümlü bir yaratığa karşı test etmek istiyorsanız ve aşağı Mississippi Nehri drenaj alanının bulanık, yavaş akan sularına erişiminiz varsa, o zaman timsah geyiği tam size göre bir balık olabilir. İşte bu dişlek devi denemek için bazı ipuçları.

Adımlar

Timsah Gar'ı Bulmak

  1. adım 1 güney amerika'ya gidin.1Güney Amerika'ya gidin. Güney Ohio ve Illinois'den Meksika Körfezi'ne kadar uzanan Mississippi nehri havzasında yetişir. Çoğunlukla Teksas, Alabama, Louisiana ve Arkansas'ın tatlı su kaynaklarında bulunan timsah balığı, belirgin bir şekilde Güneyli bir balıktır. Birçok şeyde olduğu gibi, en büyükleri genellikle Teksas'ta bulunur.
    • Baton Rouge, Louisiana'nın batısındaki Henderson Bataklığı ve New Orleans'ın kuzeyindeki Pontchartrain Gölü, Timsah Garları ile doludur.
    • Mississippi'deki Pearl ve Pascagoula Nehri, Alabama'daki Mobile, Tensaw, Tennessee ve Tombigbee Nehirleri ve Florida panhandle'daki Escambia, Choctawhatchee ve Apalachicola Nehirleri de öyle.
    • Colorado, Trinity, Guadalupe, Sabine ve diğer ana kanallar gibi Teksas nehirleri en sık rastlanan nehirlerdir ve bugüne kadarki en büyük domuz kayıtlarının yanı sıra bilinen en büyük timsah geyiği popülasyonlarına sahiptir.
  2. adım 2 bir su birikintisi veya durgun su bulun.2Bir su birikintisi veya durgun su bulun. 'Ölü göl', su yüksek olduğunda bitişikteki bir nehir tarafından su altında bırakılan, ancak nehir normal seviyedeyken karayla çevrili olan bir göldür. Burası zargana avlamak için mükemmel bir yerdir. Bu suda balık tutmak için izin alın ve balık tuttuğunuz yetki alanında gerekli olan lisansları alın.
    • Seçtiğiniz yerlerde balık tutmak için erişiminizin olması gerekecektir, bu nedenle kıyıya erişim yoksa bir tekne temin etmeniz gerekebilir.
  3. adım 3 balıkları tespit etmeyi öğrenin 'gator gar.3Timsah sazanını tespit etmeyi öğrenin. Timsah sazanı, uzun burunlu, keskin dişli, belirgin bir şekilde tarih öncesi bir balık olan sazanın sadece bir türüdür. Ağırlıkları 250 lbs'nin üzerinde olabilir ve suyun üzerinde iki saate kadar hayatta kalabilirler. Timsah, en büyük gar türüdür ve Kuzey Amerika'daki en büyük tatlı su balığıdır. Sekiz ila on fit uzunluğunda olabilir ve olta ve makarayla yakalanan en büyük timsah gar için mevcut dünya rekoru 279lb 0oz'dur. Bowfishing ile yakalanan en büyük balık 365 lb'dir.
    • Eğer gar'ın burnu başının iki katından daha uzunsa ve birkaç inçten daha geniş değilse, muhtemelen uzun burunlu bir gar'dır.
    • Florida garları ve benekli garların burunları daha kısadır ve ayırt edici, kahverengimsi lekelerle kaplıdır.
    • Hedefiniz olan timsah balığı bu balıkların en büyüğüdür. Uzun burundan daha geniş bir burnu vardır ve diğer garların bir sıra dişi varken iki sıra dişi vardır. Oldukça büyük olabilir.
  4. adım 4 ne zaman ve nereye bakacağınızı bilin.4Ne zaman ve nereye bakacağınızı bilin. Bu balık ilkbaharda, Nisan ayı civarında acı sularda yumurtlar, ancak onları avlamak için en iyi zaman sıcak ve kurak olan yaz sonlarıdır.
    • Temmuz ve Ağustos aylarında, timsah geyiği nispeten sığ havuzlara bitişik derin nehir kıvrımlarında bulunabilir. Derin su, garların toplandığı yerdir ve sığ su, beslenmek için geldiklerinde onları daha kolay tespit etmenizi sağlayacaktır.

Gar için Balıkçılık

  1. adım 1 teçhizatınızın göreve uygun olduğundan emin olun.1Teçhizatınızın göreve uygun olduğundan emin olun. Eğer 250 kilo ağırlığında ve düzinelerce keskin, iğneye benzer dişe sahip bir balığı kancalamaya çalışacaksanız, bir dal ve bobber'dan daha fazlasını isteyeceksiniz. Güçlü test misinalı sert bir kompozit kamış getirin. Bu, yüzeye çıkarmak isteyeceğiniz türden bir balıktır, bu nedenle yeminiz için bir bobber kullanmak uygundur.
    • En iyisi, 150-200 yarda (137,2-182,9 m) 30-100 pound test monofilament misina tutabilen büyük bir açık yüzlü veya eğirme makarasına sahip olmaktır. Altı veya sekiz fit uzunluğunda sert aksiyonlu grafit veya kompozit bir kamış bu büyüklükteki balıklar için uygundur.
  2. adım 2 misina için'll want two-three feet of steel leader, and 40-80 pound test line.2 Misina için iki-üç fit çelik lider ve 40-80 pound test misinası isteyeceksiniz.
    • Yemi 6/0 tiz kancaya takın ve kancanın üzerinde tutmak için 1/4 oz'luk bir platin kullanın.
    • Yeminizi ve teçhizatınızı su yüzeyinin yakınında asılı tutabilecek plastik veya mantar bobber (şamandıra).
  3. adım 3 i̇yi büyüklükte bir canlı yem getirin.3İyi büyüklükte bir canlı yem getirin. Körfez Kıyısı yakınlarındaki alt delta sularında yaşayan bazı kişiler 10-12 inçlik (25,4-30,5 cm) kefalleri tercih eder ve genellikle kullanmadan önce pullarının çıkarılmasını önerir, ancak shiners, shad veya suckers gibi herhangi bir yasal yem balığı gar'ın menüsündedir.
    • Sazan, bufalo ve büyük levrek de yaygın olarak kullanılır.
  4. adım 4 tirsi balığı, shiners veya tatlı su kefali gibi sürü yemlerini izleyin.4Sedef balığı, shiners veya tatlı su kefali gibi yem balıklarını izleyin. Aç bir etobur tarafından güdülüyormuş gibi suyu yaran bir balık sürüsü gördüğünüzde, muhtemelen gar ülkesindesinizdir. Yeminizi hazırlayın ve atın.
  5. adım 5 kanalın derin kısmına doğru atın.5Kanalın derin kısmına doğru atın. Makarayı açık bırakarak zargananın yemi almasına ve birkaç tıklama için onunla koşmasına izin verin. Gözünüz şamandırada olsun. Suyun üstünde torpido gibi hareket etmeye başladığında ya da derinliklere doğru daldığında, oltanızda bir zargana olduğunu anlarsınız. Oltanızı ona doğru indirin ve misina çekildikten sonra en az yedi saniye bekleyin.
    • Sazan balığı yemeye çalışmadan önce yemiyle birlikte yüzer. Kancayı çok erken takmaya çalışırsanız, kancayı gevşetme veya zargana uygun olmayan bir yerden takma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  6. adım 6 kancayı takın.6Kancayı takın. Timsah geyiğinin ağzında sert, kemikli bir plaka vardır, bu da balıkçıların tiz kancaları tercih etmelerinin nedenidir ve bu plakayı delmek için önemli ölçüde güç gerekir. Kancayı zargananın ağzının yumuşak, güvenli kısmına taktığınızdan emin olmak için birkaç kez takmanız gerekebilir. Birkaç yüz metrelik misinanın makaradan çıkmasına izin verdiğiniz için, bu önemli bir güç ve birkaç çekme gerektirebilir.
    • Kancanızı taktığınızda, büyük bir güreş maçı için yerleşme zamanı gelmiş demektir.

Gar ile Mücadele

  1. adım 1 oltanızda gerginlik hissettiğinizde balığı değerlendirin.1Otanızdaki gerginliği hissettiğinizde balığı değerlendirin. Çok büyük balıkları karaya çıkarmak için büyük bir mücadele gerekecektir ve onu yıpratmak için sürüklemenizi ayarlamanız gerekebilir. Balığı kütüklerden, çalılardan veya diğer takılmalardan uzak tutmaya çalışın, böylece onu neredeyse kesinlikle kaybedeceğiniz şekilde dolanmasını önleyin.
  2. adım 2 balığınızla bitkin düşene kadar mücadele edin.2Balığınızla bitkin düşene kadar mücadele edin. Her seferinde biraz daha yaklaştırarak kendini yıpratmasına izin verin. Onu hızlı bir şekilde getirmek için gereğinden fazla enerji harcamayın. Daha küçük bir sazanı bile içinde hala mücadele gücü varken asla tekneye sokmaya çalışmayın. Timsah sazanının kendini savunmak için agresif bir şekilde ısırdığı bilinmektedir. Çok büyük zargana balıkları için en iyisi solungaçlarından zıpkınlamak olabilir, böylece tekneye almadan önce kafası (ve dişleri) teknedekilerden uzak tutulabilir.
    • Solungaç zıpkını temel olarak teknenin yanında büyük balıkları yakalamak için ucunda keskin bir kanca bulunan bir sırıktır. Genellikle, bir ortak balığı solungaçlarından ve omurgasının altından kancalar ve muhtemelen balığı ölümcül şekilde yaralar. Eğer bir zargana yakalayıp serbest bırakmak istiyorsanız, bunu yapmayın.
  3. adım 3 yakaladığınız balığı serbest bırakmayı seçerseniz son derece dikkatli olun.3Avınızı serbest bırakmayı seçerseniz son derece dikkatli olun. Genel olarak balıkçılar, öldürmek niyetinde olmadığınız sürece zargana avlamanızı tavsiye etmezler. Canlı bir zarganayı tekneye ya da kıyıya getirmek son derece tehlikelidir. İğne gibi dişlerle dolu bir ağızdan tiz bir kancayı çıkarmak çok uzun burunlu bir pense gerektirir. Balığın yorgunluktan bitap düştüğünden ve bu işe kalkışacaksanız koruyucu kol ve el kıyafetleri giydiğinizden emin olun.
    • Misinayı kesmek, tiz kancayı balığın ağzına gömülü bırakacak ve ona çok az yaşama şansı bırakacaktır.
    • Timsah geyiği ve diğer birçok tatlı su yırtıcısının nesli giderek tehlike altına girmektedir. Bu balıklar için en iyi koruma politikası yakala ve bıraktır, bu nedenle eğer sorumlu bir şekilde gar avlamak istiyorsanız en azından bunu yapmanın zorluklarının farkında olun.
  4. adım 4 yaratıcı alternatifler düşünün.4Yaratıcı alternatifleri düşünün. Birçok güneyli size timsah domuzlarını avlamak için tercih edilen yöntemin aslında bir av yayı ve olta okları kullanarak yayla balık avlamak olduğunu söyleyecektir. Yay balıkçılığı, balıkçılık ve avcılığı birleştirdiği için birçok kişi için çok daha heyecan vericidir.
    • Bazı balıkçılar da tekneye yaklaştığında zargananın işini bitirmek için yanlarında bir .22 getirirler. Son derece dikkatli olun ve av malzemeleri ile balık tutacaksanız lisanslı olduğunuzdan emin olun.
  5. adım 5 sazan balığınızı akşam yemeği için eve götürmeyi düşünün.5Karagözünüzü akşam yemeği için eve götürmeyi düşünün. Genel olarak, büyüklüğü ve vahşi görünümü göz önüne alındığında, gar bir trofe balığıdır. Yenilebilir (bazıları lezzetli olduğunu söyler) bir balıktır, ancak temizlenmesi oldukça zordur. Pulları zırh gibidir ve hepsi birlikte çıkar, bu yüzden doğru teknikle çıkar.
    • Sazan balığının kafasını bir boşluğa çivileyin ve kuyruktan omurgaya doğru bir bıçakla pulları gevşetin. Başını ve kuyruğunu kesin ve ardından bıçağınızı balığın yanlarından aşağı doğru ilerletin. Pullar alttaki etin etrafından bir kabuk gibi çıkmalıdır. Balığı diğer balıklar gibi ayıklayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruTimsah gar balıkçılık gezisinde kullanmak için en iyi tekne türü hangisidir? Timsah balıkları sese karşı inanılmaz derecede hassastır, bu nedenle balıkları ürküteceği için tipik bir motorlu tekneden kaçının. Mümkünse, bir kayık veya sürüklenme teknesi kullanın. Motorlu veya fanlı bir tekne kullanmanız gerekiyorsa, noktaya vardığınızda kıyıya çekin ve atış yapmadan önce balığın geri dönmesini sessizce bekleyin.
  • SoruBalıklar nasıl beslenir? Timsah balıkları tipik olarak avlarını ısırır ve yutmaya çalışmadan önce birkaç dakikaya kadar onunla yüzerler. Avlarını bütün olarak yutarlar.
  • SoruTimsah Gar'ı evcil hayvan olarak besleyebilir miyim? Gar iyi bir evcil hayvan değildir. Yüzmek için büyük miktarda alana ve evcil hayvan olarak uygun hale getirmek için çok fazla yiyeceğe ihtiyaç duyarlar.

İpuçları

  • Sazan balığını tekneye ya da karaya çıkarırken burnundan tutmayın çünkü dişleri ağzının kenarından dışarı çıkar. Eğer çırpınırsa, sizi kolayca kesebilir.
  • İskelelerden ve nehir kenarlarından suya sarkıtılan ayakları ısıran timsah domuzlarına dair hikayeler (biraz doğrulanmış) vardır.
  • Bu balıkları avlamak için yapacağınız ilk seyahatinizde bir rehber tutmayı ciddi olarak düşünün. Bir rehberin kazandıracağı zaman ve güvenlik hususları seyahatinizi çok daha keyifli hale getirecektir.

Uyarılar

  • Bu balığın dişlerine saygı gösterin; deri eldivenle bile olsa asla ağzına elinizi sokmayın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Ağır hizmet tipi olta takımı.
  • Tekne ve motor isteğe bağlıdır ancak tercih edilir.