Kalamar Balığı Nasıl Avlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Balık tutmak dışarı çıkmanın ve doğayla etkileşime geçmenin eğlenceli bir yoludur ve kalamar avı hem acemi hem de deneyimli balıkçılar için gerçek bir keyif olabilir. Yine de kalamarlar çimenlik alanlarda saklanmayı sevdikleri ve kendilerini tehdit altında hissettiklerinde mürekkep fışkırttıkları için bu bir zorluk teşkil edebilir. Ancak uygun ekipmanı bularak, doğru zamanı ve yeri seçerek ve tekniğinizi mükemmelleştirmek için birkaç uzman ipucu öğrenerek, kısa sürede bir sürü kalamar yakalayacaksınız.

Adımlar

Doğru Ekipmanı Bulmak

  1. adım 1 hafif, uzun bir olta makarası seçin.
    Hafif, uzun bir olta makarası seçin. Kalamar avlarken en ufak değişiklikleri bile hissetmek istediğiniz için hafif, uzun bir olta seçin. Altı ila 20 pound arasında herhangi bir misina kullanabilirsiniz, ancak ne kadar hafif olursa o kadar iyidir.
    • Özel ekipmanlara yatırım yapmak zorunda değilsiniz - neredeyse her tür olta ve makara kalamar avında işe yarayacaktır.
  2. adım 2 yem için bir kalamar jigini deneyin.
    Yem olarak kalamar jigini deneyin. Kalamarların özel yeme teknikleri vardır, bu da özel yemlere ihtiyaç duydukları anlamına gelir. Kalamar jig en popüler yem türüdür. Balığa benzeyen bir gövdesi vardır, dikkatlerini çekmek için ışıklandırılmıştır ve ısırdıklarında makaraya sarılmalarını sağlayan bir veya iki sıra keskin uçları vardır.
    • Her tür kalamar jig balıkları yakalayacaktır ve bazı günlerde bazı renkler diğerlerinden daha iyi sonuç verecektir. İşe yarayan bir tane bulana kadar test etmek için çeşitli boyut ve renklere sahip olmak en iyisidir.
    • Kalamar jigleri için popüler boyutlar 2.5, 3.0 ve 3.5'tir. Sayı, saniyede suda ne kadar hızlı düşeceklerini gösterir.
  3. adım 3 canlı yem kullanın.
    Canlı yem kullanın. Kalamar jiginden daha az yaygın ama aynı zamanda başarılı olan bir yöntem de canlı yemdir. Kalamar jigine yatırım yapmak istemiyorsanız veya sadece canlı yüzücüleri tercih ediyorsanız, daha küçük kalamar kullanarak veya minnow gibi diğer yaygın yem balıklarıyla kalamar avlayın.

Doğru Zaman ve Yeri Seçmek

  1. adım 1 geceleri balık tutun.
    Gece balık tutun. Kalamar avcılığı çoğunlukla bir gece aktivitesidir. Kalamarlar geceleri beslenir ve ışığa ilgi duyarlar, bu nedenle onları hava karardıktan sonra yakalamak en kolay yoldur.
  2. adım 2 yüksek gelgitte gidin.
    Gelgitin yüksek olduğu zamanlarda gidin. Balıklar kendilerini daha korunaklı hissettikleri daha derin sularda olmayı severler. Bu, gelgit yüksekse çok sayıda kalamar yakalama şansınızın daha da yüksek olduğu anlamına gelir. Gelgitin ne zaman olduğunu öğrenmek için takvime bakın ve çok sayıda kalamar yakalamaya hazırlanın!
    • Bulutlu veya yağmurlu bir akşamda gelgitin yüksek olduğu zamanlarda şansınız daha da yüksektir.
    • Mümkünse dolunay olduğunda kalamar avlamaya çalışın.
  3. adım 3 i̇lkbahar veya yaz aylarında balık tutun.
    İlkbahar veya yaz aylarında balık tutun. Hava sıcak olduğunda çok fazla kalamar yakalama olasılığınız yüksektir, bu nedenle ilkbahar ve yaz ile hatta sonbaharın başları dünyanın çoğu yerinde gitmek için ideal zamanlardır.
    • Bölgenizdeki kalamar balıkçılığının özelliklerini öğrenmek için internete bakın.
  4. adım 4 bir iskele veya rıhtım bulun.
    Bir iskele ya da rıhtım bulun. Kalamar avlamak için bir tekneye ihtiyacınız yoktur. Kalamarlar yabani otların arasında avcılardan saklanmayı sever ve ışıklandırılmış bir iskele veya rıhtımdaki ot ve ışık kombinasyonu burayı kalamar avı için mükemmel bir yer haline getirir.
    • Güvertelerde veya iskelelerde mürekkep lekeleri görmek, yakın zamanda orada kalamar yakalandığına dair büyük bir ipucudur.
    • Teknelerin veya diğer balıkçıların zaten takıldığı yerlerden uzak durun.
    • Kalamar yakalamak için bölgenizdeki popüler yerleri bulmak için çevrimiçi arama da yapabilirsiniz.
  5. adım 5 bir tekneden balık tutun.
    Bir tekneden balık tutun. Yakınlarda bir iskele yoksa ya da sadece teknede olmayı tercih ediyorsanız, yine de çok şanslı olabilirsiniz. Teknenizin veya kanonuzun altına veya yanlarına ışıklar yerleştirin. Ya da daha büyük bir tekneniz varsa, bir su altı ışığı kullanabilir, onu dibe batırabilir ve sonra balıkları çekmek için geri getirebilirsiniz.
    • Otlu ve kumlu bir dip üzerinde bir yer seçin.

Tekniğinizi Mükemmelleştirmek

  1. adım 1 yumurtlamaya git.
    Yumurtlamaya başlayın. Kalamar jiginizi veya yeminizi liderinize bağlayın. Fırlatın ve kalamarın takılabileceğini düşündüğünüz derinliğe kadar batmasına izin verin. Misinanızı iki veya üç kez yukarı sallayın, sonra tekrar aşağı inmesine izin verin. Zirveye ulaşana kadar tekrarlayın.
    • En önemli şey, jigin suda sürekli hareket etmesini sağlamaktır.
    • Batma süresini değiştirmek - uzundan kısaya ve arada - kalamarın suda nerede takıldığını anlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Tamamen gerekli olmasa da, özel bir kalamar çubuğu kullanmak, jigin deniz yosununu veya dibi fırçalayıp fırçalamadığını hissetmenize yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 bir şamandıra kullanın.
    Bir şamandıra kullanın. Kalamar jiginizi veya yeminizi bir şamandıraya bağlayın, bu da kalamarın suda olduğunu düşündüğünüz derinlikte asılı kalmasını sağlayacaktır. Kalamarları bulmak için birkaç farklı derinlik denemeniz gerekecektir.
    • Sığ sular için iyi bir yöntemdir, çünkü jig veya yeminizin dibe takılması konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
  3. 3. adım bir defter donanımı deneyin.
    Ledger teçhizatını deneyin. Tek bir teçhizattan sarkan bir dizi kancadan oluşan bu teçhizatın ana hattına iki kalamar yemi bağlayın ve bu yemleri küçük bir platine takarak istediğiniz derinliğe ulaşmasına yardımcı olun.
    • Bir iskeleden/iskeleden balık tutmak için bir defter teçhizatı iyidir, çünkü başka bir jig ile yumurtlamaya giderken oturmasına izin verebilirsiniz.
  4. adım 4 jiginizi veya yeminizi değiştirin.
    Jiginizi veya yeminizi değiştirin. Hangi tekniği kullanırsanız kullanın, fazla şansınız yoksa, yeminizin ağırlığını, boyutunu veya rengini değiştirmeyi deneyin ve hangi faktörün en büyük farkı yarattığını görün.
    • Canlı yem kullanıyorsanız, başka bir balık türünün daha iyi çalışıp çalışmayacağına bakın. Alternatif olarak, gerçekten hiç şansınız yoksa bir jig'e geçmek isteyebilirsiniz.

Kalamar Yakalamak

  1. adım 1 mürekkepten kaçınmak için bir ağ kullanın.
    Mürekkepten kaçınmak için bir ağ kullanın. Kalamarların benzersiz bir savunma mekanizması vardır: potansiyel tehditleri (hevesli balıkçılar gibi) korkutup kaçırmak için koyu siyah mürekkep fışkırtırlar. Yakaladığınız kalamarın siz onu çekerken koyu renkli mürekkebi fışkırtmasına hazırlıklı olun. Kalamarı çekmek için bir ağ kullanmak mürekkebe dikkat etmenize yardımcı olacaktır. Teknenize almadan önce mürekkep püskürtmesinin bitmesini bekleyin.
    • Kıyafetlerinize, ellerinize veya teknenize mürekkep bulaşırsa, stres yapmayın. Suda çözünebilir ve kurumadan önce harekete geçerseniz yıkanacaktır.
  2. adım 2 bir kovaya koyun.
    Bir kovaya koyun. Yanınızda kalamar için yeterince büyük bir kova veya başka bir kap getirin. İçine biraz su doldurun ve kalamarınızı içine yerleştirin. Bu şekilde, eğer mürekkep artarsa, teknenizin her tarafına değil, kabın içinde kalacaktır.
    • Teknenize getirdiğinizde kalamar hala yağlı veya kabarık görünüyorsa, muhtemelen hala biraz mürekkebi kalmıştır.
  3. adım 3 isırıklara dikkat edin.
    Isırıklara dikkat edin. Mürekkep atmanın yanı sıra, kalamarların yiyeceklerini öldürmek ve potansiyel tehditleri ısırmak için kullandıkları papağan benzeri bir gagaları da vardır. Yakaladıktan sonra parmaklarınızın kalamarın yakınında çok uzun süre kalmasına izin vermeyin.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Nasıl daha fazla kalamar çekebilirim?
    Geceleri dolunay varken balık avlayın ve onları yüzeye çekmek için suya dönük çok parlak ışıklar kullanın. Yüzeye çıktıklarında onları ağlarla kolayca toplayabilirsiniz.
  • Soru
    Kalamar avlamak için yılın en iyi zamanı nedir?
    Genellikle kışın ve ilkbaharın başlarında olan yumurtlama mevsiminde kalamar avlayın.
  • Soru
    Yakalamak için daha fazla kalamara ihtiyacım varsa, bir misinaya 4 jig koyabilir miyim?
    Ticari zokacılar genellikle bir misinaya altı ya da daha fazla zoka koyarlar, genellikle en az birkaç metre aralıklarla. Aynı şeyi yapmanızı engelleyen tek şey kurulumunuzdur - eğer bir olta kullanıyorsanız, çok sayıda jig ile uğraşmak size biraz sorun çıkaracaktır.

Video

İpuçları

  • Birini kaybetme ihtimaline karşı yanınıza fazladan kalamar jigleri alın.
  • Yardım etmesi için birkaç arkadaşınızı yanınıza alın -- kalamar avı harika bir grup aktivitesidir!

Uyarılar

  • Kalamarın minimum boyutunu ve diğer kısıtlamaları anlayın veya yerel balıkçılık yasalarını ihlal etme riskini alın.