Mersin Balığı Nasıl Avlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

'Mersin balığı' terimi aslında acipenseridae balık ailesinin 26 farklı türünü ifade eder. Mersin balıkları Avrasya ve Kuzey Amerika'nın nehirleri, gölleri ve kıyıları boyunca yüzerken bulunur. Boyu 18 feet'e (5,5 m) kadar ulaşabilen bu büyük balık hem eti hem de karacası için hasat edilir. Karaca daha sonra havyara dönüştürülür ve dünya çapında özel dükkanlarda satılır. Mersin balıkları salyangoz, kerevit, karides, solucan ve suda yaşayan böceklerle beslenen dip besleyicileridir. İşte mersin balığı için nasıl balık tutulacağına dair bazı ipuçları.

Adımlar

  1. mersin balığı için balık adım 1.png
    Doğru takım ekipmanını edinin.
    • Bir mersin balığı olta kamışı 6 ila 9 feet (1,8 ila 2,7 m) uzunluğunda olmalı ve tek bir parçadan (monte edilmiş bir çubuk yerine) yapılmalıdır.
    • Bu makara en az 80 pound tutabilen ve 250 yarda (228,6 m) koşmaya yetecek kadar misinaya sahip olmalıdır.
  2. mersin balığı için balık adım 2.png
    Oltanızın ucuna doğru kancayı takın. Birçok mersin balığı balıkçısı, avladığınız mersin balığı türüne bağlı olarak 5/0 ila 9/0 arasında bir kanca boyutu önermektedir.
  3. mersin balığı için balık adım 3.png
    Doğru olanı ekleyin yem Kancanıza. 'Taze en iyisidir' atasözü mersin balığı avcılığı için de geçerlidir.
    • Önerilen yem türleri arasında kerevit, tatlı su istiridyesi, somon yumurtası veya karkası, tirsi balığı ve diğer küçük balıklar bulunur.
    • Taze yem mevcut değilse, yeme koku eklemek mersin balığının dikkatini çekecektir. Karides yağı, tirsi yağı ve sardalya yağı piyasadaki birçok balık yağından sadece birkaçıdır.
  4. mersin balığı için balık adım 4.png
    Balık tutmak için doğru noktayı bulun. Mersin balığı avlamak için çıkıntılar, küçük kanallar, kum düzlükleri ve diğer kayalık noktalar tavsiye edilir. Mersin balığı yiyecek ararken gelgitle birlikte hareket eder.
    • Gelgit dışarıdaysa, daha derin su arayın.
    • Gelgit içeri girmişse, 4 ila 6 fitlik (1,2 ila 1,8 m) küçük yataklarda balık tutmak iyi bir av sağlayabilir.
  5. mersin balığı için balık adım 5.png
    Dış ortam sıcaklığına göre değişebilen mersin balığının oltanızdaki ısırığını belirleyin.
    • Soğuk havalarda ısırıklar yavaş ve tekrarlayıcıdır. Tekrarlayan eylem, bir ısırık ile gelgitin oltanızı hareket ettirmesi arasındaki farkı ayırt etmenize yardımcı olacaktır.
    • Daha sıcak havalarda, ısırık daha agresif olma eğilimindedir. Bunun nedeni balıkların yumurtlama mevsimine yaklaşması (genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında) ve daha aktif olmalarıdır. Olta ucunun dalmasına ve misinanın hareket etmesine bakın.
  6. mersin balığı için balık adım 6.png
    Oltanızı yukarı doğru çekerek avı sabitleyin. Isırıkları hissettiğinizde, kancanın mersinbalığına güvenli bir şekilde yerleşmesi için oltayı çekmek önemlidir.
  7. mersin balığı için balık adım 7.png
    Mersin balığını mümkün olduğunca çabuk yakalayın. Mersin balığının oldukça büyük olabileceğini unutmayın. Balığın çok güçlü olduğunu düşünüyorsanız iki ayağınızı da yere koyun ve yardım isteyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Mersin balığı avcılığı için hangisi daha iyidir, Saisun Körfezi mi yoksa San Pablo Körfezi mi?
    Her ikisi de balık tutmak ve mersin balığı yakalamak için harika yerlerdir. Her şey havaya, suya ve sıcaklığa bağlıdır.
  • Soru
    Mersin balığı avı için en iyi aylar hangileridir?
    Genellikle ilkbahar en iyisidir, ancak Temmuz ve Ağustos aylarında yumurtlamaya başladıkları zamana yakın olduğunda balıkçılık daha da iyidir. Bu aynı zamanda hava ve su sıcaklığına da bağlıdır.
  • Soru
    Elimle bir mersin balığı yakalayabilir miyim?
    Yakalayabilirsiniz, ancak bu çok zor olacaktır.

İpuçları

  • Farklı mersin balığı türlerini tutmak için boyut gereksinimlerini kontrol edin. Yerel oyun ofisi en son yönergelere sahip olacaktır.
  • Mersin balığı avlamak için yola çıkmadan önce gerekiyorsa bir lisans alın. Lisanslar eyalet oyun ofisleri tarafından verilir.
  • 2015-2016 Kaliforniya DFG El Broşürüne göre,
    • Günlük avlanma ve bulundurma limiti, çatal uzunluğu 40 inç ile 60 inç arasında olması gereken bir balıktır. Yıllık limit kişi başına üç (3) mersin balığıdır.
  • Günlük avlanma ve bulundurma limiti, çatal uzunluğu 40 inç ile 60 inç arasında olması gereken bir balıktır. Yıllık limit kişi başına üç (3) mersin balığıdır.