Nehirde Balık Nasıl Tutulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Nehirde balık tutmak zor olabilir çünkü nehirler genellikle hızlı bir akıntıya sahiptir ve sakin, sessiz derelerde, göllerde ve okyanuslarda balık tutmaktan farklıdırlar. Bir nehirde balık tutabilmek için özel malzemeler ve yetenek gerekir - bu makale size nasıl yapılacağını gösterecek.

Adımlar

Toplama Malzemeleri

  1. adım 1 kaliteli bir olta kamışı edinin.1Kaliteli bir olta kamışı alın. İyi bir olta kamışı, sağlam, fiberglas veya grafit, kolayca kopmayacak bir misina ve gerçekten işe yarayan diğer özelliklere sahip bir olta kamışı olacaktır. Olta için 8 feet (1,5 metre) gibi iyi bir boyut seçin.
    • Yedek ekipmana sahip olmak da gerçekten önemlidir. Bir şey olması ihtimaline karşı yanınızda iki olta bulunduğundan emin olun.
  2. adım 2 avlayacağınız balık için iyi bir yem seçin're looking to catch.2Yakalamak istediğiniz balık için iyi bir yem seçin. Mersin balığı, levrek, sazan, yayın balığı gibi nehirlerde yaşayan balıklar, onları kancanıza çekecek yemlere ihtiyaç duyar. Diğer birçok balık ve deniz canlısını avlarlar, bu nedenle hedef balığınızın isteyeceği bir yem bulun. Birçok balık türünü avlayabileceğiniz için çeşitli yemler alın.
    • Çözülmüş donmuş sardalya parçalarını 3 numaralı kancanın etrafına sarılmış sihirli ipe (esnek şeffaf kauçuk ip) sabitlenmiş olarak kullanın.
    • Yeminiz için kan solucanları kullanın. Kafalarını koparın yoksa kopup parmaklarınızı ısırabilirler. Üzerinize kan sıçratmamaya dikkat edin. Bu nedenle kan kurdu olarak adlandırılırlar.
  3. adım 3 mümkünse polarize gözlük alın.3Mümkünse polarize gözlük alın. Bu gözlükler balıkları daha kolay aramanıza yardımcı olacaktır. Nehir boyunca görebilecek ve onlarla balık bulabileceksiniz. Bu, daha fazla balık yakalamanın yanı sıra zaman kaybını da önleyebilir.

Balık Tutulacak Yeri Seçmek

  1. adım 1 balık tutmanın yasal olduğu yerel nehir seçeneklerini araştırın.1Balıkçılığın yasal olduğu yerel nehir seçeneklerini araştırın.
    • Avlanma limitleri, kurallar ve düzenlemeler için yerel balık ve oyun ajanslarına danışın; bunlar her yıl değişmektedir.
    • Eğer planlıyorsanız, yakaladığınız balıkları tutmanıza izin verilip verilmediğine bakın. Bazı yerler sadece yakalayıp bırakmaya izin verir.
    • Bazı yerlerde balık tutmak için bir lisansa ihtiyacınız olabilir, ancak bu genellikle bir web sitesi veya bir uygulama aracılığıyla çevrimiçi olarak alınabilir. İnternette hızlı bir arama yapın ve birkaç dakika içinde gitmeye hazır olacaksınız.
  2. adım 2 gittiğiniz nehirlerin özelliklerine bakın're considering.2Düşündüğünüz nehirlerin özelliklerine bakın.
    • Kavisli bir kenarı olan bir nehir seçin. Kıvrımlı nehirlerin kenarlarında balık tutmak daha iyidir çünkü daha hızlı olan su (genellikle balıkların suda yediği yiyecekleri taşır) kıvrımın kenarına doğru hareket eder. Burası balıkların genellikle yiyecek aradığı yerdir ve nehrin bu kısmında kolayca balık tutabilirsiniz.
    • Birleşen akıntıları olan nehirleri arayın. Akan iki su kütlesi birleştiğinde, nehirde daha fazla balık yemi akacaktır, bu da daha fazla balığın yiyecek bulmak için nehrin o kısmına gidebileceği anlamına gelir. Nehrin akıntıların birleştiği bir bölümünde balık yakalayın - bu şekilde oldukça fazla sayıda balık yakalayacaksınız. Yayın balıkları tatlı su akıntılarına ilgi duyarlar, onları derelerin ve çayların nehirle birleştiği yerlerde bulabilirsiniz.
    • Üzerinde yabani otlar ve adalar bulunan bir nehir seçin. Yabani otların olduğu yerlerde çok sayıda balık o bölgede asılı kalır, çünkü orada barınmayı ve avlarına sürpriz saldırılar yapmayı severler.
    • Sakin bir nehir bulun. Hızlı akıntıların olmadığı sakin nehirler balık tutmak için harikadır. Balıklar, yemi koklamadan geçip gidebilecekleri akıntılı bir nehir yerine bu şekilde yemin kokusunu kolayca alabilirler.
    • Akıntıları olan bir nehir bulun, ancak sadece yakınlaştırarak geçecek kadar hızlı değil. Bu sadece sakin bir nehir bulamazsanız geçerlidir. Balık tutmak için yavaş akıntıları olan bir nehir seçin. Balıklar hala hareket ediyor olabilir, ancak o kadar hızlı değillerdir ve avlarının kokusunu daha kolay alabilirler.
  3. adım 3 don't trespass private property without consent.3İzin almadan özel mülke izinsiz girmeyin. Nehrin bulunduğu yerin sahibine sorun ve balığı tutup tutamayacağınızı söyleyin. Eğer balığı tutamazsanız ve tutarsanız, bu yasadışı olabileceğinden para cezasına çarptırılabilir ve başka sorunlar yaşayabilirsiniz.
  4. adım 4 ne zaman balık tutacağınıza karar verin.4Ne zaman balık tutacağınıza karar verin. Daha fazla balık yakalayabilmek için balıkların en aktif olduğu nehri ziyaret etmeyi düşünün. Hava durumunu kontrol edin ve balık tutmak için iyi bir koşul olduğundan emin olun. Yağmur yağdığında balık tutmayı düşünün. Balıklar soğuk ve ıslak suyu severler, bu nedenle en aktif oldukları zaman bu zamandır.
    • Nehirde balık tutmak için bir başka iyi zaman da şafak vaktidir. Balıklar doğrudan ışığı sevmezler ve gün batımında ve gün doğumunda aktif görünürler.
    • Balık tutmak için günün en uygun zamanını etkileyeceğinden, önce nereye gitmek istediğinizi gerçekten bilmeniz gerekir. Podcast'ler ve dergiler de dahil olmak üzere, balık tutmaya gideceğiniz yer hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanabileceğiniz birçok farklı kaynak vardır, böylece daha iyi zaman geçirebilirsiniz.

Balık Yakalamak

  1. adım 1 oltaya bir parça yem takın's hook.1Olta oltasının kancasına bir parça yem takın. İyi yemler, bir balığın normalde av olarak yiyeceği güçlü kokulara sahip yemlerdir, ancak canlı yem de yararlıdır. Buna dipten zıplayan canlı yem denir. Yeminizi akıntıya karşı değil, akıntıyla birlikte zıplattığınızdan emin olun.
  2. adım 2 bir platin (kurşun ağırlık) kullanın (4-10 ons).2Bir platin (kurşun ağırlık) (4-10 ons) kullanın. Yemi ayarladığınızda, yemi kıyıya (nehir tabanına) sabitlemek ve akıntıyla aşağı yuvarlanmasını önlemek için misina üzerindeki bir sürgüye üçgen şekilli bir platin bağlanır.
  3. adım 3 oltanızı arkanızda tutun ve misinayı nehre doğru atın (fırlatın).3Olta oltanızı arkanızda tutun ve oltayı nehre doğru atın (atın). Oltayı bırakmadığınızdan emin olun, çünkü kırılabilir veya hızlı akıntılar tarafından sürüklenebilir. Oltayı sıkıca tutun - nehrin hızlı akıntıları oltayı ellerinizden uzaklaştırabilir.
  4. adım 4 oltanızı bir sopanın veya başka bir nesnenin üzerine koyun, böylece't get tired of holding the heavy pole.4Ağır oltayı tutmaktan yorulmamak için oltanızı bir sopanın veya başka bir nesnenin üzerine koyun.
  5. adım 5 yemi attıktan (fırlattıktan) sonra oltanın ucuna bir kıkırdama zili takın.5Yemi attıktan (fırlattıktan) sonra sırığın ucuna bir kıkırdama zili takın. Ya da bir balık ısırdığında sizi uyarması için bir teneke kutuyu dengeleyebilirsiniz.
  6. adım 6 sabırla bekleyin.6 Sabırla bekleyin. Bir şey yakaladığınızda fark edebilmek için bir gözünüz oltanızda olsun.
  7. adım 7 oltayı hızla...7Hafif bir çekiş hissettiğinizde oltayı hızla çekin ve balığın ağzını kancalamak için çekin, Öğrenmeniz gereken en zor ve en önemli adım, misinayı ne zaman ve nasıl çekeceğinizi bilmektir. Dolayısıyla, ancak pratik ve deneyimle bu konuda ustalaşabilirsiniz. Bu nedenle balıklar oldukça zekidir. Siz daha farkına bile varmadan yeminizin gittiğini ve yenildiğini göreceksiniz.
  8. adım 8 oltayı kendinize doğru değil, sıkıca çekin.8Oltayı kendinize doğru değil, sıkıca çekin. Bunu yaparsanız balık size çarpabilir. Yukarı doğru çekin ve yere inene kadar bekleyin. Uçup gitmemesi için hızlıca aşağı doğru tutun ve hareketsiz kalana kadar bekleyin. Kancayı balığa saplandığı yerden dikkatlice çıkarın.
  9. adım 9 harika bir yemek için eve götürün ya da suya bırakın.9Harika bir yemek için eve götürün ya da suya bırakın. Hayatta kalabilmesi için balıkta hiçbir sorun olmadığından emin olun. Nehrin çok fazla kaya ve akan su bulunan en küçük kısmına bırakın.
    • Siz daha fazlasını ararken yakaladığınız balığı canlı tutmak için bir bağlama ipi kullanabilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruLevrek için boy sınırı nedir? Bu, bölgeye göre değişir ve hatta bir bölgedeki farklı su kütleleri arasında bile farklılık gösterebilir. Bölgeniz için en son avcılık ve balıkçılık rehberini bir yem ve takım dükkanından veya spor malzemeleri mağazasından alın veya çevrimiçi olarak referans alın.
  • SoruBir kasabada yaşıyorum ve balık tutan insanları çok görüyorum ama henüz acemi olduğum için lisansım yok, 14 yaşındayım. Nereden lisans alabilirim ya da bir lisansa ihtiyacım var mı? Eyaletinizin balıkçılık ruhsatlarıyla ilgili yasalarını kontrol edin. Çoğu eyalette, 18 yaşın altındaysanız lisansa ihtiyacınız yoktur.
  • SoruNehirde balık tutmak için bir bobber kullanabilir misiniz? Evet, ancak bir spinner veya kaşık kullanıyorsanız, bir tane istemeyeceksiniz. Her şey kullandığınız yemin türüne bağlıdır.

İpuçları

  • Kancayı balıktan çıkarırken dikkatli olun - bazen vücutlarının herhangi bir yerine takılabilir ve öylece çekip çıkarırsanız balığa zarar verir, hatta onu öldürür. Kancanın nerede olduğunu bulun ve kaydırarak çıkarın. Sonra ağzından çekin ve balığı bırakın.
  • Balığı yakalamak için bir ağ kullanın.

Uyarılar

  • Çoğu balıkta az miktarda cıva bulunur ve çok fazla tüketilmemelidir.
  • İzniniz yoksa nehirden yakaladığınız balıkları almayın - para cezası kesilir ve sorunlar yaşanabilir.
  • Ellerinizin kesilmesinden kaçının. Bazı balıkların sivri ve keskin pulları vardır. Her zaman eldiven kullanın.
  • Eğer çok sert çekerseniz, misina gerginlikten kopacaktır. Önce biraz misina bırakarak balığı yorun ve balık size doğru geldiğinde misinayı sarın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kaliteli olta kamışı
  • Balıkların kolayca koklayacağı iyi yem
  • Tekne (isteğe bağlı)