Golf Kancası Nasıl Onarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golf kancası, bir golfçünün vuruşuyla ilgili bir sorundur; ancak, kanca aslında etkileyici vuruşları güvenilir bir şekilde yapma yolunda ilerlediğiniz anlamına gelir. İyi golfçüler bile istemeden düzeltilmesi gereken bir kanca geliştirebilir. Genellikle kancanın nedeni, sopanın dönmesine neden olan güçlü bir tutuştur. Evde veya sahada tutuşunuzu değiştirerek, vücudunuzun dönüşünü daha aktif hale getirerek ve aksesuarlarla pratik yaparak kancayı düzeltebilirsiniz.

Adımlar

Golf Kancasının Teşhisi

  1. adım 1 bir standart veya itme kancasını tanıyın.
    Standart veya itme kancasını tanıyın. Sağ elinizi kullanıyorsanız, bir itme kancası hedefinizin sağından başlar, ancak sola doğru kıvrılır. Solaksanız, itme kroşesi hedefin solundan başlar ancak sağa doğru kıvrılır.
  2. adım 2 düz kroşeyi teşhis edin.
    Düz kancayı teşhis edin. Sağ elini kullanan golfçüler için düz kroşe hedeften başlar ancak sola doğru kıvrılır. Solaksanız, düz bir kroşe de hedefe doğru düz bir şekilde başlar ancak daha sonra sağa doğru kıvrılır.
  3. adım 3 çekme kancasını belirleyin.
    Çekme kancasını tanımlayın. Çekme kancası sağ elini kullanan golfçüler için hedefin solundan başlar. Solak golfçüler için hedefin sağından başlar. Çekme kancası ile vurulan toplar genellikle alçaktan uçar veya çok uzağa yuvarlanır.

Golf Sopası ile Alıştırma Yapmak

  1. adım 1 tutuşunuzu değiştirin.
    Tutuşunuzu değiştirin. Sağ elinizi daha nötr bir pozisyona getirin. Sol başparmağınızı görememelisiniz. Sağ işaret parmağınızı sopayı kavrayacak şekilde 'tetik' pozisyonunda sapın altına ayarlayın. Mükemmel bir zamanlamaya sahip değilseniz, salınımınız sırasında sağ avucunuzun sopayı terk etmesine izin vermek bir snap-hook ile sonuçlanacaktır.
    • Bu adımda golfçünün sağ elini kullandığı varsayılmaktadır. Solaksanız bu adımı talimatta belirtilenin tersi bir el ile gerçekleştirin.
  2. adım 2 vücudunuzun sopa ile izlediği yolu inceleyin.
    Vücudunuzun sopa ile izlediği yolu inceleyin. Sopanın başını çok erken kapatıyor olabilirsiniz. Sopa kafasını topa fırlatıyormuş gibi bir hareket yapmak yerine, vücudunuzu sopayla birlikte hareket ettirmek istersiniz. Sopanızın tepesinde bir hançer olduğunu ve aşağı dönüşünüzde topa nişan aldığınızı hayal edin. Bu, bileğinizi çok erken açmanızı önlemenize yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 dönerken hızınızı koruyun.
    Dönerken hızınızı koruyun. Bir düzeltme yapmaya odaklanmak yerine, vücudunuzun yumuşak bir hareket olarak hareketine odaklanın. Sopa yüzeyini salınım boyunca tereddüt etmeden taşıyın. Vücudunuzun sopaya rehberlik etmesini istersiniz, böylece bileklerinizin ve ellerinizin hareketiyle aşırı telafi yapmazsınız.
  4. adım 4 sopa yüzünüzün konumunu kontrol edin.
    Sopa yüzünüzün konumunu kontrol edin. Sopa yüzü, golf sopasının kafasının topa vurulan tarafıdır. Kollarınız ve kalçalarınız dönerken sopanın yüzünü geriye doğru döndürün. Sopa bel hizasındayken, sopa yüzü yukarı bakmalıdır. Sopayı sallarken, sopanın yüzünü sola (veya solaksanız sağa) doğru açın.
    • 'Açık' bir sopa yüzü, sopanın ayak ucunun çok geride olduğu anlamına gelir.
    • Topa kayarak gireceğiniz bir üs gibi yaklaşmayın, aksi takdirde vuruşunuza denge kazandırmak yerine topun altına girmeye çalışırsınız. Sopanın yüzü vuruş boyunca kare şeklinde kalmalıdır.

Destek Kullanma

  1. adım 1 bir golf tişörtünü elinizde tutun.
    Kavrayışınızda bir golf tişörtünü tutun. Sağ elinizin avuç içi sol elinizin başparmağına sürekli basınç uygulamalıdır. (Solaksanız, sol elinizin avuç içi sağ elinizin başparmağına baskı uygulamalıdır). Sopayı sallarken bu temas noktaları arasında bir tee tutmayı deneyin. İniş sırasında sağ elinizi sol elinizin üzerinde tutun - ya da solaksanız sol elinizi sağ elinizin üzerinde tutun.
    • Bu, salınım sırasında tutuşunuzu değiştirmemeniz ve böylece topa kanca atmamanız için korumanız gereken tutuş basıncının farkında olmanıza yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 vuruşunuzu evde bir hula hoop kullanarak çalışın.
    Evde bir hula hoop kullanarak vuruşunuzu çalışın. Bu egzersiz için golf sopanızı kullanmayın; ihtiyacınız olan tek şey hula hoop. Hula çemberini başınızın arkasına ve üst uyluklarınızın önüne gelecek şekilde vücudunuzun üzerine koyun. Hula çemberini bir golf sopası tutar gibi tutun ve vücudunuzu sopayı salladığınız gibi ileri geri döndürün.
    • Salınımınızın hareketi hula çemberinin eğriliği tarafından kontrol altında tutulacaktır.
  3. adım 3 bir kolunuzu göğsünüze sabitleyin.
    Bir kolunuzu göğsünüze sabitleyin. Bu alıştırma için kolunuz destek görevi görecektir. Golf sopanızı kullanmadan, geri salınım yapıyormuş gibi davranın. Ön kolunuzu arka kolunuzla birlikte göğsünüze doğru tutun. Arka kolunuzu bir ağırlığı kalbinize doğru kıvırıyormuş gibi bükün, avuç içiniz arka kolunuzun üst kısmını dirseğinizin arkasından tutsun. Ön kolunuz göğsünüze yaslanmalı ve eldivenli eliniz sallama hareketini yapmalıdır.
    • Sallanma alıştırması yapın. Hareketiniz sanki eldivenli elinizin arkasıyla topa vuruyormuşsunuz gibi vücudunuzu döndürmelidir. Bu size ön kolunuzu vücudunuzla senkronize tutma hissi verecektir.
    • Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, ön kolunuz sol kolunuz, arka kolunuz ise sağ kolunuzdur. Eğer solaksanız, tam tersi olacaktır.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Golf kancama ne sebep oluyor?
    Vuruş sırasındaki yüz, vuruş şeklinin %80'ini oluşturur. Dolayısıyla, vuruş anında top düz başlayıp sola dönüyorsa, bunun nedeni genellikle eğer sağcıysanız yolunuzun çok içeriden dışarıya doğru olmasıdır - eğer top sola başlayıp sola doğru hareket etmeye devam ediyorsa, bunun nedeni vuruş anında yüzünüzün kapanması gerektiğidir.